Black Betty 257 Napisano April 21 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Pula Motocikl: Yamaha Tracer 700 Prijavi odgovor kao problematičan Mi se malo navozali,obišli Istru i Sloveniju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7765 Napisano April 21 Drug član, 809 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @Black Betty Nisi svetlo ili blic upalio kada si slikao... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2574 Napisano April 21 Drug član, 1511 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Slike su mrak 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano April 21 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Crne noći u satenu i mleko od kokosa...Sent from my M2101K9G using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirotehnicar 2035 Napisano April 21 Mr., 561 postova Lokacija: Prijedor RS BiH / Pakse Lao PDR Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black, Prijavi odgovor kao problematičan U crno obojeno u meni je sve.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1140 Napisano April 22 Zainteresovan, 574 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan Pa BLEK Beti je to... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Betty 257 Napisano April 22 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Pula Motocikl: Yamaha Tracer 700 Prijavi odgovor kao problematičan E jbg,sad moram nanovo,nešto sjebo,al budem stavio 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano April 22 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Stavi film u aparat, neće da slika bez filma!Sent from my M2101K9G using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Betty 257 Napisano April 22 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Pula Motocikl: Yamaha Tracer 700 Prijavi odgovor kao problematičan ,ma prebacio se na iphone,i sad me to maltretira,o muko moja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Betty 257 Napisano April 22 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Pula Motocikl: Yamaha Tracer 700 Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Betty 257 Napisano April 22 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Pula Motocikl: Yamaha Tracer 700 Prijavi odgovor kao problematičan Konačno,malo se navozali,pojeli popili…. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ELRA 31 Napisano April 22 U prolazu, 11 postova Lokacija: SARAJEVO Motocikl: Yamaha Tracer 700 Prijavi odgovor kao problematičan Tura Sarajevo-Turbe-Vlašić-Jajce-Bugojno-Jablanica-Sarajevo, 14/04 Odmor u Turbetu 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Betty 257 Napisano Maj 5 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Pula Motocikl: Yamaha Tracer 700 Prijavi odgovor kao problematičan Lip je dan ,upeklo sunce 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudico 318 Napisano Jul 3 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Da malo osvežimo temu Prošle sedmice produžena registacija, cirka 30.278 rsd. Danas urađen mali servis, zamenjen Mannol posle 3k km sa Silkolen PRO4 10W40 (1.400rsd/l) i filter ulja (900rsd). Blago zategnut oriđiđi lanac posle 15k+ km (trenutno je ukupno nešto preko 32k km) i centriran zadnji točak pomoću kanapa. Oseća se svežina ulja i u radu i u šaltanju, fino centriranje kanapom je taman popeglalo blagi disbalans centriranja po onim oznakama (nije se osećalo u vožnji ali kada se pusti guvernal nijansu je vukao u desno). ContiRoadAttack4 i dalje drže kao nove posle oko 6,5k km cenim da su negde na oko 50% U ovoj sezoni do sada pređeno jedva nešto preko 4k km od čega zadnja 2 meseca jedva 1k, valjda će se naći više vremena za uživanje... Za grad i okolinu sam za sada vratio standard sedište a za duže ture ću i dalje koristiit Comfort koje će morati da se malo i dorađuje, nekako vuče napred a to baš i ne bude prijatno - ali je makar šire i udobnije za duže ture. Toliko od mene za sada... puno lepih kilometara želim u sezoni koja tek kreće! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Betty 257 Napisano Jul 4 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Pula Motocikl: Yamaha Tracer 700 Prijavi odgovor kao problematičan Fino,fino,unas upeklo sunce pa koristimo more 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tifoso 14 Napisano Jul 4 U prolazu, 48 postova Lokacija: Сингидунум Motocikl: HONDA XL 650 V TRANSALP Prijavi odgovor kao problematičan On 24. 10. 2023. at 13:56, Alekre je napisao: Rizikuješ da izgoriš far sa tim pojačanim sijalicama. LED nije predviđen za takav far. Dobićeš veliko rasipanje svetlosi a opet nećeš ništa da vidiš. Cepaj duga ili bolje kupi dobra LED spot svetla i nakači ih na motor. Za podmazivač, postavi kapalicu kao što je kod mene na TDM i probaj. Tvrdim da ti položaj nije dobar. Поздрав Јамаха браћо! Чини ми се да је последњи упис на задату тему па да се надовежем. Подешавао кинеску Кобру икс пута, или чим наточим лије док се не испразни или не капље ништа при одвртању, баш ми се не да. Уз њу сам добио покидан о-ринг па сам ставио неки који ми је био налик, чини ми се да паше, али не могу да се закунем да је савршено. Некако све верујем да је то у питању, нема шта није гледано. Је л' зна неко које су тачне димензије истог и где могу да набавим? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudico 318 Napisano Jul 7 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav druže, ja ne znam tačne dimenzije ali vidi ako imaš nekoga ko se bavi hidraulikom ili pneumatikom, oni toga imaju u svim dimenzijama... To što ti istače sve znači da ne drži vakuum, ja sam to kod mene rešio tako što sam dodao gumicu u kanal obeležen zelenom strelicom a originalna gumica leži na poklopcu obeleženo crvenom strelicom, koja bi morala biti šira da bi dihtovala po čelu posude a ovako kako stoji u mom slučaju ne dihtuje jer nalegne na početak navoja... Ja sam se vratio na sprej, ovo još uvek nisam skinuo, računam da za neku dalju vožnju može da posluži, a nervira me što ne mogu da nađem dovoljno gusto ulje da ne razbacuje po gumi a pomerao sam crevo u više položaja (i na lančanik i na lanac) i nema razlike u razbacivanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Betty 257 Napisano Jul 8 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Pula Motocikl: Yamaha Tracer 700 Prijavi odgovor kao problematičan U 90% slučaja pušta na gumici ispod čašice,onaj prihvat zna zezati,plastika se zna stvrdnuti pa tuda pušta,ja koristim SAE 90 ,ulje za za industrijske motore,i radi sasvim ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksandar andric 354 Napisano Jul 15 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Tracer 700 Prijavi odgovor kao problematičan Ja moram Koko je meni ovaj moj motor lep 8 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksandar andric 354 Napisano Avgust 13 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Tracer 700 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, pitanje: Da li se iko bavio poboljsanjem suspenzija u smislu neki bolji amortizeri pozadi, opruge napred? U zadnje vreme cesto se vozim sam (bez zene) ali dosta cesto i sa zenom. Nervira me namestanje tvrdoce zadnjeg amortizera kljucem pa sam mislio mozda neki fensi amortizer sa rucnim podesavanjem. Ima li smisla i znam da je skupo Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Avgust 13 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan I te kako ima smisla. Samo kad kupuješ izaberi da spring rate opruge bude za vašu težinu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudico 318 Napisano Avgust 13 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Lično nisam postigao da promenim, tj. promenih motor, a da sam planirao da to radim na Tracer-u jesam I to po savetu i iskustvu drugih - prvo zadnji amortizer, pa kasnije ako se ukaže potreba i postoje finansije da se radi i prednje ogibljenje... Trenutno iskustvo sa GS-om je da je skinuta ESA pa nemam elektronsku kontrolu ogibljenja, i ne mogu da time upravljam tasterom na komandama, nije user-friendly svakako i izgubio sam prednost ESA ogibljenja ali zato Ohlins radi za sve pare sve što hoćeš a brzo i lako se podešava Konkretan model kod mene je TTX BM147 pozadi, preload je hidraulični a osnovni setup prema kilaži je navrtkama (to još nisam dirao dok ne dođem do pravih informacija jer je pitanje da li je moja kilaža od skoro 100kg realna za ovu oprugu), a pored njega tu je i compression i rebound. Jedan klik menja dosta oduševljen sam koliku razliku pravi u vožnji, od udobne do sportske možeš namestiti šta god ti odgovara dok je preload ozbiljno precizan, jedan krug je jedan "klik" a između ga možeš ostaviti gde god ti odgovara, pa i na pola ili trećinu "klika"... Kada tome dodaš i podesivo prednje ogibljenje ulaziš u drugu dimenziju što se tiče kontrole ponašanja motocikla - to potpisujem ja neiskusan sa realno malo kilometara staža Pored Ohlinsa imaš i Wilbers koji je povoljniji cenom a nudi isto/slično a imaš i one italijane kojima zaboravih ime, neko ih je hvalio... amerikanci imaju ozbiljnu ponudu ali je problem dostava pa ispada preskupo... svakako je tvoja odluka prema džepu i mogućnostima a korist je neuporediva u odnosu na fabriku koja je projektovana za teret od 75kg bez kofera ili gedžeta Mana: da bi radilo kako je projektovano za uličnu vožnju, savetuju servis na 30.000 km, što nam ne ide u korist jer smo na ovim prostorima navikli da veš mašina radi 20 godina a amortizeri da se ne menjaju nikad jer i kad završe na otpadu opet će ih neko kupiti i ugraditi 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Avgust 14 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Imas čoveka u Gornjem Milanovcu koji može da poboljša svaki amortizer. Većina GS amortizera u regionu je kod njega sredjena. Ne odbija i druge poslove, znam ga 40 godina. Popričaj sa njim Tešo 0644287876. Nema Viber niti Android tako da samo na poziv odgovara. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla2 1 Napisano Avgust 28 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan On 13. 8. 2024. at 13:49, aleksandar andric je napisao: Drugari, pitanje: Da li se iko bavio poboljsanjem suspenzija u smislu neki bolji amortizeri pozadi, opruge napred? Zdravo, Skoro sam menjao prednje opruge i ulje da malo ucvrstim prednju amortizaciju. Zavrsili kod mehanicara za dva data. Cena OK. Vrlo sam zadovoljan. Evo ti link za sve pa vidi sta ti odgovara. Je hebt gezocht naar Tracer+mt+07 - Hyperpro WEBSHOP-HYPERPRO.COM Hyperpro Motorcycle suspension 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksandar andric 354 Napisano Avgust 29 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Tracer 700 Prijavi odgovor kao problematičan Hyperpro je naizgledniji izbor @Dudico Ohlins je preskup - citaj 1200 jura samo zadnji amortizer Willners oko 950eur Hyperpro oko 700, doduse bez mogucnosti podesavanja rukom ali ima rezervoarcic sa uljem i dva srafa za podesavanje komprsije i rebounda @djomla2 Ja sam prednje opruge hyperpo stavljao na prethodni motor ( honda cbf600) i bio prezadovoljan Hvala svima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...