Jump to content

Moto Zajednica

4 MotoGP trka, Jerez 2016

Recommended Posts

• Ne silazi, 4879 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Slazem se sa Djeneralom,

JLo se prosrao sa izjavom posle trke, inace trke koju nije mogao da dobije pa sta god da je razlog. To je isto kao da je Dovi rekao da bi ih razvalio samo da nije Dukac riknuo. Nesto nije funkcionisalo, sredice se za sledecu trku.

A sad me nesto interesuje onako, da se nije JLo zeznuo sto je obznanio ovako rano da ide u Dukati, da mu Jamaha ne blokira neke resurse, ovo pitam zbog njegove sezone. Nesto se mislim, pa reko da pitam. :-)

Ne verujem da će mu još blokirati nove delove i podršku. Možda kasnije u toku sezone ako bude borba između njega i Rossija. ipak pre svega Yamaha želi titulu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Jarvis je rekao da Lorenco ima svu podrsku kao i Rosi, za 2016. Lorenco jedino nece moci da testira delove za 2017-tu.

Yamaha se bori izmedju ostalog i za konstrukotrsku titulu - kako rece neko na Twitteru, smesno je ocekivati da ce u toj borbi hendikepirati jednog od vozaca.

• Svrati ponekad, 285 postova

Lorenco ima pravo da misli da bi pobedio sa velikom prednoscu, cak i za ceo krug .......drugo je pitanje da li je realan.

Mene nesto drugo interesuje i zamolila bih nekog ko ima dovoljno strpljenja da mi odgovori. I volje, naravno. :)

Vise puta smo videli da neko ostane bez goriva odmah posle treke, kao MM juce. Da li to znaci da sipaju manje goriva od dozvoljenog maximuma , i ako je tako, imaju li pravo na to?

I ono sto BAS ne razumem je kakvo je to nedozvoljeno mapiranje ( ne znam ni sta je to "mapiranje"), zbog koga je kaznjen B.Binder?

Hvala.

Sto se Bindera tice, nije bilo nedozvoljenog mapiranja. Kako sam shvatio bila je neka zbrka na racunaru, pa je mapa imala pogresan file name. Sve vrednosti su bile potpuno legalne.

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Da li to znaci da sipaju manje goriva od dozvoljenog maximuma , i ako je tako, imaju li pravo na to?

:D

• Ne silazi, 4879 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Inače, trenutno traje test u Herezu.
Yamahe tek sad izlaze na stazu. Svi ostali već uveliko rade.

''Vise puta smo videli da neko ostane bez goriva odmah posle treke, kao MM juce. Da li to znaci da sipaju manje goriva od dozvoljenog maximuma , i ako je tako, imaju li pravo na to?''

Imaju pravo da sipaju i 0,1 l goriva. Zna se samo koliko je max. dozvoljena količina. A Što se tiče ostajanja bez goriva to sve zavisi od toga kako je vozač podesio elektroniku motora, prenos, kolika je temperatura, a i teško da mogu da ostanu bez goriva u trci pošto svaki motoGP motocikl pomoću elektronike prati koliko goriva ima  u rezervoar u i automatski proračunava koliko da ''da'' motoru goriva.

• Integrisan, 13042 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Meni je samo drago što su Španci pukli na svom terenu-u svim klasama.

Ima nečeg prijatnog u toj činjenici.

• Podržavam 2

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Meni je samo drago što su Španci pukli na svom terenu-u svim klasama.

Ima nečeg prijatnog u toj činjenici.

Pa dobro de, da je Vinjales uspio nekim čudom da se popenje na najveći stepenik podijuma, ne bi imao ništa protiv, čak šta više. Ali , neka, neka, čekao sam i Reu da konačno proradi, pa će i Vinjales.

• Svrati ponekad, 285 postova

Hvala Jovanu i to crank-u na odgovorima.

Mozda su moja pitanja glupa, ali ja zaista mnogo toga ne razumem kada su u pitanju motori i svako pojasnjenje koje dobijem, pomaze mi da bolje shvatim sve ono sto se dogadja na stazi.

• Integrisan, 13042 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Ne bih ni ja imao ništa protiv Viñalesove pobede, ni prote Rinsove, Navarove... ali prija da Špancima ne svira himna kod kuće.

Markez:

Na pocetku trke sam pokusavao, startovao sam dobro i tada me je Dani obisao, ali sam i ja obisao njega i poceo da pratim Horhea. Video sam u nekim krugovima da bih mozda mogao da ga preteknem, ali sam vec tad primetio da je moja prednja guma premeka. Zato sam odlucio da malo pricekam. Za moj stil voznje temperatura je bila prevelika i to sam sve vise osecao, narocito na tackama kocenja. Nisam bio u stanju da kocim kao Horhe, a sve sto bih dobio gubilo se pri svakom ubrzanju.

Sve sto sam mogao je da pokusam da ga hvatam na kocenju, ali se prednja guma sve vise pregrevala. Tacke kocenja koje sam koristio na treninzima i kvalifikacijama vise nisu bile iste. Prednji tocak je cesto blokirao. Zato sam doneo odluku i rekao sebi: "Danas, 16 poena je dovoljno, to je moja pozicija". Prosle sezone bih mnogo teze to prihvatio, mada je tada i situacija bila drugacija. Ove zime sam naucio mnogo. A i Nakamoto mi je pre trke rekao: "Molim te, samo zavrsi trku!"

Zato sam malo usporio ritam, da bih sigurno stigao do cilja. Sad, cuti tu gde si do sledece trke... Za moj stil voznje, Jerez nije bas najbolja staza. Sutra su testiranja na kojima moramo da popravljamo dosta stvari da bi smo na sledecim trkama bili konkurentniji. Pre svega ubrzanja.

Testiranje u Jeresu:

1. = Marc Marquez ESP Repsol Honda Team (RC213V) 1m 39.313s [Lap 11/33]
2. ˄ Jorge Lorenzo ESP Movistar Yamaha MotoGP (YZR-M1) 1m 39.332s +0.019s [26/26]
3. ˅ Maverick Viñales ESP Team Suzuki Ecstar (GSX-RR) 1m 39.536s +0.223s [14/51]
4. = Aleix Espargaro ESP Team Suzuki Ecstar (GSX-RR) 1m 39.682s +0.369s [8/43]
5. ˄ Andrea Iannone ITA Ducati Team (Desmosedici GP) 1m 39.879s +0.566s [10/22]
6. ˅ Cal Crutchlow GBR LCR Honda (RC213V) 1m 40.088s +0.775s [7/32]
7. ˅ Dani Pedrosa ESP Repsol Honda Team (RC213V) 1m 40.218s +0.905s [4/30]
8. ˅ Pol Espargaro ESP Monster Yamaha Tech 3 (YZR-M1) 1m 40.273s +0.960s [4/29]
9. = Andrea Dovizioso ITA Ducati Team (Desmosedici GP) 1m 40.383s +1.070s [22/23]
10. ˅ Yonny Hernandez COL Aspar MotoGP Team (Desmosedici GP14.2) 1m 40.502s +1.189s [30/45]
11. ˅ Jack Miller AUS Estrella Galicia 0,0 Marc VDS (RC213V) 1m 40.681s +1.368s [5/28]
12. ˅ Scott Redding GBR Octo Pramac Yakhnich (Desmosedici GP15) 1m 40.844s +1.531s [20/31]
13. ˅ Stefan Bradl GER Factory Aprilia Gresini (RS-GP) 1m 40.909s +1.596s [19/35]
14. ˅ Tito Rabat ESP Estrella Galicia 0,0 Marc VDS (RC213V)* 1m 40.919s +1.606s [20/42]
15. ˄ Alvaro Bautista ESP Factory Aprilia Gresini (RS-GP) 1m 40.960s +1.647s [29/30]
16. ˅ Bradley Smith GBR Monster Yamaha Tech 3 (YZR-M1) 1m 41.015s +1.702s [23/30]
17. ˅ Eugene Laverty IRL Aspar MotoGP Team (Desmosedici GP14.2) 1m 41.462s +2.149s [26/37]
18. ˅ Michele Pirro ITA Octo Pramac Yakhnich (Desmosedici GP15) 1m 41.529s +2.216s [4/17]
Read more at http://www.crash.net/motogp/results/229780/1/jerez-motogp-test-times-monday-1pm.html#krLv7G8sZb8fd2Zb.99

• Ne silazi, 5014 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 1000

Malo statistike: 

26

The last time Dani Pedrosa was not on front row at Jerez ? 2006 ! He was 6th for his rookie year in MotoGP

- Dani Pedrosa has never finished off the MotoGP podium at Jerez!

46

Valentino Rossi is the oldest rider to start from pole in the MotoGP class since Jeremy McWilliams at Phillip Island in 2002

- First time VR has EVER won from pole and led every lap. Oh - he got the fastest lap too, Another first!

• Podržavam 5

• Drug član, 2087 postova

Malo statistike: 

26-

46

Valentino Rossi is the oldest rider to start from pole in the MotoGP class since Jeremy McWilliams at Phillip Island in 2002

- First time VR has EVER won from pole and led every lap. Oh - he got the fastest lap too, Another first!

BOG OTAC !

• Podržavam 3

• Andragog, 5006 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Mada jeste fotomontaža. Koliko su leva krilca veća od desnih a desna su bliže. Loša fotomontaža !!! 

• Zainteresovan, 596 postova
  • Motocikl: Stokke

Nisam par godina gledao na SK trku, pratio sam na netu. Oni englezi "malo" vole Rosija, ali ovaj Erceg je obožavanje Rosija digao na jedan potpuno novi nivo. Gotivim ja Rosija, ali mi je zbog ovog lika skoro celu trku bilo muka.

Džankiću vrati se, sve ti je oprošteno

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja