Jump to content

Moto Zajednica

Honda CBF 1000

Recommended Posts

• prisutan, 1133 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Meni su sa motorom dosle,i to mozda trica,bio sam prezadovoljan,e onda uslijed neke besparice zamjenim ih Pireli diablo stradom,i jednostavno mi to nije bilo to,pa se vracam na Michelin Pilot Road, svako ih hvali,ako mi budu kao i prosle,bit ce odlicno,a mogu biti samo bolje!! 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9462 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Meni te road 5 nikako nisu legle, dva sam im puta dao sansu. Prvi sam put zamenio za par mitasa sport force (,mozda 1000km stare), a drugi put prodao nasem forumasu za desetinu cene (posle 500km voznje).

Premekane za moj ukus, "zvacu" i nikako nisam siguran. Usporavaju upravljivost (ovo mozda necijem stilu voznje odgovara). 

• prisutan, 1133 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Ko zna,vidjet cu,one stare su mi odgovarale..,racunam ove nove ne mož da manu!!  Ali što ti reče ,možda ima i do stila vožnje. Svakako javljam utiske,al ne brzo,pošto sam tek u januaru ili feb. zakazao servis,pa ih onda i mijenjam.

Zena na terenu, dete u skoli...

Sta sad" ? :D 

Pa da obrnem krug jbg, po gradu. Vrtim se tako, odem do muzeja, tu uvek ima neko motorom, i leti i zimi, stoji i kombi koji iz gepeka kaficu prodaje. Malo porazgovaramo, vidim sta je ko od motora uzeo, sta ima novo...

Stativa! :D

Pustoooooo!

Inace, ovo je toliko pitom motor da bez probe tesko se moze zamisliti. Kao neki veliki skuter, pokretan, potentan... I po ledenom vremenu kao da ti kaze "ne brini, sigurni smo i dobro, pretici slobodno"!

Bukvalno se tako na njoj osecam, sigurno, bezbedno i ugodno.

Slobodno ga mogu preporuciti kao "prvi veliki motor",  agilan, kilazu vrhunski krije.

Pojma nemam sta bih mu mogao jos poraditi :stabre:

22.jpg

23.jpg

24.jpg

• Sviđa mi se 7

• Drug član, 1936 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

To je onda druga priča! I treba da stoji .
Sećam se da si i otisak prsta na onom plavom ostavio, tako nešto beše. I to mi se baš svidelo.
Pozdrav!

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT

Sećam se i ja.. I onog letnjeg dečijeg bioskopa. Jer se "ložim" na te lepe porodične priče..

Kad budeš u prilici pošalji fotke i napiši nešto o tom mestu za okupljanje kod muzeja, deluje zanimljivo..

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 1

Ehh ta tuzna, pred zimska priprema za hibernaciju (kako mi ovo tesko pada). Volim da se vozim, bas! 

Od uvek je tako...

Elem, ono osnovno smo apsolvirali kroz teme, motor opran, cist, voskiran. Lanac podmazan, akumulator napunjen, rezervoar takodje. Gume odignute. (servis se podrazumeva!!!)

E sada dolazi blagi "advanced" nivo, bas blagi a bitan.

Kako bi predupredili "gremline" i kvaritelje uzivanja valja jednom godisnje tretirati el, kontakte motocikla. Ja rasturam bukvalno sve plastike kako bih svuda pregledao i prvo fizicki (smirglom) pa posle i hemijski (sprejom, ovaj put koristim italijanski  "eco service c0910" ) ocistio i zastitio.

Da ne idemo u dubiozu, navescu par osnovnih i laganih mesta (a krucijalnih!).

Za pocetak akumulator skinut, kontakti odmah ocisceni, za njim, sa leve strane nalazi se start relej, nije dovoljno samo prskati preko, vec izvaditi glavni osigurac instalacije, odviti oba debela plusa, ciscenje/sprej/sklapanje.

Idemo dalje, glavna masa, uzrocnik vecine problema ako se zapusti, od teskog starta do losih performansi. Nalazi se na srafu anlasera sa leve strane motora, ispod kutije vazduha, iznad malog lancanika, odviti/ocistiti/prskati/pritegnuti.

Osiguraci, pod sedistem suvozaca... Skinuti sve, kontakte ako su patinirali osmirglati (ili jednostavno zameniti novim) prskati ulaze, vratiti u ispravne pozicije!

I za kraj ali nista manje vazno kontakti/dzekovi namotaja i reglera! Nemam sliku posto to ne radim ovoga trenutka (odradjeno skoro).

Dzekovi se nalaze ispod leve plastike repa u gumenoj kosuljici, komada dva (tri zute iz namotaja. naizmenicna struja i dvopolni dzek sa jednosmernom 14.5v strujom).

Raskaciti, dobro pregledati, ocistiti (po potrebi zameniti kontakte adekvatnim!) naprskati i spojiti. Na ovome mestu ja koristim i dielektricnu silikonsku mast kako bih sprecio prodor vlage.

I to je to, osnova za ispravan rad, sve sto sam naveo ne oduzme ni sat vremena.

Srafite drugari, uzivajte :takoje:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

I onako, usputno (kada sam vec tuNa ),

mesta pod sedistem ima za prvu pomoc i alat sa rezervnim sijalicama. Na samom sedistu, u mestu predvidjenom za user manual nosim rezervno crevo goriva (holender/brza spojka) zlu ne trebalo :D 

6.jpg

7.jpg

8.jpg

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

Hvala MOTOM, taman kada sklopim ja zalepim na sred vizira :D 

Svratim kod drugara danas, on sedi, gleda u motor a medju nogama klati uredjaj za prenos kineticke energije! (Znamo li koji je to sofisticirani uredjaj? :D ) Hoce da ga upotrebi Bog te tvoj! 

Zakacio akumulator na punjac a tamo... Ovo sa slike! (akumulator je 12v inace):D 

Nije tretirao instalaciju blagovremeno jbg.

44.jpg

• Drug član, 2115 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0
Pre sat vremena, N.F.S. je napisao:

Auuuu, niko da kaze sta je "uredjaj za prenos kineticke energije" :D 

25010.jpg

Čekaj bre,pa to je opšte poznato.Svaki bajker bez toga ne počinje ništa.

• Haha 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs
Zar niko ne menja ulja:na_glavi:
@JevtaNS ful sintetika 10w-40 ili 10w-50. Ja sam konkretno koristio Ipon katanu 10w-50 i sve je to super radilo. Mali servis na 5-6000 km i nema brige.

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX
Pre 2 sati, JevtaNS je napisao:

Zar niko ne menja ulja:na_glavi:

Ima akcija na Shell pumpama sredom, pa sam kupio njihovo ulje za motore (Full sintetika 10w40) i to koristim.

Kada sam sa direktorom shell-a razgovarao i ugovarao nam taj popust za moto ulja covek me je bukvalno pitao "zasto kragujevcani bojkotuju njihovo gorivo".

Pa mozda zato sto ne dozvoljavaju samotocenje (inace, sipam sam i kod njih :D ) a u najboljem slucaju imaju dva radnika na pumpi, jedan za kasom drugi na crevu, nema guzve a cekas.

Ulje motorasko, koje nije bilo na popustu u trenutku kada smo se dogovarali kostalo je 1200din, sa popustom 840! Vec u narednih par meseci cenu su podigli na 1900 din/l i obesmislili kupovinu.

Shell nema sta da trazi pored silkolene pro serije koja je jeftinija, konkurentan je jedino bio po 840din.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja