Jump to content

Moto Zajednica

Skuter nece da pali - POMOĆ!

Recommended Posts

• Ne silazi, 6513 postova
  • Motocikl: konzerviran

Kao i svaki drugi motor, koji ima ubrizgavanje (nema klasičan, niti automatski sauh)...uopšte rad, pa i hladan start, zavisi od podataka koji stižu sa raznih senzora. Pošto problema nema kada se sve malo ugreje, ja pomalo sumnjam na senzor temperature. On je taj koji "govori" ubrizgavanju (računaru) da je 'ladno i da bi trebalo da pusti malo više čorbe. Postoji način da se senzor testira, tako što se zagreva...recimo u džezvi sa vodom. Termometrom se kontroliše temperatura, a unimerom otpor sa senzora. Na određenoj temperaturi taj senzor ima određeni otpor...i na taj način komunicira sa "mozgom" . Ima sigurno na netu i način i podaci koji su od interesa, pa bi bilo dobro da se takva jedna proba napravi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1128 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125
Pre 5 sati, Biker Q je napisao:

Ja sam pogledao video i jedino sto bi ja po nekom mom skromnom znanju primetio da varnica (po meni) treba da bude vise plava a ne ovako crvena. I jos nesto sto sam cuo od dr Bokilica je da svecica pod kompresijom moze losije da radi nego ovako "na vazduhu". Jesi li probao sa novom svecicom?

Nisam probao sa novom, tj nemam novu… nemam pojma, nisam ga palio od sinoc i malopre sam probao, upalio je uz verglanje od 3-4 sekunde

• Drug član, 1128 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125
Pre 3 sati, pronto je napisao:

Kao i svaki drugi motor, koji ima ubrizgavanje (nema klasičan, niti automatski sauh)...uopšte rad, pa i hladan start, zavisi od podataka koji stižu sa raznih senzora. Pošto problema nema kada se sve malo ugreje, ja pomalo sumnjam na senzor temperature. On je taj koji "govori" ubrizgavanju (računaru) da je 'ladno i da bi trebalo da pusti malo više čorbe. Postoji način da se senzor testira, tako što se zagreva...recimo u džezvi sa vodom. Termometrom se kontroliše temperatura, a unimerom otpor sa senzora. Na određenoj temperaturi taj senzor ima određeni otpor...i na taj način komunicira sa "mozgom" . Ima sigurno na netu i način i podaci koji su od interesa, pa bi bilo dobro da se takva jedna proba napravi.

Moraću da probam, samo prvo da nadjem gde mu stoji taj senzor 

• Svrati ponekad, 124 postova
  • Motocikl: Honda NC750 DCT 2021
On 10/20/2021 at 11:38 AM, ZeleniZub said:

Pozdrav ljudi, Kymco Agility 50cc 4T palio do skoro na prvu,samo pipnem prekidac,odskoro nece,vergla i vergla i nista. Na kurblu pali na prvu. Pomislio ja mozda je oslabeo akumulator,napunim ga 12 sati,stavim ujutru upali odmah. Sledece jutro opet nece na prekidac na kurblu odmah. Kupim ja novi akumulator,rekoh oslabio ovaj,ne drzi, dosta je i trajao,3 godine. Formiram novi,preko noci na punjacu,ujutru stavim upali odmah na prekidac. Vozio po gradu,zagrejao se pali odmah. Sledece jutro opet isto,nece na prekidac na kurblu hoce.
Jel ima neko ideju sta bi moglo da bude posto je eto akumulator nov.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vratih se na ovu moju temu od pre 3 godine. Skuter kupio nov za sina, vozio on to dok nije kupio auto i sad stoji  vidim ja u garazi i samo skupja prasinu, rekoh daj ti to meni da sredim i da vozim po gradu, da ne vozim na krace destinacije moju NC750. Kaze mi on nece da pali na dugme vec duze vreme, na kik hoce. Doterao ja to kuci, oprao sve lepo i rekoh da teram da registrujem ali nece moci, ne rade migavci i vidim da ne puni akulumulator uopste. Kako da proverim automat migavca da znam da je on otisao, da nije nisto drugo, ako je on da narucim iz Kymca iz NS da mi posalju. 

Promenio član ZeleniZub
.

• Integrisan, 9285 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Nemoj me držati za reč, mislim da je njemu automat migavca napred kod inst. table ili iza centralne plastike.

Takodje mislim da je sa dva pina, prekidac ima napajanje i ujedno je razdelnik.

Prvo vidi sijalice da li su ispravne, zatim vidi da li do prekidača migavca dolazi napajanje pa ćeš znati da li je do automata problem ili nije.

Što se punjenja tiče regler ti je takodje napred iza centralne maske, proveri osigurače kod akumulatora.

• Svrati ponekad, 124 postova
  • Motocikl: Honda NC750 DCT 2021
3 hours ago, Satelis said:

Nemoj me držati za reč, mislim da je njemu automat migavca napred kod inst. table ili iza centralne plastike.

Takodje mislim da je sa dva pina, prekidac ima napajanje i ujedno je razdelnik.

Prvo vidi sijalice da li su ispravne, zatim vidi da li do prekidača migavca dolazi napajanje pa ćeš znati da li je do automata problem ili nije.

Što se punjenja tiče regler ti je takodje napred iza centralne maske, proveri osigurače kod akumulatora.

Ovo je taj automat, evo nekih merenja i mislim da prekidac migavaca radi, jel kad prebacim na levu i desnu stranu on ukljucuje napon a na sredinu prekida, ali mi je ovaj napon sumnjiv, zar ne treba da bude preko 12v? Regler takodje koliko sam mogao izmerim dobija napon od nekih skoro 10v na beloj i crvenoj zici.  pa onda pada na 7v kad je motor poceo da spusta obrtaje. Osiguraci kod akumulatora rade , takodje i sve 4 sijalice.

IMG_0498.JPG

IMG_0499.JPG

IMG_0495.JPG

IMG_0497.JPG

IMG_0500.JPG

IMG_0501.JPG

IMG_0496.JPG

Promenio član ZeleniZub
.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja