Kraljevic Marko 93 Napisano Januar 21, 2014 (promenjeno) Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Baotian speedy 49ccm, Yamaha Majesty 250, Elektro skuter made in China, eletricni trotinet, Suzuki VL800, Capriolo mountbike Prijavi odgovor kao problematičan Uvod: Osvanuo je divan suncan dan.... Volim putovanja, ali na zalost realnost je surova i drugacija. Pre deset godina sam zavrsio fakultet, ali plodovi tog poduhvata nisu dosli na naplatu. Deset godina bez posla. Vozacku dozvolu imam16 godina, ali auto ne. Nema ruku nema dzema. Stalno skupljam neki novac da kupim auto , ali za sve ove godine kupih samo biciklu. Dva puta nista je nista. Crva nije ni bilo. Htedoh pre par godina da kupim neki skuter, al ajde da ne krcmim novac, koji skupljam za auto. A novac se stalno krcmi. Te treba za ovo, te treba za ono. A priliv slab, ustedjevine i nema. Kad, prosle godine moj prijatelj prodaje skuter!!! Kinez btm 49ccm. 250evra. Opet nedoumica. Slusam komentare, ne kineza, pogotovo ne polovnog itd. Mislim se ja, ide zivot, samo se nesto odlaze. Cekam da se nesto desi a nista se ne desava. Zazmuri, kupuj pa sta bude. Sad se desava, nema popravnog za ovaj nas zivot!!! Skuter baotian 49ccm 2007. Godiste I krece voznja. Prvo po gradu Kragujevcu, kilometri se nizu, ali ja volim i da putujem. Citam po nasem forumu i nadjem clanak legendarnog nntom-a. Ode covek do crnogorskog primorja sa 50 kubika. Opusteno. Cela njegova zivotna prica me dotakla, kao da citam o sebi. A njegov poduhvat oko odlaska na more me je dosta motivisao. Reseno je. Idem i ja negde na izlet sa skuterom J Putopis: Uzimam kartu, sestar i crtam neki razuman krug oko Kragujevca. Vidim AQUA PARK u Arandjelovcu. To je ta destinacija. Crkve i ostale stvari cemo da obilazimo kad Ana ne bude mogla da obuce bikini. Ne treba mnogo ubedjivanja. Moja devojka Ana daje podrsku i krecemo. Kragujevac: Moj navigator Ana i ja polazimo. Crveno se obukli radi urokaJ Cumic: Voznja je bila ok. Usput malo konsultacije sa lokalcima, a ida se malisa odmori pred uspon, brdo Svetinju. Vec silazimo sa Svetinje. To nas je brdo plasilo, kako ce nasa 2 kw da nas iznesu. E pa 30km na sat i strpljenje i stize se svud. Slika nedaje utisak koliki je uspon, a i ovo je trenutak kad vec silazimo. Moze on i brze od 30 km na sat naravno. Ali nama je plan da dodjemo do aqua parka i lepo se provedemo a ne da se trkamo. Put ispred nas. Kilometri se nizu. Osecaj je super. Osvajamo prostor i sve smo blizi cilju. Problema nema , ali ni moto opreme na nama. Pa smo dobili gratis suncanje a da jos nismo platili ulaznicu u aqua park. Put do tamo protekao ok. Arandjelovac Posle sat i po vremena i nekih 60 tak kilometara stizemo na destinaciju. Aqua park hotel Izvor Arandjelovac. Ulaznica je: Za studente i djake: 500,00 radni dan, 600,00 dinara vikend Za odrasle: 800,00din radni dan, 1000,00 vikend Polu dnevna su oko 70% od vrednosti dnevne karte. Grupna karta je oko 80% od vrednosti dnevne karte. Uostalom ima njihov sajt pa ko zeli moze da pogleda. Mi smo isli na varijantu studenti, i platili malo jeftinije i jos Aqva park Aqua park vrhunski. Cena se u prvi mah cini malo veca, ali kad se pomisli koliko to isto zadovoljstvo kosta u Turskoj ili Grckoj, oko 20 evra, onda ovo i nije lose. Plus je tu, kod nas u srcu Sumadije. Proveli smo se ekstra. Kao mala deca. Trci na jedan tobogan, trci na drugi tobogan. Valjda nas je sva ova situacija i kriza kroz ove godine,ostavila gladnima da uzivamo. Pa u ovim prilika to i cinimo. Aqua park vrhunski Mogli smo mi ovako i tri dana... Park je stvarno na svetskom nivou. Ana je odlucila da bude Pamela na kratko J Pravili smo mi i pauzu, nije da nismo. Evo ima jedna slika Ovako izgleda ujutru, ali od 12h pa na dalje je ogromna guzva. I dugo se ceka red za tobogan. Tako da je savet da se ode pre podne od otvaranja pa dok ne pocne guzva. Ovde hocu i da napomenem, da je aqua park opremljen ekstra toboganima, ali je siromasniji sto se tice vodenih povrsina. Ima par bazena ali nemojte tamo ocekivati ogromne vodene povrsine. Uzivali smo tu do nekih 14h i ajmo mi dalje. Tada pocinje guzva i ceka se dosta na redu za tobogane. A i sve ove lezaljke postaju pune. Mi vise volimo mir, bez galame, i odlucujemo da krenemo dalje. Kuci? NEEEEE Ana je ogladnela pa smo prvo morali da svratimo na klopu. Bukovicka banja: A ondasmo obisli i Bukovicku banju. Sto da ne kad se ona nalazi na 50 metara od aquaparka. Obisli smo i idemo dalje . Pravac Oplenac, Topola. Oplenac, Topola: Bista Kralja Petra I na Oplencu, Topola Crkva na Oplencu. Do Topole je u putu bilo sve ok. Ali na Oplencu je tolika uzbrdica da nisam verovao. Isao sam ja tamo i ranije, ali nikad sa 50 ccm. Mislio sam da ce ljubimac da posustane. Ali nije. Koliko je strmo neko brdo tek saznas kad vozis 50ccm. Posle toga smo krenuli kuci puni pozitivne energije i utisaka. Kinez na Svetinji. Na putu Topola-Kragujevac, je opet nezaobilazno brdo Svetinja. Penjemo se I primecujem neobican zvuk motora. Agregat je promenio zvuk. Nije bilo neke drasticne promene, ali se ipak nesto drugacije cuje. Odlucujemo da se malo odmorimo svi, i da proverim ulje. Otvorim cep kad iz kartera gejzir!!!? Brzo ga zatvorim. Konsultujem se sa majstorom putem telefona. Kaze nista, pustio gorivo u karter. Sto? Nemamo pojma. Kaze majstor odmorite malo i vozi. Tako je i bilo. Posle odredjenog vremena sledi sledeca provera u karteru.Sve ok. Nivo ulja normalno, gorivo isparilo, sto od vrucine sto od temperature u karteru. Nema gejzir!! Ovo se vise nikada nije ponovilo. Zbog ove avanture, se nisam pokajao sto sam kupio skuter. A bilo je jos dosta ovakvih stvari za 6000km koje sam presao za sezonu 2013. Covek moze da se oseca ziv, treba mala iskra. Svima bih preporucio skuter odnosno dvotockas. To je spas za letnje guzve. A moze i vise od toga. Dobro odrzavanje i sve ce biti ok. Ovo je bila nasa mala avantura, koju smo hteli da podelimo sa svima. Ucesnici ove male avanture 1. Ana, A kategorija, yamaha genesis 600ccm i kawasaki ninja 1200ccm 2. Marko, b kategorija, baotian 49 ccm Potrosnja 2.5 l/100km Ukupna kilometraza 150km Nije bitna kubikaza vec kilometraza. Sportski pozdrav!! Promenio Januar 21, 2014 član Kraljevic Marko 33 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6143 Napisano Januar 21, 2014 Svakom po zasluzi, 12443 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2640 Napisano Januar 21, 2014 ODUSTO OD DIJETE, 2671 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Januar 21, 2014 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Extra, nisam ni znao da u Arandjelovcu postoji tako dobar akva park, utefterio sam ga za obilazak sledeceg leta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Januar 21, 2014 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan To je jedini način!!! BRAVO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1803 Napisano Januar 21, 2014 Lovely jubbly, 902 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je pravo je uzivanje citati ovaj vas putopis! Nadam se da ce biti prilike da ih procitamo mnogo u narednim godinama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Januar 21, 2014 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ma svaka cast, bitna je volja ne kubikaza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1227 Napisano Januar 21, 2014 Zainteresovan, 924 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
priest77 26 Napisano Januar 21, 2014 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Piaggio Beverly 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Super! I ja sam letos bio tamo, ali autom jer smo isli cela porodica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla_ 134 Napisano Januar 21, 2014 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: U potrazi.... Prijavi odgovor kao problematičan Extra! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čančar 41 Napisano Januar 21, 2014 U prolazu, 93 postova Lokacija: Šamac, Republika Srpska, BiH Motocikl: Yamaha XJR 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast! Samo naprijed! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kraljevic Marko 93 Napisano Januar 21, 2014 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Baotian speedy 49ccm, Yamaha Majesty 250, Elektro skuter made in China, eletricni trotinet, Suzuki VL800, Capriolo mountbike Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima aca-pn Aqua park je super. obavezno ga obidji, i gledaj da to bude u prepodnevnim satima i da nije vikend. neces se pokajati sigurno herman, i ja se nadam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 582 Napisano Januar 21, 2014 ..., 299 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Lep putopis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Januar 21, 2014 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16197 Napisano Januar 21, 2014 Integrisan, 9351 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Bravo kolega, samo napred, eto dokaza da i male stvari mogu ciniti coveka sretnim mali savet: promeni ulje u motoru 5W40 4T, kupi 1L ( staje 700ml u agregat ) jer gorivo kad se pomesa sa motornim uljem ne moze ispariti il nestati, f. ulja ne moras menjati jer je periv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kraljevic Marko 93 Napisano Januar 21, 2014 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Baotian speedy 49ccm, Yamaha Majesty 250, Elektro skuter made in China, eletricni trotinet, Suzuki VL800, Capriolo mountbike Prijavi odgovor kao problematičan Satelis: Hvala na odlicnom savetu za promenu ulja. To sam i uradio, iako je majstor rekao da ne mora. pa necu da ustedim 1000din, pa da posle platim 100e za generalnu. Od tad sam prosao nekih 3500 km i sad je na redu da menjam ulje ponovo. Aktivno ga vozim i u januaru. Da li imas iskustva ili znas zasto je prelio benzin u karter? Sta je to f. Ulje? izvini nisam iz ove motoristicke branse, a trudim se da ukacim stvari ukapirao sam. filter ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strom_kg 149 Napisano Januar 22, 2014 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: V-STROM 650 2006 , YAMAHA SUPER TENERE xtz1200 , XZT 750 SUPERTENERE Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast vrli sugradjanine!!! Vazno je srce u junaka a ne kubikaza !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zocist 56 Napisano Januar 22, 2014 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha XT1200Z, Yamaha Majesty 180, NSU Pretis maxi 175 Prijavi odgovor kao problematičan odlično! !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kneža 77 Napisano Januar 22, 2014 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: Yamaha Majesty YP 400 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast! Kao što si rekao, nije važna kubikaža nego kilometraža! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kraljevic Marko 93 Napisano Januar 23, 2014 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Baotian speedy 49ccm, Yamaha Majesty 250, Elektro skuter made in China, eletricni trotinet, Suzuki VL800, Capriolo mountbike Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno kolege kneža druze da li poznajes u Prijedoru mog prijatelja kosarkaskog trenere Sinisu Solaju kk Hunters Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spanta 199 Napisano Januar 23, 2014 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Tražim Prijavi odgovor kao problematičan Lepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 147 Napisano Januar 23, 2014 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljam se ja da li da idem sa devojkom na neki slican put..malo je 12 konja za nas dvoje..te plasim se ovoga te plasim se onoga..sta ako se desi ovo a sta ako se desi ono..prvo nntom, a sad i ti..ma idem brate, pa sta bude nek bude, sve je to deo avanture! Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano Januar 23, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast, bitna je volja ne kubikaza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smoli 13 Napisano Januar 23, 2014 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: caponord 1200, vt750custombobber Prijavi odgovor kao problematičan E tako se zivi zivot!!! Sve sa osmehom!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Januar 23, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, lepo... Ja bio jednom tamo u AR i izgoreo ko licna..... a onaj najstrmiji tobogan je dojajan....samo treba petlja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...