N.F.S. 22148 Napisano Decembar 26, 2021 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja sam jedinka, nisam "svi"... Uvek odluke donosim samostalno, to sto svi rade ne me se tice 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zigi011 216 Napisano Decembar 26, 2021 Svrati ponekad, 341 postova Lokacija: Beograd, uži Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7 Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, N.F.S. said: @Zigi011 Koliko Ivan naplacuje izradu vizira druze ?(za tri me je zadnja motora odbio, mrsko mi je vise da ga pitam) Odradio bih jedan letnji, upola kraci od ovog fabrickog. Hvala. 50e bezbojan 55e dim toniran 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22148 Napisano Decembar 27, 2021 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da ga vratim u stanje pre kise 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 350 Napisano Decembar 27, 2021 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan On 25.12.2021. at 9:51, N.F.S. je napisao: Ideja Uhvati me kisetina jutros, vozim a u glavi mi samo dimenzija nestandardnog lezaja u traverzni Valja ga nekako zastititi, ima on i semering ali nije na odmet. Poklopac za okrugle cevi, fi60! Obruse se ispupcenja, upada tacno u rupu, sraf ga ne dodiruje. Napunio tovatnom mascu, stavio o-ring i gurnuo Sada je sa ove strane bezbedan Dodao bih....i puno lepse...bar na slici.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22148 Napisano Decembar 27, 2021 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Imacu par komada viska o-ring gumica za cep ulja... Kada sam kupovao lezajeve narucih 10 kom. Nemaju na stanju ali ce mi nabaviti posle novogodisnjih praznika, cudnih su dimenzija pa nije bas lako za naci. Ustupicu ko se ne moze snaci i nabaviti, (kome se isplati saljem, obzirom da je gumica 170din, postarina ce biti skuplja). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1303 Napisano Decembar 27, 2021 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan On 14.12.2021. at 12:13, N.F.S. je napisao: Bravo, da se ne kida zica! Licno, koristim uvodnike srazmerne kvadraturi zice (na slici 0.75). U konkretnom slucaju spojke nisu kao na luster klemama (sraf gura zicu) vec "sendvic tip", kao na automatskom osiguracu npr. sraf gura lim koji kontakt ostvaruje. Ali komentar svakako na mestu, ko nema uvodnike, kalaj obavezno (tamo gde sraf kontakt pravi) @Vampa Nadam se da je jasno Poz. Da nemaš još koji relej viška? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22148 Napisano Decembar 28, 2021 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nemam prijatelju, i ovaj sto sam za sebe pravio dadoh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22148 Napisano Decembar 28, 2021 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Perla pod reflektorima Uspeo sam i da svaki ris uklonim sa dela kuda noge prolaze pri sedanju/silazenju, takozvani "tunel". 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22148 Napisano Decembar 31, 2021 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Vidim izbegava Marina da vozi skuter, godinama vec je samo suvozac na motoru, od kako je Banditom pala ne zeli voziti i ja to postujem, kaze dosta! Skuter ne racuna valjda u motore pa eto, sta ce, ide zavrsi poslove. Ovaj nesto ignorise, nije se zalila na tezinu vec na upravljanje! Primetio sam i ja to, nekako nije siguran napred. Rasturim sve! Bukvalno... Odozgore posecem plasticne vezice koje je Satelis stavio (vezana instalacija grejaca i stitnika ruku, pedantno, izoliran svaki mm, kao fabricki) i onako sam hteo da stavim dzekove i omogucim raskacivanje stitnika. Nosac guvernala drze dva M10 srafa, jako stegnuti... Guvernal skinut (znaci i njegove ukrasne plastike) i mala maska izmedju kaseta. To je dovoljno mesta za odvijanje pomenutih M10 (17 kljuc) srafova, gedore dve dubine, tocak u desno i taman za prici! Da, morao sam jos odviti sa brave HiSS antenu, smetala je. Dole, skinuo tocak (na blatobran sam taman zalepio gumu iznutra, produzio ga za 8cm ), zamenio lezajeve u vratu/tocku, reparirao oslanjanje... Sve to lepo ucentrirao (nosac guvernala je zlo, pin koji upada u zljeb ima po 1mm lufta u obe strane, to je na kraju guvernala 1cm odstupanja, 3 puta sam skidao da "upucam" pravo) Sve to sklopio... .... i isto! Voznja pravo milina, buni se pri svakoj promeni pravca, nije to To! Nema vise sta, gume jesu obe Miselin power pure (uparene) ali zadnja je ovogodisnji dot, prednja 2017. Zamenim i nju! Situacija se ne popravlja, kao da tocak kasni, ti skrenes pa posle delica sekunde i skuter, kao da ima lufta izmedju onog nosaca guvernala i cevi trokuta. Licno sam zatezao i montirao, nije moguce, osecaj me vara. I da ne bude ovoliki post bez zakljucka, pritisak u jbnoj prednjoj gumi nas je zezao! Nisam ti ja navikao na ista labavo i mljecavo! Zanemarim ovih 2bar-a preporuke (1.9 po mom manometru) i podignem na 2.2, osetno bolje. Sada je na 2.4 napred, 2.6 nazad. Drugi motor, povozan (ne poDvozan, najezim se kada procitam tako) i agilan, kakav i treba biti. Eksperimentisite, ne navikavajte se na kompromise. (p.s. znam da je za ovu gumu preporuceno max 2.27bar , videcu po toplom vremenu koliko ce se pritisak podizati) 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9874 Napisano Decembar 31, 2021 Ne silazi, 2301 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Već kod drugog pasusa sam pomislio, gotovo je, izgustirao ga, ide na doboš ! Kad ono, ima još ponešto da se čačka ! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22148 Napisano Decembar 31, 2021 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Docekajte ljudi novu godinu u zdravlju i veselju, neka vas gume drze! 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9874 Napisano Decembar 31, 2021 Ne silazi, 2301 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Takođe, srećna nova !!! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1972 Napisano Januar 1, 2022 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam to sa gumama video kod mene na burgmanu. Upravlja on lepo, ali mi ne ide lepo po sporim krivinama. Uglavnom zbog zadnje gume. 1.8 prednja, 2.3 zadnja po fabrici. Ja prednju duvam na 2.2, zadnju na 2.6 i potpuno druga prica 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22148 Napisano Januar 1, 2022 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav od nas dvoje! 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2647 Napisano Januar 1, 2022 Drug član, 1518 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko dugo ces da izdrzis sa skuterom? Da li vec gledas neki motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22148 Napisano Januar 1, 2022 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Daaa, merkam motor, i ako se poklopi (da ne budem sebican prema ukucanima) ja cu ga kupiti! Nadam se da cu skuter (uz motor) zadrzati! Nije neki dodatni izdatak a uz nov kais u njemu, kupio sam jos jedan, par filtera za ulje, par filtera za vazduh, koc. plocice, jos ulja... Sve je to u rezervi, ima da se vozi jos 20000 km (ako Bog da) bez da ulazem. Ostalo je na prolece da se skine ova maska oko farova i odnesem da se dva nosaca zavare, stoji sve lepo ali dve selne plasticne drze tu kod zmigavaca, uzasno me nervira tako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22148 Napisano Januar 2, 2022 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Stigose (napokon) tegici, morao sam da molim ove sa plastifikacije da mi daju, tu je samo portir, ne rade jos nedelju dana Po 400g, toliko su drugari silverasi prijavili da godi skuteru. Stitnici ruku skinuti, zica zmigavca imobilisana (niti svetli u ritmu niti je boja lepa), pod plastikom zdekovi, na samim rukohvatima buksne i termo buziri preko trake, lepse je tako. Vrati se za 5 min ako treba. Tecnim silikonom pre sklapanja sve naprskano (pod plastikom guvernala), da sacuva sjaj ako nekada voda prodre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9874 Napisano Januar 2, 2022 Ne silazi, 2301 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Nešo, pre montaže 400 gr tegića, da li je imao vibracije na volanu, i koliko su bili stari teški ? Čisto info. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22148 Napisano Januar 2, 2022 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nije imao nikakve tegice, vec samo ove stitnike ruku, koji opet neku masu imaju... Nije imao vibraciju ali se montazom ovog kofera velikog nazad pojavio vobling izmedju 40-55kmh. Ako tada pustis guvernal, vrlo brzo krene da trese jako i divljacki. I prst na guvernalu je dovoljan da do ovoga ne dodje ali ako se pusti (guvernal) verujem da bih pao u 10metara (ako ga ne zadrzim). Evo upravo sam probao, situacija je dosta bolja, neki put ne zatrese uopste a kada se tresenje desi dosta je blaze i usporenije. Skidanjem kofera u potpunosti nestaje (vobling). Tegovi su i usporili brzinu skretanja koja je kod ovog tipa skutera bas izrazena i pipava. Napravicu ja motor od njega, ugodan i ugladjen! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9874 Napisano Januar 2, 2022 Ne silazi, 2301 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Znam da nije tema za Skarabeo, ali je vezano za tegiće i wobling... Kada sam ga uzeo pre 3 godine (u 11 uveče ) , samo ga probao na parkingu, čuo zdrav zvuk agregata, i reko, kupljeno. Do kuće, bez vizira i kofera, wobling, fabrički tegovi 280 gr. Par dana kasnije kod Dareta, vizuelni pregled, sve u redu, prednja felna blago udarena, i stare gume. Felna ispravljena, nove gume, balansirana oba točka, i dalje wobling. Stavio vizir i kofer, još jači... Već sam navikao na to, u međuvremenu stavim teže tegove 366 gr, isto. Kasnije sam saznao od još par kolega sa istim modelom da imaju kao fabrički problem sa tim, viljuška nema dobar ugao...i svima isto. Uskoro bih trebao da menjam opet gume, sada je Mitas tf (ne znam koje sada da stavim), i eventualno nosače motora da promenim pa da vidim da li to može da se smanji, to trešenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Januar 2, 2022 (promenjeno) BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Blaza je napisao: Kasnije sam saznao od još par kolega sa istim modelom da imaju kao fabrički problem sa tim, viljuška nema dobar ugao...i svima isto. Ne bih se slozio sa ovim... Morali su uraditi opoziv ili sta vec da isprave tu gresku. Svake godine ,po par puta, pojavi se prica o 'woblingu...' Kofer je u vecini slucaja uzrok,ali ne bi se ja cimao oko tih stvari. Nekad guma,felna... Ne vozimo nikad bez ruku pa da ne sme da ima 'wobling..' Uzivajte,dve ruke na 'upravljac' i to je to. Promenio Januar 2, 2022 član DaliborBP 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22148 Napisano Januar 2, 2022 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Klasicno skuteraski, kada je hladno, prednjica "zvoni" kao kanta... Reseno na sledeci nacin, vec sam na satelisu to radio. Svojevremeno je @BokyBoy preporucio neki samolepljivi sundjer, narucim kvadrat odmah, trebace Zalepih ga na obelezeno crvenom bojom, tu se sklapa plastika km sata. Kada tu plastiku zavijem, trake tog materijala zalepih na mesta gde se vizir naslanja. Taj deo je sada tih. Ostaje da nadjem nesto odgovarajuce da prednji blatobran iznutra akusticno "umrtvim". 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9874 Napisano Januar 2, 2022 Ne silazi, 2301 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se wobling javljao bez kofera i vizira. Čak i sa novim gumama. Mislim da je i @lestra imao taj problem sa Skarabeom, dok ga je vozio. Ali, neću više u ovoj temi, nije u redu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 819 Napisano Januar 4, 2022 Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. pa ti mora da si neki muzicar sa apsolutnim sluhom..kad bas sve cujes.. sledece je da ga stavljas u vazdusni tunel salim se naravno, pedantno do maximuma 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22148 Napisano Januar 4, 2022 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mrsko mi je kada nesto lupa i skripi.. Ovo je 30min. posla a ugodjaj 200%Hvala na lepim recima, cim stanem briskam podnice, i njih cu vrv na prolece napraviti od rebrastog 3mm aluminijuma.Ima po forumu, radio sam za leonarda 250, satelis 400..Ne vidi se prasina kao na crnom Sent from my EML-L09 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...