Satelis 16816 Napisano Novembar 9, 2021 Integrisan, 9533 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan CVT otvori, poskidaj, rasklopi, sredi, premeri.... donesi sud sta je za dalje ciniti.... ili ti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 382 Napisano Novembar 9, 2021 Drug član, 1124 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Pojela maca... Prijavi odgovor kao problematičan Eventualno kvacilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemaanjaa 1 Napisano Novembar 10, 2021 U prolazu, 5 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: Yamaha xmax 250 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam dobri ljudi na savetu. Javljam šta je dalje bilo... @Sharky - Alex@Satelis@Loshmi82 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16816 Napisano Decembar 1, 2021 Integrisan, 9533 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jedan cri mrgud od kole nam Zinde, star punih 10god. Sta znam o bajku: Iz Svice stigao u Valjevo da bi ga Zinda u Aprilu mesecu pazario i prebacio kod sebe. Zinda (neki servis) je odradio zamenu guma, koč. pločica i koč. tečnosti, ulja i f. u motoru, f. vazduha, svećice, ubačene led sijalice napred. U CVT-u zamenjeni su klizači i kaiš. Želi da se pretrese za svaki slučaj. Ok krećem od CVT-a. da se ponovim još jednom, krstak šrafovi poklopca stežu se normalnom silom isto kao i imbus ili torox plitke glave .... aluminijum navoj, imati u vidu kad se pretera u stezanju... udarni pritiče u pomoć filter je ok, samo izduvati usis takodje matice su sve pretegnute dobrano plavi ni da pipne, zeleni stativa, sivi za kombi vozila odradio je posao ne valja ležaj, o-ringove treba zameniti na bolcni zvono ima blagi deformitet dve otvorene rade, jedna glavi pospremiti ovako mora biti ako se misli da traje, unutra ide mast u kanalu ulje redukcija antifriza fali Za sada ima novu koč. tečnost, antifriz, ulje motor i reduktor, f. vazduha, svećicu, sredjen CVT, pločice su pozadi dobre..... može se preci napred. idem ka amortizerima, prasinari su se u froncle pretvorili pre toga jedna slika kako ne treba raditi ili ti motati ovako iz. traku snalazljivost samo sto je malo pobegao pravac izolir se ne stavlja jer u tom delu ima vlage, vode možda ako podlije pa se spusti na dzek tu ondak nastaje problem jer izolir u tom slucaju zadrzava vlagu/vodu i dovodi do toga da kontak počne truliti..... ne biva, zato ostaviti otvoreno da može disati klizač je zakucao, nema gornje harmonike donja harmonika takodje pukla pločice su kaput lezajevi su Ok prvi krug klipovi jedan je primio udarac gumica ide napolje Sigurnost ZR, sifra dela S90078 stanje prasinara je vrlo lose + je muljano na teleskopu leva podloška nema dobru dimanziju, sira je nego sto treba sad da se vidi šta nam je činiti .... nije dobro prvo iz oba je izašlo ulja koliko ide u jedan štap drugo, opet oštećeni teleskopi.... pitam se dokle vise ovaj sto je muljan sa obe strane ima rupu drugi pak ima dosta manje ostecenje ni opruge nisu iste duzine, stavljena je duza nego sto treba trebace drugi amorti kojih nema nigde, opet igranka... neam snage vise ili u najmanju ruku bar jedan zdrav amortizer pa da prepakujem Zinda i ja odlazimo do motoklinike, jedva sam se provukao da dodjem do viljuski koliko je Igor navukao delova, nije normalno sta ima. Prevrcemo, gledamo, meri i nista nam se ne uklapa, smor. Porazeni, silazimo dole i mile se uhvati za jednu sjebanu viljusku sa jednim amortizerom na njoj, mene sunce ogrejalo Ima nade, samo da je dobra, nosi kaže pa vidi šta se dešava, platićeš ako je Ok. par sati kasnije ovo će vam trebati udenuo, ostavljam jer nema vise gas u lampu pakuj, odmasti udeni kocnicu nivelisi nivo, prednja bese prepumpana dok je zadnjoj falilo mali mehur treba imati pre vracanja cent. maske koristim priliku resiti fabricku glupost ovo je dzek koji resetuje serv. lampicu na inst. tabli parče kabla, lemilica, izolir.... bice u kaseti jos malo i gotov Toliko od mene 4 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinda 136 Napisano Decembar 1, 2021 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X max 250, SW 400...? Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Satelis je napisao: Jedan cri mrgud od kole nam Zinde, star punih 10god. Sta znam o bajku: Iz Svice stigao u Valjevo da bi ga Zinda u Aprilu mesecu pazario i prebacio kod sebe. Zinda (neki servis) je odradio zamenu guma, koč. pločica i koč. tečnosti, ulja i f. u motoru, f. vazduha, svećice, ubačene led sijalice napred. U CVT-u zamenjeni su klizači i kaiš. Želi da se pretrese za svaki slučaj. Ok krećem od CVT-a. da se ponovim još jednom, krstak šrafovi poklopca stežu se normalnom silom isto kao i imbus ili torox plitke glave .... aluminijum navoj, imati u vidu kad se pretera u stezanju... udarni pritiče u pomoć filter je ok, samo izduvati usis takodje matice su sve pretegnute dobrano plavi ni da pipne, zeleni stativa, sivi za kombi vozila odradio je posao ne valja ležaj, o-ringove treba zameniti na bolcni zvono ima blagi deformitet dve otvorene rade, jedna glavi pospremiti ovako mora biti ako se misli da traje, unutra ide mast u kanalu ulje redukcija antifriza fali Za sada ima novu koč. tečnost, antifriz, ulje motor i reduktor, f. vazduha, svećicu, sredjen CVT, pločice su pozadi dobre..... može se preci napred. idem ka amortizerima, prasinari su se u froncle pretvorili pre toga jedna slika kako ne treba raditi ili ti motati ovako iz. traku snalazljivost samo sto je malo pobegao pravac izolir se ne stavlja jer u tom delu ima vlage, vode možda ako podlije pa se spusti na dzek tu ondak nastaje problem jer izolir u tom slucaju zadrzava vlagu/vodu i dovodi do toga da kontak počne truliti..... ne biva, zato ostaviti otvoreno da može disati klizač je zakucao, nema gornje harmonike donja harmonika takodje pukla pločice su kaput lezajevi su Ok prvi krug klipovi jedan je primio udarac gumica ide napolje Sigurnost ZR, sifra dela S90078 stanje prasinara je vrlo lose + je muljano na teleskopu leva podloška nema dobru dimanziju, sira je nego sto treba sad da se vidi šta nam je činiti .... nije dobro prvo iz oba je izašlo ulja koliko ide u jedan štap drugo, opet oštećeni teleskopi.... pitam se dokle vise ovaj sto je muljan sa obe strane ima rupu drugi pak ima dosta manje ostecenje ni opruge nisu iste duzine, stavljena je duza nego sto treba trebace drugi amorti kojih nema nigde, opet igranka... neam snage vise ili u najmanju ruku bar jedan zdrav amortizer pa da prepakujem Zinda i ja odlazimo do motoklinike, jedva sam se provukao da dodjem do viljuski koliko je Igor navukao delova, nije normalno sta ima. Prevrcemo, gledamo, meri i nista nam se ne uklapa, smor. Porazeni, silazimo dole i mile se uhvati za jednu sjebanu viljusku sa jednim amortizerom na njoj, mene sunce ogrejalo Ima nade, samo da je dobra, nosi kaže pa vidi šta se dešava, platićeš ako je Ok. par sati kasnije ovo će vam trebati udenuo, ostavljam jer nema vise gas u lampu pakuj, odmasti udeni kocnicu nivelisi nivo, prednja bese prepumpana dok je zadnjoj falilo mali mehur treba imati pre vracanja cent. maske koristim priliku resiti fabricku glupost ovo je dzek koji resetuje serv. lampicu na inst. tabli parče kabla, lemilica, izolir.... bice u kaseti jos malo i gotov Toliko od mene Hvala Doktore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1281 Napisano Decembar 1, 2021 BJB Maxi scooter club, 1695 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Plocice menjane u aprilu? Ne bi rekao... Genijalna ideja za gumicu kao drzac sijalice. Kako se ljudi igraju sa musterijama. Dare klinci nek preskoce osnovnu skolu i odmah u pogon. Malo je jedno radno mesto na ovoliki broj musterija. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zzzzzzz 0 Napisano Avgust 17, 2022 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Poštovanje ljudi kako da izgasim zmigavce na motoru jer gore oba dva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11824 Napisano Avgust 17, 2022 Ne silazi, 2704 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Odkaci akumulator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Korto Malteze 314 Napisano Avgust 25, 2022 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Svuda po svetu, gde god me puste. Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Kako Xmax dominira na oglasima polovnih skutera, a i svidja mi se, procitah ovu temu od pocetka. Zakljucak, zbunjeniji sam nego sto sam bio. Ne gine mi kupovina oko 10 godina starog Xmax, iz vaseg iskustva na sta posebno da obratim paznju kod modela ove starosti? Neke osnovne stvari znam, da li se nesto cuje, lupa, kako pali, ide, u kakvom su stanju gume, eksterijer i sl. Medjutim, vidim da to nista ne mora da znaci i da unutra moze da bude teski jadac. Pokusacu da nadjem nekog majstora da ide sa mnom, ili bar neko se bolje razume u dvotockase. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11830 Napisano Avgust 30, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 4437 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda CRF1000D2 Adventure Sports DCT Prijavi odgovor kao problematičan Ja pazario pre koju godinu SW600, spolja bio čaša, radilica lupkala toliko tiho da ja nisam čuo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemaanjaa 1 Napisano Septembar 5, 2022 U prolazu, 5 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: Yamaha xmax 250 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Poštovanje, došlo je na red da se zameni ulje posle predjenih 3k km ali to iskustvo na Xmax-u nemam, gledao sam kako ste vi ostali radili i snaći ću se u tom slučaju. Interesuje me koje bi ulje bilo najbolje za njega sad ima predjenih oko 23000km. Jedan mehaničar za auta koji vozi motore mi je rekao da sipam samo 10w50 a u brošuri mu piše 10w40… Šta mi je za raditi, ima li neko iskustva sa oba ulja?? Ili možda da probam jedno pa drugo i da javljam utiske.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11830 Napisano Septembar 11, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 4437 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda CRF1000D2 Adventure Sports DCT Prijavi odgovor kao problematičan Vole tako majstori da se prave pametni, pogotovo ti koji rade automobile samo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urostsi 16 Napisano Septembar 17, 2022 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poštovanje, došlo je na red da se zameni ulje posle predjenih 3k km ali to iskustvo na Xmax-u nemam, gledao sam kako ste vi ostali radili i snaći ću se u tom slučaju. Interesuje me koje bi ulje bilo najbolje za njega sad ima predjenih oko 23000km. Jedan mehaničar za auta koji vozi motore mi je rekao da sipam samo 10w50 a u brošuri mu piše 10w40… Šta mi je za raditi, ima li neko iskustva sa oba ulja?? Ili možda da probam jedno pa drugo i da javljam utiske.. Ne bi smelo da mu smeta 10-50 gradacija ako je odgovarajuća specifikacija ulja.Ja sam u mog XMAXA sipao samo kruševački FAM 10W-40 sintetiku JASO MA2, i baš sam se lepo navozao sa njim. Posle su prestali da ga prave pa sam prešao na Ravenol 10W-40 sintetiku sa estrima, i nisam primetio nikakvu razliku osim što je tri puta skuplje od FAM-a.Motor je imao oko 26k kad sam ga uzeo, mada mi je par drugara bajkera sugerisalo da ima znatno više zbog skoro istrošenog prednjeg diska kad sam ga kupio. Prodao sam ga sa 40kkm. Nije trošio ulje, lepo radio, trošio je oko 4-4.5l goriva. Lično bih samo gledao da je JASO MA2 ulje, i birao po tome, brend sekundaran, gradacija tercijarna. I naravno uvek sintetika ispred polusintetike. Ako voziš samo leti, samo grad, 10W-50 može da bude bolji izbor ali i ne mora, jer nisu ni sve 40ice istih karakteristika u smislu kinematičke viskoznosti. Treba videti detalje.Sad vozim Bardahl u drugom motoru, i ne menjam jer radi kako treba. Ako znaš šta je unutra, a sve je ok, ja bih nastavio tako isto. Sent from my SM-N970F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laserboy89 1 Napisano Januar 20, 2023 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gde se moze naci vizir za yamahu x-max 250 2007 godiste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 902 Napisano Januar 22, 2023 Zainteresovan, 406 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ivan Bg pravi vizire 064 2847 847 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5884 Napisano Januar 26, 2023 Ne silazi, 5053 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Do sad nisam imao toliko dodira sa maxi skuterima, ali budući da je EuroSumar izrazio želju da ove godine testiram većinu game SYM sktuera, rešio sam da se malo upoznam sa istim i pretočio u tekst sve informacije do kojih sam došao. Ako neko ima isksustva sa MaxSym TL 508, neka puca. Ono što me je iznenadilo je vera EuroSumara u kvalitet te su na svoju ruku povećali garancijju na 3 godine i 30.000 km. SYM Maxsym TL 508 - Skuter vredan pažnje - BJBikers.com BJBIKERS.COM U poslednje vreme se u svetu maksi skutera često vodi polemika o SYM Maxsym TL 508, kojeg često porede i sa Yamahom TMax 560 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3458 Napisano Januar 26, 2023 Drug član, 1635 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam samo sedeo na njemu ,imam 1.91cm ,nije da nema mesta ,korman ne udara u koleno,ali..Kad želite da ispružite noge u najdalju tačku na gazištu koja je pod uglom..nije to to, c400gt i t max do 2022godine imaju više mesta za visoke u toj poziciji.Ostalo je ostavilo odlican utisak, mozda taj prostor ispod sedista nije veliki kao npr kod t max..ali to nije presudno kad pogledate cene i da sym dosta toga nudi . 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 988 Napisano Januar 26, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 2162 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Занимљива стварчица, ајде да видимо кад прође тест, шта ћеш имати да кажеш @Jovan Ristic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2696 Napisano Januar 26, 2023 Drug član, 1122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam 181cm visok i meni ima mesta na pretek. Uživo izgleda brutalno,posebno crni. Nisam ga provozao još zbog vremena ali biće prilike. Recimo Cruisym mi je taman, uporedio bi položaj sedenja sa Xcitingom a TL508 ima još više prostora od oba. Ovo pričam se sedenje sa opruženim nogama.Послато са 21091116UG помоћу Тапатока 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5844 Napisano Januar 26, 2023 Ne silazi, 4366 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Jovan Ristic je napisao: vera EuroSumara u kvalitet te su na svoju ruku povećali garancijju na 3 godine i 30.000 km Uglavnom sva konkurencija daje garanciju na 3 god, pa ne bih rekao da vera u pitanju nego tržišna utakmica. Ali bez obzira, pozdravljamo i čekamo test. Meni nekako ne ide lanac za na skuter, ali će mi biti interesantno da čujem utiske. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3458 Napisano Januar 26, 2023 (promenjeno) Drug član, 1635 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @slobasuper9Da definitivno ,kažem ima mesta .Precizniji da budemo ,polozaj ispruzenih nogu je mnogo bolji kod navedenih modela (veći je ugao npr., lupiću170 ° kod konkurencije a na TLnpr. 140°)za visoke ljude koji traže i taj detalj.I onaj iskošeni deo za stopalo je kraći , ja sa 46 cipelom, nekako nemam mesta za stopalo kao kod ovih.Da se razumemo skuter je top stvarno lepo i kvalitetno izgleda , mi krakati nazalost moramo i ovo da gledamo .. Promenio Januar 26, 2023 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16816 Napisano Januar 26, 2023 Integrisan, 9533 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, boza_kg je napisao: Meni nekako ne ide lanac za na skuter....... Zatvoren je u "kutiji", kupa se konstantno u ulju..... odlično rešenje, dugo moze trajati ako se normalno vozi. 5 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano Januar 26, 2023 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Baš sad htedoh to da napišem...jer je očigledno da nije baš jasno gde je i kakav je to lanac. Tmax ih ima 2...mislim. Nisam rasturao, ali sam gledao neke dijagrame...onako, znatiželje radi. Nisu to klasični lanci, kao kod motocikala, već su više poput onih motorskih. Sitniji korak u nekoliko redova. Na taj način su u stanju da prenesu ogromnu silu. Ima i skutera gde je finalni prenos baš na klasični lanac...kao kod motocikala. Recimo Derby, Gilera GP...pa i Aprilijina Mana (kao motocikl, imaju panduri). To je potpuno drugačiji sistem, jednostavniji, ali ne i jeftiniji za održavanje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5884 Napisano Januar 26, 2023 Ne silazi, 5053 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, boza_kg je napisao: Uglavnom sva konkurencija daje garanciju na 3 god, pa ne bih rekao da vera u pitanju nego tržišna utakmica. Ali bez obzira, pozdravljamo i čekamo test. Meni nekako ne ide lanac za na skuter, ali će mi biti interesantno da čujem utiske. Koliko sam upućen sam SYM daje 2 godine i 15.000 km. Proveriću još jednom ovih dana. Pre 2 sati, bracabgd je napisao: Занимљива стварчица, ајде да видимо кад прође тест, шта ћеш имати да кажеш @Jovan Ristic Videćemo na proleće, kad gledam specifikacije, vidim da je cenovno daleko ispod konkurenata, a prema performansama je u rangu sa njima. Čitao sam neke strane testove i vidim da ga nahvališe. Neću da mu sudim dok mi ne padne pod ruke. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1908 Napisano Januar 27, 2023 Drug član, 537 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Džim Džarmuš je napisao: Ja sam samo sedeo na njemu ,imam 1.91cm ,nije da nema mesta ,korman ne udara u koleno,ali..Kad želite da ispružite noge u najdalju tačku na gazištu koja je pod uglom..nije to to, c400gt i t max do 2022godine imaju više mesta za visoke u toj poziciji.Ostalo je ostavilo odlican utisak, mozda taj prostor ispod sedista nije veliki kao npr kod t max..ali to nije presudno kad pogledate cene i da sym dosta toga nudi . Definitivno c400 gt ima najviše mesta za noge u opruženom položaju od svih skutera na kojima sam sedeo. Tmax nisam probao, ali sa Forzom 350, malim adv, xmax 300 ne može da se poredi koliko više mesta ima. Ja sam 183 pa mi nije problem da se spakujem ni na jedan, ali vama džigljavima svaki milimetar igra tako da verujem da ni TL 508 nije za vas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...