Jump to content

Moto Zajednica

pronto

Članovi
  • Broj tema i poruka

    6468
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: pronto

  1. Prva kiša...i ti sebi dozvoliš da se u laganom nagibu nađeš na razdelnoj liniji..između dva kamiona? Ovaj što snima se vozika levom trakom jebi ga..Onaj sa šleperom, takođe ne bi trebalo da je u srednjoj (verovatno je obilazio mešalicu)..ali pošto to ne može da se promeni...promeniš se ti. Kaže se..strpljen, spašen. Mnogo loše, mnogo...prosto ovako ne treba.
  2. Koliko god da je čovek ispravan, dobar vozač..jednostavno prepun vrlina, život i sudbina nije uvek u njegovim rukama. Svet je prepun bezobzirnih budala i nijedna kazna, niti bilo kakva kompenzacija ne može da zameni gubitak kvalitetnog čoveka. Nismo stigli da se upoznamo.. ..iskreno, izuzetno mi je žao.
  3. Da ne idemo u biohemiju i slično...tema su bahati mamlazi. Ja ih lično ozbiljno povezujem sa konzumacijom bilo čega što je psiho stimulans. Naravno da je osnova jedan potpuni nedostatak cele jedne liste vrlina i osobina...i prisustvo jednako dugačkog spiska svega suprotnog. Kada tome dodate bilo kakvu stimulaciju, koja vrlo često okreće na agresiju...eto ti eksplozivne smeše za čas...i za sitne pare.
  4. Kofein je jedna vrlo štetna supstanca...al' kako ti to da dokažeš ljudima. Uz činjenicu da je psihostimulator, koji u određenoj količini može da poveća budnost...to je i INSEKTICID i najopasnije za čoveka...MUTAGEN (mislim da se tako kaže). Znači nešto što menja genetsku strukturu. Istina je, da je od početka ove godine skinut sa liste zabranjenih suspstanci u sportu...ali sama činjenica da se tu i nalazio, ne govori ništa dobro
  5. Dok je samo to, dobro je. Kad se preseče sa rakijom i pivom, onda bude veselo. Potrošnja energetskih napitaka je u drastičnom porastu....a u urgentni centar sve češće dolaze mladi ljudi sa neurološkim i srčanim tegobama, koji često odmah istu noć idu pod nož. Potpuni nedostatak reda, discipline, elementarnih zdravih navika, ishrane. Koliko čovek može da bude neprijatelj sebi, onda ni ne čudi što prema drugima ne ume da bude drugačiji.
  6. Biciklisti, trotinetaši...pa i pešaci, nikako da shvate da i za njih važe pravila saobraćaja. Štono rekoše 'nomad...ja bi bre uveo da se polaže za pešake, a sve sa točkovima obavezno da se poseduje bar nešto na foru PSP (znam da taj format sad ne postoji). Naravno do to nije nikakva garancija, ali ako se dodgodi nešto, da ne bude, nisam znao..
  7. Evo dva članka..kao recept za "krosovanje" VStroma.. Suzuki V-Strom 650 Gets Serious Off-Road Boost With Custom Kit - ADV Pulse WWW.ADVPULSE.COM Suzuki’s V-Strom 650 has been a prodigious seller for nearly two decades, beloved around the globe... https://www.advpulse.com/adv-news/suzuki-sr75-race-team-give-v-strom-650xt-rm-z-treatment/
  8. Naravno da je bolje imati kros viljušku za ovakvu vožnju. Kako rekoh, ako nekoga greje da VStroma stalno tera ovako, morao bi da uloži neku kintu. Ne u kofere, nalepnice, otvoren auspuh i kineske maglenke
  9. V Strom svakako nije kros motocikl, ali evo vidi se da može i to. Ako je suspenzija ispravna, dolaženje do kraja hoda nije nikakav problem. To je predviđena situacija, za koju je napravljen prostor. Naravno da će biti potrebe da se češće servisira, ako je amortizer takav da to dopušta (to ovde nije slučaj). Za slučaj da se ima namera da se ovako konstantno tera, onda se adekvatno i opremi. Verujem da prvenstveno zadnjem amortizeru nije bilo dobro...ali to sve ide u rok službe. On nije tu da traje koliko i motor. Baciš, kupiš drugi....samo ta koncepcija kod nas nije ni u malom mozgu, niti možemo da je potkrepimo lovom.
  10. Zadavićemo temu o sportu, al' iz iste ku'jne je priča. KTM nikada nije imao proizvod koji su želeli svi, nebitno koji segment...tipa Liberty (najprodavaniji u It....uz Hondu SH), VStrom (godinama best-buy), T-max, R1, TRK Benelli....pa i jebeni BMW. Ok skutere ne prave, ne bitna namena...čisto brojke. Na to se na kraju svodi vođenje biznisa, bez preteranih emocija. Sve je bilo tu negde, ali nikako. Možda je malo kros prednjačio. Dobre cvaje, 450, 525...ali to je sve sa ograničenom upotrebom i nimalo pristupačno širem auditorijumu. Performanse na stranu, nikada, ni u najsvetlijem dobu nisu bili sinonim za kvalitet i pouzdanost, a nisu bili ni kadri da stvore mit poput Dukatija, koji je uz svu svoju izuzetnost u jednom periodu bio žešća kanta (tiho, da ne čuju neki). Tako da...
  11. Pa sad, da ne analiziram previše, nesam školovao u tem smislu....deluje mi da su njihovi proizvodi prvenstveno pravljeni za razonodu, dok recimo japanci, po svojim azijskim fabrikama ljudima prave osnovno prevozno sredstvo. Ako uspeju, sa svojim indi partnerima da plasiraju veće količine svoje robe u mnogoljudnoj aziji, imaju šansu da se ispovračaju.
  12. Zaviruju pod suknju..kao ne znaju šta tu ima! prim. aut. U italijanskom jeziku, reč motocikl je ženskog roda "la moto(cicletta)"
  13. Možda je tema pogrešna, ali Suzuki je prva liga!
  14. Ne vidim sliku, bacim oko na live timing. Suzuki vodi
  15. Ja mislim da se ovde ne dovodi u pitanje da je udobnije i lakše putovati na daleko motociklom koji je za to pravljen. Oklopi, ogibljenje, veličina rezervoara...to je sve svakako plus, ali isto tako nije nemoguće lepo se provesti u putovanju "golaćem". Svako ko ima imalo pameti, neće njime u Mongoliju..mada i to bi moglo. Ili biti po ceo dan na autoputu u punom gasu. Verujem da bi i to moglo, uz adekvatnu cenu (ne samo u lovi) Što se mene lično tiče, da ne generalizujem..za mene je "golać" motocikl, drugo su namenska vozila. Nikako manje vredna ili šta god drugo u negativnom smislu.
  16. Čoveče kupi motor izgorećeš! Imaš pravo i da se zajebeš, da preplatiš, da ti se pokvari, da ti se ne dopadne posle 3 dana ili duže vožnje....i šta sve ne. Ne meri ga više 'leba ti...počelo je i zdravlje da ti propada. Bez ikakvog srakazma, zlobe, zajebancije. Čekam(o) da se pohvališ!
  17. Dobro nemoj sad mak na konac. Nije F1 jedino takmičenje...i veruj mi da grešiš ako misliš da auto moto sport nema veze sa proizvodnjom vozila za svakodnevnu upotrebu. Nisu samo gotova rešenja ta koja se koriste. Tu su gume, tečnosti, materijali, razumevanje sila, konstrukcije....
  18. Haha. Oprosti, ja sam prvi počeo. I ja nađoh da uBar ima neki "moto Grga"....koji je izgleda i u PodgoricU. Pa, moźda vredi obratiti se.
  19. Nije bitno verovanje, već malo detalja da se razume trend. Opravdan ili ne. Pogledao sam i par drugih filmića i baš zbog toga napisao, to što već jesam. Pominje dotični, da vozač svakako ima važnu ulogu i da su položaj lakta i kolena često najveći remetilački faktor. Jer, aero profil preko kojeg ide poremećena struja vazduha može samo da pravi probleme. Setite se "starih" bolida koji su poletali...upravo zbog toga. Podnica je simulirala obrnuto krilo i kada nije bilo idealno opstrujavanje....flik, poletanje u velikom stilu...možda i salto za umjetnički dojam. Na kraju, zabranjeno. Tako da, moda je trenutno takva...koliko će potrajati, videćemo.
  20. Vrhunska auto moto takmičenja služe i kao svojevrsna laboratorija, za rešenja koja vrlo često budu primenjena kasnije u proizvodnji "običnih" vozila. Dobar ovaj švaba gore. Na jedan prilično jednostavan način objašnjava neke elementarne stvari vezane za motoGP aero. Pošto je, kako kaže, sve to na početku...tek će tu biti noviteta, ali kako isto kaže, motocikli će morati da se voze drugačije, a to neče baš svakome da odgovara. Poznavajući tek neke osnove aerodinamike, jer sam pohađao takvu školu, ovo mi je prilično interesantno..iako bih više voleo opet cvaje i sajlu za gas.. Nekako mi se javlja, da je jedan od sledećih stadijuma...promenljiva geometrija krilaca. Ako se ne varam, u F1 je toga bilo kada sam gledao zadnji put....pre jedno 15, 20 godina
  21. Šta tebi u stvari treba? Kompletan točak ili samo bandaš? Takav isti bandaš, to što kaźeš zlatno, može da bude montirano na još X modela motocikala. Eto piše ti model...21 x 1,85...verovatno 36 rupa. Ako ne menjaš glavčinu ili disk, nije ti potreban ceo točak, već majstor da ponovo isplete (nove) žBice na nov (drugi) bandaš. Kupovina polovnog točka, kompletnog, vrlo retko bude bezbolna...samo montiraš i ćao. Potrebno ga je barem prekontrolisati. Još malo više napora i imaš pouzdan, ispravan točak.
  22. To već ima... Daj nešto drugo.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja