Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

P.S.

Licno sam imao iskustva sa losim filterom ulja. 

Upalim vozilo i u roku od 10s izbije filter kao pampur iz flase, sav se iskrivi, ispravi navoj koliki pritisak napravi, iscuri svo ulje.. Otvarao motor, menjao pumpu, 4 ili 5x za 10 dana tako i svaki put nove 4L ulja, majstoru ruke, zamenjeni drugi delovi bespotrebno..na kraju umesto brendiranog Man uzet je neki drugi filter ulja i nikad se vise to nije desilo. Problem od 500din kostao me stotine evra. 

Ako je sad jasnije "zasto" pitam :aha:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Skuteras, 3702 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Kontam ja to, ali danas je “valjda” sve to uradjeno sa proverim kvaliteta, sertifikovano... Posebno kod japanaca. Druga je stvar to sto gomila tih kod nas popularnih brendova dolazi fals. Meiwu ili Marly ulje nece niko da falsira, jer jos masa ljudi nije ni cula za njih. Od Komppa uzimam to vec neko vreme, kontam da ne bi drzali da imaju neka losa iskustva

I ne kontam sto uvek mora klizeci kad neko nesto ne razume u potpunosti?!

• Sviđa mi se 1

Zima pa klizavo :jee:pardoniram kolega!

E bas to...i Man je premium brend pa je naisla serija koja mi je dzumbus napravila bez obzira na reputaciju i proveru kvaliteta. Miw nije bas zastupljen kod nas, a Japanci su, a ja kao njima verujem, ali bih da cujem i iskustva drugih. Treca stvar je sti se kod nas "falšira" i ulje i svecice i pertle i..i... A filter parce plastike ili lima i kartona je takodje veoma lako napraviti fake i da lici na original. 

Uzeh garnituru svih filteta od Miw-a pa cemo da vidimo. 

Cisto radi poredjenja cak je jeftiniji od HiFlo sto mi bese neverovatno za made in Japan.

• Svrati ponekad, 251 postova
  • Motocikl: bila Honda NC700X, sada samo na 4 tocka

@Ferty_ kao sto ste rekli - to sto je Vase iskustvo bilo lose, ne mora nuzno da znaci da je odredjeni proizvodjac kanta, cim se nalazi na trzistu, pretpostavljam vec neko vreme. Rekao bih pre da niste, nazalost, imali srece i da Vam je zapao komad koji je u startu bio lose napravljen...Recimo, Dare @Satelis je napomenuo prosle godine da su K&N filteri ulja kod nekih ljudi pokazali slabost na O-ringu, koliko se secam. Meni je lepo radio cele godine i nije pustio ulje nigde. Da li preporuciti K&N, hmmm, pitanje je sad?

Jedan primer koji je, rekao bih, vrlo reprezentativan. Poznanici/drugari rade u Tigru u Pirotu (Michelin je vlasnik) kao inzenjeri za razvoj i kontrolu procesa. Jedan od njih bas razvija moto gume. Inace, Michelin kod nas proizvodi gume za cross, takmicarske modele, a od Road programa rade Michelin pilot road, recimo. Od auto guma proizvode Tigar, Riken, Taurus, Kormoran, Orium, Strial i svi brendovi su isti 100%, samo se razlikuju u imenu. Kada sam ih pitao zasto je Michelin guma toliko skuplja od svih nabrojanih, odgovor je - zato sto su tolerancije prilikom proizvodnje a kasnije i testiranja Michelina znacajno strozije od Tigra, odnosno svih ostalih. Takodje, razlika je i u samoj smesi gume. A na kraju dolazi i sam brend, tj. ime Michelin. Sto ne znaci da je Tigar losa guma. Cak naprotiv, tvrde da je odlicna guma, jer rade bas po Michelinovim standardima i procedurama, samo prilagodjeno jeftinijem programu. Takodje, testovi se izvode na manjem broju guma iz serije, nego kod Michelina, sto znaci da je verovatnoca da prodje neki skart veca. Ali opet je ta cifra par procenata u odnosu na celokupnu proizvodnju koja iznosi 40.000 guma dnevno!
Mislim da je Vama upravo taj netestirani komad ''pao saka''.

Nadam se da cete biti zadovoljni novim filterima.

P.S. nemam iskustva sa pomenutim brendom. Cekam Vasu recenziju :jee:

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra

P.S.

Licno sam imao iskustva sa losim filterom ulja. 

Upalim vozilo i u roku od 10s izbije filter kao pampur iz flase, sav se iskrivi, ispravi navoj koliki pritisak napravi, iscuri svo ulje.. Otvarao motor, menjao pumpu, 4 ili 5x za 10 dana tako i svaki put nove 4L ulja, majstoru ruke, zamenjeni drugi delovi bespotrebno..na kraju umesto brendiranog Man uzet je neki drugi filter ulja i nikad se vise to nije desilo. Problem od 500din kostao me stotine evra. 

Ako je sad jasnije "zasto" pitam default_1aha.gif

4-5 puta je izbijao MAN filter i svaki put nova pumpa i baš MAN filter?

To ti je neko podmetnuo zavarenu cev u svakom filteru. Probaj da produvaš filter sledeći put pre montaže... Verovatno se videlo da u filteru nema ulja kada "odleti" niti je gasio lampicu za ulje tih 10sec.

• Skuteras, 3702 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Meni tu samo pada na pamet da filter nije odgovarajuci za taj model. Tesko da ce da se pogodi 4 da ne budu kako treba i to bas jednom coveku

• Integrisan, 9334 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 2 sati, saxomofon je napisao:

Recimo, Dare @Satelis je napomenuo prosle godine da su K&N filteri ulja kod nekih ljudi pokazali slabost na O-ringu, koliko se secam.

Mala ispravka, NYPSO pusta na o-ring gumici dok K&N hoce da pukne.... filtere vazduha takodje treba izbegavati od njih.

• Hvala 1

19 hours ago, saxomofon said:

@Ferty_ kao sto ste rekli - to sto je Vase iskustvo bilo lose, ne mora nuzno da znaci da je odredjeni proizvodjac kanta, cim se nalazi na trzistu, pretpostavljam vec neko vreme. Rekao bih pre da niste, nazalost, imali srece i da Vam je zapao komad koji je u startu bio lose napravljen...Recimo, Dare @Satelis je napomenuo prosle godine da su K&N filteri ulja kod nekih ljudi pokazali slabost na O-ringu, koliko se secam. Meni je lepo radio cele godine i nije pustio ulje nigde. Da li preporuciti K&N, hmmm, pitanje je sad?

Jedan primer koji je, rekao bih, vrlo reprezentativan. Poznanici/drugari rade u Tigru u Pirotu (Michelin je vlasnik) kao inzenjeri za razvoj i kontrolu procesa. Jedan od njih bas razvija moto gume. Inace, Michelin kod nas proizvodi gume za cross, takmicarske modele, a od Road programa rade Michelin pilot road, recimo. Od auto guma proizvode Tigar, Riken, Taurus, Kormoran, Orium, Strial i svi brendovi su isti 100%, samo se razlikuju u imenu. Kada sam ih pitao zasto je Michelin guma toliko skuplja od svih nabrojanih, odgovor je - zato sto su tolerancije prilikom proizvodnje a kasnije i testiranja Michelina znacajno strozije od Tigra, odnosno svih ostalih. Takodje, razlika je i u samoj smesi gume. A na kraju dolazi i sam brend, tj. ime Michelin. Sto ne znaci da je Tigar losa guma. Cak naprotiv, tvrde da je odlicna guma, jer rade bas po Michelinovim standardima i procedurama, samo prilagodjeno jeftinijem programu. Takodje, testovi se izvode na manjem broju guma iz serije, nego kod Michelina, sto znaci da je verovatnoca da prodje neki skart veca. Ali opet je ta cifra par procenata u odnosu na celokupnu proizvodnju koja iznosi 40.000 guma dnevno!
Mislim da je Vama upravo taj netestirani komad ''pao saka''.

Nadam se da cete biti zadovoljni novim filterima.

P.S. nemam iskustva sa pomenutim brendom. Cekam Vasu recenziju :jee:

Nisam ni pisao da je odredjeni brend kanta jer svako napravi neku losu seriju vec izneo tadasnje licno iskustvo, a man i dan danas koristim vrlo rado. Poenta je vezana za pitanje da li neko koristi, koristio Miw i kakva su iskustva nekad i sad. 

Brat mi radi u Tigru i znam price.. licno NIKAD jednu jedinu felericnu tigarku nisam posedovao, a pregazio sam ih podosta dok sa druge strane bese ranije dosta negativnih iskustava. 

18 hours ago, X8 Vračar said:

4-5 puta je izbijao MAN filter i svaki put nova pumpa i baš MAN filter?

To ti je neko podmetnuo zavarenu cev u svakom filteru. Probaj da produvaš filter sledeći put pre montaže... Verovatno se videlo da u filteru nema ulja kada "odleti" niti je gasio lampicu za ulje tih 10sec.

Jednom zamenjana pumpa i poslenvracena original, a nova u rezervi ostala. 

Naravno svaki put nov Man i ulje. Nije niko nista podmetnuo i kakve crne cevi :D kad dodje fabricki zapakovano. Nisam blesav da ne znam filter i ulje da vidim i zamenim :) pritom radjene su opsezne analize svaki put

17 hours ago, muljaz said:

Meni tu samo pada na pamet da filter nije odgovarajuci za taj model. Tesko da ce da se pogodi 4 da ne budu kako treba i to bas jednom coveku

Naravno da jeste taj model. Uvek isti stavljao kao i tada i 4x za redom se to desi. 

Bese primera losih serija i drugih brendova, delova itd, ali sve je to ok. Svi grese pa isprave i opet se vracam istim fabrikama. Nije poenta sad ni sto je Man niti bilo koji brend (nemam nista protiv njega) vec je samo takvo iskustvo shodno verovatno losoj seriji i mozda sto smo takvo trziste gde se svasta uvaljuje.

Ok za sad nista lose ne cuh i nadamo se lepom iskustvu. Recenzija ce svakako biti prilikom naredne zamene i to posle jedne jako zahtevne ture u skorije vreme :takoje::jee3:

Hvala svima na misljenju i srecna Novaaa!!

18 minutes ago, Alekre said:

Nije dobro. Reklamiraj. Još ovo treba da ti uvuče u usis pa da se češeš posle.

Lako ce se reklamirati. Nego cisto sumnjam da moze da uvuce jer vazduh ide sa ove strane gde je harmonika ka rupicama. Jedino da se raspadne harmonika pa da prodje plastika, ali ako se to desi onda ce i harmonika napraviti dzumbus. 

Cudno za made in Japan zar ne? :zbunjen:

• Integrisan, 9334 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

da nastavim sa cackanjem, greota da sedi sama

na red dolazi zadnji tocak, ima neceg zanimljivog

IMG-20200102-133049.jpg

IMG-20200102-132909.jpg

semering

IMG-20200102-133330.jpg

IMG-20200102-133820.jpg

kao sto se moze videti zastita nije mrdnula

IMG-20200102-133453.jpg

sa unutrasnje strane bolcna

IMG-20200102-133342.jpg

IMG-20200102-133933.jpg

na drugoj pak strani sve i vise nego Ok

IMG-20200102-133308.jpg

opet grejanje pa izvlacenje lezaja i pazzz sad ovo....

ostecenje koje ja sigurno nisam napravio a neverujem ni da su u Delti prilikom sklapanja

ova strana je bila sa unutrasnje strane nosaca lancanika, il su zajebali pri montazi lezaja il je lezaj vec felerican bio pre ugradnje..... istina je negde tamo

IMG-20200102-135253.jpg

pripremiti teren

IMG-20200102-134623.jpg

za nove igrace

IMG-20200102-134040.jpg

zagrej, ubaci, prebrisi

IMG-20200102-135557.jpg

zastiti

IMG-20200102-140147.jpg

turi semering i uzivaj

IMG-20200102-140023.jpg

nosac gotov... idem na felgu

IMG-20200102-140936.jpg

IMG-20200102-142732.jpg

stara garda na broju, generalno od 5 lezaja, 1 je za zamenu, 2 su fifti/fifti, preostala 2 su dobra

IMG-20200102-145059.jpg

osovina nauljena, tocak spreman za montazu.... vise se vremena nije imalo jbg

IMG-20200102-144835.jpg

Cuo sam se sa Nacetom, hocu da odem i uradim dijagnostiku kad sve zavrsim. Svi racunari da se pretrkeljisu, resetuju senzori i obrise neka greska ako je ima....ima je sigurno, onomad kad me sjeba nizak napon akumulatora.

Izmedju ostalog, pricali smo o lezajevima, gde mi rece kako je letos na NC-u (16-17godiste) od njegovog prijatelja u sred Grcke zveknuo lezaj u tocku. Neseca se dal napred il pozadi, samo zna da se okrenuo u kucistu.... nema grdje kombinacije jer tad, pored lezaja trebace lepak bas za tu namenu ako je malo ostecenje tj mali zazor.

Ako je pak vece ostecenje kucista, tad lepak ne pomaze vec mora strugar da pravi biksnu i felna ide na obradu........ nastavice se......

• Sviđa mi se 2

• BJB Maxi Scooter Club, 596 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT
Pre 10 sati, Ferty_ je napisao:

Ti to imas kameru pozadi? :nanana:

Da,  i napred i pozadi  ....

image.png.904d704b12f58e16ccdcade9738d7cbd.png

..već je bilo reči o tome:

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra

Mislim da je sve to aliexpres. Može da piše šta hoće ali da na onom ostrvucu baš proizvode filtere za vazduh... Biće da je sve to iz neke druge kineske zabiti...

• Svrati ponekad, 422 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT
Pre 2 sati, muljaz je napisao:

Japanska tehnologija, Tajvanski proizvod. Stvarno je izrada ovih vazdusnih malo traljava.

8F02B3D5-B419-46C7-8DD2-E96DCA91402E.jpeg

Kompp...  Došao sam jednom po filter ulja i umesto HiFlo, ponudili su mi neki drugi brend i taman sam hteo da uzmem, ali sam otvorio kutiju i video filter - bio je bez folije, ulubljen i malo izgreban (verovatno ne utiče na sam filter, ali opet, ko zna kako je čuvan i šta mu se desilo ).

Naravno, odustao sam od kupovine.

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Honda nc750x

Другари здраво, први пут сам се налоговао па пробам да ли се овако пише и поставља.

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Honda nc750x

Иначе и ја имам nc750x од 2018 године, и интересу ју ме 160/60-17 Dunlop Qualifier 2 које могу да се набаве у Барелу, колико сам читао доста их хвале,а мање има лоших коментара, каква су Ваша искуства или предлози.

Позз

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja