Jump to content

Moto Zajednica

17 dana, 11 drzava & 5500 km

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 153 postova
  • Motocikl: V-STROM 650 2006 , YAMAHA SUPER TENERE xtz1200 , XZT 750 SUPERTENERE

Svi se ostali voze , a vi se PROVODITE !!!! To vam se vidi po izrazima lica !

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zvrk, 411 postova
  • Motocikl: ER-6F 2012

Svi se ostali voze , a vi se PROVODITE !!!! To vam se vidi po izrazima lica !

.... evo jos "jedan" dokaz 1oda.gif

9xhx.png

4x4k.png

Sale pozer ;-)

qre3.jpg

tri posleratna druga 1hej.gif

69co.jpg

Dejanova & moja reakcija da je festa u Red Shoes gotova 1jok.gif- starija generacija se ne predaje tako lako !

1qai.png

r43f.jpg

g8h1y.jpg

• Podržavam 8

• Zvrk, 411 postova

Ja sve cekam, sve se nadam....

Pa valjda se motorima vracate nazad, a to bi znacilo da smo tek na pola putopisa 1hej.gif

lol.....Udomacili se i ostali 2 dana u Bg ;-) Ne brini, nakon Zg & Bleda, ocekuju nas Grossglockner & B500 - sto znaci vise moto a manje "gastro" slika.1aha.gif

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 153 postova
  • Motocikl: V-STROM 650 2006 , YAMAHA SUPER TENERE xtz1200 , XZT 750 SUPERTENERE

Nesto su vam oci krvave na ovim zadnjim slikama , dal zbog voznje po mraku ili se nesto popilo ........ necu da nagadjam???? U svakom slucaju cista pozitiva !!!! Samo, ovo je steta ne okaciti na neki Engleski bajk forum , cisto da vide sta propustaju!!

• Zvrk, 411 postova

Daki zar i ti?! 1oda.gif

Bravo Mile 1care.gif

Dan XI: Beograd – “Opusti se & uzivaj…”T.F.

9.00am: Nakon nepunih 5 sati spavanja trenutno stanje svih Smogovaca je ….. hmmm "Comfortably Numb"- P.F.

Dobro jutro, Beograde!

Oprosti nam ako smo te drzali budnim nocas, ali nismo mogli sakriti srecu. Bas je lako udomaciti se kad si medju svojima. 1oda.gif

Pogled kroz prozor, sunce obasjava centralnu kupolu hrama Sv.Save, najveceg pravoslavnog hrama na Balkanu ciji su planovi za izgradnju kreirani skoro u isto vrijeme kad i planovi za izgradnju bazilike La Sagrada Familia u Barseloni (koja je kao sto znate jos uvijek u izgradnji). Eto zavrsili smo i mi nesto prije drugih, da ne kazem na vrijeme 1hej.gif.

"Dobro jutro ovo iznad nas je nebo, zna da bude kad je suncan dan..." B&I. 2jee1.gif

0me5.jpg

Pogled na mobilni, Alisa & Kalok su budne. Vrijeme je za pojacanu dozu C vitamina sa jednom kockom leda & okupljanje na terasi hotela. Sva sreca da hotel ima lift, ne znam da li bih prezivjela stepenice do vrha.

Dok mi uzivamo u suncu i pogledu koji nas okruzuje, Gaz, Paul & Ben se jos uvijek oporavljaju. Sinoc je bilo zestoko,pogotovo za muski dio ekipe hihihi..."Sve je to od dobrog vina…"

40wp.jpg

Ostatak dana Smogovci ce provesti sa Nesom i Aleksom 1care.gif1care.gif koji su se odrekli svog slobodnog vremena kako bi Smogovcima pokazali ljepote Beograda. Ukratko, bit ce to setnja za pamcenje 1hej.gif

Za razliku od Smogovaca, ja cu posljepodne provesti u krugu obitelji -uz minimalnu setnju, naravno.

cqx8.jpg

glx8.jpg

dpz7.jpg87u2.jpg

zbjm.jpgzxhl.jpg

svan.jpg

5cgg.jpg

9ien.jpg

wrtj.jpg

8p8t.jpg

Moj dan....

Pravo budjenje srca & duse stiglo je tog suncanog dana u obliku mog starijeg buraza 2bacikosku.gif koji nije uspio sakriti srecu kad je ugledao Mrgicu tj. mene. 1lud.gif1oda.gif

Slijedi podsjecanje na bajkerske dane 1moto3.gif

g5w8.jpgqzie.jpg

ode Aco a ti (se) Zvrk slikaj.......1staa.gif

accn.jpg

Dok se vozimo u autu, prepricavam Aci dogodovstine & ne skidam osmijeh sa lica. Znam koliko mu kao (bivsem) bajkeru znace detaljne informacije vezane za motore, mjesta koja smo vidjeli itd.. Tko zna mozda jednog dana opet zajedno odemo na voznju 1aha.gif

Na putu do stana navratili smo i do Tempa gdje sam uveliko doprinjela izboru skolskog pribora za mog malog necaka i to nakon sto sam se ugnjezdila u meni omiljen dio trgovine. Svaki put kad bi me pitao da li mi se svidja biljeznica itd., samo bih potvrdno odgovorila. 1zzz.gif

Umor cini svoje …cak je i u trgovini bilo presvijetlo pa su cvike bile neophodne. Za divno cudo nisu me izbacili - valjda su znali da bez dizalice tj. bagera ne bi ni uspijeli.

tsee.jpg

A onda slijedi dugo ocekivani susret.

Parkiranje ispred zgrade, pogled gore ka prozoru - vidim kako mi mase poznato lice. Bez obzira na kalendarske godine, u njenim ocima cu uvijek biti dijete. Nismo se vec dugo vidjele.

Gle mama, stigla sam bez ogrebotine 2jee4.gif

Rekla je, sve je u redu”… Sada i je. Za ovaj susret je vrijedilo proci 2500 km po kisi, vjetru i suncu.

Krug dobrodoslice se brzo prosiruje. Kao da smo svi sanjali & ostvarili isti san. Bez njihove potpore sve ovo bi bilo nemoguce. Donedavni padovi, nezgode itd. se nisam spominjala. Ne volim skrivati istinu, ali ovo je jedini nacin da smanjim dozu nervoze koja se je nastanila u dobrim dusama koje zive sa obe strane Temze.

Ubrzo shvatam da ce narednih 5 sati prozujati kao 5 minuta. . . prekratko ali ipak znaci.

Teska srca se oprastam od svojih. Putovanje se mora nastaviti, a sa putovanjem vjerovatno i briga…ma ne brini(te) bit ce sve ok.Casna pionirska! 1zdravo.gif

Negdje oko 8 nalazimo se opet sa nasim domacinima u kafanici Nasa Marina gdje su nas jos jednom podsjetili da za dobar provod ne treba mnogo.0takoje.gif

ilt8.jpg

Dobra ekipa

9a6x.jpg

jos bolje majce

trr8.jpg

hwe3.jpg

Odusevljenje domacim proizvodima je ocito

kqow.jpg

xz0h.jpg

hmiz.jpg

izlazak iz auta nije bio lak 1lol.gif

ljksy.jpg59u1.jpg

Slijedi jos jedan rastanak....ah, danas su se bas zaredali...

"Zasto, sve sto je lijepo ima kraj..."

wsap.jpg

zztf.jpg

Obe grupe bajkera su se tako lako & brzo sprijateljile da je tesko povjerovati da "se poznajemo" samo 2 dana. 0takoje.gif

Odusevljeni gostporimstvom razmijenili smo kontakt info. Poziv za UK je "zvanicno urucen" & iskreno se nadamo da cemo se uskoro vidjeti ... makar i na Ibarskoj 1lol.gif . Btw, cast mi je potvrditi da su svi clanovi "UK- SRB" moto grupe ostali u kontaktu. Majce "klubova" su vec razmijenjene - slike kasnije.

"Bila je noc, rani septembar, bila je noc, sve ostalo je mit..."

poaf.jpg

laku noc ...1zdravo.gif

syzr.jpg

• Podržavam 11

• Zvrk, 411 postova

Dan XII: Beograd – Zagreb: “Prijehavsi u Zagreb, zadovoljstva svega rad…”

Za razliku od ostalih dana u toku ovog proputovanja danasnji dan spada u posebnu kategoriju.

Po mom misljenju ovo je nabitniji dan jer predstavlja posljednju stepenicu ka ispunjenju Yu-moto sna & kao takav bit ce preplavljen bujicom osjecaja – ukratko: pravi mix.

Zao mi je sto napustam moje u Beogradu a opet drago sto idem u svoj Zagreb. Zbog “ovakvog slucaja” bi se vjerovatno i Sigmund Frojd zbunio.

Mrgica, idemo?! 1hej.gif

5tsk.jpg

Postojalo je vise verzija za danasnju rutu ali niti jedna nije uzela u obzir ludi provod u Beogradu & cijelokupni odmor. Na kraju smo odlucili ublaziti umor brzom voznjom na auto cesti Beogard-Zagreb. Zbog te iste odluke morali smo preskociti posjetu mom studentskom gradu -Novom Sadu & vijugavim putevima koji vode kroz Bosnu. 1neznam.gif

Ipak, rastanak smo mnogo lakse podnjeli kad smo vidjeli Nesu & Aleksu kako nas cekaju ispred hotela.1care.gif

up7n.jpg

Ma jaci smo od Putina & “Night Wolves”! 1aha.gif

U kratkoj voznji kroz Beogard pokazali smo Smogovcima i onu, sivu stranu Belog grada jer ne postoje stranice novina niti povijesnih knjiga koje mogu ovako jasno prikazati intezitet stete koja je narusila ljepotu ovog grada.

wr3x.jpg

zaq3.jpg

gu8i.jpg

i928.jpg

Nije sve tako crno...1aha.gif

qndi.jpg

Pri samom izlazu iz Beograda stali smo na pumpu kako bi ukrali jos malo vremena za razgovor, provjerili motore ....

& pozdravili se... svatko na svoj nacin 1hej.gif

wmp1.jpg

Nakon pumpe, mi nastavljamo ravno a Neso & Aleksa prelaze u desnu traku & postepeno voze ka izlazu preko kojeg ce se vratiti u centar. Zavidim im...Do slijedeceg susreta, prijatelji 1zdravo.gif

Slijedi voznja na auto cesti….

Monotoniju razbijam nasom muzikom. Uvijek sam se divila nasim radio stanicama na izboru dobre muzike. Nizu se hitovi, od EKV-a do Haustora.

Prepoznajem uvod omiljene pjesme "Zbunjena" - Negativ. Vrijeme je da ovu voznju malo probudimo sto je primjetio & AJ. Prati me u stopu- ajmooo !

U toku voznje provjeravam njegovo znanje SH jezika preko BT-a: "Jedan, dva, tri, pivo molim, hvala" - polozio je iz prve.0takoje.gif

Bratstvo & jedinstvo !

g3y7.jpg

Nakon granice slijedi i placanje cestarine/putarine gdje je Sara pokusala oziviti "bratstvo i jedinstvo" tako sto je ponudila da plati iznos u dinarima... Nemoj Sara molim te - 1 rat je bio dovoljan 1lol.gif

Nakon mini pauze, dio ekipe je izrazio zelju da ostatak putanje nastavi lokalnim cestama. Inace nisam ljubitelj auto ceste,ali iz iskustva znam da ovaj dio nije uopce zanimljiv a i umorna sam malo.... Da smo isli preko Bosne, bilo bi drukcije ali ovako 1jok.gif

Paul, AJ & Sara su se ipak odvojili od grupe i kako sam kasnije saznala zazalili zbog te odluke jer su se izgubili i zavrsili na makadam dionici sto je znatno uticalo i na njihov umor. A tek kad su culi tj. kako smo se naspram njih slatko najeli 1jezik.gif

Kako kazu ovo je jedini dio ceste gdje je voznja bila podnosljiva...

kgzx.jpg

Nakon x godina cekanja napokon sam i ja “parkirala” moj motor na Ina benzinskoj. Najobcinija stvar za mnoge, a posebna za mene.

z5ej.jpg

Na pumpi nam je ljubazno osoblje preporucilo restoran – na otprilike 1.5h voznje od pumpe. Zaboravila sam ime restorana, ali na bolju uslugu & hranu u ovoj kategoriji restorana nisam naisla.

I dok trio narucuje tople & suhe sendvice u nekom xyz selu...

lyj3.jpg

mi uzivamo u gozbi – kao sto to i nalikuje.Ovaj rucak je jos vise potvrdio da je moja odluka za voznju na auto cesti bila na mjestu.

unwh.jpg

Napokon ;-)))

58wr.jpg

Sto smo blize Zagrebu to se sve vise budim - imam osjecaj da osmijeh rotira oko kacige.

Cesta nas vodi polako ka hotelu Aristos. Promet postaje sve gusci, ali mi to uopce ne smeta. Stigla sam u svoj Zagreb – sto se mene tice moj san je sada u potpunosti ostvaren. 2Ljubav.gif Momentalno padaju u vodu sve lose uspomene. Danas je novi dan 1jee1.gif

Dok se parkiramo ispred hotela ne mogu prikriti radost koja je ocito zbunila juniorsku nogometnu reprezentaciju koja je odsjela u istom hotelu & posmatrala nase parking umijece 0cool.gif

Kalok planira otmicu Benovog motora …. jos jedan neostvaren san;-)

ijcc.jpg

Ekipa je podijelila moju radost cim su culi da hotel ima “svijet harmonije i duha” tj. wellness & spa, teretanu (samo jedan clan ekipe je bio radostan zbog ove vijesti.. cik pogodi tko).

Meni naravno ne pada na pamet da se lomim na masazi ili u teretani pa zurno stupam u kontakt sa dragim prijateljima. Tako malo vremena a toliko dobrih prijatelja za vidjeti 1aha.gif

Navecer smo izasli u obilazak Zagreba & na veceru u rustikalno uredjen talijanski restoran obitelji slavnog nogometasa Zvone Bobana. Boban nije bio tamo, ali je zato vrhunska usluga & hrana bila non-stop prisutna.

f7em.jpg

520z.jpg

Slijedi setnja do centra ....uz pomoc nase nove maskote

ims5.jpg

lvb8.jpg

Bircevi puni...cijene super....di je umor nestao? 1hej.gif

t5un.jpg7byf.jpg

igra se nastavlja - rezultat 1:1

ceow.jpg

j47i.jpg

7tbq.jpg

cm4h.jpg

hqaa.jpg

"Oj drugovi jel' vam zao, rastanak se primakao"

kxov.jpg

Svijetla grada nas mame da ostanemo vani duze nego planirano. Sutra nema voznje sto je dobro jer je festa potrajala (opet) do zore...

8myj.jpg

otkud ova slika ?!1oda.gif

cjvr.jpg

• Podržavam 3

• Sensei servis, 347 postova
  • Motocikl: "viljuske"...al' na kardan!

Sara: Mogu li da upalim auto?

Peca: Naravno... :)

Kljuc u bravu..kontakt..brm..skrip..cim..zamalo pljas u kanal!!

Sara: (zbunjeno) sta sam lose uradila??? :zbunjen: pa to je automatik, zar ne..???

Peca: (kad je uhvato dah od smeha) Naravno! :lol: :lol:

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: V Strom 1050 XT

Sreca da sam nov na forumu pa sam na ovaj putopis naleteo kada je vec dobar deo napisan inace ne bih imao strpljenja da cekam ove tvoje nastavke na kasicicu.:ooo:

Iscitan i pregledan u cugu i sada se i ja pridruzujem ostalima koji zeljno iscekuju nastavak ove fantasticne avanture...:takoje::care:

Fotografije, izbor rute, oprema, motori, ekipa, vedar duh kojim prosto zracite iz monitora, sto kazu u reklami za "master", neprocenjivo...

Veliki pozdrav za Fantoma i Mrgicu :zdravo:

p.s. trazimo nastavak :trazi:

• Svrati ponekad, 213 postova
  • Motocikl: DL-650

@phantom uk

Prenosim vam pozdrave od jedne suvozacice i recepcionerke u hotelu CRYSTAL.

Pricala mi je tada o vama, mislila je da ste svi englezi :-) osim jedne :-)

P.s. to je ona sto zna engleski :-) i sto se stalno smeje :-) :-)

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja