Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50

Nemojte da vas iko dere za te plastične žabice (tipliće). Pakovanje od 100 kom je 6 eur na AE.

Meni su stigli letos i nisu uopšte loši. Žabica k'o žabica. Kod nas se prodaju po mnoogo većoj ceni.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! RSD96.76 30%OFF | 100pcs Car 6mm Black Panel Rivet Fasteners Push Pin Clips Kit Plastic For Suzuki GSXR For Honda Interior Accessories Car Cilps
https://a.aliexpress.com/_EzkCIVL

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9285 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Nema tu nikakve tehnike, omanuli su u dužini "nogica".

Stender se mora za malo skratiti i posle ide lako.

NC kad stavim na dizalicu, pred zadnji točak stavim letvicu nekih 30mm debljine. Popnem na nju točak i onda krenem sa dizanjem na c stender.....daleko lakše bude.

• Drug član, 1625 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Nisam dizao 10 motora pa da mogu da ocenim, ok mi je, oslonim ga na obe nogice, malo desnom rukom pomognem, nagazim stender i gotovo, bas probam ko sto kolega rece da se osloni na jednu pa onda probati, sto se mog tice ocena 10 dok ne probam neki drugi na istom motoru.

• Slow rider, 936 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987
Pre 12 sati, eclipse je napisao:

Nemojte da vas iko dere za te plastične žabice (tipliće). Pakovanje od 100 kom je 6 eur na AE.

I ja isto kupih sa Aliexpress-a kesu žabica za par evra, jer ih stalno gubim. Kao što si rekao, žabica ko i svaka druga, ne postoji original Honda, jer sigurno Honda ne pravi žabice :)

Ko je lud da to kupuje iz originala

• Sviđa mi se 1

Probao podignuti na centralni samo na jedan oslonac i dosta teze, najlakše kad se osloni na obe i malo pomogne desnom rukom, kad je na centralnom zadnji tocak od zemlje je podignit nekih 38mm, da li je to pune ne znam, svakako ga ne bi prepravljao. 

• Zainteresovan, 425 postova
  • Motocikl: Kawasaki kle 500

Naravno, izbor je na svakom od nas. Sad, ne znam da li smo se baš razumeli. Skraćuju se kraci, znači, ništa se ne menja ni u izgledu niti u položaju ispod motora a ne može da smeta ćopavoj jer joj ni sada ne smeta. Mislio sam na polugu koju prave kraci kada se oslone na podlogu. Čudo je koliko tu znači i par milimetara. 

Da se razumemo, ne ubeđujem nikoga, ovo je onako, uopšteno :takoje:

• Sviđa mi se 1

Kontam sta treba, kazem ovako da ok stoji ispod motorai da nista ne smeta, ako se setim pogledam da li slucajno nesto pravi problem ako se skrati.
Gledao sam ako se napravi druga koska da se motor malo podigne i to ce onda isto da promeni tacku za centralni.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 425 postova
  • Motocikl: Kawasaki kle 500

Pa i ne baš. Podići će zadnji kraj ali dužina kraka a samim tim i poluga ostaju iste. Inače, ako se krati to se uradi na samom kraju, odmah iznad stopice za oslanjanje na podlogu i nema tu šta da smeta. Opet kažem uopšteno. Ako tebi ne pravi problem ne diraj ništa, samo teraj:moto3:

Mislim da nece moci kod mene iznad papucice, bas sinoc gledam, poluga i papucica su jedno do drugog a poluga blizu zemlje.
Ima u temi Nc750 2023 koji centralni imam tako da ako neko nesto bude gledao ima tamo koji je.

Mislim da treba poslati pismo kosookima....molba da naprave el. stender.

Kaki ku*ac palac trosenje snage, klik dugme i sam da se digne na stender.

X9 500ccm to ima jos pre dvajes leta.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

NC-ejasi ne da vas plasim al da znate da moze nekog zadesiti lom spanera lanca bregaste.

Koliko imam saznanja, drugi slucaj se desio na nasim prostorima. Prvi u Delti (NC750X), drugi kod mene (Integra 700).

IMG-20231129-105310.jpg

IMG-20231129-105509.jpg

Vise o tome imate u Integra temi......zivi, zdravi, veseli bili 🎅

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 2

• Svrati ponekad, 96 postova
  • Motocikl: NC750X 2022
On 1/3/2024 at 12:20 AM, Satelis said:

NC-ejasi ne da vas plasim al da znate da moze nekog zadesiti lom spanera lanca bregaste.

Koliko imam saznanja, drugi slucaj se desio na nasim prostorima. Prvi u Delti (NC750X), drugi kod mene (Integra 700).

IMG-20231129-105310.jpg

IMG-20231129-105509.jpg

Vise o tome imate u Integra temi......zivi, zdravi, veseli bili 🎅

Na kojim kilometražama se to dešavalo?

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Piaggio MP3, Peugeot Vivacity 3

Kolege, sta mislite o kupovini polovne Honde NC750, 2014. godiste sa DCT-om, da li vredi kupiti taj motor ili ici na nov?

Iskreno najvise me brine sam DCT, tj servisiranje istog u slucaji polovnog. 

• BJB Maxi Scooter Club, 592 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT

Kolega, ako prilikom kupovine sve radi kako treba, odnosno ako kupuješ redovno servisiran motor, sve su šanse da ćeš preći stotine hiljada km sa njim bez ikakvog problema ... ipak je to HONDA !

Promenio član Lucky George
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 228 postova
  • Motocikl: Honda NC750X

Ovde, cini mi se, imamo dva pitanja, odnosno dve dileme...

Za prvu dilemu je vrlo jednostavno... imas novca za nov+novac za prvi servis+novac za registraciju odmah+novac za opremanje novog (svasta treba dokupiti)+spreman si na servis u Hondi u garanciji 2 godine... Kupi nov, ne razmisljaj. 

Nemas novca za nov, kupi polovan, ne razmisljaj. Rekose ti vec, Honda je to!

A sto se tice DCT, ako se dobro secam elektromotor moze da bude problem (moze, ne mora), ali ovde prisutan doktor je to vec resavao na svom i na tudjim motorima bez vece muke. I ne za mnogo novca. 

Gledajuci moj motor, i citajuci iskustva drugih, misljenja sam ako motor nije izvadjen iz poplave, doziveo havaruju pa sklepan i slicno, 7 godina je nista za taj motor.  

Promenio član Savamalac
  • Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: Ninja 250r '08

Jel imao neko od vas NC druzine priliku da proba ovaj QJ svt650x? Ukoliko da zanima me koji bi bio pogodniji za mene kao neko ko treba da predje na prvi veliki motor? Honda mi se svidja zbog pouzdanosti koju je izgradila i gepeka koji bi mi mnogo znacio za svaki dan, a QJ je ipak nov pa sad brojim + - svakom. Oba motora mi deluju strasno u poredjenju sa ovim mojim prcmoljkom, seo sam na R7 i to mi je leglo lepo tako da je verovatno samo stvar navike, ali bih ipak nesto sa cime mogu da odem i na put bez da me boli sve kada sidjem sa motora, a i da ponesem vise od jednog ranca.

• Svrati ponekad, 253 postova
  • Motocikl: Honda NC 750X

NC 750X zahtijeva znacajan popis dodatne opreme koja ce vlasniku omoguciti dugotrajnu i zdravu eksploataciju.

Ne bih sada da navodim spisak koji vecina od nas zna sa c.a. 20tak stavki sigurno.

Za tako nesto treba vremena, znanja i para.

Dakle:

Ako se za kupovinu NC-a nudi mlad model sa umjerenim 5-7tkm godisnje, normalnim vlasnikom koji je ugradio pomenutih 20tak dodataka i provjerenim stanjem - to je kupovina u rangu pomenutog novog.

Čak bi rekao bilo kojeg novog u istoj klasi.

Medjutim zajeb moze biti kad covjek stvori novce za motor a ovakvog, gore opisanog NC nema na vidiku!

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7309 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ma razmaženi smo Limeni. Kad sam vozio ER5 bio klot pa sam putovao. Sad na TDM imam opreme vrednosti još jednog TDM-a i opet izmišljam. Stavi prtljag tek onoliko koliko ti treba, mapa/navigacija, ostalo uloži u ličnu zaštitnu opremu i gas.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

Voziti motore svakako kosta, uzeo sam nov zbog "male" razlike u ceni a i planiram da ga vozim nekoliko godina a to moze biti i 7+, stavio sam kres bar, maglenke, povisen vizir, zastite za ruke, centralni stender, zadnji kofer, dodatne blatobrane, ako mi bas bude trebalo i nesto da putujem na duze uzecu i bocne kofere al sad ovako po meni je kompletan. 

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Najpre ulagati u sopstvenu opremu. Onda sto ostane pa polako sklapati bajk. Zna se sta je osnovno, centralni kofer, neka moto torba na zadnje sediste(ako ima potrebe), navigacija, 12v prikljucak i na kraj sveta. 🙂

Ima li neko od vas Helite airbag prsluk? 🙂

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja