Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Drug član, 366 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100

Da, sreća pa nisi imao iskustva sa tim, i meni je bilo čudno kada sam čuo prvi put...

Prodaju ih servisima sa kojima imaju ugovore, a možda i privatno...kako ko izmulja...

Npr, ako far od kola menjaju, a pukli samo nosači. Far neogreban, funkcionalan 100%, samo se zavere plastični nosači i servisi ih prodaju. Deo koji se raspao, bacaju...

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: NC 750XD

Zavisi od osiguranja do osiguranja, u svakom slučaju retko uzimaju delove pogotovo ne haube, krila, plastike svetla. To sve muvaju serviseri. Uglavnom je 6 meseci rok za čuvanje delova od trenutka likvidacije štete.

Tako da kad taj period prođe tj. obaveza servisera da čuva delove, može ti ih dati ali što bi to uradio. 

• Integrisan, 9454 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Ja ne znam sta sam delova zamenio bas na kontu ove price.

Uglavnom, nista nisam smeo baciti il dati Vlasniku motora jer to nije njegovo vec pripada Osiguravajucoj kuci.

Sve zamenjene delove pakujem u kutiju, zatvaram trakom i na policu.

Posle izvesnog vrmena dodje covek iz Osig. kuce sa zapisnikom, kutija se otvara i sve ide na uvid.

Nekad samo lupi recke, nekad baci pogled, nekad ponese a nekad se i ne pojavi.

Kada su havarije automobila u pitanju, zguzvane haube, vrata i slicno..... Osig. kuca nece odneti.

• Sviđa mi se 1

• Slow rider, 959 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987

Kada sam na svom autu imao štetu od drugog lica, nakon što je procenitelj pogledao auto i procenili štetu, legle su mi pare na račun, i više me niko nije pitao ni gde sam popravljao, ni gde sam kupovao delove, i niko nije trazio stare delove.

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

Ja sam imao situaciju nista ne dobijam nazad osim popravljenig automobila uz reci "mi to pravdamo", a imao sam i situaciju da sam otisao u servis da preuzmem vozilo, pitao mogu li da uzmem to i to i rekli moze, nosi. Bila je opcija idi popravi pa dodji sa racunima, a bila je servis salje spisak delova pa po zavrsenom poslu ovi isplacuju. A bilo je da ja platim sve zivo pa naknadno uplacuju na racun. 

Zavisi od svih mogucih faktora i da li je policja radila zapisnik, da li ste bez policije tj. na evropski zapisnik, zavisi od osiguravajuce kuce, od servisa, dobre volje svih pomenutih... Sve je moguce, a i nista ne mora biti. 

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra

Pa šta si ti to toliko lupao? Ja ukupno nisam imao ovoliko oštećenja na vozilima u proteklih 20 godina, koliko si ti osiguranja oštetio . Nije ni čudo što poskupljuje svake godine, jedva ljudi preživljavaju

• Sviđa mi se 1

Kad imas vise vozila u kuci tj. preduzecu pa ih ne vozis samo ti ne mora da znaci da ih ja lupam. To je samo moje iskustvo iz prve ruke kao vlasnika, a ne kao pocinioca dela ;) 

Da, logično da firme oštete osiguranje više nego privatni korisnici. Trebalo bi razdvojiti i premijske stepene i uvesti evidenciju broja vozača koji voze. Odlična ideja. Posebno ako više njih arči - odma duplo osiguranje.

O cemu pricas? Kakvo arcenje i ocrnjivanje firmi? Ti u kuci npr. nemas jedan automobil koji svi koristite? Hajde da evidentiramo sve clanove porodice koji arce privatno vozilo. Treba duple takse porodicama koje koriste jedan automobil. Nidje veze.. ;)

Nemam. Imam više vozila koje samo ja koristim.

Više je svakako u saobraćaju firmino vozilo nego vozilo koje je za ličnu upotrebu. Potpuno je različita i priroda korišćenja i način korišćenja. Ne znam šta ti nije jasno.

A kod mene iskljicivo ja arcim firmino, a sve drugo privatno je na raspolaganju drugima. Tvoj stav je koliko vidim da firmino vozilo mora biti neki muceni kombi i da se prevoze fosne, a neko samo vozi Cayenne na sastanke.  Vidis da si u krivu. Ne rade svi takve poslove na koje mislis

Nisam u krivu nego si ti napisao da si samo vlasnik, a da drugi u firmi voze, mada je nejasno uključivanje firme u bilo kom smislu ovde. Govorim o firmi koja koristi sopstvena vozila u cilju svoje delatnosti, što je najnormalnija pojava.

Ako neko mora da preveze fosne za potrebe posla, naravno da će ih prevoziti i to, vrlo moguće, svakog dana.

Ni u jednom momentu nisam spomenuo ni koliko privatnih ni ovih drugih imam ni koja vozila voze ostali ljudi nego si sam okrenuo to na firmu uz predrasude i da bi grdne neke kazne i namete dodao. Bravo drugar :takoje:

Izneo sam iskustvo u datim situacijama sa vozilima koja imam i to je jedino bitno za pokrenutu temu jer ocigledno nekome moze da znaci cim je to pitao, a ne pojedinacni slucaj za  status vozila, ko ih vozi i slicno. Debeli off topic.

Sto se mene tice gosn admin moze da pobrise suvisne komentare.

Kad imas vise vozila u kuci tj. preduzecu pa ih ne vozis samo ti ne mora da znaci da ih ja lupam. To je samo moje iskustvo iz prve ruke kao vlasnika, a ne kao pocinioca dela  

Evo ovde si sam, bez potrebe, ubacio preduzeće. Iz daljeg teksta je jasno da delatnost preduzeća ne zahteva upotrebu vozila.

Treba brisati sve komentare gde se ovako, bez potrebe, zapleteš.

12 hours ago, Ferty_ said:

Kad imas vise vozila u kuci tj. preduzecu pa ih ne vozis samo ti ne mora da znaci da ih ja lupam. To je samo moje iskustvo iz prve ruke kao vlasnika, a ne kao pocinioca dela ;) 

:lol2:koji si ti lik! Samo procitaj prvi deo do zareza, iskopa ti oci, veliko je k'o kuca. Koje selektivno citanje ja ne verujem. 

Da sam naveo stotine primera tudjih, jer sam bio angazovan da zavrsimo situaciju ili makar bio u toku, sta bi tada rekao? Niti su moja privatna niti firmina vozila.

Brate vadis crnjak pricu iz pesimisticnog stava i samo tebi znanih razloga, a to nije dobro.

Daj Boze da niko nema nikakvog iskustva na datu temu vec samo da se vozimo. Ne treba nama ni krs drzava ni krs zakoni jer smo sami sebi najveci neprijatelji ovakvim stavovima. Kratko fuj.

9 hours ago, Ferty_ said:

A kod mene iskljicivo ja arcim firmino, a sve drugo privatno je na raspolaganju drugima. Tvoj stav je koliko vidim da firmino vozilo mora biti neki muceni kombi i da se prevoze fosne, a neko samo vozi Cayenne na sastanke.  Vidis da si u krivu. Ne rade svi takve poslove na koje mislis

Ovo nista a? Kako li vozis kad slova ne vidis :givemebeer:

Pitanje za clanove koji su kupili centralni stender iz Makedonije. 

Ko moze neka uslika ono zakrivljenje, budzicu kao prsten koji prvi dotakne podlogu.

Moguce je da postoji resenje za lakse podizanje motora jer je slicna prica bila ranije kod jos nekih brendova.

P.S.

I fotka da vidim koliko je podignut tocak od podloge dok je na stenderu.

Hvala

8 minutes ago, Lucky George said:

Ah nije da se hvalim...ali ima se, može se :)

:lol3:primer Djole, primer haha da skonta da sluzbeno vozilo ne mora biti samo za prevoz fosni i ne voze ih manijaci :) ima finih sluzbenih gde je gospoda. 

Ajmo ajmo centralni stender. Resenje je veoma prosto i svako ce moci da izvrsi prepravku, to garantujem. Samo da vidimo koliko tu lufta ima ispod tocka i oblik stopice. 

• Svrati ponekad, 324 postova
  • Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT
Pre 7 sati, Ferty_ je napisao:

Pitanje za clanove koji su kupili centralni stender iz Makedonije. 

Ko moze neka uslika ono zakrivljenje, budzicu kao prsten koji prvi dotakne podlogu.

Moguce je da postoji resenje za lakse podizanje motora jer je slicna prica bila ranije kod jos nekih brendova.

P.S.

I fotka da vidim koliko je podignut tocak od podloge dok je na stenderu.

Hvala

ŠTENDER.jpg

Što se tiče udaljenosti točka od podloge, on je oko 3,5 cm. Pomislio sam da nećeš dobiti dobar utisak koliko je nisko ili visoko, pa sam merio i to je cca 3,5 cm jer dva komada univera koji je 1,8 cm idu ono baš na knap.

• Svrati ponekad, 324 postova
  • Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT

Seba je u sklopu popravke završio barove i ispalo je po meni odlično, veći su i udaljeniji od motora od starih Givi.

SEBA_D.jpg

SEBA_L.jpg

Usput sam, kad je već motor bio kod njega, uradio i rukohvate za suvozača jer mojoj supruzi ne odgovaraju fabrički, prenisko su joj. I to je ispalo baš moćno.

RUČKE.jpg

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

1 hour ago, Justicije said:

RUČKE.jpg

Ovo je odlicna ideja. Dobra stvar za lakse fiksiranje dry bagova na sedistu, a ima i ulogu crash barova pozadi. Ne mogu da procenim koliko strci, ali pretpostavljam da stiti auspuh i repne plastike sigurno. Bravo!

Hvala za fotku stendera. 

Ne znam na kom ti je podeoku zadnje oslanjanje, fabrickom ili si isao na tvrdji mod jer u zavisnosti od toga dobija se manje ili vise prostora izmedju gume i tla.

Sad nisam u mogucnosti da skiciram da bi svi razumeli. U sustini prosta fizika, sile poluge i koriscenje uglova. 

Zamisli da je stender duzi, da se pruza dalje ka repu motora...nema sanse da ga podignes. Treba kontra. 

Poenta je samo skratiti stopice stendera. Po 1-2cm. Dobija se prilikom spustanja stendera veci ugao i manja potreba da prenosis tezinu motora putem poluge tj stendera. Ovako je kraci put, stender je vise vertikalan, blizi osi tj osovini i tacki montaze, sto je tacka koju treba prebaciti. 

Skratiti za 0.5cm mozda 1cm pa probati. Ako treba jos i ako zadnji tocak ima lufta onda jos. Samo paziti da se ne pretera sa skracivanjem jer to sto malo skratis na stenderu daleko vise se menja visina zadnjeg tocka. Kad paše samo zavariti nove stopice dole i to je to. Sigurno ce biti manja potreba sile. 

Eto ko ima aparat za varenje moze da se poigra. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja