dane035 14 Napisano Jul 23, 2014 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice Crne Gore, negde oko Kolasina se i ortaku prosle godine iz cista mira otkacio auto i sleteo u kanal i isto se ubrzo pojavila nepozvana slep sluzba. Malo precesto da bi bila cista koincidencije, slazete li se? Kako mu se to otkacio auto? Iz zlepera koji je prevozio automobile se otkacio auto i pao na njega, jel? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Jul 23, 2014 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Em si ironican em ne baratas terminologijom. Pod izrazom da se auto otkaci se misli da jedan par tockova (obicno zadnji) nepovratno izgubi trakciju sa podlogom. U konkretnom slucaju se Srdjanu otkacio zadnji kraj, pardon, zadnji tockovi su usled klizave povrsine izgubili kontakt pri cemu je doslo do snaznog oversteeringa koji nije mogao da iskontrira volanom iako je sporo isao, te se okrenuo, sleteo sa puta i isprevrtao u reku. Dovoljno dobro objasnjenje? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 990 Napisano Jul 23, 2014 Very Funny Rider, 1129 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da su momak i devojka ok? Nekad je jako zanimljivo posmatrati kako se odvija tok jedne teme... Te ulje te šlep službe..te trt te mrt.. Niste možda čuli da nam se po putevima voze kamioni stari 30-40 godina prešli boga oca i ko zna koliko litara ulja ostavi ispod sebe do crne gore. Niste možda čuli da se šlep služba voza koridorom tamo vamo u slučaju da se desi nezgoda. Kao što to inače šlep službe i rade. Koji prvi ugleda mušteriju u problemu prvi će zaraditi koji dinar. Kao što rade svuda po svetu... Što se tiče termina "otkačio auto"..Pa dragi kolega kosooki nismo svi iz Čačka. Ima nas i iz drugih gradova. Nisam te ni ja skapirao šta znači "otkačio auto". Evo ja bih to npr. rekao "proklizao". Svhatite na takvim otvorenim putevima 95% je do VAS dal ćete da se skenjate ili ne. Jurcanje...loženje i ostalo.. Samo dobra koncentracija..procena saobraćaja itd... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Jul 23, 2014 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan cisto da dodam "ulje na vatru" tj drum, da vidite koliko raaaaazne boli paja za sigurnost na drumu, i to ljudi "profesionalaca"! Vracao sam se iz Niša čuvenim Nišekspresom (sa kojim se vozim pa zadnjih 39 godina bar jednom godišnje). Negdje prije Raške je bio odron na putu i vozač potrefi grdosiju od kamena koja se sretno nalupala po patosu autobusa. Nedugo zatim bus se gasi i stajemo sa strane... "Majstori" izlaze vani i konstatuju da je kamen pocepao crevo za balans levog i desnog tanka i da smo upravo rasuli 600 litara nafte (zimi noću na temperaturi koja se vrti oko nule) Na pitanje: "care, ovaj incident nećete prijaviti pandurima, AMS da neko izadje i da opere put?" "šta se ti mešaš?" "a neko ko će slučajno da naleti na 600 litara nafte i skliza, hoćete li da nosite na duši njihove živote?" dobio sam odgovor kao dobra ljuta pljeska kod Joce i Nene, sočno začinjena svim mogućim začinima... Prosto drumovima pored nas "normalnih" jezdi i ogroman broj idiota za koje su pre ustanove nego volani, ali jebiga i ti ljudi moraju da zarade da prehrane porodicu... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Jul 23, 2014 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan Marre ti je rekao ono sto i ja mislim, a posto si sada objasnio sta si hteo da kazes, mogu da ti kazem da si to trebao da stavis pod znake navoda, sto bi znacilo da se nije bukvalno otkacio nego se "otkacio" u prenesenom smislu. Mada, jos bolje bi bilo da se izrazavas kratko i jasno bez kojekakvih stilskih fogura A takodje, motociklista koji vozi na samoj granici bezbednosti, takvoj da prosuto ulje moze da ga ugrozi, treba da smanji brzinu. To se odnosi i na ostale vozace. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano Jul 23, 2014 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se u nedelju vrnuo iz CG, putevi su odlični. Deonica preko Pljevalja, Žabljaka i Nikšića do Herceg Novog je sjajna. Ko se manje-više drži ograničenja, teško da može doći u bilo kakav problem. Motorista dosta na drumu, strendžeri uglavnom voze "normalno", lokalci i ekipe iz Srbije i Bosne uglavnom jurcaju kao da im je poslednje i tako... Na zapadu ništa novo... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 243 Napisano Jul 23, 2014 Zainteresovan, 631 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Krajem juna 4-5 dana po CG skitao i ne primetih ništa neobično po putevima.Žabljak,kanjon Tare ,Durmitor ,Pivski manastir sve lepše od lepšeg p.s. sem jedne budale matore u PG kome je smetala kaciga sa SRB znakom pa je dobio nekoliko vaspitnih preko usta 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Jul 23, 2014 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče termina "otkačio auto"..Pa dragi kolega kosooki nismo svi iz Čačka. Ima nas i iz drugih gradova. Nisam te ni ja skapirao šta znači "otkačio auto". Evo ja bih to npr. rekao "proklizao". Pa vi'sh, taj sam termin pre dosta godina pokupio od BGDjana . Doduse, ustaljen je u automobilskom svetu (trke i mi obicni ulicni petrol headovi), pa je to mozda razlog sto se prvi put srecete sa njim. Inace, ortak koji je naleteo na iz neutvrdjenog razloga klizav put je vozio ne vise od 60kmh 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Jul 23, 2014 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan 99 posto izlijetanja na balkanu sa kojim god prevoznim sredstvom je uvijek na klizavom putu ispod 60 na sat ..................... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3603 Napisano Jul 24, 2014 Malinar u pokusaju, 1716 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan A takodje, motociklista koji vozi na samoj granici bezbednosti, takvoj da prosuto ulje moze da ga ugrozi, treba da smanji brzinu. To se odnosi i na ostale vozace. Ne bih se nimalo slozio s ovom konstatacijom. Prosuto ulje (zavisi od kolicine) na putu i u krivini je najcesce ruski rulet za motociklistu. Ako ne vidi na vreme, manja brzina ga nece spasiti pada, ali ce verovatno posledice istog biti manje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenad.yzf 115 Napisano Jul 24, 2014 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Sabac,beograd Motocikl: yamaha 600 r thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stao na semaforu u baru nafte. Nakon toga krecem brzinom od 10 km/h i skrecem levo, toliko je klizalo da nisam mogao da verujem. Pri brzini od jedno 30 km/h verovatno bih pao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4323 Napisano Jul 24, 2014 motoras, 2486 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sebi prosipam ulje pod zadnje točak i treniram proklizavanje. Iz kardana mi se slije koja kap po gumi i kad zajasim krivinu driftuje deda ko besan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Jul 31, 2014 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/71145-zar-je-moguce-da-se-ovim-ljudi-bave/ Bilo, i ne ponovilo se.... Moj savet, preko Zabljaka i Niksica....put je prelep za voznju.... Srecan put... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Avgust 1, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa VladomGS. Za vikend isao na more preko Zabljaka i Niksica na Risanj i Herceg Novi. Put je cist i super je za voznju. Na pojedinim delovima izmedju Risnja i H.Novog ima da je ostrugan deo asfalta ali nista ozbiljno da ugrozi voznju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitrowsky 285 Napisano Avgust 1, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Блок 38 Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan Na pitanje: "care, ovaj incident nećete prijaviti pandurima, AMS da neko izadje i da opere put?" "šta se ti mešaš?" Па што ниси ти пријавио? У питању је ситуација због које се губи глава. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...