Sale11351 131 Napisano Januar 14, 2014 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Retko kad se desi dan da sa Mimijem ne pijem kafu. A o čemu bi nas dvojica pričali nego o motorima, mestima koja bi želeli da vidimo kao i gde smo sve bili ( Mimi priča gde je sve bio a ja pažljivo slušam). To uopšte nije čudno što provodimo vreme pričajuci o temi koja je svima dosadna sem sličnima. Čudno je to što se nas dvojica nikada nismo vozili zajedno. Recimo jul 2013: Ja: Jbt,kraj Dunava odrast'o sam a nikada nisam vozio Dunavsku magistralu... Mimi: Lepo je tuda, prošao sam par puta... Recimo avgust 2013: Ja: Znaš ono što sam ti pričao za Dunavsku magistralu. Razmišljao sam da vežem do Negotina da bi obišao i Rajačke pimnice pa posle bih video kuda do kuće... Mimi: Od Kladova do Negotina nema ništa, sama močvara. Ako ćeš tuda idi preko... Početak oktobra 2013: Mimi: Jede mi se pastrmka a sećam se da kod Resavske pećine ima neki vodopad gde sami uzgajaju pastrmku i extra je priroda... Ja: Ne bi bilo loše da iskoristimo neki lep dan pa da skoknemo do tamo... Sredina oktobra 2013: Ja: Ako nastavi ovako vreme, videću da odvozam ono što smo pričali... Mimi: Ajde da dočekamo Severiana pa da vidim kakav sam sa vremenom da bi išli zajedno.Smisliću turu da malo vozimo Dunavskom pa nekud da se spustimo do Despotovca i pastrmke.Možemo i preko Požarevca i Petrovca pravo u Despotovac ali je put malo dosadan. Svako ko poznaje Mimija zna da je DOSADAN put svaka ruta koja isključuje brda, planine, šume i krivine. Dočekasmo Severiana živog i zdravog i dan nakon Mimi je imao razradjenu rutu spakovanu u jedan dan koja je uključivala deo Dunavske do Donjeg Milanovca pa preko Majdanpeka i Žagubice do vodopada Veliki buk i onih pastrmki.To izgleda ovako: 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Januar 14, 2014 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Znači ovce na broju i vuci siti ( ovce su na broju jer su vukovi krenuli na pastrmke ) Ostalo je samo da Mimi vidi sa poslodavcem kada može da dobije slobodan dan. S'obzirom da je poslodavac krajnje ........... Daca ( Mimijeva supruga) nije mogla da ide sa nama pa smo uskraćeni za fotografije iz vožnje.Da odmah napomenem, većina fotografija ovde postavljenih su uzete iz snimaka kamere koje je odradio Mimi što sa motora, što iz ruke. Polazak 23.10. u 8h. Vreme sunčano a temperatura u porastu do maksimalnih dnevnih 25° C. Milina.Idemo preko Požarevca pa da presečemo preko Majilovca na Golubac. Taj deo puta nismo ni snimali a ni fotografisali jer osim zaista interesantnih gastarbajterskih kuća i nema šta da se vidi. Malo ispred Golupca izlazimo na obalu Dunava. Pada mi na pamet :"Tata, vidi more!" Nikada nisam video toliko širok Dunav. Setih se nekih lokalnih heroja koji su preplivavali Dunav kod Vinče pre par decenija. Da su to ovde probali, verovatno bi još uvek plivali ka drugoj obali ili bi stigli do Crnog mora. U Golupcu prva pauza za kafu. Nakon kraćeg zadržavanja krećemo put Donjeg Milanovca. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Januar 14, 2014 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Malo pre tvrdjave nailazimo na interesantan prizor. Čovek stao da pomogne keruši da prevede štence preko puta. Nemačke tablice govore sve. A ako neko misli da može da radi na putu šta hoće... U stvari može ali neće proći nekažnjeno. Evo ga i kontrolno-propusni punkt iz srednjeg veka. Malo je tesno za današnje uslove ali strpljen - spašen. Pitam se kako bi ovaj sa kamionom prošao da na njega odozgo bacaju kamenje i prosipaju vrelo ulje. Nastavljamo dalje. U principu, dok vozim, trudim se da vidim što više mogu a da ne ugrozim sebe pa i druge učesnike u saobraćaju. ( kako je ovo poučno ) Na sledećoj fotki se vide vetrenjače za proizvodnju struje, naravno, na Rumunskoj strani. Da li je moguće da tamo više duvaju vetrovi ili kod nas jednostavno nema ko da razmišlja o najjeftinijem načinu proizvodnje energije ??? 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Januar 14, 2014 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Sam asfalt je relativno dobar, tu i tamo po neka zakrpa ali je većim delom vlažan. Blago oktobarsko sunce nema dovoljno energije a ni vremena da osuši put koji vijuga pored Dunava a naročito na deonicama koje su u senci. S’obzirom da je Mimi vozio iza mene baš zbog tog vlažnog puta kamera je pokupila najsitnije kapljice vode koju je dizao moj zadnji točak pa su slike u nekim delovima “malo” mutnjikave. Primetićete da se kvalitet u jednom trenutku poboljšao ali o tom potom… 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1187 Napisano Januar 14, 2014 Zainteresovan, 915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dakMr 31 Napisano Januar 14, 2014 U prolazu, 65 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Al je lepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ujkaalbert 28 Napisano Januar 14, 2014 U prolazu, 77 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lepa tura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Januar 14, 2014 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na komentarima. U Donjem Milanovcu smo na brzinu nešto malo doručkovali, popušili po dve-tri-četiri cigarete i krenuli ka Majdanpeku. Da bi došli do skretanja za Majdanpek vraćali smo se par kilometara istim putem kojim smo i došli. Do Majdanpeka vodi put kroz predivnu šumu. Stara je izreka da jedna slika vredi 1000 reči ali nema te slike koja može da dočara subjektivni osećaj. Predpostavljam da smo ovuda vozili letos, ne bi imali prilike da vidimo ovoliko boja. Igra senki, sunce koje se probija kroz granje, daju posebnu živost prirodi oko nas. Sam put je malo uži ali kao što vidite nije loš. U stvari to šta je " loš put" je podložno diskusiji. Sledeća fotografija je moj apsolutni favorit. Drugari sa foruma koji se bave fotografijom mogu da računaju da će na ovoj deonici, sa odgovaraćom opremom, imati zaista fenomenalne fotke. Kao što sam na početku rekao, slike su skidane sa snimka. S'obzirom da je kamera bila prljava, morao sam da pecam trenutak kada sunce ne sija direktno u kameru da bi izdvojio fotku. Ima više lepih predela nego što je ovde fotografija, verujte mi. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Јаџа 30 Napisano Januar 14, 2014 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Уб Motocikl: БМВ Р1200ГС Prijavi odgovor kao problematičan Пратим... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan#JunioR 719 Napisano Januar 14, 2014 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Vincha Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan 'Ajmo, teraj dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5966 Napisano Januar 14, 2014 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Vidi ti Saleta kako ume lepo da piše Samo guraj dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Januar 14, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan E vala, kad uze i ti nesto da napises Opleti samo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phantom UK 1035 Napisano Januar 14, 2014 Zvrk, 411 postova Lokacija: London, UK, (ZG,BG) Motocikl: ER-6F 2012 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno, Sale. Pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Januar 14, 2014 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Hvala,hvala. U Majdanpeku se nismo zadržavali, samo smo zastali kraj površinskog kopa. Jednog dana kada budu izvadili sve što ima da se izvadi iz one rupetine, kako i čime će da je zatrpaju nije mi jasno. Iz Majdanpeka se izlazi na širok i dobar put. Sreli smo i kolegu. Ako se prepozna, pozdrav za njega. Tabla kaže: Požarevac pravo, Debeli lug levo. U Požarevcu smo danas već bili, znači idemo levo... ...pa opet levo... Put je mnogo pitomiji jer se vozi kotlinom. E od ovog trenutka možemo da diskutujemo o tome šta je loš put. Ta deonica je jedna od onih gde voziš ne da izbegneš rupu već da izbegneš veeeliku rupu. Nije to preterano strašno sa vozačke strane ali jeste sa psihološke. Poprilično zamarajuće. Levo nema nikoga... ...desno... u, ima ali je daleko i ide peške. Ako malo bolje pogledate predhodnu sliku, ta mala tačkica izmedju šina je čovek. U Leskovu nema baš mnogo toga da se radi u slobodno vreme. O Crvenoj zvezdi i Partizanu već odavno niko ne raspravlja ali verovatno se nadje neka tema. Priroda je i dalje predivna. Dobar put omogućava i da se baci pogled sa strane. Napredujemo dalje maksimalnom brzinom ali na krajnje bezbedan način. ( pozdrav za Arakisa ) Dečica, koja idu u školu nas pozdravljaju. "Učite deco" - mislim se ja - "da ne završite kao dvojica koju upravo gledate, koji u sred radnog vremena, u sred radne nedelje idu malo da se provozaju!!!" Kada bi neko od njih za sigurno znao da će da tera motor jednog dana, mogao bi odma' da se ispiše iz škole. Što da se muči??? - Dobar dan, za Žagubicu? - A, samo prati asfalt. - "Ne, do sada smo leteli nebom" - pomislih - " pa smo sleteli da te pitamo jer se odozgo ne vidi dobro!!!" - Je li, šta kaže? - Da pratimo asfalt. - Hmm. I tako produžismo po preciznim instrukcijama. Nisam se setio da ponesem pufku. Ne znam da li je sezona zečeva ili je sezona pataka? Pratimo asfalt... Uživanje u prirodi ne izostaje. Da se ne ponavljam ali mi je u glavi odzvanjalo : " A, samo prati asfalt." 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
machinori 288 Napisano Januar 14, 2014 Starfleet officer, 249 postova Lokacija: Canada Motocikl: n/a Prijavi odgovor kao problematičan Put od Donjeg Milanovca do Majdanpeka ide preko planine Oman. Put kao iz bajke, a verovatno niste sreli nikoga na celoj deonici. Samo da je asfalt malo bolji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 147 Napisano Januar 14, 2014 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, super tura! Jel moze tim putem Majdanpek-Donji Milanovac da se ide kolima i da li je svejedno u kom smeru(preporuka)? Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Januar 14, 2014 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan E sad. Ova bela stolica nikako ne pripada ovde. Niti je lepo što tako stoji pored puta, niti je ekološki. Ali... Da sam bio sam, tako bi slatko parkirao motor i seo na nju da spalim koju cigaretu i da na trenutak skinem moje koske stare 40 i kusur godina sa motora koji nikako nije pravljen za ovakve puteve. VFR-a moram da pohvalim da nije zucnuo. Ništa nije zveckalo, škljocalo, cvilelo i ispuštalo sve one neobične zvuke koji mogu da se čuju prilikom vožnje po putu koji je asfaltiran kada je drug Stari trebao tuda da prodje. Pitam se kako bi ljudi koji ovde žive zaspali u stanu koji se nalazi recimo na Autokomandi? Ako primećujete, svaka zakrpa na putu ima svoj broj. Neko se malo zabrojao kod označavanja ali ne verujem da je bilo poblema sa naplatom. Idemo dalje... Iznenada, iz krivine u šumi izlazi se na ovakav put. Naše poslednje zaustavljanje je bilo u Donjem Milanovcu. Stižemo u Žagubicu i pravo na pumpu. Kako smo stigli, Mimi diže vizir i kaže: " Pa jel ti lepo rekao čovek da pratimo asfalt. Što si ti vozio ovim putem?" Ne vidim mu lice od kacige ali oči hoće da puknu od smeha. Lako mu je da se šali samnom kada tera Stroma kome je ovaj put kao auto-put od Minhena do Hamburga. "Kaafaa" - jedino uspevam da progovorim. Nakon tankanja idemo na kaafuu u restoran "Vrelo" koji je poznat svima koji su bili na BJB vožnji. Ne brinite se. Ovaj dim što vidite, nije se zapalio restoran već su neku mučenu životinju ubili, pa su je odrali, natakli na ražanj, pa je peku na žaru ( da ne izgori ), pa će posle da je seku na male komadiće koje će da pojedu i na kraju da zaliju sa velikim količinama piva ili vina, već šta ko pije. Fuuj. A gde ja da se parkiram? Honda je tako velika a parking tako mali??? Do sledećeg posta jedno nagradno pitanje. Šta prvo treba da uradi vozač renomirane japanske fabrike motorcikala "Honda" ( da ne kažem najveće, najbolje ) pre nego što sedne za upravljač svog dvotočkaša? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Januar 14, 2014 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Samo napred majstore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Januar 14, 2014 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Put od Donjeg Milanovca do Majdanpeka ide preko planine Oman. Put kao iz bajke, a verovatno niste sreli nikoga na celoj deonici. Samo da je asfalt malo bolji... Hvala na informaciji. Pokušao sam da vidim koja je planina na Google Maps ali ne piše. Sreli smo dva automobila i videli jedan parkiran pored puta. Za asfalt si u pravu. Da je bolji moglo bi opuštenije da se vozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Januar 14, 2014 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, super tura! Jel moze tim putem Majdanpek-Donji Milanovac da se ide kolima i da li je svejedno u kom smeru(preporuka)? Pozz Hvala. Naravno da može kolima, smer je nebitan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2435 Napisano Januar 14, 2014 Andragog, 5005 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Lepe fotke i putopis, mada jos niste videli dunavsku magistralu, najlepsi je deo od D. Milanovca do Kladova... (znaci drugi put) Hvala puno, cekamo slike od BUKa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Januar 16, 2014 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan "Do sledećeg posta jedno nagradno pitanje. Šta prvo treba da uradi vozač renomirane japanske fabrike motorcikala "Honda" ( da ne kažem najveće, najbolje ) pre nego što sedne za upravljač svog dvotočkaša? " Niko nema odgovor na to pitanje??? Pa jednostavno da poštuje svoj motorcikl. A to se radi na sledeći način: Naravno da se Honda vozi sa belim rukavicama. Preko belih idu moto rukavice ali... Napuštamo restoran. " Momci, put za Krepoljin?" Nestrpljivo očekujem odgovor. Ako bude bilo " A, samo pratite asfalt.", ne znam šta ću da radim. Da li da plačem ili da štrajkujem gladju u restoranu "Vrelo" jer su već do sada skinuli onu mučenu životinju sa ražnja. " Za Krepiljin samo pravo." - reče momak. Ajde baš da vidimo. Pa nije baš "pravo", ima i poneka krivina. Na sledećoj fotografiji se vidi kako Mimi "čita" krivinu. Za kolege-početnike na forumu: motor ide tamo gde oči gledaju. Osim ako ne stoji pokraj puta neka smetalica koja je krenula na bazen pa samo se ogrnula sa nekim maramčetom, ili krenula na žurku pa se napucala u full-u ( što bi rekla današnja deca). Godine iskustva vas nauče da se tako nešto gleda krajičkom oka, naročito ako je, u kolima, gospodja sa vama. Mmm, da. Nastavljamo kroz živopisnu prirodu. Na putu izmedju Krepoljina i Despotovca, preciznije izmedju Milanovca i Krupaje nalazi se vrelo reke Krupaje. Planirali smo da svratimo jer je uz put a vredi videti. Tabla koja označava skretanje je neugledna ali ako se zna šta se traži to će i da se nadje. Skreće se sa glavnog puta na makadam. Sledeća slika nije postavljena da bi se videlo koliko smo lepi ( moj motor i ja ) već da vi vidite o kakvom putu je reč. Ulazi se u dvorište porodične kuće koja je , zamisli, i restoran. Ljudi su maksimalno iskoristili ono što im je priroda dala. Sećate se početka putopisa kada sam rekao da će se, u jednom trenutku, kvalitet fotografija popraviti? Paa... Nee, nije upala kamera u bazen sa pastrmkama. Kamera je spuštena u bazen sa pastrmkama. Da li ste znali da postoje albino pastrmke??? Sa čistom kamerom idemo pored kućice ka vrelu. Speleoronilačkim proučavanjima u 1998. godini, koja predstavljaju izvanredni istraživački poduhvat, otkriveno je postojanje preko 70 m dubokog inverznog kraka pećinskog sifona kojim vode vrela dospevaju iz krečnjačkog masiva Beljanice. Zbog izgradnje brane na otoci vrela visoke oko 3 metara vrelo danas ima izgled izduženog jezerca dužine 40 i širine 17 metara čija se voda atraktivnim vodopadom preliva preko krune ove ustave. Samo da znate, kao što piše na tabli postavljenoj na starom mlinu pecanje u bazenima za uzgoj pastrmke je ZABRANJENO. A ako želite da vidite kako sve to izgleda: [media][/media] 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Januar 16, 2014 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Mmmmm pastrmke Odlicna tura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan026 22 Napisano Januar 16, 2014 Svrati ponekad, 111 postova Motocikl: yamaha fzs 1000,yamaha mbk 125 Prijavi odgovor kao problematičan Bas je lep ovaj vodopad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batakole 13 Napisano Januar 16, 2014 U prolazu, 29 postova Lokacija: Majdanpek Motocikl: Kawasaki 450LTD Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, super tura! Jel moze tim putem Majdanpek-Donji Milanovac da se ide kolima i da li je svejedno u kom smeru(preporuka)? Pozz Moze da se ide i kolima u kom god smeru hoces,samo malo opreznije posto je put dosta uzak.Priroda je neponovljiva i nezna se kad je lepse putovati,da li u prolece ili jesen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...