mrxfon 1500 Napisano Jul 14 Drug član, 1433 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Problem resen zahvaljujuci @RankoBg87. Nema potrebe da se komplikuju stvari, obicna gedora duboka 18mm, stanjena na 23mm precnik, zavrsava posao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 430 Napisano Jul 14 Zainteresovan, 462 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim Afrikancima sa Durmitora... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodecaja 12 Napisano Jul 19 U prolazu, 53 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda Africa Twin RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Znam da se nekad pisalo o tome, ali bih opet (zbog godina koje su prosle) hteo da proverim koliko vam trose Afrike na autoputu sa bocnim koferima pri brzini 130km/cas. Meni ide preko 6litara, u slucaju kad sam isao 140km/cas islo i do 8 litara. Pre toga uradjes servis i sinhronizacija karvuratora, ciscene dizne. Protocan auspuh, K&N filter vazduha, iridijumske svecice. Ipsod 120km/cas trosi 5,8litara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2201 Napisano Jul 19 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2115 postova Prijavi odgovor kao problematičan Najlakše za pamćenje: Broj obrtaja na kojima voziš = l/100km (npr 5000rpm = 5 l/100km) Ako je motor i karb (smesa) podešen kako Honda zapoveda, filter vazduha čist, to je to. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 430 Napisano Jul 21 (promenjeno) Zainteresovan, 462 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sivkast auspuh na izduvu , 5 litara prosek... napracio sam oko 1700 km za nedeljju dana. Nista autoput nista prekk 5500 obrtaja Koferi itd... Promenio Jul 21 član plumber.ns 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1298 Napisano Jul 21 MZ Rider, 4150 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Meni u preprosle i prosle godine na voznjama 1500/3000km sa bisagama nije presla 5.4L potrosnja a brzina bila tu do 130 nisam isao preko uglavnom je oko 110/120kmh... i karbovi nisu bili sinhronizovani, to sam ove godine odradio i od tad je samo krace relacije vozena do 500km i nisam merio potrosnju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodecaja 12 Napisano Jul 22 U prolazu, 53 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda Africa Twin RD07 Prijavi odgovor kao problematičan moracu opet neko putovanje malo duze da napravim da proverim jos jednom 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 42 Napisano Jul 22 U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 19. 7. 2025. at 23:00, Libero je napisao: Najlakše za pamćenje: Broj obrtaja na kojima voziš = l/100km (npr 5000rpm = 5 l/100km) Ako je motor i karb (smesa) podešen kako Honda zapoveda, filter vazduha čist, to je to. Kolega,sad razmisljam...Vozim ove nase crnogorske krivine uglavnom tu oko 80-90kmh.Obrtaji su na 3500-800. Mislim da ne postoji Afrika,barem ne ova stara,koja trosi 3.5l haha.Sad sam bio do Rumunije i nazad 2000km i potrosio tacno 100l ili okruglo 5l na 100km.Karbove nijesam dirao - stelovao- zadnjih 15g. i nemam pojma u kakvom su stanju.Sjecam se davno da je neke laganije otvorene voznje trosila do 4.5 ali zadnjih godina pije 5l...zasto ko zna a opet i to nije puno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodecaja 12 Napisano Jul 23 U prolazu, 53 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda Africa Twin RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Tako se i meni cinilo kad sam je kupio da je bilo 5l potrosnja. A sada da li zbog tezine guma sa vecim kramponima, ili se vec istrosila masinapa ima vece zazore, ili zbog kofera ide na tih nekih 5,8l na autoputu. U gradu zna da predje i 6l 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 42 Napisano Nedelja u 10:16 U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan Konsultovah se sa vjestackom int. i kaze ako vise trosi,izameđu puno razloga,mozda je prebogata smjesa.A simptomi su bas kao kod mene.Osjeca se benzin,na vecu turazu malo pa rekao bih sivocrnog dima i ne radi ravnomjerno...Kaze sraf za smjesu na karbu dok je motor zagrijan i radi, skroz zavrnuti pa odviti 2 kruga i jos jednu osminu,znaci vrlo malo.Osluskivati rad pa onda i drugi karb.Kako ih nijesam dirao 15g.osim zamjene membrana, a nemam sad majstora za sinhronizaciju,cini se ovaj postupak sa srafom smjese najjednostavniji pokusaj za pocetak.Sta kazete kolege? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 12827 Napisano Nedelja u 10:42 Drug član, 1737 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kakav je filter za vazduh? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1906 Napisano Nedelja u 10:58 Drug član, 1286 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Uzivam gledajuci njegove videe. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 42 Napisano Nedelja u 11:02 U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, bajker71 je napisao: Kakav je filter za vazduh? Stavio sam novi prije par mjeseci,doduse sa Temua.Mozda je loseg kvaliteta ali je ipak nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1906 Napisano Nedelja u 11:06 Drug član, 1286 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Kad vec ima oem delova u Hondi uzimajte tamo. Kakav temu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 12827 Napisano Nedelja u 11:07 (promenjeno) Drug član, 1737 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam promenom filtera za vazduh skinuo potrošnju za 1l! Imao sam bogatiju smešu i nije puno pomoglo ni servisiranje i sinhronizacija karburatora, iridijumske svećice itd. A imao sam nov filter za vazduh. Kupovinom drugog filtera, istog proizvođača ali druge oznake i boje papira, dobio sam posniju smešu, mnogo nižu potrošnju, umesto crnog auspuh svetlo sive boje... Ranije mi leti nije trebao sauh za jutarnje startovanje, sada obavezno... Promenio Nedelja u 11:11 član bajker71 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 42 Napisano Nedelja u 11:47 U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm...pa sad razmisljam...promjenom starog filtera koji je bio 4 sezone na motoru i stavljanjem novog sam osjetio neko povecanje potrosnje.Ovaj Temuov ili sa Alija isto je,toliko je tankog papira da je kao papirna maramica.Mozda i to ima neki uticaj na potrosnju.Ali osjecam miris benzina poslije voznje i gasenja motora a sve je suvo na karbovima i okolo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...