kosooki 1317 Napisano Januar 17, 2015 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Moram da se ukljucim u temu, ne vredi . Na 2 tocka sam vec vise od 20 godina i za to vreme sam kao decak bio vlasnik 2 tomosa (APN6 i CTX), kao mladji adolescent 5 godina vlasnik kineskog skutera od 125ccm, pa nakon pauze od par godina, zadnjih evo 4-5 godina Freewinda 650. Svakako ni blizu sarenoliko i bogato iskustvo kao gomila prekaljenijih bajkera ovde, ali svakako kao neko ko je probao i moto i skuteraski svet, padao i sa jednog i drugog, vozio i vece i manje i motore i skutere, smatram dovoljno kompetentan da realno i BEZ PREDRASUDA dam komentar. Joj ako neko od ekipe vidi da hvalim skutere, obro sam bostan . Svi dvotockase dele na "prave" motore i skutere. To donekle i pije vodu obzirom na polozaj voznje, konstrukciju rama i tip menjaca i komandi. Ali govorite o tome kao da se poredi motor i camac, a ne da su sve to dvotockasi, vrlo slicne konstrukcije, namene, nacina voznje i na kraju ranjivosti samog vozaca. Nekada su uistinu skuteri (koji su nekada takodje imali menjac i kvacilo dok neki car nije smislio CVT) bili bitno razlicitiji od motocikala, ali u ovo moderno vreme smo svi svedoci koliko i sam moto svet ima klasa, koliko se tu neminovno pojavljuju i hibridi i crossoveri. Tako danas imamo turer skutere, imamo gradske enduroe, imamo maksi enduro motore koji su u stvari cisti tureri zbog tezine, imamo sportske motore udobne za putovanje, imamo trkacke skutere, imamo klasicne motocikle bez menjaca i kvacila.... Dakle, danas je ta segregacija i prozivka na osnocu "rasnih" razlika totalno neosnovana i cist produkt glupih inertnih stavova utemeljenih na osnovu nekih ranije urezanim predrasudama. Motor je MACHO, a skuter je GEJ i za zene. TRT. Licno skuterase i R-ovce smatram najmanje bajkerskim kategorijama, zato sto medju njima najvise ima nebajkera, tj nemotorista, jer ni sam nisam "bajker", nego motociklista. R-ovce jer je tu mnogo iskompleksiranih tipova kojima je taj motor penis ekstenzor i koji ga voze do kafea, kako bi se maloumnim grand klinkama pokazali u sto boljem maco svetlu, naravno bez ista opreme. Skuterase jer je tu mnogo balavaca koji opet hoce da ispadnu baje pred razredom, totalno bezbednosno neosvesceni i koji voze skuter jer nemaju jos dozvolu za auto. Takodje je tu previse istripovanih japija, previse ljudi kojima je to cist ekonomicni prevoz do pijaca i grada, gomila zena koje iz istog razloga voze skutere jer im je najlakse to parkirati ispred banke u kojoj rade. Nadje se tu i poneki "Vlado Georgijev" maco tip na harliju koji kruzer vozi iz istog razloga kao i gorepomenuti R-ovci. Sve ostale kategorije najvecim procentom voze ljudi koji voze motor jer zaista vole, jer im pruza slobodu i jer zele da budu deo tog sveta kom osecaju da pripadaju. Naravno, svako ko je ovde na forumu vec drugacije razmislja, tako da nemojte se pronalaziti u pasusu iznad. Ili se prepoznajte ako ste jedni od tih, stojim iza napisanog . Opet, vidjam na putevima gomilu maksi suterasa u ful opremi koji idu ko zna odakle i koji se redovno jave, a opet gomilu R-asa ili GS-ovaca koji se nama malim misevima ne javljaju jer su oni mnogo ludi, mnogo brzi, mnogo bogati, sta ima da se javljaju sirotinji na putu. Nemojte i vi biti ti koji sa visine gledaju bilo koga, pa cak ni skuterase, jer medju njima ima mnogo vecih bajkera od nas. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iKoren 57 Napisano Januar 17, 2015 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ6 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Au ala je tema otišla u off i to prilično glup off-topic... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Januar 17, 2015 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Cice vole skuteraše - pravi muškarci ne moraju da se dokazuju, i nisu znojavi, polomljeni i pogrbljeni od R-ova A to li je! Ja se sve ubih kako da odvojim neku cicu ali ne shvatam da mi ružan motor! A u pravu si, ja sve onako znojav i pogrbljen na ovako ružnom motoru, a one sve glavu okreću... Kad pokušam nešto nekoj da kažem, sve beže... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 17, 2015 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Au ala je tema otišla u off i to prilično glup off-topic... A sta je On-Topic? "Prelazak" sa motora na skuter je nesto individualno, kao prelazak sa Heinekena na CocaColu. Sad ja mogu reci, Cola je sladja, a ti Heineken malo ljuljne. Pa da treci ima neku ideju o razlikama. Ono sto se ovdje desava je pokusaj nekoga ko slabo podnosi alkohol da objasni da je CocaCola keva, a Heineken krsh, koristeci pri tome nebulozne argumente, koji temu preusmjeravaju u nekom drugom smjeru. Takodje smatram ispravnim da je covjeku trebalo skrenuti paznju da se prevario, ako misli da je bezbjedan na skuteru. Problem je sto on kao da ima neki drugi problem, pa ne moze da prihvati da je koristio pogresan kriterium, vec pokusava da odbrani neobranjivo. Napad na kolegu koji mu je objasnio za sta sluze cizme je najbolji primjer. Ocito je da nije znao. Umjesto da kaze "jbt, to nisam znao", on kaze "ti ces da mi kazes". I sad mi treba da nastavimo o "prelasku" sa skutera na motor kao da nista nije bilo? O cemu? 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Januar 17, 2015 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan R motor privlaci mnogo vise paznje, i to nikada nisam razumeo. Ja vozim za sebe, a ne da me smaraju ljudi... A jako su cesto smarali... Ali opet morate razumeti, da nema zene na ovom svetu, koja ne voli kada muskarac udari sakom od sto (makar bilo retko) Jer to nas i razlikuje od njih. E zato kada zene vide R motor, one su svesne da su to "Muskarcine" koji rizikuju svoj zivot, koji se nicega ne plase (iako vecina vozi do kafica...) Da je to jako brzo, i samim tim ce pre kvalifikovati R-asa kao potencijalnog J*BACA. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Januar 17, 2015 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan E sad malo o skuterima kao dvotockasu . Dacu akcenat maksijima, jer mali skuteri apsolutno nemaju konkurenciju. DA, istina je da su sporji, manje startni, manje zabavni od motocikala, nece na tocak, nece na off... Ali su udobniji i daleko upotrebljiviji od vecine motocikala. Zastita od svih atmosferskih uticaja i razne flore i faune na koju mi na motociklima nalecemo na putu, gomila tovarnog prostora upotrebljivog kako u svakodnevnom zivotu, tako i na putovanjima, izostanak kvacila i sloboda nogu su sve stvari koje u ocima onoga ko hoce da prihvati te prednosti, imaju veoma visoku cenu. Bez bitnije torture po vozaca koji totalno zasticen od buke, vetra, vode, kamencica i razne flore i faune, samo zavrcuci gas velikom prosecnom brzinom odmoran prelazi dnevno osetno vece kilometraze od motociklista. Sledece, mi motociklisti parkiramo motore u septembru jer je zaista muka navlaciti svu opremu neophodnu za hladno i vlazno vreme i osudjujemo sebe na 4 tocka, dok se skuteri vozikaju cele godine, dokle god nema snega na putu. Suvisno je da pominjem da u svakodnevnoj upotrebi lako sedanje na sediste, umesto naskakanja kao kod motora, i startovanja odmah nakon ubacivanja kljuca u bravu predstavlja najbrzi moguci gradski prevoz. I cista je predrasuda da sa 40-50 ili vise konja ne mogu da idu, predrasuda je da su nebezbedni zbog malih tockova (jedino sto je mali tocak neudoban po izuzetno neravnom putu), itekako pune gume i cesu patosom. Dakle, lepeza upotrebljivosti je daleko na njihovoj strani. Ali pusti adrenalin i osmeh na licu . Vozeci skuter nekoliko godina, slucajno provozam malo kolegin APN6 koji u poredjenju na kineza deluje kao decji bicikl, sa hrckom umesto agregata. Radost ponovnog saltanja i same voznje motocikla je nesto sto cu pamtiti dok sam ziv. Takodje prosle godine sam napravio par kracih i jednu malo duzu turi na Apriliji Atlantic 500. To stvarno dobro i konstantno vuce, lako se vozi, totalnu zastitu od vetra i udobnost priza, ne umara vozaca stalnim jurenjem obrtomera i uskladjivanja menjaca sa njim, volim da ga uporedim sa lokomotivom. Takodje, to izuzetno nisko teziste i mali tockovi mnogo brze i agilnije prave sitne korekcije pravca radi voznje brzog slaloma izmedju rupa i neravnina na put, samo traze navikavanje, jer je osecaj totalno neprirodan i kontra od onoga sto smo na motoru navikli. Ovo posebno dobija smisao u gradu. Ali ponovni povratak na moj motor me je kroz 5 metara podsetio zasto ipak vozim ovo sto vozim. Ponovo su tu zvuk izduva kroz brzine, klizanje kroz serpentine, fluidnije i agresivnije obaranje... O opremi je suvisno trositi reci, ko misli da mu na skuteru ne treba oprema, tako ce i voziti. Asfalt je isti za sve, licno sam to iskusio u obe klase, sa i bez opreme. Jedina je razlika sto je skuter nema menjac, nema uticaja vetra, prskanja vode, nema hladnoce, pa sa te strane na suteru oprema nije neophodna. Drugar je advokat (ovde je na forumu i vozi AA500) i odgovorio sam ga od kupovine motocikla, jer on na posao ne moze da ide na bilo kom drugom motociklu sem na skuteru, samo i iskljucivo zbog odece. Rezime (pokusaj) Skuteri - izuzetno udoban, praktican u upotrebljiv prevoz na 2 tocka, kako za grad, tako i za putovanje, posebno sa suvozacem. Motocikl - zabava, osmeh na licu, vetar "u kosi", brzina, sloboda u kretanju (posebno enduro) i snazniji maco dozivljaj zbog svesti i osecaja da se upravlja komplikovanom i brzom spravom. Edit: vozac sutera je bezbedniji samo zbog toga sto se mahom krece sporije i sto noge nisu sa strane, te time izlozene udarcima automobila sa strane ili prikljestenju ispod motora prilikom pada. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iKoren 57 Napisano Januar 17, 2015 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ6 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Au ala je tema otišla u off i to prilično glup off-topic... ...koristeci pri tome nebulozne argumente, koji temu preusmjeravaju u nekom drugom smjeru. Na prethodnim stranama možeš naći i moj komentar oko prelaska i opreme. Sve je to normalno, poenta i jeste u razmeni mišljenja. Međutim diskusija da li su skuteraši gejevi a R-ovi šmekeri ili R-ovi pogrbljeni a skuteraši uživaju u komforu je besmislena... Ko je pravi šmeker, taj je šmeker i kući u papučama, ne treba mu ni motor ni skuter za to al ajde da vidimo gde će priča otići i koji će zaključak biti na kraju. PozZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 799 Napisano Januar 17, 2015 Zainteresovan, 553 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Opet, vidjam na putevima gomilu maksi suterasa u ful opremi koji idu ko zna odakle i koji se redovno jave, a opet gomilu R-asa ili GS-ovaca koji se nama malim misevima ne javljaju jer su oni mnogo ludi, mnogo brzi, mnogo bogati, sta ima da se javljaju sirotinji na putu. Kod mene je baš obrnuto. Skuteraši skoro nikad ne otpozdravljaju a R-aši, GS-ovci i ostali koji voze motore skoro uvek. A što se teme tiče, potpuno se slažem da je izvanredno glupa priča „prednost skutera je što ne moram na sebe da stavljam gomilu opreme kao za motor!” 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Januar 17, 2015 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan R motor privlaci mnogo vise paznje, i to nikada nisam razumeo. Ja vozim za sebe, a ne da me smaraju ljudi... A jako su cesto smarali... Ali opet morate razumeti, da nema zene na ovom svetu, koja ne voli kada muskarac udari sakom od sto (makar bilo retko) Jer to nas i razlikuje od njih. E zato kada zene vide R motor, one su svesne da su to "Muskarcine" koji rizikuju svoj zivot, koji se nicega ne plase (iako vecina vozi do kafica...) Da je to jako brzo, i samim tim ce pre kvalifikovati R-asa kao potencijalnog J*BACA. Pravio sam male studije, razgovarao sam sa zenama bas po ovom pitanju i dosao do odgovora "kako zene vide motocikliste" R - shvatanje muskarca kao muskarcine, zbog najveceg rizika koji takav motor nosi sa sobom, uz kompletno mocnu i agresivnu pojavu, bilo da stoji, bilo da se krece. Finansijski dobrostojeca kategorija. Kruzer/coper - opaki baja u koznoj jakni i koji nema potrebu da vozi brzo, prosto voli odmetnicki zivot. Uz sve to gomila hroma se zenama neodoljivo dopada. Takodje finansijski dobrostojeca kategorija Tureri i adventuristi - marsovci koji se pojave odnekud u smesnoj opremi i na nelepim motorima i odjezde u nepoznatom pravcu. Ali svakako ne prodju neopazeni jer ipak voze motore. Zene suvozaci opet neizmerno uzivaju u putovanju, kategorija motora pod dupetom im je nebitna. Enduristi - lucidne slatke avanturisticke budale koje svoju verziju opasnog zivota vide u lomljenju kostiju negde po raznoraznim vukojebinama. Na prvi pogled blizu privlacni kao prve 2 kategorije Skuterasi - bas su im lepe ove velike vespice Kad imaju izbor, biraju prve dve kategorije, kad ne, valja bilo koji motor, jer generalno svima im je motor privlacan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miloš A 2021 Napisano Januar 17, 2015 Ne glasam - ne ćutim, 395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R Prijavi odgovor kao problematičan Odlična ti je studija. Pitao si sebe pa si iskreno odgovorio Odrasle žene nemaju pojma koliko koji motor košta, to ih u životu ne interesuje, niti primećuju bilo kakvu razliku između velikih motora. Ono što vide je da na skuteru mogu da se voze i u suknji, da mogu da izađu sređene i to im se jako dopada. Možda klinke od 14 godina u šorcevima to vide drugačije, ne bih znao reći 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3312 Napisano Januar 17, 2015 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan S' konja na magarca S' velikog na mali S' brzog na spori S' razvijenog na zakrzljali nastavi niz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Januar 17, 2015 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Ne, pitao sam zene, ukljucujuci i sopstvenu devojku. Pritom ne pripadam konkretno ni jednoj od tih kategorija, vozim motor koji se ne dopada zenama (vozim ono sto iskljucivo mene zadovoljava), tako da mi ne trpaj u usta reci koje nisam izgovorio . I ne pricam o zenama koje bi da voze, nego o zenama koje posmatraju sa strane i volele bi da se voze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Januar 17, 2015 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Kosooki kupi auto pa ce ti biti jos udobniji i jos bolja zastita od vetra. Jebem ti motor ako ne zelim da osetim nista od voznje. Smeta manjac,smeta vetar,flora,fauna,tvrdo sediste...covece batali motore. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Januar 17, 2015 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Imam auto, stavise prilicno brz i zabavan, ali ipak kad god mogu vozim motor. I vozicu i dalje. Ali bih voleo da mogu imati i maksi za po gradu i da sa devojkom mogu udobnije otputovati negde, a ne da nam otpadne dupe posle ture od 100-150km bez pauze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Januar 17, 2015 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Kupi veliki turer ili maxi enduro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Januar 17, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan A da napravite na prolece skup motorista i skuterasa u znak pomirenja? Usput simbolicno razmenite dvotockase i provozate se malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Januar 17, 2015 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm....ipak ne. U sumu ne mogu samnom a po asfaltu su spori i dosadni. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeleni 65 193 Napisano Januar 18, 2015 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Svedska Motocikl: Silver wing 400, Suzuki AN 650 Executive, Suzuki GSX 1100 R, Suzuki DR 350 SE, Kawasaki KLX 300 R, Yamaha Majesty 250 DX, Yamaha TT-R 250, Puch Korado 50 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam par dana po 300-400 km u danu po nekim asfaltnim deonicama gdje je put sirok dva metra a lakat krivine na 30-40 metara.Konkretno put Han Pijesak- Zepa ili Han pijesak - Visegrad ali kroz sumu preko Borika ,starijima poznata kao ergela Borike u bivsoj nam drzavi.E tu me skuter kupio, da sam bio sa Suzukijem 1100 tu bi se bas smorio a sa skuterom bas uzivanje, tako da u potpunosti mogu da razumijem postavljaca teme. Jesi li probao da se provozas tim putem klx-om ? Probaj, iznenadices se i videces da je skuter smesan u odnosu na njega na takvom putu. Slazem se da bi bilo veselo ali u tom slucaju bih ostao uskracen za sve te divne pejzaze, livade, sume, pokoseno sijeno, ljude u poljima, konje pored puta sto pasu i na kraju pic-nic u sred sume. Na KLX-u nema gepeka a na Bugi-ju moze da stane sedmicna nabavka za kucu. Za Kawu ja imam druge planove, neke voznje po planinama srednje i umjereno teske terene, nesto kao sto se voze okoreli avanturisti: Alp, Karlo I Ex-man. Valjda to sve ide proporcionalno datumu u krstenici a nikako tipu i snazi motora ispod dupeta. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano Januar 18, 2015 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ono što vide je da na skuteru mogu da se voze i u suknji, da mogu da izađu sređene i to im se jako dopada. Možda klinke od 14 godina u šorcevima to vide drugačije, ne bih znao reći Jos samo da zene razmisljaju ovako racionalno...gde bi nam bio kraj! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3558 Napisano Januar 19, 2015 Malinar u pokusaju, 1702 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Jadna je ta sto se za nekog "zalepi" zbog motora, a jos jadniji taj kome je glavni atribut kod zena motor. Inace, sve ima svoje, motoru zameram sto je polozaj malo neudobniji nego na skuteru, sto sa skuterom za iste pare predjem duplo vise i sto malo vise duva vetar. Skuteru zameram sto svaku neravninu oseti (zbog felne 14ice), sto kada krenem u preticanje kamiona, moram da nadjem kilometarski pravac i sto na njemu nisam toliki ALFA MUZJAK. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5810 Napisano Januar 19, 2015 Svakom po zasluzi, 12403 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...pravilno je: MUŽJAK... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3558 Napisano Januar 19, 2015 Malinar u pokusaju, 1702 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan ...pravilno je: MUŽJAK... Ispravio, pravopis na 1. mestu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2519 Napisano Januar 19, 2015 ODUSTO OD DIJETE, 2621 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5810 Napisano Januar 19, 2015 Svakom po zasluzi, 12403 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...pravilno je: MUŽJAK... Ispravio, pravopis na 1. mestu :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Januar 19, 2015 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Pa sto zaustavih Beogradski policajac njih... Novosadski bi pratio iza i uzivao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...