boki.64 1924 Napisano Avgust 4, 2019 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Alekre je napisao: ... On bukvalno bije u jednu tačku. ... pa ni to nije bas idealno resenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12543 Napisano Avgust 4, 2019 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa i nije. Ja sam koristio prave maglenke, sad koristim flood zakrenute kao spolja da mi osvetljavaju ivicu puta. Zbog životinja i ovih koji se uključuju na glavni put. Deluje mi da radi, pogotovo kada je svetlo drugačije boje. Moje su žute. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4250 Napisano Avgust 4, 2019 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja u principu ne vozim brzo. Pogotovo ne noću. Meni je u principu i najbitnije da dobro osvetlim 15-20 metara ispred motora,jer sam tu slep kao kuce. Ovaj far koji je original ne obasjava mi dovoljno. Tu je kod mene fabrički bila sijalica balonka koju sam ja zamenio sa H4. Mislim da bi mi dodatni farovi koji obasjavaju u širinu dosta pomogli. U obzir dolaze samo led,jer mislim da bi halogene bile preveliki napor za za nejaki alternator na 50/5. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12543 Napisano Avgust 4, 2019 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Onda staviš flood. Na primer ove. Ja imam takve, rade besprekorno. Za te pare, nek traju tri sezone pa dosta. https://www.aliexpress.com/item/32993260558.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4b3c1811JnJQYq&algo_pvid=277b6859-05d3-47f6-b5e3-294c805182d5&algo_expid=277b6859-05d3-47f6-b5e3-294c805182d5-21&btsid=e5b6ee7a-3469-470e-84fc-140208fa83bf&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_9,searchweb201603_55 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16939 Napisano Avgust 4, 2019 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3634 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Izraz "dodatna svetla" su suviše širok pojam i uglavnom uopšte nam ne pokazuje o kojim vrstama osvetljena se radi (odnosno čemu su namenjena i koje su im karakteristike). Dodatna svetla mogu da budu maglenke (daju horizontalno široku, a vertikalno ograničenu svetlosnu površinu usmerenu naniže koji osvetljava površinu neposredno ispred vozila), spot (veoma usmeren snop predviđen za osvetljavanje na daljinu), mogu da budu dnevno svetlo, radno svetlo, ...! Sve ove svetiljke imaju svoju namenu i karakteristike i nikako nije moguće posmatrati ih jednostavno kao "dopunska svetla za motore). trebalo bi ipak da bde definisano o kojoj se nameni radi kada je u pitanju konkretan model pa tek onda možemo da komentarišemo da li ona odgovara svojoj nameni ili ne odgovara. A izraz da neka svetiljka "svetli za sve pare" ništa nam ne govori za šta je ta svetiljka namenjena i u kojim uslovima "svetli za sve pare". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14147 Napisano Avgust 4, 2019 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pri izboru namene valja se setiti ostalih ucesnika u saobracaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4250 Napisano Avgust 4, 2019 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Dobra je diskusija. Kao što rekoh,ne treba mi da sijam kao jelka. Imam konkretan zahtev koji treba da mi ispuni dodatno svetlo. Baš retko vozim po magli tako da mi nije prioritet. Dešava mi se da vozim tunel bukvalno "na srecu" jer ne vidim gde je ivicnjak. Ili voznja po kiši,nailazim na nadvožnjak i takodje ivicnjak mašim za desetak cm jer ga ne vidim u mraku. Far mi ne osvetljava dovoljno. Kad pridjem već je kasno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14147 Napisano Avgust 4, 2019 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Razlika maglenke u odnosu na kratko je ogranicena duzina snopa na 35 m i sto je nize postavljena bolje "razbija" maglu, tebi bi vrsile funkciju na visini kres bara, one za auto sto si pominjao su velike tj dugacke i ruzne (nemaju masku) jer su namenjene da stoje u braniku. Ovakve sa slike dole kostaju oko 3000 din. i mozes staviti h3 35w sijalicu, mislim da bi ti radile posao. l.e.d. je dobra sijalica za uocljivost, dnevna svetla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15806 Napisano Avgust 4, 2019 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, perlx je napisao: Prijavljujem se na listu cekanja Pre 11 sati, laband je napisao: Kako mogu da se nabave i po kojoj ceni Ako bude bilo, sve javim u ovoj temi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1452 Napisano Avgust 4, 2019 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan A koja im je ta bezobrazna cena,ako bi hteo da ih kupim sutra? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15806 Napisano Avgust 4, 2019 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Baci pogled na Gugletu pa ce ti se samo kaZti......... a ondak, verujem da ces iste sekunde odustati od kupovine sutra 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1452 Napisano Avgust 4, 2019 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan Hahhahaha,bacio pogled. Ne sutra,nego nikada ih necu kupiti. Jbt koliko kostaju.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Avgust 4, 2019 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Alekre je napisao: Onda staviš flood. Na primer ove. Ja imam takve, rade besprekorno. Za te pare, nek traju tri sezone pa dosta. https://www.aliexpress.com/item/32993260558.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4b3c1811JnJQYq&algo_pvid=277b6859-05d3-47f6-b5e3-294c805182d5&algo_expid=277b6859-05d3-47f6-b5e3-294c805182d5-21&btsid=e5b6ee7a-3469-470e-84fc-140208fa83bf&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_9,searchweb201603_55 Moj rodjak ima ovakve spotove na traktoru (ja mu kupio), to sija na 50-60m se vidi kao dan. E sad sto se flood varijante tice, to je rasipno ogledalo i plasim se da ce mnogo da smeta vozilima u susret. Mislim sretao sam motoriste da voze nocu sa dugim svetlima, mislim da to nije u redu. Ja jos nekako i imam razumevanja, ali smeta. Nego vidi ovako nesto (trazio nesto za kola, pa naisao): https://www.aliexpress.com/item/33047410550.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.18ce5111Klm4ej&algo_pvid=9934754e-03a4-49c6-a9ab-9e0858e4743b&algo_expid=9934754e-03a4-49c6-a9ab-9e0858e4743b-0&btsid=4f72c378-5638-42eb-a410-3c32127c105c&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_9,searchweb201603_53 Ok, nije primenljivo, zbog kacenja, ali interesantna stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4250 Napisano Avgust 4, 2019 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovi što je Alekre okačio su stvarno bruka za tu cenu. Na KP je ispod 2000 par,ako sam dobro video,a na Aliju cena smejurija... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5411 Napisano Avgust 16, 2019 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Ja kupio na aliju, sijaju extra kad hoce da rade. Ima tri moda, jako, slabo i da treperi (istipuju se da sam pandur). Elem, uzme nekad pa mi brka modove i ne mogu da provalim zasto, povezane su na poziciju, cim upalim poziciju pale se i one, tj dobiju struju, naravno imaju i svoj prekidac. Sad sam narucio jos jedan da povezem posebno levu posebno desnu stranu. A o kvalitetu nosaca da ne pricam, prvi "duzi" put sa njima, cca 400km, popucali. Pa sam vezicama i duck tapeom sredjivao da ih ne pogubim usput. A usput sam i prst sredio dok sam jeb**ao maglenke.... ima li neko ideju za nosac maglenki? Na roll bar se kaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Avgust 16, 2019 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan Koje LED sijalice preporucujete za glavni far? Da li ima efekta staviti ih bez projektora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bit 25 Napisano Avgust 16, 2019 U prolazu, 83 postova Prijavi odgovor kao problematičan Radiće one tebi dobro, samo ćeš dosta smetati vozilima koja ti idu u susret.Gledaj da boja svetla ne prelazi 5000k. Послато са уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15806 Napisano Avgust 16, 2019 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, drmilan_ je napisao: ima li neko ideju za nosac maglenki? Na roll bar se kaci. Pogledaj Ovaj nosac, mozda ti odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Avgust 16, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Meni nakon mjesec dana lijeva maglenka izgubi jacinu. Sad cu da narucim opet dva komada i onda kad mam jedan za rezervu. Pruzam im poslednju sansu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14147 Napisano Avgust 16, 2019 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Dali bi tu pomogao neki stabilizator napona, naleteo sam jednom na KP ali neznam kako se zove, po opisu bih rekao da je za to, ako zbog toga crkavaju ili su jednostavno kinesko djubre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Avgust 16, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Ovo drugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5411 Napisano Avgust 17, 2019 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Satelis said: Pogledaj Ovaj nosac, mozda ti odgovara. Problem je sto se maglenka kaci sa obe strane na svoj nosac pa tek onda taj nosac na roll bar, a ne znam kako bih zakacio sa tim sto si poslao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr@g@n 345 Napisano Avgust 17, 2019 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, drmilan_ je napisao: Problem je sto se maglenka kaci sa obe strane na svoj nosac pa tek onda taj nosac na roll bar, a ne znam kako bih zakacio sa tim sto si poslao Ja sam na roll bar-u koristio ove selne, ima ih u raznim dimenzijama a cena smesna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15806 Napisano Avgust 17, 2019 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, drmilan_ je napisao: Problem je sto se maglenka kaci sa obe strane na svoj nosac pa tek onda taj nosac na roll bar, a ne znam kako bih zakacio sa tim sto si poslao nista lakse, napravis od aluminijuma (cirilicno) P nosac razbusis gde treba da bi dobio zeljeno plastificiras za male pare spremno za montazu skoro pa gotovo 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Avgust 17, 2019 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na Jamahu stavio jedan komad ovih: Offroad 6INCH Car LED Work Light Extra Headlight SUV Truck Trailer Motorcycle 4WD 12V 24V Exterior Front Auxiliary Fog Lamp-in Light Bar/Work Light from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Naravno, ne palim ga po danu nikad u saobraćaju, koristim ga samo na offu. Nemam uporedne fotke ali pravi dan ispred motora do 50-60m, verovatno se vidi i dalje ali je tu snop udario u šumu. Povezao sam iza kontakt brave, preko posebnog prekidača: 22mm Handlebar On/Off Headlight Lights Switch Sport Dirt Bike Motorcycle Headlight Switches Wholesale Drop Shipping-in Motorcycle Switches from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Pošto nije homologovano, lako se skida za tehnički, skinem masku i odšrafim sa nje, konektor je onaj za automobile dihtujući. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...