Jump to content

Moto Zajednica

momento

Članovi
  • Broj tema i poruka

    285
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

momento's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

190

Reputacija u zajednici

  1. U pravu si. I odlicno je kada ti je to najveci problem u zivotu.
  2. Zbog svega sto se dogodilo ( koriscenje nove konfiguracije staze), termini za treninge su malo promenjeni i trajace duze. Moto3 50min. a Motogp i Moto2 po 60min. Moto3 pocinje u 8:50.
  3. Naravno da je vazno ko je brzi, ko ce postati sampion, itd. Kada sam napisala da nije bitno, nisam mislila na vozace, vec na nas, sve one koji vole ovaj sport, u smislu da ne budemo zluradi kada ne "ide" vozacu za koga ne navijamo. Uostalom, tek sam bila saznala za Saloma i toliko mi je bilo lose da jednostavno nisam imala snage nista vise da napisem.
  4. Salom je podlegao povredama. I, zar je vazno ko je bolji, brzi......?
  5. Izvinjavam se sto ovde pisem, ali niko nije postavio temu za trku WSBK u Doningtonu. Cazov Dukati se zapalio i potpuno izgoreo. Bas je bio pravi pozar.
  6. Svako na svoj nacin iskazuje svoje stavove i na svoj nacin ih zastupa. Ako se malo dublje sagleda sustina onoga sto se pise, videce se da svi pisu o sebi (samo na drugaciji nacin. Sta misle o ovom ili onom, zasto im smeta ovaj ili onaj itd.). A sta misli neko o tome ko sam, moze da misli sta god hoce. Uopste mi ne pada na pamet da bilo koga ubedjujem u bilo sta. Moze da misli i da sam sa druge planete, sasvim mi je svejedno.
  7. Cetvorotaktni agregat ima 4 taktova......bar bi tako bilo logicno. Vec sam kazala da se ne razumem u motore. Ali volim zvuk koji proizvode. Kada ih cujem (na ulici), kao da slusam Dvorzaka i njegovu simfoniju "Iz Novoga sveta" 4. stav. Kao sto u toj muzici ima toliko , po meni, rusilacke snage, tako i motori oslikavaju svoju moc. Meni ni najmanje ne smetaju ljudi koji idu na trke samo zbog Rosija. Naprotiv, mislim da je dobro da ih ima sto vise. Zato sto ce mnogi zavoleti taj sport. Najbolji. Moje misljenje. Onako, mozda ne bi ni znali da postoji tako nesto. Nisam pratila motogp kada su bile te proslave o kojima pise uvazeni clan ovog foruma. Pratim ih od 2009...i tada sam najvise volela da gledam Stonera. Vec sam pisala zasto bas njega. Sada navijam za Rosija. Opet, zbog te neke posebne pozitivne energije koju ima. Posebno pratim nize kategorije. Moto3........zanimljivo mi je da pokusam da procenim koji ce od tih mladih vozaca biti "NEKO".
  8. Ja ne znam koliko cilindra ima motor V8. I ne trazim da mi to neko kaze jer ionako necu nista razumeti. Volim hokej da gledam, a nemam pojma o klizanju. Volim " cirkus" koji ide uz Motogp. I da je taj "cirkus" dosao sa nekim drugim vozacem, a ne Rosijem, isto bih mislila. Ali bez obzira sto nista ne znam o motorima ( znam da imaju 2 tocka ), obozavala sam da gledam kako Stoner vozi. Narocito Dukati. Mislim da nikada necu zaboraviti kako je vozio trku na Sepangu, 2009. po kisi. Lorenco je fenomenalan........ali meni je njegova voznja dosadna. Jednostavno, dovoljno je da odgledas 3-4 kruga i odes da radis nesto drugo. Naravno da time ne mislim da bi on trebalo da menja nesto da bi meni i ostalima bilo zabavnije. On radi to sto radi, savrseno. I za njega je to jedino vazno. Sve drugo, pa i navijaci, je sporedno. I da, kada je Lorencu "otisla" Yamaha, iskreno sam pozelela da mu se to ne dogodi u trci. Ni njemu, niti bilo kome drugom.
  9. @motom, hvala na odgovoru. Nadam se da se tako nesto nikom vise nece dogoditi. Nekako sam imala utisak da su ti kvarovi rezervisani za F1.
  10. Kada je na warm-up Lorencu otkazala Yamaha, pomislila sam -samo da se tako nesto ne dogodi u trci. I dogodilo se. Potpuno je nevazno kome, jer verujem da niko ne uziva potpuno u takvim trkama, ma koliko su zanimljive. E, sada zelim nesto da pitam, bez obzira sto ocekujem podsmehe ( ne smetaju mi), zar svi ti mehanicari, inzenjeri ne mogu da naslute, predvide, uvide, kako god, da ce neki agregat stradati, pa da urade nesto povodom toga? Mislim, s obzirom na svu tehnologiju kojom raspolazu i ko zna cime sve.
  11. Ne bih pominjala Stonera, da se on sam ne "ubacuje". Te sta bi Rosi trebalo da uradi da bi "ispao" pravi sportista, te kako ce on i Lorenco napraviti sampionski Dukati......ili svemirski, nisam bas sigurna sta je tacno kazao. Ostalo je moje licno misljenje i niko ne mora u njemu da pronadje i mrvicu logike . A ono sto bih ja licno volela je: 2016. sampion Rosi. 2017. sampion Rosi 2018. sampion Rosi 2019. sampion Maverik....itd.
  12. Meni nije jasno sta Stoner zaista hoce(zeli) ? Kako je izjavio, posle povlacenja, nije mu se dopadalo sto mu nije omoguceno samo da se trka, vec mora da ispunjava i obaveze prema novinarima, sponzorima, gledaocima.......(mada je upravo zahvaljujuci svima njima dobijao platu), a sada se svaki dan oglasava. I sto mi je jos manje razumljivo ne silazi sa fejsbuka. Bukvalno je ceo svoj zivot, i zivot svoje porodice stavio na uvid svakom koga zanima. P.S. I dalje mislim da je on najbolji vozac koga smo imali prilike da gledamo. Lorenco, Markez, Rosi......niko od njih ne "razume" motor , kao on. Uverena sam da ga sada stave na Yamahu, pobedio bi. Da sedne na Suzuki, bio bi opasan. Njemu je potrebno najmanje vremena da ukapira sve sto je neophodno, dok su svima drugima potrebni meseci. Steta sto se ne vrati na stazu, vec se samo oglasava nekim, cesto bezveznim savetima.
  13. Hvala Jovanu i to crank-u na odgovorima. Mozda su moja pitanja glupa, ali ja zaista mnogo toga ne razumem kada su u pitanju motori i svako pojasnjenje koje dobijem, pomaze mi da bolje shvatim sve ono sto se dogadja na stazi.
  14. Lorenco ima pravo da misli da bi pobedio sa velikom prednoscu, cak i za ceo krug .......drugo je pitanje da li je realan. Mene nesto drugo interesuje i zamolila bih nekog ko ima dovoljno strpljenja da mi odgovori. I volje, naravno. Vise puta smo videli da neko ostane bez goriva odmah posle treke, kao MM juce. Da li to znaci da sipaju manje goriva od dozvoljenog maximuma , i ako je tako, imaju li pravo na to? I ono sto BAS ne razumem je kakvo je to nedozvoljeno mapiranje ( ne znam ni sta je to "mapiranje"), zbog koga je kaznjen B.Binder? Hvala.
  15. Meni je najaci utisak ostavio malezijski vozac Pavi. Decko je vozio neverovatno, i ako neko nije gledao trku, trebalo bi da je pogleda. U pocetku sam mislila da vozi na gumama za kisu, jer je bio mnogo brzi od svih ostalih ( a na warm-up, kada je staza bila prekrivana vodom, vozio je krugove i po 4s brze od ostalih), a onda je izaslo da je samo Livio Loi stavio gume za kisu, dok su svi bili na slikovima. Izuzetna voznja, i zasluzeno prvo mesto sa preko 20sek. prednosti. Motogp, interesuje me sta se dogodilo sa Lorencom? I pre pada je bio los! Da li je mozda i on izabrao "losiju" verziju Yamahe za prvi izlazak, a bolju za kraj? Steta.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja