Jump to content

Moto Zajednica

Drumske kafane

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Cbr1100xx, R1200GS

Kafana Klisura , Ravni , na putu Kruševac-Kopaonik, odvajanje posle jezera Ćelije ka Kopaoniku.

Tipična drumska kafana, pivo Jagodinsko zidarac, Rubinov roze, sok gazirani zuti i crni, kafa domaca sa ratlukom sa orasima, karirani stoljnaci, cisti i uštirkani, na svakom stolu metalna piksla, muzika na radiju sa lokalnog radija.

Najbolja jagnjetina sa ražnja koju sam jeo u poslednje vreme, za klasu iznad MB Mladenovac! Vruća, sva se puši.

Konobar nas pita šta želimo.Ja kažem- jagnjeće pečenje.On nas pita koliko i od čega zelite da odsečemo, možete da birate sad je skinuto sa vatre. Bilo je oko 13h, radni dan. :) Kad smo zvali konobara da platimo, moj kolega koji želi sve da pita, pita konobara na kojim drvima peku pečenje, kaže konobar na ćumur, ništa drva... :) .On će: pa znate nekako je drugačije od onog što smo do sada jeli. Konobar mu odgovara: Nema tu nikakve tajne, mladi jagnjići oko 30kg, i peku se odmah nakon klanja, ne držimo ih u hladnjači zaklane, već u toru iza kafane žive. 1050g jagnjetine, dve kafe, 2 jagodinska piva, kiseli kupus salata i dve pečene paprike =2760dinara.

Kad smo polazili kaže kolega, čekaj čas da idem da vidim dal me lagao za ovce, vraća se i kaže, ovaj ne laže, stvarno tamo imaju ovce. Ja mu kažem da drže dve ovce za takve kao što si ti, inače jagnjiće kupuju već zaklane, samo ih peku na specijalnim drvima koja rastu samo u lokalnim šumama, nego ovaj konobar nije hteo da ti oda tajnu. :)

Postaviću link sa googla pošto nisam ništa slikao.

https://www.google.com/maps/uv?pb=!1s0x4756730795d6525b%3A0x9455c1194d1a1073!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipMW5WWp25D6E1CNDmokZhMQtbuXS_mGGl_cr0Mg%3Dw260-h175-n-k-no!5skafana jankova klisura - Google pretraga!15sCgIgAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipNoaYdH_gAMiNhtQ9RYN3Mz3bWsGR8pN5aPUruk&hl=sr-Latn

Promenio član braca
  • Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 909 postova
  • Motocikl: MT-09 Tracer
Pre 1 sat, zemunac72 je napisao:

Treba mi preporuka za riblju kafanu,u Djerdapu,potez Golubac -Kladovo

Na ulazu u Tekiju iz pravca Golupca sa desne strane na uzvišici je restoran Panorama. Mi smo bili tamo kad smo se vraćali iz Rumunije i bila je odlična klopa + lep pogled na Dunav...:gurman:

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Zainteresovan, 523 postova
  • Motocikl: HONDA GL1800

Može li mi neko reći u kojoj pečenjari u Stopanji je jeo najbolje pečenje ,idem tamo prvi put pa reko da pitam za preporuku

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5588 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Potpuno slučajno, otkrismo odličan restoran u Vranju. 

U povratku sa ture iz Grčke,  svratismo do drugara u Vranje. Kako je bio 1. maj,  drugar isproverava nekoliko kafana...neka ne radi,  negde proslava,  negde nema mesta (za 14 osoba)... Neko se seti da bi restoran u hotelu trebalo da može,  a drugar iz Vranja nam reče da se otvorio novi luksuzni hotel. I mi odosmo tamo. 

Restoran na vrhu hotela,  terasa, ambijent,  sve "u fullu"... Meni odličan,  svega mogućeg. Na prvi pogled smo pomislili koliko li ovde košta ručak... Medjutim,  pored klope koja je bila i pripremljena vrhunski i servirana, račun je bio neobično normalan,  drugim rečima provincijske cene. 

U pitanju je hotel Royal Putnik. 

I da budemo on topic na forumu,  u prizemlju je postavljen Ducati Diavel ograničene serije u saten zalenoj boji za zlatnim detaljima. 

Hotel Royal Putnik
017 7400777
https://maps.app.goo.gl/Wb4V4MCg2hmVa4ga9

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 730 postova
  • Motocikl: X8

Gradska meana: ok, hrana je pristojna, brzina usluge pristojna, cekas spramanje hrane koliko treba da naprave to sto si porucio. Ne manje od 45min. Mozes da biras bastu ili unutra, mada leti nema nikog unutra. Znaci basta, ti, hrana i muve.

Kod bake na rucak: Slicna prica, hrana i cene isto kao u graskoj meani, samo nemaju bastu i malo manje muva.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 104 postova
  • Motocikl: BMW F650, Vespa nv150

Ako se neko vozi Budvanskom rivijerom, na Svetom Stefanu restoran kod Draga, preporuka, odlicna hrana, pristojne cene

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Sym nht 300

U Vranje u Moravce, cene vrlo pristojne a hrana odlicna. Ukoliko zelite bas jeftino, onda Yumcov restoran, na bazenu iste firme. Hrana nije losa, ali je dzabe. Ali za mene najbolji je Moravce. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1138 postova
  • Motocikl: BMW Xr

Ko se vraca iz Hr,posle Zg a,Ivanjic Grad 4km od auto puta.Picerija "Driblling."
Picerija sa odlicnom uslugom,dobre cene.Pica vrhunska.Kad sam video da rade dostavu znao sam da je dobra klopa.
Zaseban parking,dosta zelenila okolo.512cae66c6015ac836c3fd05f6e83bb1.jpgcc0a481a675a131494dd50ab9db64e5a.jpged3f164f06c94b55ee1a065192618e97.jpg

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

• Svrati ponekad, 155 postova
Gradska meana: ok, hrana je pristojna, brzina usluge pristojna, cekas spramanje hrane koliko treba da naprave to sto si porucio. Ne manje od 45min. Mozes da biras bastu ili unutra, mada leti nema nikog unutra. Znaci basta, ti, hrana i muve.
Kod bake na rucak: Slicna prica, hrana i cene isto kao u graskoj meani, samo nemaju bastu i malo manje muva.

Juče, pri povratku iz Grčke svratimo u Vranje na pauzu. Supruga hoće u Gradsku meanu, stižemo u 18.30, ja uđem da vidim ima li mesta, stolova više praznih nego zauzetih. Pitam možemo li da ručamo, kažu ne može jer je sve rezervisano za uveče kad počinje muzika. Identična situacija i pre par godina i tad rekao nikad više u G. Meanu , pisao sam ovde o tom iskustvu, ali zbog "mira u kući" da ispoštujem gospoju.... Setim se posta koji je ovde objavio doktor o iskustvu sa hotelom Royal Putnik u Vranju i pravac hotel. Mogu da potvrdim svaku reč koju je doktor napisao. Tako da ja ubuduće u Vranju pravo u Royal Putnik. Evo i Ducatija iz hola hotela989e040f6c20d65e87def53f3f276d58.jpg

Послато са M2003J15SC помоћу Тапатока

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 503 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer 600

Pre neki dan svratili u restoran Carsija u Vranju.Klopa odlicna,sve je sveze i vrlo ukusno...cene korektne i pristojne.Par metara dalje je kuca Bore Stankovica ,pa mogu dve muve jednim udarcem da se ubiju...

• Hvala 1

• Drug član, 571 postova
  • Motocikl: u dolasku HONDA NT1100 (2025), BMW C400 GT (2020), ex HONDA Africa 1000 DCT (2016)

Скоро целу тему прочитах и после кроз претрагу прођох али не наиђох нигде на "Кафану код ЛОЈА" на путу је од Ужица ка Златибору, после Мачката а непосредно испред где се пут одваја за Кремну и Вишеград.
Сјајна кафана, неизбежна комплет лепиња, по мени лично не заостаје за Шуљагом у Ужицу а не морам да се улазим у само Ужице ако ми је до комплет лепиње, а ту су наравно и јагњећа и свињска печења, одличан роштиљ и нема шта да усфали од специјалитета тог краја а малопре пронађох податак да су 01.06.2022 прославили 40 година постојања.
Нема шансе да се омаши, баш је видно обележена !

igor_pluznikov_giga_66442040_505788476856696_7420340557345495418_n.jpg

Promenio član ПИпезос
  • Sviđa mi se 3

Pre 15ak godina sam tu svratio na jagnjetinu i secam se da je bila je odlicna.

Promenio član Eol
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 266 postova
  • Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD

Vozim tu deonicu relativno često i dosta puta sam svraćao "Kod Loja". I sam i porodično. Uvek smo bili zadovoljni svi. Za preporuku.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• 4_tocka_i_karoserija, 2074 postova
  • Motocikl: -

Ja sam bio ubeđen da sam za Loja čuo ovde, na forumu, pa nisam ništa ni pisao proletos kad smo bili.

A jeste vr' kafana.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 730 postova
  • Motocikl: X8
On 17.7.2022. at 21:44, ivandeka je napisao:

Setim se posta koji je ovde objavio doktor o iskustvu sa hotelom Royal Putnik u Vranju i pravac hotel. Mogu da potvrdim svaku reč koju je doktor napisao. Tako da ja ubuduće u Vranju pravo u Royal Putnik.

Da dopunim za Vranje: posle svih postova svratih i ja u hotel - restoran na rucak. Jelo koje sam izabrao je ukusno i jeo bih opet. Rostilj -cevapi sa kuglom kajmaka i pecenom slaninom su ok. Obzirom da je to restoran za odabranu klijentelu ne moze covek ocekivati previse. Cene su ok u poredjenu sa drugim restoranima. Teleca corba je malo siromasna.

Oni koji putuju sa decom, mogu da isprobaju konobu 79. Hrana ko hrana, nista specijalno. Zato ima prostora za parking i igraliste za decu.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1481 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...
On 24.7.2022. at 12:19, Eol je napisao:

Pre 15ak godina sam tu svratio na jagnjetinu i secam se da je bila je odlicna.

Шта то има у Ужичком крају да не ваља? :P

• Sviđa mi se 2

Pre 8 sati, Marko05 je napisao:

Шта то има у Ужичком крају да не ваља? :P

Ima rizle na putu:na_glavi:

• Sviđa mi se 1
  • Haha 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja