Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Proveri CDI i kontakte na njemu! Vidi u kom stanju ti je konektor od CDI-ja. Hoće plastični konektor nekada i da se otopi.

Ako je to slučaj, jednostavno ga iseci, spoj žice i testiraj. Ako radi, skarabudži neki drugačiji konektor (ili samo izoliraj žice :D ) i TERAJ! :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

a eventualno da je crkao neki pikap (ili platine, ne znam šta troši Afrika)?

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Jos jedna mogucnost:ako ima, ili je imala nekad pa je sad premosteno, prekidac za nozicu(copavu)obavezno proveri da li su zice dobro vezane. Ako ti se tu razglave zice imaces isti simptom, tj. verglace ali nece hteti da upali.

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: africa twin rd04

Hmmmm-nocas sam cackao oko kablova copave i prekidaca za gasenje i skidao sam plus klemu sa baterije i motor upali!!!provozam se par krugova,ugasim motor i opet nece da upali samo vergla???Ujutru prvo napadam ovaj prekidac od nogare.U subotu 02.05.pocinje moto skup u Ulcinju i ako ne osposobim Afriku pojescu mooda :grr:

• Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Nema platine, elektronsko je paljenje (CDI) :)

opa, moderno.....:takoje:

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Moderno nego kako, a ne ko Bavarci tek sad provalili vodeno hladjenje :zdravo::lol:

• Podržavam 2

Moderno nego kako, a ne ko Bavarci tek sad provalili vodeno hladjenje :zdravo::lol:

Ma nisu ga još provalili....još uvek se svađaju oko položaja cilindra....:jee:

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Ma nisu ga još provalili....još uvek se svađaju oko položaja cilindra....:jee:

Ma znaju njihove dede,

Nazi_Propaganda_-_V-Deutschland_Siegt_An_Allen_Fronten.jpg al znas kakvi su unuci uvek idu tezim putem :staa2:

• Podržavam 3

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Hmmmm-nocas sam cackao oko kablova copave i prekidaca za gasenje i skidao sam plus klemu sa baterije i motor upali!!!provozam se par krugova,ugasim motor i opet nece da upali samo vergla???Ujutru prvo napadam ovaj prekidac od nogare.U subotu 02.05.pocinje moto skup u Ulcinju i ako ne osposobim Afriku pojescu mooda :grr:

Srecan je onaj koji nema taj prekidac.... Da sam na tvom mestu ja bih ga skinuo... jer je jako nezgodno kada si u voznji po nekom losem terenu i kad od truckanja pocne nozica da ti igra i da ti pali i gasi motor onda kada se najmanje nadas.. 1zdravo.gif Zaista ne znam cemu ta hondina ugodnost kad je zapravo neugodnost...

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

Srecan je onaj koji nema taj prekidac.... Da sam na tvom mestu ja bih ga skinuo... jer je jako nezgodno kada si u voznji po nekom losem terenu i kad od truckanja pocne nozica da ti igra i da ti pali i gasi motor onda kada se najmanje nadas.. 1zdravo.gif Zaista ne znam cemu ta hondina ugodnost kad je zapravo neugodnost...

da si malo stariji i da si vozio motor koji tu ugodnost nema i jos zaboravio da dignes copavu shvatio bi zasto su to ugradili

• Podržavam 3

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

da si malo stariji i da si vozio motor koji tu ugodnost nema i jos zaboravio da dignes copavu shvatio bi zasto su to ugradili

Hehe, moja transalpina ima automatsku copavu 1moto3.gif Neko to voli neko ne, Imam 2 transalpa 87 jedan je za italijansko trziste, drugi za austrijsko, Taj za italijansko ima fabricki nozicu koja se NE podize kad sednete na motor, dok ovaj moj za austrijsko kod njega se (fabricki je jos tako namesteno) automatski podize... sto se meni iskreno mnooogo svidja, dok mom mladjem burazeru ne u opste... Secam se kada sam imao hondu CM125da me je ta nozica sa prekidacem izludjivala. Desavalo mi se npr da kad odvrnem gas dok preticem neko vozilo, da mi se motor jednostavno ugasi zbog vibracija koje su se prilikom vecih obrtaja prenele na prekidac, i jednostavno je tako iz cista mira znao da mi napravi jako opasnu situaciju... Tako da, imam veliki razlog zasto nisam ljubitelj tog prekidaca.. lose iskustvo..

A evo i ovde na dijagramu prikazana 2 razlicita tipa nozice za isti motor :)http://www.cmsnl.com/honda-xl600v-transalp-1987-austria_model6516/partslist/F__1900.html#results

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Prekidač na ćopavoj je EXTRA stvar. Kada se uparkiraš, spustiš ćopavu i motor se ugasio. Milina :)

Samo naravno mora da je ispravan 100% inače se ugasi motor sam od sebe u vožnji. Ako utvrdiš da ti je prekidač loš, VADI GA i prespoj kontakte. Bolje ga nemati, nego ga imati problematičnog...

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

Prekidač na ćopavoj je EXTRA stvar. Kada se uparkiraš, spustiš ćopavu i motor se ugasio. Milina :)

Samo naravno mora da je ispravan 100% inače se ugasi motor sam od sebe u vožnji. Ako utvrdiš da ti je prekidač loš, VADI GA i prespoj kontakte. Bolje ga nemati, nego ga imati problematičnog...

jel to ko ono "Bolje živeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi"?

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Opet Africa Twin

Nikad preko 6.5l. i to je na nekom surovom offu. Semafore nemam :D pa i ne znam. Na putovanju sa suvozacem i tri kofera 80-110 5,2 lit.

Isto tako natovaren auto put konstantno 130 kmh, 6.2 lit.

Ispod 5 moze sam i svaler gas.

meni je na off-u i nesto malo na asvaltu ceo tank otisao na 350 km...

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Opet Africa Twin

195strana zalopojki,,i sad na kraju zakljucim da to vase dvocilindricno drndalo trosi ko st. :nanana:...ccc :moto3:

a ovamo kao 4,do 5,,ccc....a bre,,,mora da kupim jednu da je iztestiram...za svaki slucaj...:nanana:

pa da joj cusnem plin :moto3:

pa ti si mali covek za afriku brate moras stolicicu da nosis,a te fore sa plinom mozes da meces na St a nemoj da od AT da pravis frankestajna kao ST....1nanana.gif

• Podržavam 2

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: Honda africa twin rd03

pozdrav dragi moji afrikanci i ostali bikeri::zdravo:, evo da se i ja pohvalim da sam od danas ponosni vlasnik jedne prelijepe i dobro odrzavane honde rd03. taman dok sam iscitao ovo malo stranica legao je i kredit i kupio sam jeeeee :moto3:.jos par sati do novih tablica i odo u ........:jee:. svima sam vam zahvalan na ovim lijepim pricama i korisnim komentarima prema kojima sam se i odlucio za ovaj poduhvat kupovine. africa je presla stvarnih 72000km koliko tvrdi vlasnik, a ja mu vjerujem.dobra je i utegnuta ima po koja sitnica tipa fali saraf na plastici ali je inace ok :takoje: eto toliko od mene ,a slike postavljam kad je uslikam i skontam kako se kace

• Podržavam 2

• prisutan, 1148 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Ma ta afrika nista ne valja,barem dok još pasulja ili čorbe ne napraviš! Pa ćemo onda da ocjenimo! Dužan si pivu za afriku a ja tebi dužan za Bmw-a! Javni se sutra za voznju! :lol: +

Danijel-Renegade

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

195strana zalopojki,,i sad na kraju zakljucim da to vase dvocilindricno drndalo trosi ko st. :nanana:...ccc :moto3:

a ovamo kao 4,do 5,,ccc....a bre,,,mora da kupim jednu da je iztestiram...za svaki slucaj...:nanana:

pa da joj cusnem plin :moto3:

Afrika bre za pola litra manje trosi nego st, samo kad ti i hitman stelujete karbove :nanana: :nanana: :nanana: inace trosi u proseku 2-3 litra manje :takoje:

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: Honda africa twin rd03

Ma ta afrika nista ne valja,barem dok još pasulja ili čorbe ne napraviš! Pa ćemo onda da ocjenimo! Dužan si pivu za afriku a ja tebi dužan za Bmw-a! Javni se sutra za voznju! :lol: +

Danijel-Renegade

kotlic u gepek i da gujca vidi puta :aha:, cestitke za grtalicu :takoje:, a za cascavanje obavezno se vidjamo :zdravo:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja