aca-pn 7382 Napisano Nedelja u 09:01 Enduraš, 6719 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, ser said: Meni ono ili bode oci. Imam kao da biram slep do kuce ili do servisa. Ja to ili tumacim kao licni izbor. E ako izaberem servis, ide ono, ako ne mogu da srede za 5 dana biram dal cu na slep al pokriven samo sa 1000e ili cu da cekam do 30 dana. Možeš tako da tumačiš, a možeš i da pročitaš sitna slova sa razumevanjem gde piše da pravo na uslugu šlepovanja stičeš tek ako se utvrdi da ne može da se otkloni kvaru u roku od 5 dana. E onda tek imaš izbor da li ćeš da čekaš na popravku duže od tih 5 dana ili ćeš da tražiš šlepovanje kući, al ako hoćeš odmah, oni pokrivaju do 1000e za šlep. AI kaže da je cena medjunarodnog šlepa za Srbiju 1-1,5e po km, znači pokriven si za max 1000km u najboljem slučaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23701 Napisano Nedelja u 09:16 Integrisan, 7666 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pa sto ne nude skuplje pakete za duze slepovanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 9209 Napisano Nedelja u 09:43 -, 1936 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, aca-pn said: Možeš tako da tumačiš, a možeš i da pročitaš sitna slova sa razumevanjem gde piše da pravo na uslugu šlepovanja stičeš tek ako se utvrdi da ne može da se otkloni kvaru u roku od 5 dana. Da, ja tako i vidim. Ukoliko ne moze da se otkloni kvar. Zato kazem da treba pravnik da procita i donese zakljucak. Jer ako mi nude jedno i onda u nastavku ili drugo, ja to tumacim kao pravo na izbor. Ovo ili ono. Posle tamo stoji u nastavku "ako korisnik stekne pravo na stav 1, tacka 1" ima pravo da se slepa kuci", ja to smatram da nije ta stavka napisana lepo u ugovoru i da dovodi korisnike u zabludu. Trebalo je da stoji "ima pravo na slepanje ukoliko nije moguce otkloniti kvar u roku od 5 dana". Kapiram da i za Srbiju racunaju tako, da povratak kuci bez pitanja imas samo na onoj maloj intervenciji do 50km (ukupno u oba pravca). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 3539 Napisano Nedelja u 14:53 Drug član, 821 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, aca-pn said: AI kaže da je cena medjunarodnog šlepa za Srbiju 1-1,5e po km, znači pokriven si za max 1000km u najboljem slučaju. Mala digresija samo. Kilometraža se računa u oba smera. Ne koliko je prešao auto na šlepu nego koliko je sam šlep prešao i kada je prazan. Tako da u najboljem slučaju to u teoriji može da se pređe 450km po nižoj ceni. Oni ne daju koliko je šlep preko čak ni okvire, pitao sam. Znači može da ga računa i 3e po km to je njihova interna stvar i da te vrati od Verone, do Trsta i kaže pokrili smo limit i oprali usta, ispoštovali stavku. Ako krene iz Srbije recimo može da dođe po tebe i kaže pokrili smo limit, povratak ti plaćaš. Tako da to 1.000e preko ne znači ama baš ništa, osim da se čeka auto mesec dana i to ako se ispuni xy uslova. A ako mi se već desi neki baća iz Srbije ili BiH će na moj poziv da natovari prikolicu na auto krene sutra po mene i vrati me za 800-900e na 1.000km od kuće, ako mi se baš desi na najudaljenijem delu. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2018 Napisano Nedelja u 14:59 Drug član, 1501 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije digresija već tačna informacija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 12814 Napisano Nedelja u 15:35 Ne silazi, 2211 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, max80 je napisao: Mala digresija samo. Kilometraža se računa u oba smera. Ne koliko je prešao auto na šlepu nego koliko je sam šlep prešao i kada je prazan. Tako da u najboljem slučaju to u teoriji može da se pređe 450km po nižoj ceni. Oni ne daju koliko je šlep preko čak ni okvire, pitao sam. Znači može da ga računa i 3e po km to je njihova interna stvar i da te vrati od Verone, do Trsta i kaže pokrili smo limit i oprali usta, ispoštovali stavku. Ako krene iz Srbije recimo može da dođe po tebe i kaže pokrili smo limit, povratak ti plaćaš. Tako da to 1.000e preko ne znači ama baš ništa, osim da se čeka auto mesec dana i to ako se ispuni xy uslova. A ako mi se već desi neki baća iz Srbije ili BiH će na moj poziv da natovari prikolicu na auto krene sutra po mene i vrati me za 800-900e na 1.000km od kuće, ako mi se baš desi na najudaljenijem delu. Baš sve ovo vrtim zadnjih par dana po glavi, jer sam shvatio da su mi u aprilu izašle sve te neke pomoći na putu što sam imao.. Definitivno najveća prednost koju ja vidim je da ako imam lakši kvar (guma,gorivo, sajla...) Može neki lokalni da dođe i odveze me u servis gde će mi pomoći. Ove priče, vraćanje kući, dovoz auta i sve to, čim se malo udubiš u detalje pada u vodu ili treba da ti dodatno presedne sve.. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 12959 Napisano Nedelja u 16:49 4_tocka_i_karoserija, 2412 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Nisam od prošle godine proveravao, ali sa Teslom je bilo jednostavno - prvo voze u servis, ako može da se popravi za manje od 600e, popravlja se, oni plaćaju, korisniku i putnicima plaćaju hotel dok se čeka, ili nastavak putovanja. Ako je preko 600, korisnik bira da li će da doplati razliku, ili ide šlep za Srbiju, bez ograničenja troškova. Ono čega se stvarno ne sećam je da li je uopšte bilo navedeno vreme garantovanog vremena povrata vozila u Srbiju, ali nije bilo ovih fora kao kod Atlasa. Imam još par meseci, pa ću svakako da iščitavam sadašnje uslove pre nego išta potpišem. Svakako ću drugačije da gledam na sve - do skoro sam stalno išao u Hrvatsku u BiH, što više nije slučaj. Možda ću otići jednom do Istre ili Zadra, i veliko možda jednom do krajnjeg zapada Nemačke (1,400km u jednom pravcu), što mi je prethodnih par godina bila "sigurica". Tako da su mi sad potrebe za tom osiguranja drastično promenjene&smanjene, i možda ću na kraju da izaberem isto kao @max80, ali budem li opet išao do Francuske granice, sigurno neću štedeti na tih 70-80eur. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...