Boriša 241 Napisano Mart 1, 2013 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo slika nosaca, a ostajem duzan slike sa svim koferima. Eto da ispunim svoje obecanje Znači ti si maznuo kofere od Branka pre mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mv.obrenovic 10 Napisano Mart 1, 2013 U prolazu, 29 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Kawasaki KLE 500, Suzuki gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Znači ti si maznuo kofere od Branka pre mene Kriv sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Mart 5, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan niko ništa ne piše... ili se ne vozi ili smo asocijalni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Mart 5, 2013 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da se vozi, a pošto najavljuju i do 15 stepeni verovatno će se voziti još više. Evo da malo razbijem monotoniju, kada mi prodje ludilo na poslu(do kraja nedelje valjda) planiram da napokon menjam koskice, pa usput i dobudžim ćopavu. Nakon toga u planu je promena ležaja volana(valjda se tako zove), pa ako neko ima neka dobra uputstva nek pusti na forum. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano Mart 5, 2013 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Slabo "zivi"tema, maxi scooter ekipa mnogo vise visi na forumu, skoro svi se poznaju i druze pa su i ovde aktivniji...ako bude neko okupljanje za vreme sajma mozemo se upoznati i popiti picence Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rille 166 Napisano Mart 5, 2013 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Blizu granice! Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Na temu okupljanja smo još zimus pisali ali nikako da se okupimo makar na piću i bez paKLEnih. Prdlažem da se vidimo prvog vikenda u aprilu, biću u Bgdu pa eto prilike ako još neko može da se organizuje. Ako Bog da zdravlja trebalo bi da gledam masters of dirt2013, da li ide još neko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 5, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan niko ništa ne piše... ili se ne vozi ili smo asocijalni... Ja sam ulovio malo vremena za sarafanje , pa je KLE stao na svoje tockove, prvi put nakon decembra. Slobodna procjena je da kad sjednem na motor klirens veci za bar 10 cm. Trenutni problem mi je sto mi je prednji kraj sad visi od zadnjeg (iako su stavljeni skraceni dogbonesi...) pa cu ga propustiti kroz trokutove da izravnam motor. Za sad idem sa KLE-ovim prednjim tockom i kocionim diskom, posto sam ostao bez para da zavrsim KTM prednji tocak, to ce sacekati iducu zimu. Bila je potrebna samo zamjena jednog lezaja i tocak ide bez problema na KTM osovinu. Odnijecu tokaru da mi razbusi osovinu pinjona, pa ce i original KLE kilometar sat raditi uredno . Od izlaska na cestu me dijeli samo adapter za prednja kociona klijesta, ici cu sa cetvoroklipnim klijestima, imam par opcija pa sad razmatram sta ce biti najlakse uraditi. A nakon toga ide "sminka, tj. prednji blatobran, zadnji blatobran, maska. Plastike i rezervoar su na lakiranju, a sjediste je otislo na skracivanje i presvlacenje. Bocnu nogaru cu morati ili produziti ili naci od nekog drugog modela, sa ovom kombinacijom je definitivno prekratka. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Mart 5, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan jbg, ja zvao kada sam išao na vožnjice @ sveštenik: dobro su tebi uletele te vile. ja sam potpno za custom-izaciju motora ukoliko to ima svrhu, a kod tebe itekako ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 5, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan jbg, ja zvao kada sam išao na vožnjice @ sveštenik: dobro su tebi uletele te vile. ja sam potpno za custom-izaciju motora ukoliko to ima svrhu, a kod tebe itekako ima. Generalno, KLE je zastarjela koncepcija i ovo sve sto radim nema pretjeranog smisla, osim ako bas ne nadjes jeftino vecinu dijelova, kao sto sam ja imao srecu (mada je i jeftino relativan pojam). Vile sa tockom i svim dijelovima su me izasle 150 eura, izrada preradjene osovine kod tokara ~30 eura, plastifikacija svih dijelova na vilama i trokutovima 10 eura, novi semerinzi za prednju viljusku 10 eura, ulje 10 eura, lezaj za tocak 3 eura. Ukupan trosak prerade prednjeg kraja, bez adaptera za kocnicu procjenjujem na ~220 eura. Toliko sam mogao da izdvojim, pa sam se bacio u preradu. Sve crtanje, mjerenje, servis sam radio sam, sto je znacajna usteda. Iskreno, da sam imao izbor nekog novijeg motora za pristojne pare (u BiH je trziste enduro motora katastrofalno lose) ne bi ulazio u ovo. Ali, bez 4k eura ovdje se ne moze uzeti nista pristojno pa ce moj KLE da posluzi jos koju sezonicu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Mart 6, 2013 (promenjeno) bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam nabacio novu sijalicu za bixenon(ranije je bila sijalica koja se izvuce kad se upali dugo svetlo,a sad ova radi na princiu rotacije,kad se upali dugo,ona se zarotira...da li je neko koristio takvu sijalicu?iskustva?),odradio sajlu km sata i montirao,sklopio sve to i odvezao kleku na stelovanje ventila,karburatora i proveru lanca...kad odradim to,Adler i ja nosimo sedista kod Bobana na preradu,zatim ugradjujem home made podmazivac lanca i to bi bilo to... Promenio Mart 6, 2013 član Marphi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 6, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan zatim ugradjujem home made podmazivac lanca i to bi bilo to... Kad zavrsis sa ovim, volio bih cuti iskustva oko nabavke dijelova i montaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Mart 6, 2013 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja cu ti reci delovi oko 2000 din. evo stranice sa slikama kako sam ja uradio http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/81819-podmazivac-lanca/page__st__180 Inace danas sam registrovao motor i prijatno se iznenadio jel me je sve ukupno izaslo 8670 din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Mart 6, 2013 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan delovi su spremni,kupio sam lovato el.ventil,nabavilo neka creva(koja se inace koriste za instrumentalni vazduh u industriji,aluminijumska,presvuceno gumom... ),slavinicu...jos samo da namontiram pa javljam sta i kako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Mart 7, 2013 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Malopre naleteh na ovo: Mozda nije lep ali rekao bih da nudi sjajnu zastitu, ukljucujuci i dekle. 5mm aluminijum. Nema cena ali tu je email adresa ako je neko voljan da komunicira sa Nemcima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Mart 7, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Auu, ružno bre! Nemački dizajn, ali bitno da vrši funkciju. Liči po obliku i na onaj "nevidljivi" iz Budjanovaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Mart 7, 2013 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ruzno, nego sta. Ali opet, radije ruzno sto radi posao nego neka kozmetika. Posle svake ozbiljnije voznje van asfalta imam kovacku seansu sa originalnim skid plate-om, napravljen je od mekanog aluminijuma... Imao sam letos situaciju da mi je dekla posle bezazlenog pada pukla 30-40km od civilizacije. Srecom pukotina je bila mala i tako pozicionirana da je ulje curilo samo kada se motor nagne tako da sam uspeo doci do majstora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 7, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Ruzno, nego sta. Ali opet, radije ruzno sto radi posao nego neka kozmetika. Posle svake ozbiljnije voznje van asfalta imam kovacku seansu sa originalnim skid plate-om, napravljen je od mekanog aluminijuma... Imao sam letos situaciju da mi je dekla posle bezazlenog pada pukla 30-40km od civilizacije. Srecom pukotina je bila mala i tako pozicionirana da je ulje curilo samo kada se motor nagne tako da sam uspeo doci do majstora... To sam vidio u tvom putopisu i dobro se zabrinuo. Obe dekle su jako izlozene na KLE-u, treba to rjesavati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-vukasin- 13 Napisano Mart 7, 2013 U prolazu, 79 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: trenutno bez, bio KLE `04 Prijavi odgovor kao problematičan Gligo, jel si to video sa ovog sajta? http://500kle.aventure.free.fr/500_KLE_e.html ja mislio da probam da dizajniram pa da platim nekog majstora da ovde opravi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Mart 7, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Nisam mislio ništa loše mojom prethodnom opaskom. A da je potreban, jeste. Doduše, dizajneri po fabrikama su izgleda zaboravili da postoje i oni korisnici njihovih motorcikala koji će zaista i iskoristiti i onu drugu mogućnost dual motora a ne samo asfalt, pa plate koji ugradjuju ima pre svega estetsku ulogu a ne funkcionalnu. ipak, može se to malo lepše odraditi i u uradi-sam varijanti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Mart 7, 2013 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Aha. Znam odavno za taj sajt ali ranije nisam vidjao skid plate. Verovatno zato sto mi nije delovao kao bitna stavka. Imao sam istu ideju sto se tice dizajniranja ali za sada sam odustao. Treba naci majstora koji je voljan celoj prici da se posveti a ne da radi preko neke stvari... Ako nesto osmislis i privedes kraju obavezno javi, rekao bih da sam zainteresovan Kad sam vec kod odustajanja, digao sam ruke i od one alu ploce za prtljag (kacio sam slike negde zimus...). Shvatio sam da bi me to odvelo u pogresnom pravcu sto se tice rasporeda prtljaga jer mi je ideja (pogresna), a i potreba, da veliku rol torbu pomerim u nazad. Ove sezone cu probati da se ukombinujem sa manjom rol torbom i bisagama. Namera je da tezinu pomerim sto vise napred i sto nize. 20-ak kila, koliko nosim na visednevna putovanja, postavljeni visoko i blago iza osovine zadnjeg tocka nikako ne doprinose kvalitetu voznje van asfalta Fali mi dobra manja tank torba koja nece smetati dok vozim stojeci, nesto ovako: Wolfman Enduro Tankbag, 75$ u Americi, u Evropi 80 eura plus dostava, carina i ostali troskovi... I jos jedna stvar, Rox Pivoting bar raiser. Pozicija za stajanje mi nikako ne odgovara, vec posle sat vremena pocnu da mi se umaraju ledja... Cena je opet oko 70-80$ u Americi. Naravno, nemam apsolutno nikoga ko bi mogao odande da donese, a regularno porucivanje sa placanjem svih troskova ne dolazi u obzir... Ima kolega sa foruma koji je sebi pravio isto ovo, raspolozen je da radi i drugima ali je cena 100 eura... U narednih par nedelja treba da mi stignu 2 bi-xenon projektora, verujem da cu time resiti nerviranje prilikom nocne voznje Zelje i pozdravi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Mart 7, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Gligo, ja sam uzeo OVU tank torbu i više sam nego zadovoljan. 13/20L je veličine. Probao sam kacigu da stavim i stala je bez problema. Stoji ko saliveno na enduro rezervoarima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miklavc 16 Napisano Mart 8, 2013 U prolazu, 26 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Gligo: Ja imam torbu od SW-Motecha Enduro tank bag, mislim da 15l evo link. Ovako pa izgleda na KLE: Više slik: http://varaderofreaks.wordpress.com/2012/10/07/sw-motech-enduro-tank-bag/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Mart 8, 2013 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan 130 Eura mi je previse para ali torba mi se svidja i deluje kvalitetno Dodatna nevolja je sto kod nas, koliko sam upoznat, nema SW Motech opreme po radnjama. Ja imam neku relativno veliku, magnetnu tank torbu. Za po asfaltu je ok ali cim sidjem na bilo kakav makadam pocinje jako da smeta, stalno pada na neku stranu... O voznji stojeci nema govora. Ne gori mi pod nogama da uzimam... Jedina stvar koja treba da mi stane u tank torbu jeste dSLR fotoaparat, da ga prebacim sa zadnjeg sedista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miklavc 16 Napisano Mart 8, 2013 U prolazu, 26 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ja kupio nove. Imao sam sretnu i jo dobio za 50€ sa ebay.de Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 9, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam neku relativno veliku, magnetnu tank torbu. Za po asfaltu je ok ali cim sidjem na bilo kakav makadam pocinje jako da smeta, stalno pada na neku stranu... Za off-a, magneti u tank torbi su losije rjesenje. Treba ucvrstiti torbu pojasevima. Jesi razmisljao o bisagama na stranama rezervoara? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...