bajo 0 Napisano Januar 14, 2014 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Trazim posao u nemackoj.Imam 40 god i doslo je do toga da jednostavno moram da nadjem posao u inostranstvo , tu sam imao dve radnje (10god) i jednostavno vise ne ide i moracu da zatvorim,al nekako vise nemam petlju da udjem u novi biznis jer vidim okolinu kako propada. Imam zavrsenu trgovacku i serviser sam za mobilne telefone,al pre sam radio i kao bravar,(to znaci da sam kao univerzalni radnik). Imam eu pasos (madjarski) Ako neko cuje, zna, zahvalan bi bio svima tu na forumu da mi javi na pp. hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mishke 574 Napisano Januar 14, 2014 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Indjija Motocikl: Suzuki GSXR 750 K9 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/412439/Nemacka-sela-traze-radnike-iz-Srbije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
finish 12 Napisano Januar 14, 2014 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas druze EU pasos raspitaj se malo, mislim da necemu i mozes da se nadas . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acamax 10 Napisano Januar 14, 2014 U prolazu, 22 postova Lokacija: pozarevac Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje ti je novi zeland Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajo 0 Napisano Januar 14, 2014 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas druze EU pasos raspitaj se malo, mislim da necemu i mozes da se nadas . imam eu pasos, raspitavam se valjda ce nesto da bude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3323 Napisano Januar 14, 2014 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Gledam pravopis i hocu da napisem "baci se pod auto" k'o ostala braca romi kad ono Madjarski pasos. Tesko to ide, ja idem u svojoj reziji, nije lako..ako nadjes nesto da valja eto i mene. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenad.yzf 115 Napisano Januar 15, 2014 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Sabac,beograd Motocikl: yamaha 600 r thundercat Prijavi odgovor kao problematičan mozda ovo nesto pomogne https://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=de Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Isidor 437 Napisano Januar 15, 2014 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kikinda, sada Dornbirn Motocikl: Honda Shadow 750, SYM Fiddle II 50(u kvaru), BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Imaš PP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6774 Napisano Januar 15, 2014 Ne silazi, 6590 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Za dobru zaradu samo zemlje "novog sveta". U Evropi "dodjosi" nikada nebudu placeni kao "domoroci". U zemljama novog sveta, kao sto su Kanada, SAD, Australija, N. Zeland...svi su dodjosi i tih problema nema. Tamo mozda i moze da se izgradi zivot ispocetka. Sve ostalo su kratkotrajni eksperimenti. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
finish 12 Napisano Januar 15, 2014 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan Treba i uspeti otici u Ameriku, Kanadu...nije to tako lako ..ima brate da ti usi odpadnu dok dodjes u situaciju da odes,a kad odes samo tebe cekaju....Ja sam bio u nekoj prici da odem za Kanadu sa familijom pre neke 4 god.ali nista od toga ,pa sam dosta citao po netu iskustva i sudbine nasih ljudi,ma ima svega. Sad je frka za posao svugde u svetu ,gde god da odes bice muke,ali posto vidim da imas 4 banke ne znam koliko bi ti dobro doslo.Cinjenica je da je ovde njesra zesce i da se skoro ovaj kokosinjac nece dovesti u red.Ja sam isto imao firmu nekih 8 god i sad sam pre tri nedelje zatvorio i idem u tesku ilegalu ,na belo vise nista, odrali mi kozu a za uzvrat nisam dobio nista .Alalio duga prema meni jedno 2,5 miliona din i zdravo e to ti je ova nikakva drzava .Kasnio sam sa placanjem doprinosa za samog sebe par puta po nekih mesec dva a oni mi poslali kaznu od 50000,oodin . Daj boze da uspes u svojim namerama pa ces posle odredjenog vremena videti jel to to ili nije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Januar 15, 2014 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi isao po amerikama da vozim kamion godinu dana, nista vise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6398 Napisano Januar 15, 2014 Enduraš, 6384 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Tesko da bi ostao samo godinu ako bi vec uspeo da odes i dobijes njihovu dozvolu. Nije to bas tako prosto. Moj kum je otisao za Kanadu porodicno pre 2 godine, rasprodao ovde sve sto je imao i nema nameru nikad da se vraca. Ali pre tog odlaska je 3 godine jurio papire i sve sto je potrebno za odlazak i cela operacija da ode ga je kostala 7-8000e. Gomila nekih taksi, prevoda papira itd. Znaci moze da se ode, ali mora covek tome potpuno da se posveti duze vreme, a nisu na to svi spremni niti imaju volje, odustanu posle prvog odbijanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajo 0 Napisano Januar 16, 2014 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znam ljudi da je tesko,i ja imam porodicu al kad dokle sam stigao da trebam naci neko resenje,kako nas drug iz foruma kaze -finish- i ja sam radio legalno jedva izvukao kraj sa krajom posle ta drzava je isao skroz da te ispeljesi,porezi na ovo na ono pa ostale cuda itd,nema svrhe da opste da dalje da se mucim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Januar 17, 2014 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan Pa potrazi oglase po Nemackoj i konkurisi posto imas Madjarski pasos mozes da radis bez problema naravno moras da znas nemacki, i imas drugu soluciju ako nespregas dojce, a to je da odes u Englesku. evo pogledaj ovde. naravno sve je lakse kad imas nekoga preko, ali ako si vec odlucio........ Pa imigracija nikada nije bila jeftina tj. nije za sirotinju, a sama imigracija postoje prednja i zadnja vrata ali kad se onluci nije nista nemoguce, samo ko ovde radi radice i gore, i sigurno je da je tesko mada ko odluci...... Sto se Amerike i Kanade tice pa za Ameriku postoji zelena lutrija pa igrajte, a do Kanade se moze relativno lako preko posla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ride is everything 6 Napisano Octobar 21, 2015 U prolazu, 5 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Honda cbr 600 f2 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna kakva je mogucnost dobijanja posla-radne dozvole- u UK,bez Eu pasosa,mozda preko neke agencije koja bi obezbedila papire ? I jos jedna stvar-kakva je tu situacija sa pridruzivanjem bracnom drugu. Naime,lepsa polovina sa kojom ternutno zivim i vrlo uskoro planiram da zasnujem bracnu zajednicu,ima madjarski pasos i mogucnost da dobije posao u Skotskoj. Ako se ona tamo zaposli,prijavi boravak i ostvaruje prihode kakvi su izgledi da i ja sibnem odavde ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca bre 350 Napisano Octobar 21, 2015 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Sprint princ pa Yamaha virago 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ma mozes,ti da sibnes al se prvo privezi tj. vencaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale125 680 Napisano Octobar 21, 2015 Svrati ponekad, 363 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Varadero XL1000V '09 Prijavi odgovor kao problematičan Sa bilo kojim EU pasosem je dovoljno da se prijavite u mestu tj opstini u koju zelite da odete i od tada imate 3 meseca da nadjete full time posao. Sedi na bus i idi u Dansku npr i nacices posao u prvom gradu na koji naidjes, veruj mi. Makar i da skidas gume u vulkanizerskoj radnji, a verujem da mozes i vise. Trebaju uvek sposobni i pozrtvovani ljudi. Nisi ni svestan koliko ti olaksava to sto imas EU pasos. Sto se tice zemalja "novog sveta", da, moze da se ode kao radnik, s tim sto moras da budes ozbiljan glavonja koji njima treba, ili zanatlija (pekar npr.) ali to vec svaka zemlja ima potraznju tj spisak zanimanja koje traze. Naravno, postoji sansa, ali je malo onih poslodavaca koji hoce da se potrude oko vize odnosno da bi dobio pozivno pismo od nekog, taj neko mora da da oglas za tu poziciju i ako se ne nadje niko u toj drzavi da je kompetentan, onda se tek ide na varijantu zaposlenja nekog stranca. Najlaksa varijanta za dugorocnije papire je brak, ali u Americi npr je kazna 250.000$ i(li) 5 godina zatvora ako se ispostavi da je brak sacinjen samo iz koristi odnosno zbog papira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Octobar 22, 2015 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna kakva je mogucnost dobijanja posla-radne dozvole- u UK,bez Eu pasosa,mozda preko neke agencije koja bi obezbedila papire ? I jos jedna stvar-kakva je tu situacija sa pridruzivanjem bracnom drugu. Naime,lepsa polovina sa kojom ternutno zivim i vrlo uskoro planiram da zasnujem bracnu zajednicu,ima madjarski pasos i mogucnost da dobije posao u Skotskoj. Ako se ona tamo zaposli,prijavi boravak i ostvaruje prihode kakvi su izgledi da i ja sibnem odavde ? Izgledu su ti veliki, kao suprug nekoga ko ima EU pasos imas ista prava kao i ta osoba. Naravno,pre toga treba da se ozenis. Ja sam pre koju godinu sve zavrsio u britanskoj ambasadi, ne verujem da se sta promenilo, znaci ne treba da bacas pare na agencije. Ako te jos sta zanima pitaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Octobar 22, 2015 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan А колико дуго можеш да радиш и живиш тамо са ЕУ пасошем? И да ли мораш да вадиш њихове папире да би остао неко дуже време? Питам за еу пасош са нашом (не еу) адресом? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Octobar 22, 2015 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hmm, da bi radio bilo gde u EU sa EU pasosem moras da prijavis i boravak u zemlji gde zelis da radis. Samim tim, imao bi ista prava kao i gradjani te zemlje gde radis. Ne znam ciji pasos imas, ali je uglavnom tako za sve starije clanice EU. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1168 Napisano Octobar 27, 2015 lone wolf, 525 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Kad ste već kod ovih EU pasoša pa da ne otvaram novu temu,interesuje me pošto su mi prababa i pradeda preko ženske linije bili Italijani a niko posle njih nije tražio njihovo državljanstvo(prešli u SFRJ pa onda u raznorazne zamlje posle raspada) da li postoji neka šansa da ja tražim? Googlao sam po netu piše da može ali kao što znate svakakvih gluposti tamo ima,pa ono ako zna neko možda...čisto da mi se ne smeju kada bi otišao do ambasade da proverim. Može odgovor i na PP da ne miniram temu. P.S. Ako sam pitao glupost jbg-a,već sam u nekim godinama gde me šibicarenje kod nas ne interesuje toliko pa imajte razumevanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4947 Napisano Octobar 28, 2015 Drug član, 1876 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Na internetu pronađeš italijanski zakon o drzavljanstvu, odstampas i das nekom ko zna jezik da prevede. Sve ostalo tipa forumi i ostale gluposti zaboravi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...