velimirjevtic 470 Napisano Septembar 22, 2013 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Malo kasnim sa postom ali sam cekao da pa recimo 90% zavrsim sve sto sam hteo na mom motoru, pa evo i pricice. Prosle godine u oktobru sam kupio Kinroad XT250-16, koji izgleda identicno kao Princ, SKY itd itd, posto nisam nesto veliki ljubitelj tog "indian" fazona, (koferi, duboku blatobrani, visok korman itd), ja sam vise za ono skini sve sto ti ne treba, pa tako je i pocelo, ukusi su razliciti tako da verujem da ce biti suprotnih misljenja al' odprilike sta sam zamislio uz manja odstupanja to sam i uradio, naravno sve u kucnoj radinosti, pa da pocnemo. U toku zime sam rastavio motor do zadnjeg srafa, bilo je tu malo izolirke, malo vezica, malo holsafa itd, svemu tome je predhodila rupa na airboxu kome je pukao sraf i usled tezine predhodnog vlasnika poceo je da cese o lanac, skinuo sam air box i to je izgledalo ovako airbox sam dobro oprao, uzeo sam kutiju od ulja isekao cosak i uz pomoc pistolja na toplu plastiku i super lepka sam okrpio isti: i ovako izgleda na motoru Dalje sto se tice vizuelnog izgleda imao sam ideju da motor sto vise priblizim sportsteru, ali ne klasicnom HD nego npr Triumph III Rocketeer-u pa je sve krenulo od po meni najlakseg dela sto je bio prednji blatobran koji je izgledao fabricki ovako uz malo seckanja ovako da ivice ne bih ostavio takoreci gole, u jednoj prodavnici auto delova na crvenom krstu sam kupio nesto nalik kederu koji moze da se stavi oko povrsina debljine do 3 mm unutar kanala ja lepak koji prilicno dobro drzi. i konacno montirano na motor izgleda ovako zatim je na red dosao zadnji blatobran, malo komplikovaniji posao obzirom da ispod njega ima metalni nosac, i gomila svetala na blatobranu i oko njega (stop, svetlo za tablicu(koje nije radilo) i velike migavce(od kojih je 1 bio polomnjen) zamenim necim kompaktnijim i manjim sto bi bilo dosta kvalitetnije i po mogucnosti vuklo sto manje struje) a najvise me nervirala dubina blatobrana i ta gomila blata i prasine koja se skupljala ispod njega posto sam minimalista dobro sam ga skratio, ali sam imao u vidu da zelim da ostavim mogucnost montiranja zadnjeg sedista, napravio sam vise nacrta ali sam na prvu pogodio onaj koji mi je najvise odgovarao ostao je nosac da se sredi odnos nosaca i skracenog blatobrana brusilicu u ruke i polako onda sam video koliko je pordjao i reko kad je bal nek je maskenbal pa resih da ga dobro ocistim zastitim i ofarbam zatim sam napravio nosac stop svetla u kojem sam ujedno imao i stop i svetlo za tablicu, zavario ga za nosac blatobrana, i ponovo prefarbao stop svetlo je kupljeno novo, led, ujedno ispod ima i red dioda koje osvetljavaju tablicu, spanske firme Vicma, zalepljeno krep trakom radi probe i slikanja: Instrument tabla sa sijalicama za ler, migavce i svetlo nije bas najbolje radila sijalice su crkavale, jedan poklopac sijalice mi je neko skinuo ispred zgrade, merac goriva sa diodama nije radio tj neke jesu neke ne itd pa sam resio malo i time da se zanimam evo kako je izgledalo pre "popravke" sijalice sam hteo da zamenim led diodama, kupio sam diode u vise boja i nosace za iste posto su manjeg precnika od sijalica koje su bile, rako da sam skinuo jednu nalepnicu, skenirao je, napravio vektorski crtez i odneo kod gravera da mi na laseru uradi. plocice sam zalepio na postojecu tablu montirao nosace dioda, na svaku diodu zalemi optornik i vezao ih direktno na zice na kojima su bili adapteri za sijalice u medjuvremenu sam zamenio i pokazivac nivoa goriva sa analognim (kazaljka je kazaljka ) prednji far sam zamenio sa 2 manja fara koji su za razliku od kineskog od metala i stakla sada imaju 2 sijalice od po 40 w, sve sto je trebalo je da napravim nosace koje sam montirao na vec postojeci nosac, sijalice sam vezao redno, posto mi kratko svetlo nije radilo odlucio sam da za napajanje kratkog koristim izvor sa pozicije a sijalice za poziciju sam izbacio. Zao mi je sto nemam slike tih radova jer taj period nisam imao cime da slikam elem. sledece je na red dosao korman, najvise mi je smetalo to sto je visok bio je oko 20cm u visinu, posto je ovo mali motor 250cc dosta znaci kad se na nekih 90kmh lepo sagnes da smanjis otpor vazduha, pa zavrnes gas jos malo do stotke a da ne glumis jedro tako da sam sto se vidi na predhodnoj slici i korman zamenio drag barom, kod strugara sam napravio 2 adaptera duzine 10cm i pomocu dugackih srafova visokog kvaliteta samo nosace volana montirao na njih i stavio drag bar koji sam takodje napravio kod jednog majstora po nacrtu. U medjuvremenu sam polomio jedan retrovizor, pa sam sa ebaya narucio ove "sportske" sto se montiraju na krajeve kormana prezadovoljan sam njima pogotovu uglom vidljivosti. Polozaj sedenja se nije mnogo promenio nisam izgubio na "udobnosti". Nadam se da nisam nista izostavio tako da evo slika kako motor sada izgleda sa opisom sta je aftermarket od delova i sta je sve promenjeno fan iron man sage, sta cu evo i spiska sta je sve promenjeno na motoru, ne racunajuci preradjene blatobrane i otvorene izduve -pirelli sport demon gume -prednje kocione plocice -zadnji paknovi -prednji farovi 2x40w -korman i nosaci istog -bar end retrovizori -led instrument tabla -analogni pokazivac nivoa goriva -bocne plastike (stare bile polomnjene) -stavljen landport akumulator bez odrzavanja -sportska sara preko zadnjeg blatobrana -vicma stop svetlo i svetlo tablice -vicma zadnji migavci Na motor i dalje moze da se montira sediste suvozaca, fabricki bocni koferi kao i prednji roll bar sad kad pogledam sve ovo, ja nisam normalan ako jos nesto budem radio izvesticu sad kad imam temu 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducatista 223 Napisano Septembar 22, 2013 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Ducati 748 S Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ti je sve ovo ispalo , svaka cast ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kole035 147 Napisano Septembar 22, 2013 AMATEUR, 293 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Ma svasta:) Prijavi odgovor kao problematičan To je taj duh + Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goblin 238 Napisano Septembar 22, 2013 Svrati ponekad, 425 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Futong 250 Prijavi odgovor kao problematičan E, odlicno ti ovo! I ja se spremam da radim na svom kinezu, tako da si mi bas dao neke ideje! :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Septembar 22, 2013 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan E, odlicno ti ovo! I ja se spremam da radim na svom kinezu, tako da si mi bas dao neke ideje! :takoje: E kolega posto sam u Bgu stacioniran trenutno, nadam se i za na dalje ako bude trebala pomoc zovi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goblin 238 Napisano Septembar 23, 2013 Svrati ponekad, 425 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Futong 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, mozemo da se nadjemo negde, popijemo pice i sagledamo malo masine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10526 Napisano Decembar 21, 2013 Hronični Motociklopata, 7333 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan fantasticno uradjeno, sa ukusom, svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Decembar 21, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Matori VRHHHHHHHHHH !!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Decembar 21, 2013 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala drugari, ove zime ce mozda biti uradjeno jos nesto, pouzdano znam da cu peskariti gornji trougao i nosace kormana, mozda umotam izduve u azbestnu traku, mada su mi se povecali apetiti za kubikazom pogotovu kad putujem dalje, tako da cu se na prolece mozda i oprostiti od od ovog preterano zahvalnog i ekonomicnog magarenceta jer finansijski nisam bas u poziciji za 2 motora al' videcemo jos Uglavnom izvestavacu o potencijalnim daljim radovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Mart 29, 2014 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan mali update Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goblin 238 Napisano April 3, 2014 Svrati ponekad, 425 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Futong 250 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano April 3, 2014 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan mali update Svaka cast druze, odlicno uradjeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brzi Bravar 1 Napisano Jun 24, 2014 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xintian Kinroad xt 250-16 Prijavi odgovor kao problematičan Jos update-a: Sada sam ja ponosni vlasnik navedenog motorceta i jako sam zadovoljan. Trenutno(posle par intervencija na srafovima koji su se odvrtali)vrsim zamenu svih koji su mi sumnjivi, plus novi kablovi,svecice, ulje,rucice... Do kraja sezone moze samo jos da dodju novi lancanici sa nesto drugacijim odnosom (ubi me saltanje 1-5 do 50km/h) A na jesen: Farbanje, motor, lamela, amortizeri........ Imam gomilu ideja pa cemo videti sta ce na kraju postati od malog crvenog... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...