aca-pn 6317 Napisano Novembar 3, 2022 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Dobra su poboljsanja koja su uveli, tft u boji je vizuelno mnogo lepsi, mogucnost iskljucivanja ABS-a samo pozadi je po meni jako korisna opcija, ja licno ne vidim potrebu iskljucivanja ABS-a na prednjem tocku nikad, barem za one terene gde ja vozim, ostalo mi je nebitno. Mada i ja mislim da ce cena gore bar 500e, a mozda i vise. Sto je najgore zbog toga ce i cene polovnih biti vece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikaragva 25 Napisano Novembar 3, 2022 U prolazu, 54 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jel postoji opcija da se to isključivanje abs samo nazad namesti na današnjoj teneri? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sku11e. 130 Napisano Novembar 4, 2022 U prolazu, 65 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha MT-07 Ice Fluo (2020) / Yamaha Ténéré 700 - Ceramic Blue (2021) Prijavi odgovor kao problematičan @nikaragva Ne postoji mogućnost, bar ne lako da možeš da uključiš/isključiš. Ljudi skroz izbacuju ABS sa zadnjeg točka i tome slične stvari, ali to igra ulogu malom broju ljudi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5288 Napisano Novembar 4, 2022 Drug član, 1891 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jel sam lepo razumeo - ovi novi ABS modovi i dalje ne menjaju to da svaki put kad ugasiš motor moraš opet da isključiš ABS? Tipa isključiš abs nazad i kasnije ugasiš motor. Kad opet upališ da li je i dalje isključen abs nazad ili je aktiviran ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sku11e. 130 Napisano Novembar 4, 2022 U prolazu, 65 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha MT-07 Ice Fluo (2020) / Yamaha Ténéré 700 - Ceramic Blue (2021) Prijavi odgovor kao problematičan @antir3ality Mislim da pri svakom paljenju mora opet da se gasi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 596 Napisano Novembar 4, 2022 Drug član, 1360 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Sku11e. je napisao: @antir3ality Mislim da pri svakom paljenju mora opet da se gasi. To je mene najviše smetalo, zaboravim ugasiti ABS tj. prebacit u offroad mode, a meni se ABS baš jako lagano i brzo aktivirao na makadamu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sku11e. 130 Napisano Novembar 4, 2022 U prolazu, 65 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha MT-07 Ice Fluo (2020) / Yamaha Ténéré 700 - Ceramic Blue (2021) Prijavi odgovor kao problematičan Ne zna čovek šta je gore/bolje. Muka je i kad očekuješ da je upaljen a ti zaboravio da ga upališ opet, a muka je i kad na off-u ugasis na tren motor pa hoćeš da nastaviš pa ponavljaj proces gašenja ABS. U svakom slučaju bezbednije je ovako, a da mogu da stave opciju da sačuva poslednja podešavanja mogu, al jamaha je to, muzu dokle god mogu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rastkojokic 1667 Napisano Novembar 4, 2022 Drug član, 2261 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW 1300 GS, Sherco SE 300 Factory Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to neka bezbednosna regulativa koja mora da se ispostuje bas iz razloga koje si naveo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sku11e. 130 Napisano Novembar 4, 2022 (promenjeno) U prolazu, 65 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha MT-07 Ice Fluo (2020) / Yamaha Ténéré 700 - Ceramic Blue (2021) Prijavi odgovor kao problematičan Citao sam da za KTM ima neki dongle (verovatno aftermarket) koji čuva podešavanja. Vrlo verovatno da fabrički to ne smeju da stave, pogotovo u EU gde su regulative oštrije. Promenio Novembar 4, 2022 član Sku11e. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 989 Napisano Novembar 8, 2022 (promenjeno) Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan On 11/4/2022 at 1:30 PM, Sku11e. said: Citao sam da za KTM ima neki dongle (verovatno aftermarket) koji čuva podešavanja. Vrlo verovatno da fabrički to ne smeju da stave, pogotovo u EU gde su regulative oštrije. To je za KTM. Za Teneru jednostavno prespojiš osigurač i imaš ABS off/on na običan prekidač. https://www.tenere700.net/topic/2676-disabling-abs/ Promenio Novembar 8, 2022 član baltrekk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Novembar 13, 2022 Drug član, 4125 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedne majstorske.„Poslato“ iz dijaspore sa novog „ajpeda“ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7642 Napisano Novembar 13, 2022 Drug član, 2920 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je budem ikad kupovao, moracu je poruciti u PFT kolor semi Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Novembar 16, 2022 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko sredjivao sediste mozda? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 596 Napisano Novembar 16, 2022 Drug član, 1360 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, PaPaja je napisao: Jel neko sredjivao sediste mozda? Jesam ja onomad, puuuno bolje .... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JO HUSAFER 14 Napisano Decembar 8, 2022 U prolazu, 1 post Lokacija: KOTOR Motocikl: Kavasaki Versys 650, KTM 990 SMT, KTM 1290 Superadventure, Yamaha Tenere 700 Prijavi odgovor kao problematičan Postovanje svima, Evo I ja da vam napisem utiske o Teneri, imam je vec godinu dana. Tezak sam 115kg I visok 193cm. Motor je Rally verzija 2021god. Na auspuhu sam izvadio jedan od Dva cepa Ipo meni to je taman zvuk, nije preglasno a cuju te pogotovo na vecim okretajima. Doradio sam joj sjediste kod Srdjana iz Surcina I sada je mnoogo udobnije. Instalirao sam joj Oxford grijane rucke I super rade posao za sad. Promjenio sam joj opruge na zadnjem amortizeru I prednjim vilama. Za prednje vile nema toliko razlike ali zadnji kraj je mnoooogo bolji, ne leluja vise I ne tone kao prije. Sa starim oprugama bi toliko potonuo motor da bi svijetla I nakon maximalnog spustanja bila opet toliko visoka da su mi redovno blicali tokom noci iz suprotnog smjera. Standardne gume mi drze dobro, nisam primjetio nikakvo lelujanje. Promjenio sam korman jer mi se original iskrivio pri padu u mjestu (bukvalno). Iznenadjen sam jer su mi I do sada padali motori I ni na nijednom se to nije desilo. Pri padu se motor nije ni ogrebao nego se samo slomio retrovizor. 13 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 989 Napisano Januar 12, 2023 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Prvi dan posle Nove godine i kolega @hitmani ja smo već u sedlu napravili prve kilometre po sunčanom danu peščare Nadam se da ćete uživati u ovom kratkom video materijalu kao što smo i mi tog dana uživali na sunčanom danu. 22 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolerns 96 Napisano Januar 12, 2023 U prolazu, 72 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: CRF250L Prijavi odgovor kao problematičan Auuuu kolega... Znas ono kad gledas video i spontano ti se razvlaci osmeh oko glave Svaka cast! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7120 Napisano Januar 12, 2023 (promenjeno) Drug član, 2986 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan On 12/8/2022 at 4:23 AM, JO HUSAFER said: Postovanje svima, Evo I ja da vam napisem utiske o Teneri, imam je vec godinu dana. Tezak sam 115kg I visok 193cm. Motor je Rally verzija 2021god. Na auspuhu sam izvadio jedan od Dva cepa Ipo meni to je taman zvuk, nije preglasno a cuju te pogotovo na vecim okretajima. Doradio sam joj sjediste kod Srdjana iz Surcina I sada je mnoogo udobnije. Instalirao sam joj Oxford grijane rucke I super rade posao za sad. Promjenio sam joj opruge na zadnjem amortizeru I prednjim vilama. Za prednje vile nema toliko razlike ali zadnji kraj je mnoooogo bolji, ne leluja vise I ne tone kao prije. Sa starim oprugama bi toliko potonuo motor da bi svijetla I nakon maximalnog spustanja bila opet toliko visoka da su mi redovno blicali tokom noci iz suprotnog smjera. Standardne gume mi drze dobro, nisam primjetio nikakvo lelujanje. Promjenio sam korman jer mi se original iskrivio pri padu u mjestu (bukvalno). Iznenadjen sam jer su mi I do sada padali motori I ni na nijednom se to nije desilo. Pri padu se motor nije ni ogrebao nego se samo slomio retrovizor. ... ja razumem da je korisno, ali kofer na tako lep motor... Pa gde će ti duša? Promenio Januar 12, 2023 član Andrej_Hotstepper Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rogaceboy 77 Napisano Januar 13, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 88 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 2.10.2022. at 22:56, baltrekk je napisao: Urađen prvi servis na 1000km, pa rekoh hajde malo da opustim ruku na gasu. Cime je ovo slikano? Promenio Januar 13, 2023 član rogaceboy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 989 Napisano Januar 16, 2023 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan On 1/13/2023 at 6:21 PM, rogaceboy said: Cime je ovo slikano? Canon 5d mkii + 70-200mm @f2.8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rogaceboy 77 Napisano Januar 17, 2023 Svrati ponekad, 88 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Odlicne su fotke! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikaragva 25 Napisano Januar 18, 2023 U prolazu, 54 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 4.11.2022. at 8:57, Sku11e. je napisao: @nikaragva Ne postoji mogućnost, bar ne lako da možeš da uključiš/isključiš. Ljudi skroz izbacuju ABS sa zadnjeg točka i tome slične stvari, ali to igra ulogu malom broju ljudi. Nekako ne vidim neku ulogu ABS nazad. Skoro pa nikad ne koristim zadnju kocnicu na asfaltu, retko kad. Cak i ako proklize zadnji tocak na asfaltu 100x je manja drama nego prednji. Dok s druge strana na makadamu ABS je na zadnjem tocku je otezavajuca okolnost. A opet je pozeljan na prednjem tocku, jer ne zelim da prednji tocak ikad klize nekontrolisano, cak ni po travi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grujale 28 Napisano Februar 3, 2023 U prolazu, 21 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Tenere 700 Prijavi odgovor kao problematičan Ready for TET 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Februar 3, 2023 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Jel crash bar sa motea.com? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grujale 28 Napisano Februar 3, 2023 U prolazu, 21 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Tenere 700 Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, PaPaja je napisao: Jel crash bar sa motea.com? Jeste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...