Jump to content

Moto Zajednica

Zigi011

Članovi
  • Broj tema i poruka

    319
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd, uži
  • Interests
    Sve na 2 i vise tockova!
  • Motocikl
    GSR 600 K7

Poslednji posetioci profila

1056 profile views

Zigi011's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

204

Reputacija u zajednici

  1. Slicnih? Veze s vezom nemaju... GSR600, Kawa Z750 i Hornet 600 su jedna prica, a Bandit, Fazer i CBF su druga prica. Pored oklopa najveca razlika je u nacinu sedenja i upravljanja, potpuno dijametralno.
  2. Ovaj Autopromet deluje kao ozbiljna firma bas, trude se, cimaju se, imaji probno sve. Kolega od mog druga kod njih kupuje Opele, vozi dok su u garanciji pa menja staro za novo. Bas ih hvali da su poslovni i profesionalni, uvek su sve u garanciji brzo resavali, daju zamenski auto... Za razliku od onog olosa iz Kompresora, sreca je da ne prodaju motore jer bi im verovatno neko dovoljno lud zapalio salon.
  3. Pise gore, sto se Beograda tice u Autoprometu sigurno moze.
  4. D puno manji i naravno manje opreme, ne znam sta tacno ima. I 1000e jeftiniji.
  5. Ima u Autoprometu na Bezaniji beli i moze da se vozi bez ikakvih natezanja i moljakanja.
  6. Neko nije pročitao uputstvo za upotrebu
  7. Evo i ja da se zapljunem. Uplacena garancija i narucen, crni. Samo kreditna dokumentacija da se završi u ponedeljak. Nema ih vise na stanju, tura stize pocetkom aprila za sajam pa cu pisati utiske. Prvobitna ideja je bila SYM Cruisym 300 medjutim odustao sam i naleteh slucajno na ovo jutros. Popodne u salon i kupih.
  8. Kupujem teg i one metalne plocice sto idu iznad zadnjeg levog fuzastera, ispalo mi je sve.
  9. Pozdrav svima u temi. Postoji u stranim oglasima jedan R1100RT 2001. godiste. 100 000 km. Lepo izgleda, ocuvano, vlasnik je prijavio da je kvacilo verovatno neispravno ali radi. Koliko bi mogla da me kosta ta zamena?
  10. Zar ne voze Shiver?
  11. Ja samo da vas pozdravim Presao sam opet na "pravi" motor prosle godine pa nisam vise aktivan u temi. Imao sam i taj novi i Silver paralelno jedno vreme ali Silver je pocetkom ove sezone otisao u Kaludjericu kod novog vlasnika. Sto se tice one zamene agregata sto sam radio itd. sve je odlicno i sve sljaka bez problema, cisto onako kao info. Btw ako nekome treba nesto od senzora i tih nekih stvari koje nisu plastike imam kojesta, sve na PP naravno, necemo temu kvariti.
  12. Moram ovde da napisem pohvalu za Stefana iz Karadjodjeve, ponovo se pokazao kao izuzetno usluzan! 2015. sam kupovao prvu kacigu, odlucio sam se tada za Scorpion EXO 910. Imam je i dan danas medjutim vec se ofucala, spoljna postava se rasila, sarka od flip up mehanizma mi se slomila, vizir se lako pomera....naradila se sto bi se reklo. Medjutim nisam hteo da je odbacim, kupio sam novi Caberg prosle godine ali ovu staru nosim po lokalu. Btw zeznuo sam se, mislim da je Scorpion u slicnoj cenovnoj klasi sveukupno gledano bolja kaciga. Odlucio sam da odem u Max Moment gde sam je tada i kupio da vidim moze li EXO da se malo izremontuje mada sam pretpostavio da nece biti delova jer je vec uveliko stari model. Medjutim, Stefan ne samo da se potrudio da prekopa kutije sa rezervnim delovima i prilicno se iscima da mi popravi to oko sarke, vec mi je i zamenio ovu spoljnu postavu (nije od mog modela ali je pasent od modela iste velicine, malo se samo razlikuje u dizajnu) i namestio da vizir ima malo otpora. Utrosio je sigurno pola sata da mi to sve namesti, takoreci sam dobio novu kacigu u smislu funkcionalnosti. Pritom nije hteo dinara da mi naplati. Ja ne znam dal bih se tako iscimao sam za sebe, svaka cast i za svaku pohvalu!
  13. Zigi011

    Suzuki GSR 600

    Ima li neko kompletan Repair manual? Po netu se vuku neki sto imaju samo do 230. strane, fali dalje jos. I Owners manual ako ima ko? Moja masina
  14. Salu na stranu, nesposobni su i ovde, sve zavisi na koga naletis. Zato sam i isao cak u Pancevo na tehnicki jer tamo znam vlasnike, ali ne da bi mi zavrsili nesto nelegalno vec upravo iz razloga sto znam da ce mi reci kako ZAISTA stoje stvari, a ne da me maltretiraju iz eventualnog neznanja. Covek pozvao nadlezne, oni rekli svoje, on uradio po tome i sve i redu. A ne ono cuveno "e gospodine ne moze to tako, morate......." nastavak dodati po zelji. Ovo sam i ja primetio kod sebe odavno. Bez ikakvog reda i zakljucka. Isto upali odmah ali nekako drugacije nekad. Ja i ne obracam paznju al sad kad si spomenuo.... Vec sam i zaboravio, izneo sam bio utiske nakon ugradnje, ima gore u temi. Ali koliko se secam dobio sam bolji start iz mesta i bolji odziv na gas, brze uhvati. Nije sad to neka dramaticna promena ali se oseti, sad sam vec navikao pa mi je to default. Nema nuspojava, potrosnja ista. Hvala! Al znas sta je fora tu....kad gledas to sve tako razbacano i rastureno na gomili glava te zaboli i muka te uhvati kad pocnes da razmisljas kako ces to da sastavis, deluje kao nemoguce. Medjutim kad krenes nekako te sam posao vodi. Lupam- ugradis ubrizgavanje, ono te vodi ka cevima za gorivo, ugradis pumpu za vodu, opet te to vodi rashladnom sistemu, crevima...jedno vuce drugo. Opet mora da se ima neko znanje i poimanje mehanike, svest o tome kako cela stvar funkcionise. Pa malo servisno uputstvo, pa malo pokusaj i uspeh/neuspeh, 6x pregledas, vracas se nazad, proveravas srafove, dzekove, selne... Ima tu kriticnih momenata, razmisljas Jbt dal sam dobro nasadio vodenu pumpu na zljeb od uljne pumpe...psihicki je to krupan potez za nekoga ko to prvi put radi. Gumice su logicno stare i pretvorene u plastiku, to sam stavio novo da bih izbegao mogucnost pojave nekih curenja i spasao sebe duplog posla. Ali su me samo one kostale nekih 120e. Prilikom skidanja delove sam mudro sortirao i grupisao jer sam znao da ako sve pobacam u jednu kutiju naravno da necu znati koji sraf i deo gde ide. Najvise sam se plasio cvt-a, skidanje/vracanje zvona i tanjira varijatora. Jer za to treba alat bla bla, a nisam ga imao. Pa tu onda krecu improvizacije koje su najopasnije jer su idealna prilika da se nesto krupno sj..., mora dooobro da se promisli. Malo sam radio na svoju ruku, malo Dare dao savet...ispetljao sam uspesno i bez stete. Ali da je posao, posao je. I to ogroman! Tako da moze se uraditi bez iskustva ali trazi bas puno vremena i zivaca. Plastike i oklop narocito, to mi je bio najmucniji deo jer ima tacno odredjen redosled kako mora.
  15. Zapravo i ja isto ali proslo je potpuno bezbolno. Mada me je taj isti hladni znoj oblio kad mi je na tehnickom rekao da mora da zove Ljerm. da kazu sta treba i kako treba, vec sam se video kako skacem s mosta. Medjutim eto, zvezde su mi naklonjene.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja