Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki Bandit 600 N

Recommended Posts

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600 N

Kupio sam motor (prvi motor) Suzuki Bandit 600 N 2000 god.. pa nisam bas strucan oko stvari koje se ticu odrzavanja...

Htio bih da mi kazete koja je potrosnja na vasem ljubimcu i na koliko vam obrtaja motor radi.

Koliko sam sracunao potrosnja mi je oko 9 litara sto nije nikako uredu. Ne tjeram ga u crveno, vozim sasvim normalno, saltam relativno rano posto ne volim da se motor dere :)

Sto se tice obrtaja. Primjetio sam da motor radi na odprilike 1000 obrtaja....medjutim nakon nekih 10 km radi na 2.5 hiljada obrtaja i nikako ne pada.

Zna li neko sta se desava? Ne mogu ga natociti hahaha :)

Lijepo pozdrav.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 970 postova
  • Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N

5,5l moje voznje...u leru mislim da mi stoji na 1200, ali nisam bash najsigurniji...vozim ga uglavnom na 3-4000....

• Astro Puki krsi sva pravila!, 966 postova
  • Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50, X max 125

Meni je na otvorenom putu trosio do 4,5L u to sam siguran .po gradu potrosnju nikada ne racunam. kada je motor zagrejan uvek je radio na oko 1000-1100 obrtaja.

Jesi li ti vratio saug nazad kada se zagreje  :)

• U prolazu, 35 postova

Meni je na otvorenom putu trosio do 4,5L u to sam siguran .po gradu potrosnju nikada ne racunam. kada je motor zagrejan uvek je radio na oko 1000-1100 obrtaja.

Jesi li ti vratio saug nazad kada se zagreje  :)

Naravno da vratim saug nakon prvog paljenja. :)

definitivno karburatori treba da se nasteluju....

i stavi otvoren izduv  pa ces da zavolis da se dere :D

Da li je moguce da su karike u pitanju? I koliko ce kostati to stelovanje karburatora.

Sve je na motoru fabricko osim zbigavaca, posto mi se orginalni nisu svidjali.

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Za pocetak odvrni svecice i medjusobno uporedi boju svecica i naravno opisi i nama :D

Ako se razumes u majstorisanje, ako ne, jeftinije ti je da se odvezes do Bokilica ili nekog drugog majstora da ti ocisti i sinhronizuje karburatore.

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

Za pocetak odvrni svecice i medjusobno uporedi boju svecica i naravno opisi i nama :D

Ako se razumes u majstorisanje, ako ne, jeftinije ti je da se odvezes do Bokilica ili nekog drugog majstora da ti ocisti i sinhronizuje karburatore.

I da prikači i omanju cisternu do Bokija. :) Momak je iz Sarajeva.  Našteluj i sinhronizuj karbove i biće OK. U KG je to, zavisno od majstora, do 50 evra. 

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 623 postova
  • Motocikl: Transalp 650

Ja sam sa kawom imao problem, kad je hladan radio na nekih 1000-1500 obrtaja, cim se zagreje nije hteo da spusti ispod 3500, pored neustelovanih karburatora bili su pretegnuti i izduvni ventili, nije to nista nemo' se sekiras samo dobrog majstora i posle gas ;)

I da prikači i omanju cisternu do Bokija. :) Momak je iz Sarajeva. Našteluj i sinhronizuj karbove i biće OK. U KG je to, zavisno od majstora, do 50 evra.
Pa dobro, voze se motori i u Sarajevu, imaju valjda jednog majstora tamo.

• Drug član, 3009 postova
  • Motocikl: FleXeR

Ler se steluje na zagrejan motor, i sa upaljenim dugim svetlima, tako ga podesi na 1200 rpm...

Sent from my iPad using Tapatalk

• U prolazu, 35 postova

Hvala vam na odgovorima 

Mislio sam da je neki manji problem koji mogu uz vasu pomoc rijesiti samostalno. Al nista bez 50 evrica izgleda.

Jel ima nedgje na forumu ili moze neko da mi napise kako da ga odrzavam, svako koliko kilometara mu treba ulje mjenjati, podmazivati lanac i slicne stvari, smijem li prati motor mlaznicom na autopraoni itd.

• Astro Puki krsi sva pravila!, 966 postova
  • Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50, X max 125

Ja mislim da je kod Bokilica isto oko 50-60 e stelovanje karbova,i kod vas je verovatno tu negde. podmazuj na oko 1000km, ja sam na oko 800-1000km.zavisi kroz sta si ga vozio i po kakvom vremenu. Ja sam ga prao crevom pod jacim pritiskom mada nisam bas u lanac i motor prskao nego onako ovlas... posle toga  ocistim lanac i podmazem. ulje na pocetku sezone i to mu je to do sledece :) trebalo bi na 5,6-7 hiljada.

ili uzmi cetkicu za zube, podigni na centralni stender, ubaci u prvu polako i peri lanac cetkicom i naftom... i posle naprskaj nekim sredstvom koji za to sluzi 

Probao sam više načina (sprejeve za odmašćivanje, pranje  i sl, pranje pod visokim pritiskom vode), ali po meni je najbolji način koji je objasnio Boriša. Centralni, četkica i nafta, s tim što mislim da nije pametno ubacivati u prvu brzinu (posebno manje iskusnima), jer lako može doći do povrede. Okreći točak i na ovaj način peri lanac, a posle ga naprskaj (ja koristim sprej) i ovako radim svakih 1000 km. Na 500, samo ponovo naprskam sprej.

Pri tom, pre čišćenja obavezno se malo provozam, da se zagreje lanac i to obično radim pred kraj dana, tako da sprej do sledećeg dana ima vremena da se lepo "primi" za lanac.

Za pocetak odvrni svecice i medjusobno uporedi boju svecica i naravno opisi i nama  :D

Ovo je dobar predlog, posle toga ćeš znati, sa velikom dozom sigurnosti, u čemu je problem, može i fotografija.  

• Drug član, 1632 postova
  • Motocikl: V-STROM

ili uzmi cetkicu za zube, podigni na centralni stender, ubaci u prvu polako i peri lanac cetkicom i naftom...

Odličan savet,pogotovo ako misli da ostane bez prstiju...

• Svrati ponekad, 293 postova

moze i da vrti rukom ako se plasi, ali mislim da cetkica ima ruckicu tako da prsti ne prilaze blizu lanca... mada ako mu je ler visok onda ce da mu se okrece tocak maaalo brze tako da je mozda pametnije da vrti rukom... meni hondilak taman onako ide polako... 

ili uzmi cetkicu za zube, podigni na centralni stender, ubaci u prvu polako i peri lanac cetkicom i naftom... i posle naprskaj nekim sredstvom koji za to sluzi 

Probao sam više načina (sprejeve za odmašćivanje, pranje  i sl, pranje pod visokim pritiskom vode), ali po meni je najbolji način koji je objasnio Boriša. Centralni, četkica i nafta, s tim što mislim da nije pametno ubacivati u prvu brzinu (posebno manje iskusnima), jer lako može doći do povrede. Okreći točak i na ovaj način peri lanac, a posle ga naprskaj (ja koristim sprej) i ovako radim svakih 1000 km. Na 500, samo ponovo naprskam sprej.

Pri tom, pre čišćenja obavezno se malo provozam, da se zagreje lanac i to obično radim pred kraj dana, tako da sprej do sledećeg dana ima vremena da se lepo "primi" za lanac.

ili uzmi cetkicu za zube, podigni na centralni stender, ubaci u prvu polako i peri lanac cetkicom i naftom...

Odličan savet,pogotovo ako misli da ostane bez prstiju...

Ne pratiš na času :lol::dobar:

• U prolazu, 35 postova

stangas mi nije bio ok ,zabog toga je motor radio na 2500 obrtaja. Vratio sam sada je ok radi na 1000, testiracu opet potrosnju pa se nadam da ce biti koliko toliko manja :).

Hvala puno, ja sam mislio da ga treba skidati i cistiti :D

Ja mislim da je kod Bokilica isto oko 50-60 e stelovanje karbova,i kod vas je verovatno tu negde. podmazuj na oko 1000km, ja sam na oko 800-1000km.zavisi kroz sta si ga vozio i po kakvom vremenu. Ja sam ga prao crevom pod jacim pritiskom mada nisam bas u lanac i motor prskao nego onako ovlas... posle toga  ocistim lanac i podmazem. ulje na pocetku sezone i to mu je to do sledece :) trebalo bi na 5,6-7 hiljada.

A smijem li da crijevom perem oko izduvnih grana (jer tu bude prljavo zbog prednjeg tocka)? I cime da ocistim masinu, jel ima neka tecnost posebno namjenjena da uklanja onu ruznu prasinu? 

Takodjer imam problem sa komarcima, predpostavljam kao i svi MI :D

ne kazem da ti to trebas da radis,reci cu ti kako ja perem motor,oteram u perionicu o oni momci ga puskom i sundjerom operu,nikad ni naj manji problem nisam imao ni sa jednim motorom. nije on od secera,nece mu voda nista,kako vozis po kisi?? a cak i da mu bude nesto,zadje voda u kablove ili slicno,ostavis ga da se ocedi,prsnes Wd40(sredstvo za otklanjanje vlage) i nastavis da vozis. a taj deo zamenis sto pre,posto ce te izdati na putu kad te uhvati kisa. a ako ipak zelis sam da peres, mozes za ciscenje agregata koristiti Axel Sgrasso(odmascivac za rerne) ili Eco clean, a za lanac petrolej obican,manje smrdi od nafte a bolje pere.

Sto se tice ciscenja lanca ja sam uzeo prosle sezone ovo

https://www.louis.eu/artikel/kettenmax-louis-edition-chain-clean-lube-device/10003114?list=124052554&filter_article_number=10003114 

smesna cena, ti cist lanac cist, motor cist, za pranje koristim petrolej, posle izvozam da izbacim visak, zagrejem lanac isprskam sprejem i teraj, topla preporuka svima za kettenmax   :takoje:

https://www.louis.eu/artikel/kettenmax-louis-edition-chain-clean-lube-device/10003114?list=124052554&filter_article_number=10003114 

smesna cena, ti cist lanac cist, motor cist, za pranje koristim petrolej, posle izvozam da izbacim visak, zagrejem lanac isprskam sprejem i teraj, topla preporuka svima za kettenmax   :takoje:

Vidi,vidi.. fina stvar.. ako ne ubacim podmazivac,kupujem ovo.. ja trljam cetkicom za zube ko budala sve ove godine.. cena je ok,ako radi,ovo stedi mnogo vremena, motor na stender,1 brzina ler i laganica..

• U prolazu, 35 postova

Pogledao sam par klipova izgleda bas jednostavno... Hvala za preporuku :)

koliko god ovo lepo da bilo, mislim da ne vredi 2k

to je 2k koja das jednom i vise nikad, ja ga koristim za 3 motora na svakih 800-1000 km osim kad vozim po kisi prasini itd onda ga koristim cim se vratim sa voznje, vec 2 sezone, radi isto kao i prvog dana napravljen je od jako kvalitetne plastike ukljucujuci i cetkice unutra, stedi gomilu vremena a o prakticnosti sto se tice prljanja i da ne govorim 2k = ne izaci jedan vikend, ne pljugati 7 dana, sprej za lanac je 1000+ dinara, sumnjam da iko ko vozi motor i ko vodi racuna o istom smatra da je 2k dinara za dobro odrzavanje ljubimca a i narednih mnogo :neznam: , e sad naravno, skroz sam zaboravio na faktor da neko mozda smatra ciscenje lanca "peske" uzivancijom   :D i ono za sta mogu da garantujem jeste da za tu a ni za duplu kolicinu vremena ne mozes ocistiti lanac cetkicom i krpom tako dobro

https://www.youtube.com/watch?v=cuay0vkL4IU

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja