Jump to content

Moto Zajednica

Honda CBF 1000

Recommended Posts

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Malo smo i danas bili vredni, KOSO Multifunkcionalni uredjaj instaliran, meri voltazu akumulatora, spoljnu temperaturu i pokazuje vreme :)

20220325-194312.jpg

• Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pre 11 sati, gebee&co je napisao:

Nije to,nego se hvališ malom kilometražom....

Ima i tu istine :p

Pa sam kompletirao i kofere, sva tri kofera, drzaci bočni, drzac za top case i ploča sve za 360€ sa raznih strana iz Austrije i Nemacke.

Dokupio sam jos jedan set crvenih cbf-ovih kofera, pa prebacivao poklopce sa plavih Varaderovih, ekstra ispalo da ne moram da farbam :)

Bila je tu i mala Ekstremica da mi otima alat dok tata radi :D

20220323-202208.jpg

20220326-215728.jpg

Promenio član Gile_Extremeboy
  • Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 253 postova
  • Motocikl: CF MOTO 700 MT
Malo smo i danas bili vredni, KOSO Multifunkcionalni uredjaj instaliran, meri voltazu akumulatora, spoljnu temperaturu i pokazuje vreme

20220325-194312.jpg
Jel si montirao na duplo lepljivu traku?

Послато са M2101K9G помоћу Тапатока

Pre 7 sati, Vojkan je napisao:

Jel si montirao na duplo lepljivu traku?

Послато са M2101K9G помоћу Тапатока

Da

• BJB Maxi Scooter Club, 1741 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Lep ti je taj plavušan @Gile_Extremeboy, bas mu dobro stoji ta boja.
Vozio sam u u ned nekih 500 km, i ako je prva duza voznja nisam osecao umor po povratku. A vozio sam malo i Trejsera 900, ljudi moji kakva zabava, mnogo dobro ubrzava, koči, šifter ludilo, vrh vrh. Ali posle 50 km takve voznje trne ruke, trni dupe, i ako je položaj sedenja zaista dobar. Kad hoćeš malo opuštenije daj Hondu tu nema greške.IMG_20220327_143435.jpg

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 2

Konačno smo kolega @milos-v i ja uspeli da se uskladimo vremenski, i da mu predam Hondu na 2 dana, da odradimo pripreme za sezonu. Servis viljuske, delovi stigli iz Engleske, da se proba popraviti prednja suspenzija sa malo gušćim uljem od onoga što je fabrika propisala. Prednje pločice Nisin, koje opravdaju svoju cenu posle prvog kočenja. Zamena hidrauličnih ulja, ( kvačilo, kočnica), upicaniti lanac, prednji lančanik koji bude u haosu zbog spreja za podmazivanje. Kad je već ulje i pločice nove daj i čeljusti srediti da bude bar sve tip top. Sve pregledano, provereno i crna papučarska Honda sad i zvanično spremna za sezonu. Čekamo u maju regu, tad odraditi mali servis, i zameniti zadnju gumu pošto je ova kaput. @milos-v ovom prilikom još jedno veliko hvala i iskrena preporuka sa moje strane. fc2e6ea2f4171af99f8029875d185493.jpgIMG-f9c8045abb30c4a68725e52fac399f21-V.jpgIMG-aaae8d0186ae6cc5911c4a39df148938-V.jpgIMG-b15ee29ed3a068bde2f2efe6a2074757-V.jpgIMG-d12b026769efe68dc87d7e090a9cb4f3-V.jpgIMG-2a3a2768597997cfab8ab64b1eb832c9-V.jpg6fd73ea6fca3fdde0e1da9c0a34e02c7.jpgb13f9a889ad6be0b9b1a788a37a430b1.jpg1700247203dcc7dbfe681e3bdb4406f6.jpg

• Sviđa mi se 5
  • Hvala 1

• Drug član, 1701 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

@Nole Bg jel ste sklopili motor? Ajd javi kakvi su utisci... Kako si birao viskozitet, jel po oznaci na pakovanju ili po onim "tablicama" tipa Peter Verdone?

Sklopili jesmo, u petak prva test voznja pa javljam utiske. Sinoć kasno sam se samo prevezao do kuće ( 5km), i odma se primeti razlika ali aj da testiram lepo pa javljam. Miloš može da kaže koje je tačno ulje sipao, koliko sam upoznat umesto 10-, sipano je 15-.

• Podržavam 1

Ja, opet, hoću da malo eksperimentišem sa malo ređim uljem od fabričkog - Kawasaki u Versisove vile sipa neko njihovo ulje 15-10 (10W navodno), međutim nikako ne mogu da naštelujem da mi prednja suspenzija upija sitne neravnine, da blago propada na slabijem kočenju, nekako mi je volan "direktan", sve osetim na putu ako me razumeš.  Preload i rebound su mi prilično otpušteni, skoro do kraja... Ko zna, možda je prethodni vlasnik promenio opruge i stavio neke tvrđe. :neznam: Ali, da ne spamujem, ovo je ipak tema o g-đi Hondi!  :)

Promenio član DraganNS

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Versys ima napred vešanje, za razliku od CBF.

Svakako je vreme da menjas ulje, a da ces neku udobnost da dobijes , pa i neces, mislim da on jeste malo tvrdji, a ostaje ti i opcija da podesis vešanje po sebi.

Nzm Draganče sta da ti kazem, neko voli mekse a neko tvrdje. Ovom motoru je bas mekana prednja viljuska i to mi smeta kad previse ljulja i tone pri kočennju.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Ne moš' svetu ugoditi...  Sad si me podsetio na onaj vic Šta je demagogija? :lol: Tako je bilo i na mom gsx650f-u (mekana prednja viljuška) ali sam se navikao i prilagodio (a i vozim pomalo defanzivno). Versis je došao malo tvrđi, što kaže Stefan, takav je pomalo fabrički, a i prethodni vlasnik ga je baš našpanovao na tvrdo, možda je i čačkao nešto unutra (gušće ulje, jača opruga). Ja sad hoću kontra, da ga malo omekšam... Najjeftinije mi je da probam sa ređim uljem, eventualno mekšim oprugama (progresivnim?), a o kertridžima mogu samo da maštam, da ne dobijem razvod. :dobar:

A da ja i ti zamenimo motore i resen problem. Dobro i jednom i drugom aaaa sta kazes?

• Haha 1

• prisutan, 1139 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Malo higijene poslije zamjene ulja,i hidrauličnih tečnost!! Još da hoće da se utrefi vikend da ne pada kiša ili snijeg,mojij sreći kraja ne bi bilo!!938aecb9b24066464b423ec794fe2739.jpg

poslato sa nove rupovke sa kurblom

• Sviđa mi se 7

Kao što sam i rekao iskoristicu prvi lep dan da iztestiram prednje vile i kočnice. Do Rudnika na kafu i nazad, sasvim dovoljno da se donese neki zaključak. Izuzetno zadovoljan postignutim efektom. Nije razlika VAU, ali se oseca i te kako. Nema da zvace u krivini i uvija se, dosta stabilnije i preciznije i pri agresivnijem kočenju ne tone viljuska previse kao pre. Što se tiče prednjih pločica u kombinaciji nisin klesta i nisin pločice u sinteru nema dalje. Nije jeftino ali posle prvog kočenja opravdava svoju cenu. Lep dan, idealni uslovi i bas sam uzivao. Na koti 555 tek po neki motor, milina kad nema guzve. IMG_20220408_135113.jpg

• Sviđa mi se 6

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja