Jump to content

Moto Zajednica

Piaggio Beverly 300 ie

Recommended Posts

• Integrisan, 9286 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Cinjenica je, da je Bev prestao da vergla. Daje neki kratak zvuk pri startovanju i to je to.

Druga cinjenica je ta da je lani imao muku sa paljenjem te je otud stradao automat anlasera (zalepio), frajlauf i anlaser.... o tome kasnije.

Treca cinjenica je da si imao veliku srecu sa f. ulja jer onako postavljen odvija se, motor ubrzano gubi ulje i ako se lampica ne primeti.....

Prvo prveriti akumualtor, zatim automat anlasera i ako je nedavno zamenje.... oba dela ispravna.

pun akumulator, tanji srafciger u buksnu ubosti i dati direktan + sa akumulatora

pre toga se uveriti da je drugi kraj zice dobro stegnut za sraf anlasera

IMG-20220829-125203.jpg

Posto nema promena, sledeca stanica je otvaranje CVT-a (pregled stanja) da bi se rucno okrenula radilica u oba smera.

Ako se normalno okrece radilica u oba smera, napasti anlaser.

Ako se pak okrece tesko u neku stranu ili pravi zvuk na desnu, tad napasti frajlauf i anlaser.

okretanjem utvrdih da u levu stranu ide normalno, desna pravi zvuk kakav ne bi trebao

pre skidanja dekle treba ispustiti antifriz i ulje iz motora

IMG-20220829-120436.jpg

f. ulja jos malo i odvio bi se skroz, pronalazim duple gumice

IMG-20220829-120441.jpg

veliku srecu Vuce si imao, obicno vrlo brzo popusti filter, na gasu izbacuje tanak mlaz ulja

popusta se sve vise i dalje vec znate ......

IMG-20220829-120449.jpg

tragove diht mase ocistiti

IMG-20220829-120922.jpg

IMG-20220829-121053.jpg

IMG-20220829-122115.jpg

za skidanje magneta koristiti alat predvidjen za tu namenu

cesto se zavlace srafcigeri, paseri, letve pa uz pomoc sile ......

IMG-20220829-122400.jpg

IMG-20220829-122912.jpg

tragovi (ogrebotine) na magnetu znace da je radio srafciger ili neki slican predmet

IMG-20220829-123026.jpg

venac koji se vidi (krug izmedju rupa) je znak dugog verglanja 

sto dalje znaci da je bajk imao muku sa paljenjem nekad, verglao je ali nije sastavio

IMG-20220829-123404.jpg

cackan je, zeger osigurac pokrivljen, ne odradjuje dobro

IMG-20220829-131718.jpg

na njegovo mesto docice nov iz originala

IMG-20220830-103655.jpg

IMG-20220830-104528.jpg

unutrasnjos agregata je kao sto se moze videti u odlicnom stanju

sledi provera anlasera i srediti kajlu jer je neki magarac sjebao ivice 

IMG-20220829-125045.jpg

nije dobar zvuk

IMG-20220829-130508.jpg

tako da anlaser mora da leti vani

IMG-20220829-130514.jpg

to znaci da se komplet usis mora skinuti

IMG-20220829-132357.jpg

IMG-20220829-130643.jpg

pun je ulja

IMG-20220829-130826.jpg

iza iglicastog ima semering koji stiti da ulje ne udje unutra

IMG-20220829-131821.jpg

smrdi u pizdu materinu lepu

IMG-20220829-131530.jpg

rotor je stradao

IMG-20220829-131534.jpg

IMG-20220829-151519.jpg

Morace drugi anlaser, nov oem kosta oko 150e, nov zamensko-kineski je 50e i polovan oem (Motoklinika) je 70e.

Biram trecu opciju, sve se pakuje nazad obrnutim redom s'tim da pre ugradnje anlaser ide na probu da ne bi posle bilo iznenadjenja.

Znaci udenuti anlaser, svuci zupcanik sa radilice, udenuti u frajlauf, probati okretanje, srediti kajlu i napakovati sve nazad, zatvoriti deklu, ocistit leziste gumice pumpe vode, staviti poklopac, creva, sipati tecnosti.

Vratiti usis, zatvoriti CVT, odzraciti rash. sistem, vratiti izduvnu granu, povezati l. sondu pa vratiti lonac i moze porba.

I tako blize i tako dalje :)

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 3
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i

Ovo pokazuje da je održavanje motora/skutera daleko teže i skuplje od održavanja automobila. Toliko posla za relativno manji kvar, neverovatno!

Plus, uglavnom se nailazi na "budžotine" raznih prethodnih majstora, tako da se problemi samo umnožavaju.:dil:

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 376 postova
  • Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica

Za filter ulja bih mogao da se pohvalim u rubrici šta ste pokvarili na svom motoru. Neiskustvo, prva zamena ulja, ostade mi dupla gumica, više sreće nego pameti... Skuteridža sada pali na dodir start tastera, kez ne spada sa lica.

• Sviđa mi se 1

• Skuteras, 3691 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Jedan 300 nije imao prednju kocnicu kako valja. Desna rucica od kocnice bila iskrivljena, neko je nekako ispustio motor. Nema nigde trag sem na rucici. Porucio drugu i reko ajde kad vec skidam one maske da resim kocnicu. Skinem poklopac ulja od prednje kad tamo nema dovoljno ulja. Daleko ispod minimuma.

9EF8DAE8-E6C0-43D8-B235-2BA6333D5A9B.thumb.jpeg.c15be2370c5b7868a9d613471764d55a.jpeg

9E53968E-0AB6-48C1-9A31-73BC03975DFD.thumb.jpeg.92783b1f0e5af384fe0e5f51a962606d.jpeg

Neke bele skrame od oksidacije na poklopcu koliko hoces. Uzmem ispustim ulje, ocistim

lonce i poklopac, onaj vakum pistolj zakacim, sipam ulje, izvucem vazduh i za cas posla kocnica kako treba.
Krenem isto sa zadnjom kocnicom i nesto se desi da ne mogu da dobijem rucicu nikako. Probao kompresorom, probao da drukam rucno, probao da guram spricom odozdo, probao spricom da vucem, vadio klipove iz klesta, pregledao, polirao…. nece. Skidao i glavni cilindar, ne vidim da nesto fali. Jedino ako je ona kao sesir gumica slaba, pa ne moze da napravi dovoljan pritisak. Kada sam drukao prednju kocnicu, iz lonceta prska ulje napolje, a zadnju kada drukam nista se ne desava. Sta li je problem tu

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 105 postova

Imao sam isti problem na burgmanu.Probaj da malo zakreneš guvernal na levo,pa onda polako drukaj.Izgleda da se stvori vazdušni čep između cilindra na ručici i posude,pa ostane tu zarobljen sve dok se malo ne zakrene guvernal.Pazi da se ne prolije ulje kad to probaš.Možda ne budem u pravu,ali mislim da je meni to pomoglo

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

• Skuteras, 3691 postova

Uzeo u Motoklinici drugi kocioni kompletan. Opet ista stvar, zapalicu ovo govno. Kad brzo drukam dobijem malo rucicu. Pustim na sekund ispusti kao da nisam drukao. Kad odvijem sisicu za odzracivanje dok je kao nadrukana izlazi samo ulje. Kad vucem spricom, izlaze mehurici

• Fat and furios, 592 postova
  • Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis

Skini klijesta sa diska, ubaci nesto izmedju plocica, okreni naopako, da sisica bude na gornjoj strani i izdrukaj. Kod njih je sisica u donjem dijelu, pa gore pravi vazdusni dzep. 

• Skuteras, 3691 postova

Ima logike. Skidao sam klesta, vadio jednu plocicu pa izguravao klip dokle moze, pa drukao, pa opet vratio obe i uspeo sam da dobijem rucicu koliko bilo. Koci, ali malo fali jos da bude kako treba. Moram sutra probati opet, mada  sam sklopio sve, pa moram ponovo rasturati. 

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Piaggio beverly 300ie

Добро вече народе, нов сам на форуму па не знам да ли пишем на правом месту..замолио бих вас за помоћ тј неку инфо..

малопре сам возио Беверлија ван града 15ак километара…и у повратку пред крај вожње приметио сам неке јаче НОВЕ вибрације у између 40-60 км/х и то их осећам на целом мотору али највише на делу око резервоара и на волану..испод 40 нема преко 60 исто нема 

• Drug član, 3626 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Zdravo @dr_bandbiii. Na pravom si mestu, ali si dao premalo informacija da bi neko mogao nešto smisleno da odgovori.

Aj da izigravam vrača pogađača, pa da pretpostavim da je problem negde u CVT prenosu.

Na pr. - ukopan je kanal na tanjirima varijatora, a još se i kaiš istanjio, pa kada si u nekom rpm opsegu, kaiš proklizava i pravi vibracije.

Ovo može, a ali svakako to ne mora da bude uzrok, pa je najbolje da oteraš motorin kod nekog dobrog majstora da ga pregleda.

• Hvala 1

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Piaggio beverly 300ie

Хвала @boza_kgсвкакао на одговору..али буквално не знам шта бих више написао како бих описао те вибрације некако каo кад би наслонио неки грађевински вибратор на мотор у том опсегу па се мотор стресе цео хахха

Promenio član alexanto
Nema potrebe citirati 1. post iznad

• U prolazu, 6 postova

Pozdrav društvo, 

Nov sam na forumu i hteo sam da vas pitam i da cujem sta mislite o problemu sa ABS-om. Ovako, kupio sam 2020 nov Beverly 300 i do prošle jeseni kad sam radio poslednji servis na 10.000 km u PGS servisu nisam imao nikakve probleme, čak su mi govorili da je motor u tip-top stanju. Od početka ove godine pocinje da mi se javlja problem sa prednjom kočnicom, u smislu da je pretvrda pri paljenju motora da je skoro bilo nemoguće stisnuti je. Vremenom i vožnjom svaki dan ona se olabavila i vratila u normalu ali pri paljenju i samom kretanju čim se ugasi ABS lampica ona opet postaje tvrda da moram da je jače stisnem da bih mogao da je koristim i desi se ponekad da se čuje jak udarac pločice u disk pri "razbijanju" tog pritiska.

Danas sam bio u prolazu pored PGS servisa i rek'o da svratim da pitam čisto ako su se susretali sa problemom da bi mi čovek na prvu rekao da je u pitanju ABS hidraulika, tačnije ventili koji se se zalepe i zbog toga je kruta i teško se odvajaju. Pitao sam ga koliko to može da košta da se sredi, da bi mi on rekao 140.000 dinara  je samo deo, plus ruke i 2-3 dana motor mora da bude kod njih. :zbunjen:

Motor vozim bez problema svaki dan i rečeno mi je da to ne predstavlja problem pri vožnji. Zamolio bih vas da mi date neki savet ili kažete ako se neko susretao sa takvim ili sličnim problemom šta je najbolje raditi i činiti. Hvala unapred

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V

Ako si kupio novo kod njih, reci da ti srede ili zoveš tržišnu. Kakva bre zajebancija sa slepljivanjem klipova ili hidraulike posle 10000km?! Nemoj da te zajebavaju. I nemoj voziti tako da ne izgineš negde. 

• Solo Rider, 3076 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A
pre 9 minuta, Punktmann je napisao:

Ako si kupio novo kod njih, reci da ti srede ili zoveš tržišnu. Kakva bre zajebancija sa slepljivanjem klipova ili hidraulike posle 10000km?! Nemoj da te zajebavaju. I nemoj voziti tako da ne izgineš negde. 

Izgleda da je izašao iz garancije čim je razgovor išao u tom smeru inače ne bi bio problem da se to reši 

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V

Pa da, u pravu si. Neka plati 1200e popravku (očigledno fabričke greške). I onaj posle njega isto tako. A naši neka zavlače koga stignu i neka posle kažu jebiga - prolazi nam. 

• U prolazu, 6 postova

Upravo to, izašao je iz garancije prošlog leta ali da se razumemo, ja kao laik za mehaniku i popravku motora/skutera kad sam čuo 140.000 dinara, a platio sam motor 5000 evra (skoro 1/3 cene motora) zaprepastio sam se. 

• Podržavam 1

pre 47 minuta, Sale43 je napisao:

Upravo to, izašao je iz garancije prošlog leta ali da se razumemo, ja kao laik za mehaniku i popravku motora/skutera kad sam čuo 140.000 dinara, a platio sam motor 5000 evra (skoro 1/3 cene motora) zaprepastio sam se. 

Potpuno te razumem. Ako ti je za utehu čim istekne garancija prepušten si samom sebi bilo gde da si. Imam identično iskustvo samo sa televizorom

• Podržavam 1

pre 54 minuta, Punktmann je napisao:

Pa da, u pravu si. Neka plati 1200e popravku (očigledno fabričke greške). I onaj posle njega isto tako. A naši neka zavlače koga stignu i neka posle kažu jebiga - prolazi nam. 

Očigledno, ali .....

Ima tema za novu Afriku. Istekla garancija i akumulator 1000€

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9286 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 1 sat, Sale43 je napisao:

Nazalost ABS blok ti je u porblemu najverovatnije.

Kreni citati od "prednja kocnica ne radi" 

Otidji do PGS-a i vataj se za slamku spasa.

Raspitaj se da li su imali opoziv jer taj problem nije usamljen slucaj, moze se desiti da si u tom kosu a da nisi ni znao jer ovlascene kuce znaju precutati takve stvari.

Ne kazem da je ovde takav slucaj ali zna se desiti i desava se.

Ako nista ne uradis po tom pitanju.... imas resenje u okacenom linku.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 3626 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Meni je brate brknulo u oko što je serviser odmah iz prve tresnuo - to ti je kvar od 140.000 din+ ruke. Što će reći da je odmah prepoznao, tj. već je viđao taj problem, i zna da tu nema mnogo pametnih imrovizacija.

Ne zna se šta je gore - da Piaggio nije uradio opoziv za tako skup i problematičan sklop (na kraju krajeva to je kočnica, koja ti glavu čuva) ili da distributeri to nisu ispoštovali kako treba.

Budibogsnama:staa2:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja