Jump to content

Moto Zajednica

Mapiranje V STROMA 1000

Recommended Posts

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

Pozdrav drugari, nedavno sam pazario Stroma 1000 sa oko 55000km, inace 2004 god. Na motoru je zamenjena korpa, i dobio sam novi set lanca uz njega. Ono sto mi je prethodni vlasnik rekao, a i sam sam primetio, je da motor ima neku ima neku "knedlu" na oko 1500 obrtaja, nizak ler gas i ume da se ugasi pri stajanju. Motor ima Power Comander i fabricke izduve. Prethodni vlasnik mi je rekao da je motor bio podesen sa TWO brothers izduvima ali je kao takav bio mnogo bucan. Onda je on velikodusno zamenio te izduve sa covekom koji mu je dao fabricke ali nije radjeno "mapiranje motora". Ko to moze da uradi, da li je uopste potrebno to raditi i ko ima nekih iskustava sa serviserima za Stroma, koliko priblizno kosta takav zahvat...ocekujem vase savete

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1601 postova
  • Motocikl: V-STROM

Mislim da Joca Profimoto ima yosh box kojom se radi podešavanje,tako sam čuo.Nemam iskustva jer malom stromu to nije potrebno,on izlazi iz fabrike podešen :D

Javiće se neki vlasnik dvocevke da potvrdi.

• Ne silazi, 5547 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Nemam iskustva sa Comanderom...imam samo sa remapiranjem Stromovog ECU-a. Kada imas Comander, trebalo bi njega da podesis za odgovarajuci izduv i filter vazduha.

Kada nema Comandera, remapiranjem se menja mapa ubrizgavanja i postize optimalniji rad. Konkretno Strom ima neuravnotezen rad na malim obrtajima i to se resava obogacivanjem smese (pomocu uredjaja koji se zove Yoshi box). Uz to se obavezno uklanja sekundarni leptir kako bi se dobio odlucniji odgovor na gas, na malim obrtajima.

Ja sam kod mene sve to uradio i motor radi neuporedivo bolje nego pre.

Inace, sto se tice gasenja na leru, ako se to desava nakon duze voznje vecom brzinom, to moze biti i do TPS-a.

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

Doktore, hvala za savet...inace, upravo to mi i treba, odlucniji odgovor na gas. prethodni vlasnik mi je rekao da se on navikao na to iako radi neravnmerno na malim obrtajima, motor trosi veoma malo i nije se upustao u nekakve prepravke. motor se ugasi i kad stoji u mestu posle zavrtanja gasa, recimo dodas mu do 6000 obrtaja i pustis gas i tada se neretko ugasi. E sad, ja sam sa njim presao svega desetak km tako da se tek navikavam, ali bih hteo da ga sredim za sezonu. Cuo sam da neki momak u HR radi to pa cu se raspitati.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja