Mkpower 14 Napisano Jun 17, 2021 U prolazu, 18 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: SWT 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Molio bi da ako netko zna postupak mjenjanjan ulja u kočnicama silver winga 2006. da to opiše ovdje, ila za zaljepi neki link gdje to opisuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zigi011 216 Napisano Jun 17, 2021 Svrati ponekad, 341 postova Lokacija: Beograd, uži Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Imas da nadjes servisno uputstvo na netu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ParadajzTurista 579 Napisano Jun 17, 2021 Zainteresovan, 448 postova Lokacija: Vozac je jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru. Cist motor je produkt bolesnog mozga ;) Motocikl: x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 6/10/2021 at 8:34 PM, rajmax63 said: Malo da pametujem oko kućne režije . Mašinac sam po struci,privatnik oko 38 godina i još unek ništa ne znam u zanatu. U pitanju je opružni čelik ili što bi prost narod rekao feder. Druga stvar , ovo rađeno na presi u alatu koji recimo cca košta 20,000€ Garaža majsori u unuštili prave majstore,jer kada nešto zaseru porede ih sa pravim majstorima. Tebi Zigi011 svaka čast na cimanju oko nabavke . Bez ikakve zelje da oponiram nekome ko je mnogo strucniji od mene, i bez ikakve veze o feder celiku, mogu samo da kazem da sam ja na mom skuteru hteo da stavim gasni amortizer. U originalu su trazili 4000-5000 din. Ja kupio onaj za namestaj na buvljaku, 250din, 150N, sljakao perfektno dve godine. Tako da je moj stav da ipak treba njusnuti naokolo pre svake kupovine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9905 Napisano Jun 17, 2021 Ne silazi, 2305 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Počeo sam da pišem, pa obrisao ( da ne pametujem) al ajde da probam, možda i pomognem. Kolega @rajmax63 je dao tačnu definiciju federa koji sam viđao na npr. prednji far korole ima sličan oblik, drži staklo fara. Zatim, federi za zabravljivanje filtera vazduha, na starim razvodnicima što drže kapu razvodnika itd. Sve je to "možda može" da se nabudži. Dok neko ne proba, neće znati. Opet, za takvu glupost dati 700 din, malo mnogo, a nezgodno je bez nje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ParadajzTurista 579 Napisano Jun 17, 2021 Zainteresovan, 448 postova Lokacija: Vozac je jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru. Cist motor je produkt bolesnog mozga ;) Motocikl: x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam negde na internetu citao da je lik hteo da ustedi pa je umesto osiguraca bolcne na klipu - stavljao obicnu zicu. E, osigurac bolcne - kaze dalje taj clanak - nije od obicne zice, nego upravo od feder celika.. Elastican, otporan na stalno grejanje/hladjenje.. i, lik fasovao generalnu. Tako da ne bih da budem shvacen pogresno, ne moze se stedeti uvek i na svemu i po svaku cenu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Jun 18, 2021 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, smesno je za nesto što košta 5e eksperimentisati, jer možda i uštediš 5e, a mozda i napraviš štetu od 500e. Ne mislim na konkretan feder, vec generalno. Ja sam prvi nabudžio taj feder, jer mi se stalno dizao poklopac na većim brzinama i nervirao me. Napravio sam kod majstora obican feder, zakacio s unutrašnje strane poklopca i sad se ne dize, ali moram da držim poklopac kad točim. A to sam.uradio ne da bi uštedeo, nego se ubih od traženja i nikako da nadjem taj deo. Znaju kolege kije imaju isti problem. Tako da bi ga sad platio i 30e, samo da rešim problem. A vrlo moguce da kod mene nije samo do federa, vec mi je izgleda i slomljena osovinica na koju se kači taj feder. Al to cu videti kad stigne.. Sent from my SM-A515F using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rajmax63 128 Napisano Jun 18, 2021 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW400T, ,Honda VFR1200X Crosstourer Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, ParadajzTurista je napisao: Bez ikakve zelje da oponiram nekome ko je mnogo strucniji od mene, i bez ikakve veze o feder celiku, mogu samo da kazem da sam ja na mom skuteru hteo da stavim gasni amortizer. U originalu su trazili 4000-5000 din. Ja kupio onaj za namestaj na buvljaku, 250din, 150N, sljakao perfektno dve godine. Tako da je moj stav da ipak treba njusnuti naokolo pre svake kupovine. O da, naravno da može gasni od kuhinjskog elementa. a ja bi prvi to uradio . Feder je već po sebi specifičan Možda paše od Golfa 2 ,ali treba proveriti . Ja sam pisao o pravljenju :-) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pvp 33 Napisano Jun 18, 2021 U prolazu, 77 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda silver wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Covek iz Maglica pravi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tenchi 0 Napisano Jun 20, 2021 U prolazu, 3 postova Lokacija: Brčko Motocikl: Honda Silver Wing 400-ABS Prijavi odgovor kao problematičan On 10.6.2021. at 20:28, Štef je napisao: Ma da li je ovo moglo da se napravi u nekoj kućnoj režiji Mislim za 700kinti se ne vredi cimati, ali opet... Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Da li neko moze da mi da dimenzije ove opruge da prabam napraviti kod nekog majstora masinbravara !? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Jun 20, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Moraš pitati ekipu koja čeka porudžbinu, nisam u toj priči Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15882 Napisano Jun 21, 2021 Integrisan, 9301 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jedan svez iz uvoza (CH), @k1z4 makina onako na prvu, obe nove gume plocice, diskovi odlicni instalacija visi, tackice kazu da je bilo farbanja sto prodavac nije precutao antifriz fabricki skoro zamenjen filter rebrasto zdravo, celo skoro stavljene irid. svecice, miran je nekih 35-40K lepo pali, radi, puni malko slini ulje nije menjano kad treba otud tamna boja redukcija skoro je otvaran CVT, lezaj dobrano zvecka zam. je kais, nov mitsuboshi su stavili i nisu stegli maticu varitora dovoljno u toku voznje remen sa propelerima stigao je deklo dosta masti u variatoru, remen sa propelerima zameniti na sl. otvaranju ako ne tad, ondak obavezno kad s ekais bude menjao + klizace takodje kao i rolnice ostaci opiljaka za na dalje..... koc. tec. je bas losa naslage Lepo pali, radi, ide, nema tresenja kormana, ne vuce u stranu, bez cudnih zvukova, nove gume, odlicne kocnice kao i f. vazduha, svecice, kais..... kad se podvuce ______ odlicna kupovina Na kraju sezone uraditi amortizaciju i mirna backa 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zigi011 216 Napisano Jul 2, 2021 Svrati ponekad, 341 postova Lokacija: Beograd, uži Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Opruge za poklopac rezervoara stizu sledece nedelje, ceo sleper robe im se vratio nazad zbog neurednih papira. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BracaBraca 0 Napisano Jul 5, 2021 U prolazu, 14 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Zašto je ogromna razlika u ceni oko 800e između Silver Wing 2008 godište stariji dizajn, i samo godinu dana novijeg 2009. Ako je samo zbog malo lepšeg zadnjeg dela onda je razlika od 40% nenormalna Šta vi mislite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4883 Napisano Jul 5, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 6014 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Lepota je u oku posmatraca... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BracaBraca 0 Napisano Jul 5, 2021 U prolazu, 14 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, alexanto je napisao: Lepota je u oku posmatraca... Pitam za cenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4911 Napisano Jul 5, 2021 Drug član, 3720 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A šta pitaš konkretno i zašto si uzeo za primer tih 800 € razlike u ceni između 2 modela? Na oglasima ima svašta, i 2007-mo godište za 2.500, i 2010-o godište za 2.999. To je tržište polovnih vozila, svako može da ceni svoj motor kako mu se ćefne, nije baš da ima krutih pravila. Ali realno, stariji modeli jesu mnogo ružniji, bez obzira na oko posmatrača. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Jul 5, 2021 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Zašto je ogromna razlika u ceni oko 800e između Silver Wing 2008 godište stariji dizajn, i samo godinu dana novijeg 2009. Ako je samo zbog malo lepšeg zadnjeg dela onda je razlika od 40% nenormalna Šta vi misliteNije samo malo lepši zadnji deo. Ceo skuter je mnogo lepsi i modernijeg izgleda od starijeg brata. Pocev od prednjih farova, vizira, pa instrument tabla, prednje kasete, i svega ostalog do zadnjih svetala. Cela linija je bar jednu generaciju ispred, a to vredi neke razlike u ceni. Ali kao sto neko reče, lepota je u oku posmatrača. Neko voli ovako, neko onako....Sent from my SM-A515F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BracaBraca 0 Napisano Jul 5, 2021 U prolazu, 14 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se da treba da bude razlika u ceni. Govorim o nerealnoj razlici. Model 2008 je oko 2.200- 2300 EUR,a 2009 od 3000 do 3200 što je skoro 1.000 EUR razlike. Nelogično je dati 2.000 EUR za skuter 2008 godište i 3.000 EUR za skuter 2009. Pa to je 50% više . Sad mislim, da slušajući razum treba da kupim onaj od 2008 dobar primerak i da progutam ružnoću i sačuvam 1000 evrića. Jel tako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Jul 5, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Treba naći u dobrom stanju...Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BracaBraca 0 Napisano Jul 5, 2021 U prolazu, 14 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Štef je napisao: Treba naći u dobrom stanju... Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Jasno. Ali ako su u istom stanju oba? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JunioR. 930 Napisano Jul 5, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 430 postova Lokacija: Žabalj-NS Prijavi odgovor kao problematičan Izuzetno liče Sent from my Mi 10 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Jul 6, 2021 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Stavi sad pored te dve slike, jos i sliku burgmana, krmka xciting i majesty recimo..Sent from my SM-A515F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Jul 6, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Jasno. Ali ako su u istom stanju oba? Nema toga, veruj...Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alagor2000@gmail.com 26 Napisano Jul 6, 2021 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MZ 250 TS i ETZ,Kawa kz550,GPX 750,Yamaha 1000 exup. Prijavi odgovor kao problematičan Kolega kupio SW 400, 3600-3700 e platio. 15000 km, na oko gori. E sad, 2 gume,ulje, filter vazduha,svjecice.Semerinzi na viljusci,ulje.Veze jedno drugo...Jos jedno 500 e ce trebati da se to dovede u stanje da mozes na more sa njom.Sent from my M2101K7AG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Jul 6, 2021 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Dodaš još 1000e na sve to i kupis novi TRK, Bog da te vidi....Sent from my SM-A515F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...