Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XJ900

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 204 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: Yamaha R1

 Cao drustvo.Hteo bi da primim par saveta od vas.Naletim na ovaj motor za jako smesne pare.Yamaha XJ900 je 1985 godiste i stojala je jako duga sa ostalim motorima u garazi.Povremeno je paljena,cisto da bi radila.Od ulaganja treba malo da joj se sredi izgled.Da se presvuce sediste kolko sam ja video.Napred je okruglo svetlo.Kolko sam ja razumeo vlasnika motor ima jedan auspuh,dok vecinom XJ900 ima dva komada.Kaze da se cuje jezivo.Ja sam imao Hondu VF500F i bio sam prezadovoljan tim motorom. Cena ovog motora je 300e.Kad pogledamo oglase za te pare nema nista sto bi moglo da se vozi,al opet hocu da kupim ovaj motor da ga sredi i da vozim duze vreme.Hteo bi od vas da cujem kakav je ovaj motor,dal je vredan necijeg truda? 

post-30529-0-95119500-1392055611_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Ako je ispravna i neiskrivljena, pali, radi, ide i koci, neces pogrijesiti. Osim ako nisi nameracio da obaras neki rekord Lazarevac Lajkovac ili tako nesto.

 

Sjediste mozes sam presvuci (vidi se da je vec neko radio u kucnoj radinosti).

Operi, izmjenjaj ulja i uzivaj.

Cijena nije bas mala (sta god ima ili nema da se kupi), osim ako su gume i kocnice, dobre, a sudeci po slici tesko da jeste.

Inace taj motor se neda lako ubiti.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 204 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: Yamaha R1

Taj motor stoji dugo.Kaze da mu stoji 5 godina.Potrebno je da se uradi servis.Kaze i da su dobre gume,al nista dok se ne vidi.

 

Hvala.

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Hronični Motociklopata, 7257 postova
  • Lokacija: Severna Bačka
  • Motocikl: Freza 600ccm

meni to mirise na veeelike troskove da se dovede u red, racunaj samo osnovno,farbanje, ulje, filteri,svecice, karbovi da se pretresu, gume (jer te na njemu sigurno imaju bar 10 godina), kocnice, pa tu jos sigurno ima nekih skrivenih mana koje ces otkriti tek kad pocnes da ga vozis, pogotovo sto motor dugo stoji, tu je dosta stvari zapeklo, korodiralo, razni gumeni delovi i semerinzi propali...tako da kontam na kraju ce tih pocetnih 300eur da izadje blize 1000eur pa ti vidi, i plus ovo nije jeftino registrovati...za tu lovu mozes uzeti nesto manje, novije u dosta boljem stanju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2753 postova
  • Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi))
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Bez 5-6 stotina eura zaboravi da ćeš se navozat na ovome

 

Treba ti novo ulje i filter, filter vazduha, filter goriva, ulje u kardanu, ulje i semerinzi za vile, glicerin za kočnice. To ti je oko 100€

 

Trebaju ti nove gume, polovne da išta valjaju nećeš naći u toj dimenziji, trebaju ti kočione pločice, to ti je nekih 250-300€

 

To je minimum, bez troška mehaničara, cjena samo za djelove, pod uslovom da je ostatak motora stvarno ispravan, bez mehaničarskih zahvata na mašini, bez zamjene zadnjih amortizera, sva struja radi kako treba(u šta sumnjam) i bez farbanja. Koliko će te to koštat mogao bih da ti kažem jedino uz više informacija, ali što neko već reče, izaći će te taj motor bar 1000€, da se uradi kako valja, bez rasipanja para, samo da se dovede u pristojno stanje.

 

Na kraju dobijaš motor na kojem znaš da je sve tip top, jes malo peMzionerski, ali dobar motor u svakom slučaju, odličan za duge ture po putevima druge kategorije, a po manjoj cjeni nego bi platio neki polovni u približno dobrom stanju

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 262 postova
  • Lokacija: NS

to je konstrukciono velik i ozbiljan motor , ima kardan a nema previse konja za tu kubikazu = moze jako puno da predje , ali sigurno da ces mu morati posvetiti pored novaca i dosta truda i vremena... pregledaj , poslusaj i provozaj sa nekim ko se zaista razume - pa se sracunaj... posto ce cena sigurno moci dole jedno 50e bar, po meni nije to losa i preskupa osnova (ako ima uredne papire) - za nekog ko zna , ima uslova, prostora, volje i zelje da se zanima - interesantno! mnoge cenjene bjb kolege su i znatno zapustenije motore doveli prakticno do a1 stanja... sretno!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja