Jump to content

Moto Zajednica

dane035

Članovi
  • Broj tema i poruka

    94
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

dane035's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

14

Reputacija u zajednici

  1. Keeway Exceed FB grupa vlasnika: https://www.facebook.com/groups/2843205869085983/
  2. Ponavljam prethodno pitanje i dodajem pitanje koji karburator ide u Exceed 125 i 200?
  3. Ja mislim drugacije iz ociglednih razloga. Uostalom, lepo sam pitao za konkretnu pomoc a dobio neku demagogiju i lekcije o zivotu. Svasta...
  4. @drumskalisica druze, to sam vec trazio, nista nisam uspeo da nadjem. Odem kod komsije na srafstuk, da probam da odvijem donji deo amortizera i lepo sve ocistim.
  5. Sada da odgovorim. Mislim da treba da se napuni uljem toliko da sipka ima damping u bilo kom polozaju hoda i celom (radnom) duzinom hoda. Amortizer je bio suv, nije bilo tragova curenja. Negde sam dobio info da kinezi ne napune amortizere dovoljno, u svakom slucaju ne znam, motor sam kupio polovan, 5. sam vlasnik itd Ne znam sta je ispod osiguraca, tj. dalje ne umem da rastavim. Zapravo, sada sam skontao da se ovaj amort odsrafljuje i sa donje strane, tako da se klip i sipka verovatno izvlace odozdo, a taj osigurac izgleda upravo sluzi da drzi da se ne izvuce na dole. Kada sam istocio ulje koje sam sam sipao u amort, znaci, pricamo o kolicini ulje sam kojom je amort dampovao celom duzinom hoda (osim par mm), bilo ga je oko 120ml. Uostalom, evo i slika, desna casa je ulje koje sam prvo istocio iz amorta, a levo je casa sa kolicinom ulja sa kojom amort radi celom duzinom (osim par mm bla, bla). Ulje koje sam mu sipao je novo, ali se ocas isprljalo i dobilo boju kao staro
  6. OK, ovako, evo postavljam opis postupka do sada sa slikama. Prvo imate ceo amortizer, kako je skinut sa motora. Prvo sam odvio 2 prstena koji natezu oprugu, na donjem delu amorta. Odvio sam ih skroz, time popustio tenziju opruge, pomerio oprugu na dole, sto mi je omogucilo da odvijem gornju pesnicu amortizera i povadim sajbne, maticu, prsten i odstojnik i oprugu. Posle sam skinuo metalni poklopac ...i tad mi je ukazao osigurac ...kojeg sam skinuo i ostaje ovo Dalje, da bih dolivao i ispustao ulje, morao sam sipku sa klipom gurnem skoro skroz unutra. Time je polirani deo sipke sisao sa gornje gumice i cilindar se otvorio. Sipku nisam uspeo da izvucem napolje!!! Bunilo vas je to sto je sipka bila skroz unutra i nije se videla. Iz amortizera sam istocio oko 50ml ulja. Sa tih 50ml unutra, sipka uopste nije imala damping. Vratio sam istu kolicinu novog ulja, pa sam dodao jos 10ml. Sipka je pocela da dampuje u duzini od oko 1cm od skroz nabijenog polozaja, a sve iznad toga je islo slobodno. Posle sam jos nekoliko puta dolivao ulje i uvek proveravao koliki deo hoda sipke postoji damping. Na kraju sam dosao do toga da sipka celim hodom dampuje, osim prvih par mm hoda. verujem da je to neki vazduh oko klipa.
  7. Pozz, mislim da ovaj amort i ne moze da se napuni dupke, tj. deo koji mu je za ekspanziju ne moze da se napuni uljem pa cak i da se odozgo napuni da prelije. Glavno pitanje mi je, da li znas kako da dalje otvorim ovaj amortizer? Postoji neki vazduh oko klipa koji ne mogu da izbacim i on mi pravi problem jer amortizer nema otpor u tim prvim milimetrima hoda (na bilo kojem polozaju klipa). Kad to pregura, radi lepo. Mozda ima neka posebna procedura za punjenje. Ja bih najradije da ga dalje otvorim.
  8. Pozdrav, resio sam da servisiram zadnji amortizer na mom Keeway Exceed-u jer ne radi dobro.... Amortizer je jednostavnog tipa, ima samo stelovanje nategnutosti opruge. Prvo sam popustio prstenove koji natezu oprugu. Potom sam odvio gornju "pesnicu" sa silent blokom, skinuo par sajbni, maticu i odstojnu gumu, izvadio oprugu. E sad dolazi interesantan deo. U amortizeru ima tecnosti - cuje se kako bucka. Medjutim, duz celog hoda klipa skoro da ne postoji damping efekat. Pa sam krenuo da dolivam ulje. Postepenim dolivanjem ulja sam uspeo da prosirim dijapazon hoda klipa uz damping. Sto sam vise ulja dolivao, to je veci deo hoda klipa bio dampiran. Tako sam napunio ceo amortizer i dobio damping celim hodom. Osim par milimetara. Pretpostavljam da je ovo neki zarobljen vazduh, koga nikako ne uspevam da izvucem. Pri rastavljanju amortizera sam stigao dovde (slika) i dalje ne znam kako. Hteo bih da jos rasturim amortizer u nadi da uspem da ga napunim do kraja. Na slikama se vidi jedan osigurac kojeg sam skinuo poslednjeg. Stajao je upravo oko ovog unutrasnjeg prstena na slici. Ima li pomoci ovde?
  9. Stavi druze sliku u svakom slucaju. Bas me zanima kakva je.
  10. Pozz i hvala ti na javljanju. Ja danas narucio gumu, tako da sutra mi stize brzom postom. Ajde ako mi ne bude odgovarala nova guma, ja ti se javim. Ako bude odgovarala, a trebalo bi, onda Mitas ide na prodaju za kes.
  11. Pozz drugari, imam Keeway exceed 200cc, 4t, 15konja. Kupio sam mu novu gumu, Mitas C04. To je bas kramponka, a dimenzije su joj 110-90-18. E sad, ta guma mu nekako ne stoji, na oko, prevelika je. Pored toga sto mu ne prilici izgledom i tehnicki mu ne odgovara bas. Trenutno ima svega po 5mm razmaka sa obe strane do viljuske. A doslo vreme da se i lanac zameni jer se istegao! Znaci, problemi. Treba mi preporuka za neku 50-50 gumu za ovaj motor, molim vas dajte predloge. Uzmite u obzir i malu snagu ovog motorcica a uzmite u obzir da mu je originalna guma bila 4.10-18 (nije mi najjasnije koje dimenzije odgovaraju za 4.10 dimenziju). Takodje, ako je neko raspolozen za zamenu, neka javi. Postavljam slike moje gume.
  12. Koliko zuba fabricki imaju lancanici na 125 i 200??
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja