brankor 41 Napisano Maj 11, 2015 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Biće uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Interesuje me nekoliko detalja prilikom kupoprodaje motora. Kupio sam motor koji je je registrovan do 04/2016 u Pančevu (ja sam iz Beograda) i sada prethodni vlasnik treba da ga odjavi u SUP-u. Da li treba da idemo u poresku upravu u Pančevu ili Beogradu? Da li ja moram ponovo da radim tehnički pregled, pošto je prošlo manje od 6 meseci od prethodnog tehničkog? Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Maj 11, 2015 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ako ste pravili klasican kupoprodajni ugovor onda se porez placa u opstini prodavca. Ne moras da ides na tehnicki. Samo uzmes novu tablicu i nalepnicu. Kosta izmedju 3.000-4.000 din....cini mi se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankor 41 Napisano Maj 12, 2015 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Biće uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Bojane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arhe 28 Napisano Septembar 14, 2016 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Hyosung GV125 Prijavi odgovor kao problematičan E imam ja jedno pitanje oko prenosa pošto mi je ovo prvi (polovan) motor. Naime našao sam ga, motor je ok (puštam slike kada stigne) sve se čini ok samo što je problem što lik koji prodaje nije vlasnik, jer ga nije prevodio na sebe, već neki lik. Čujem se ja sa tim trećim likom i on kaže da je u frci sa vremenom i ne zna da li će moći sutra/prekosutra da se nađemo da odradimo sve stvari, već kao da ja opuštenemo pazarim i uzmem motor a za nekih mesec dana kada se on vrati iz Slovačke ćemo sve odraditi. Inače ja sam iz NS-a, a ova dvojica i motor su u Zrenjaninu. E sada šta mi je činiti? Da li ga pritiskati da odradimo makar kupoprodajni ugovor pa onda odjavu, jer meni nije frka da sačekam jer svakako je plan da ga registrujem tek sledeće godine. JBg rookie sam, prijali bi mi saveti, tipa da li on može nekako da me zajebe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Septembar 14, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Moze da te zajebe,platis motor ovom a onaj kad dodje da prenesete ladno kaze da mu ovaj prvi duguje recimo 500e,plati ili nista od prenosa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arhe 28 Napisano Septembar 14, 2016 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Hyosung GV125 Prijavi odgovor kao problematičan Šta mi onda savetuješ? Da ne pazarim dok ne stigne ili da dam ovome polovinu iznosa pa polovinu kada odradimo sve, ili šta? Navodno postoji neka varijanta da on dobija kaznu ako ja napravim prekršaj ako ga ne registrujem na sebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6391 Napisano Septembar 14, 2016 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Rizik svakako postoji, ako si spreman da rizikuješ pazari ga, ako nisi nemoj. S obzirom da su ljudi otisli u q.. na jednog postenog idu dve barabe ja licno ne bi rizikovao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Septembar 14, 2016 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne žuri i ne daj pare dok nije sve potpisano i overeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arhe 28 Napisano Septembar 14, 2016 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Hyosung GV125 Prijavi odgovor kao problematičan Motor je kaparisan (5 crvenih) i uzeo sam sam mu saobraćajnu. Ovaj lik što prodaje se čini ok stvarno, ali ova drugi gari pravi problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arhe 28 Napisano Septembar 15, 2016 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Hyosung GV125 Prijavi odgovor kao problematičan Čisto ako koga zanima epilog, tražio sam od ovog lika da uradi punomoćje na sebe kako bih mogao sa njim samo da sarađujem i da ne moram da jurim vlasnika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 841 Napisano Septembar 15, 2016 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 350 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moja komsinica kupila je auto od vlasnika i nekih 3-4 godine joj ga registrovao vlasnik,medjutim kada je konacno resila da ga prevede vlasnik koji joj je do tada uredno registrovao ne zeli da ga prevede dok mu ne plati jos nesto tipa 300-500e. Tako da treba dobro razmisliti pre nego sto se upustas u nesto tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatkojov 1111 Napisano Septembar 15, 2016 Zlaja, 286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam i ja pre petnestak god kupio neku Hondu od decka sa ovlasvenjem pa mi je kad sam trebao da registrujem vlasnik trazio 100 e kao stizale mu neke kazne. Od tada uvek odmah prevodim vozila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatkojov 1111 Napisano Septembar 15, 2016 Zlaja, 286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan Ako on nema vremena uradis ugovor i ovlascenje da mozes sve sam odjave i ostalo Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arhe 28 Napisano Septembar 18, 2016 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Hyosung GV125 Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam i ja pre petnestak god kupio neku Hondu od decka sa ovlasvenjem pa mi je kad sam trebao da registrujem vlasnik trazio 100 e kao stizale mu neke kazne. Od tada uvek odmah prevodim vozila Nisam siguran da sam te razumeo. Da li si ovlastio sebe ili si trgovao sa dečkom koji je imao ovlašćenje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7752 Napisano Septembar 18, 2016 -, 1753 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pre par godina drugar kupio motor od nekog lika koji isto nije bio vlasnik... Zove on vlasnika i on u fazonu taj motor je prodao prijatelju, koji ga je prodao dalje i tu se stvorio neki dug. I sad kao vlasnik ne da prenos dok se njegovom prijatelju ne isplati ostatak para. Epilog: Jedno jutro, skupi se nas 5, sedamo u auto i pravac NS kod vlasnika kuci nenajavljeni... "Dobar dan, dobar dan, mi zbog prenosa motora"... "znate dug, pare, bla bla..." Mi, znas, kazne, imaces problem, nisu tebi duzni, napravicemo ti zajeban problem, mani se tih fora kao dugovi, bla bla.... Video lik kolko ima sati i uradimo prenos, sve ok. Ako imas takvu situaciju (a neces sigurno, jer bi ti odmah taj naglasio da su mu duzni), ne nasedaj uopste, nego kreci ti u napad, jer takve stvari sa tim "dugovima" nisu legalne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6391 Napisano Septembar 19, 2016 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Čisto ako koga zanima epilog, tražio sam od ovog lika da uradi punomoćje na sebe kako bih mogao sa njim samo da sarađujem i da ne moram da jurim vlasnika. On mora da uradi punomoćje sa vlasnikom, tj vlasnik da mu da, pa kad se vec vlasnik angazuje oko toga, sta mu je problem da uradi odjavu i prenese motor na tebe ? Nelogicna mi je prica skroz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejankiss 185 Napisano Septembar 20, 2016 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V Prijavi odgovor kao problematičan I mene to uskoro ceka pa samo da ostavim pisani trag zbog lakseg pracenja teme. Izvinjavam se. Sent from my SM-A500H using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arhe 28 Napisano Septembar 20, 2016 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Hyosung GV125 Prijavi odgovor kao problematičan Čisto ako koga zanima epilog, tražio sam od ovog lika da uradi punomoćje na sebe kako bih mogao sa njim samo da sarađujem i da ne moram da jurim vlasnika. On mora da uradi punomoćje sa vlasnikom, tj vlasnik da mu da, pa kad se vec vlasnik angazuje oko toga, sta mu je problem da uradi odjavu i prenese motor na tebe ? Nelogicna mi je prica skroz. Meni je problem da ga navatam zato što je on iz Zrenjanina a ja iz NS-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProkaRoka 368 Napisano Septembar 20, 2016 TVRD RAD, 232 postova Lokacija: Beograd/Banovo Brdo Motocikl: KTM 1290 SuperDuke GT 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Uskoro pazarim neki motoр pa me zanima da li neko ima neku preporuku za agenciju i koja je cena da neko drugi obavi sve ovo umesto mene? Koliko sma skapirao potreban im je samo KP ugovor i to je sve, oni odradjuju sve ostalo što treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Septembar 20, 2016 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da im trebaju i ovlašćenja od tebe i kupca, a kad se cimas da odes da overis ovlascenje u sud, nije ti nesto vece cimanje ni da sve uradis sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProkaRoka 368 Napisano Septembar 20, 2016 TVRD RAD, 232 postova Lokacija: Beograd/Banovo Brdo Motocikl: KTM 1290 SuperDuke GT 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako treba da se cimam do suda ili uopšte što bi im davao pare. Kao što kazeš, sam ću otići i sam odraditi ako je kao što si naveo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Septembar 20, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Вероватно је у већим градовима то ноћна мора, али по мањим местима се то све завршава за пола сата до сат. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RokiSoko 3 Napisano Mart 20, 2017 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR550 Zephyr Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna da mi odgovori: Ja sam iz Beograda, ako kupim motor npr. iz Niša, koji nije registrovan i koji je odjavljen (nema tablica), da li je dovoljno da u Nišu izvršim prenos vlasništva i tamo uzmem probne tablice do Beograda i onda ovde ga registrujem?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Mart 20, 2017 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Мора и технички да се одради. Без њега нема ни пробних таблица. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toreador 711 Napisano Mart 20, 2017 Drug član, 1118 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW Xr Prijavi odgovor kao problematičan Taj tehnicki mu posle vazi i za registraciju.A sad po novom kupoprodajni ugovor overava kod notara u Nisu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...