Jump to content

Moto Zajednica

Alkohol 0.0 mg/ml za dvotočkaše, prestrogo ili ne?

Alkohol do 0.3 mg/ml za dvotočkaše  

246 članova je glasalo

1. 1. Da li mislite da je bezbedno voziti motocikl sa najviše 0.3 mg/ml alkohola u krvi?

• Da, bezbedno je, psihofizičke sposobnosti vozača dvotočkaša u tako maloj meri alkoholisanosti nisu ugrožene
      69
    • Ne, nije bezbedno imati ni najmanju količinu alkohola u krvi kada se voze motor, moped, skuter ili slično
      177

Recommended Posts

• МК Братство, 1943 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 RT

алкохол и 2 точка НИКАКО!!! Моје мишљење!!! Скоро сам попио једно пиво а имам 120 кг ,верујте да нисам баш био сигуран ,нити сам имао предствау о брзини а ни о одстојању!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Ako pojedem bombonjeru sa visnjom ode dozvola .... :D

Mislim da preteruju sa 0.0%. Treba da ima malo tolerancije.

Staro bajkersko pravilo: 100 km + 1 pivo = Taman

• Podržavam 7

• Drug član, 467 postova
  • Motocikl: V2- americki

алкохол и 2 точка НИКАКО!!! Моје мишљење!!! Скоро сам попио једно пиво а имам 120 кг ,верујте да нисам баш био сигуран ,нити сам имао предствау о брзини а ни о одстојању!!!

Pa ti i nemoj da pijes i vozis i gotova stvar. Da li i drugi moraju da budu kaznjeni zbog toga

• Podržavam 1

• ODUSTO OD DIJETE, 2632 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Po meni svi mi znamo kako na koga utiče alkohol, kao što nije isto kad pivo popiješ na prazan stomak ili u toku/posle ručka.

Onaj ko ne podnosi jedno pivo ja se slažem da vozi bez upotrebe alkohola. Ja konkretno ne pijem u slobodno vreme,ne računam slave, svadbe ili neke proslave - tada gledam da se uvalim u kola nekom ko ne pije ili uzimam taxi. Leti volim da popijem ponekad crno pivo kad su vrućine. Kad sam na vožnji motorom obično pijem limunadu ili kiselu jer mi to tada najviše prija. Retko ali jako retko popijem 1 pivo posle klope i nikad me nije uhvatilo niti sam primetio da mi smeta.

• Svrati ponekad, 195 postova
  • Motocikl: Jaca 125

За све возаче без обзира на категорију без толеранције...и што чешће контроле предлажем!!!0takoje.gif

Не треба коментарисати утицај пића на способности за управљање возилом.

Уживајте у вожњи без алкохола, нека Вас опије ваздух који пролази кроз отворе Ваших

интегралних кацига...

Пуно сретних километара са осмехом на лицу 1moto3.gifод Ђолета мојим бајкерма...1zdravo.gif

• Podržavam 3

• Drug član, 1190 postova

Ipak sam se bacio u nauku. Par teza iz ovog jednostavnog teksta (http://www2.potsdam.edu/hansondj/drivingissues/1127227453.html) i nekih drugih o tome sta se desava sa alkoholom po ispijanju. Kada stignem, izvuci cu i iz ovog. Ko cita engleski, evo odmah: (http://www2.potsdam.edu/hansondj/DrinkingAndDriving.html).

- Izlazi na dva nacina: oko 10% izdahnemo, iznojimo i ispisamo. Ostatak metabolisemo.

- Tempo razgradnje alkohola u telu isti je kod svih zdravih ljudi, bez obzira na pol, uzrast i rasu. Ukratko, koliko god popili, jetra ukupnu koncentraciju alkohola u krvi (BAC) razgradjuje stopom od oko 10%/h odnosno sav alkohol nestane za oko 10 h. Zato brzo ispijanje posebno ugrozava taj organ, ali to ovde nije tema. Bitno je zapamtiti da BAC moze da raste i posle poslednjeg pica.

- Ne zavaravajte se: standardno pice u kafani, dakle pivo, vino, tekila sadrze slicnu kolicinu alkohola. Sto se BAC-a tice, jedno pivo = jedna rakija, a balon ili analizer krvi posle ih nece razlikovati, dakle ni policija (a ni, daleko bilo, krivina ili neka situacija).

- Dakle, ako cete da pijete na skupu, pijte do 11h, najbolje ne naglo ... posle igrajte, povracajte, spavajte, ali na put bezbedno podjite u 9h narednog jutra.

- Jedite dok pijete, posebno hranu bogatu proteinima - meso, sir, kikiriki - jer to usporava apsorpciju i olaksava posao jetri.

- Nema nacina da se metabolizam ubrza. Kafa, trcanje i tusiranje nema nikakvog efekta. Najbolje je, zapravo, spavati

- (ovo nisam nikada pre cuo) Telo i samo neprekidno proizvodi alkohol, a kolicina zavisi od vrste hrane. Tzv. baloni taj alkohol ne mogu da izdvoje i redovno pokazuju vecu koncentraciju alkohola od stvarne (Argument vise za pice manje).

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Preterano da bi se uzelo sto vise para, naravno. Da nemas ama bas nikakvu toleranciju bar 0,1, za mene je to preterano. Nema, pravimo se najveci evropljani a putevi ko da su nas granatirali.

• Podržavam 2

• Drug član, 380 postova

Pa ono bi trebalo da neka tolerancija postoji, recimo max.0,2. Ali pošto je ovo zemlja Srbija i ovde nema ništa na pola, ili se zabaljezgamo ili ništa nepijemo, onda nam negine nulta tolerancija.

• Zainteresovan, 696 postova
  • Motocikl: Strom 650 2009

Prosle godine naduvam 0.49 promila i sav srecan kazem panduru, uf dobro je ispod 0.5 je :D . Decko se nasmeja i rece granica je 0 :D Pisao mi 5000 din, i da mi je oduzeo motor i odveo na treznjenje, a proslo je sa, aj vozi to polako, vidim da si ok.

Inace vozim sa jednim od 0.5l tocenim, ili dva fresica :D Ovih 0.49 je bio izuzetak, a i tad secam se da nisam ni u trecu ubacivao. Inace podrzavam 0 promila, trebalo je da mi oduzme dozvolu na par meseci, da se malo opametim!!!

• Podržavam 3

• Vinyl rider, 821 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Popio i ja jednu kaznu , naduvao 0.28 i sav hepi kao nisam prosao cenzus kad ono krk.

Slazem se sa zakonom , treba brate svima svesti na nulu, cao bre, kakav alkohol, dovidjenja, sedi kuci pa pij koliko hoces.

Nije problem popiti jednu casicu rakijice ili pivo i nije problem dok covek padne pa ogrebe laktove i kolena , problem je kad neko nastrada i zestoko povredi a tad i da nisi kriv opet ti u izvestaju stoji "bi pod dejstvom alkohola u meri od 0.2" " . e to je problem, tada te nece oprati ni Dunav ni Sava.

pozdrav

• Svrati ponekad, 190 postova
  • Motocikl: BMW F 650 GS

Alkohol na 0, ali za sve učesnike u saobraćaju.

A o načinu kažnjavanja ( punjenje budžeta ) imam mišljenje koje nije baš pristojno izneti u javnost.

• Podržavam 2

• Којекуде, 484 postova

Nema ovo veze sa Evropom nego sa saobracajnom kulturom, tamo sljokaju i do 0.8. Ovakvi zakoni 0.0 su pre u Rusiji, Ukrajini itd.

Пoслato сa Nokia 3310 koрисteћи taпatok

• Zainteresovan, 974 postova

Ne kapirate da smo i sada najveci turci a ne evropljani. Jer da smo normalniji ne bi nam trebali toliko rigorozni zakoni. Posto stoka ne moze sama da se kontrolise moras da je ogradis! Stvar je u sistemu malo dublje. Onaj u toj jevropi sto pominjete zna da ne sme da se nasljoka i kada napravi neko sranje itd pijan sistem ce ga samleti. A kod nas toga nema. Ne efikasni sudovi i policija itd. Sto znaci da moras da udaris u startu zabranu. To je kao sto imate na brdo prometnih ulica po bg-u zicu izmedju traka. Zasto? Pa posto glupa stoka ne zna da vodi racuna o sebi mora neko da je stavi u tor i ogradi da je nesto ne zgazi. Strasno jednostavno.

• Podržavam 12

• Drug član, 467 postova
  • Motocikl: V2- americki

Vidim da ste svi promasili poentu- da li stvarno mislite da je 0.0 ok a kada se jednom zaj..... pa popijete mali somersby i navataju vas ima da cicite kao prase na klanju. Nisam za to da se vozi pijan- mislim da bi trebalo i povecati kazne ali da bude neke granice. Ovako vas stalno kolju sa nekim propisima sve vise i vise a vi jos i srecni :neznam: . Trazicete vi demokratiju ali nje nece biti :aha:

• Podržavam 5

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i

Iz prethodnog linka se vidi da je limit u Nemackoj 0,05, u Japanu 0,03. Ali, sta oni znaju. Mi moramo da budemo veci katolici i od pape :D

Da ne pominjem diskriminaciju izmedju vozaca dvotockasa i cetvorotockasa. U nekim (normalnim) zemljama bi mozda i Ustavni sud reagovao.

:mobilizator:

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Nisam nista pio danima, vracam se kuci umoran i usput popijem red bull. Posle sat vremena me zaustavlja murija da duvam. Prvo duvanje, ima alkohola u granicama dozvoljenog.

Ma daj ne zajebavaj, hocu ponovo da duvam, nije ti to ispravno. Drugi put isto.

I da mi se to desilo na maotoru, bio bih u problemu.

Ko je pijan sa 0.5%, nesto nije u redu sa njim. :D

• Podržavam 3

• MK SO Zandarmerije, 608 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

kako ne pijem alkohol,i nemam razumevanja za njega, nula je moj favorit

• Podržavam 1

• Vinyl rider, 821 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Kao sto rekoh , nije problem alkohol , svi mi pre ili kasnije popijemo jednu casu necega ALI onog trenutka kad se desi neki belaj - nema veze i ako nismo krivi i zakonski ispravni 100% pred zakonom , tada VEOMA JAK UTICAJ NA CEO ISHOD SUDJENJA IMA TAJ PROMIL CAK I OD 0.01" . Dzaba vestaka i cuda-muda uvek smo manje uracunljivi i smatraju da su nam umanjeni refleksi. To je zato sto ni svi mi ne reagujemo na alkohol jednako .

Verujte, ovo vam iz iskustva govorim.

Prijateljski pozdrav

• Podržavam 3

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Ako ucestvujete u saobracajki i sl. sa tih 0.1 promil, ima da vas razapnu. Vozio u alkoholisanom stanju... a pre samo par godina bili ste daleko od te granice...

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja