Jump to content

Moto Zajednica

Da li i koliko cesto vozite "Brze od zivota"?

76 članova je glasalo

1. 1. Da li i koliko cesto vozite "Brze od zivota"?

• Nikada ne vozim van zone komfora
    • U toku voznje jednu poznatu etapu vozim van zone komfora
    • Ponekad vozim van zone komfora
    • Uvek vozim van zone komfora

Recommended Posts

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Postavljam pitanje jer sam primetio da imam dane kada vozim lagano (oko 90 van naselja) i prija mi a ponekad navrcem gas i da ga ima jos toliko bih ga odvrnuo ali ova moja cvaja posle 120 km/h vec pocinje da posustaje pa ne ide mnogo dalje. Ne znam da li zavisi od raspolozenja ili od nivoa adrenalina ili je skup faktora. Svakako da prija ponekada malo prodivljati i sici sa motora sa onim cudnim osecajem u nogama1lol.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 618 postova
  • Motocikl: Transalp 650

Moj sadasnji motor je toliko bucan i trese da se zona "komfora" zavrsava na nekih 70, tako da kapiram da nisam sa njim vozio "brze od zivota" brze od neke tetkice za volanom se i desavalo 1moto3.gif

• Drug član, 2861 postova
  • Motocikl: strom 650

Nekom zona komfora 70 nekom 150 ,a nekom bogami i 200+.

Ja sam uvek u mojoj zoni komfora.Za neke je to brzo za neke sporo al šta ću im ja.

Sve motore u principu vozim u drugoj trećini obrtaja to motoru najviše prija i na svima mi je tu bila zona komfora.E sad na nekima je to bilo sporo pa sam kupio veći motor.

• Podržavam 2

• čeka dobru titulu, 1375 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Definitivno mi je "zona konfora" nestabilna, prvenstveno zavisi od raspoloženja, koncentracije ili umora. Čak na istim rutama varira (sa jednakim malo pre pomenutim faktorima) i u zavisnosti od intenziteta saobraćaja.

Izraženo u brojkama, tj ono km/h nema šanse da znam koja je to "zona".

Sve je dobro dok nije "zona sumraka".

• Podržavam 1

• МК Братство, 1943 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 RT

Једном у току вожње када се за то стекну услови на путу одврнем гас до краја и возим пар минута пун гас то је око 155км на сат...углавном на магистрали ако самсам око 100 на сат у групи углавном око 80 90 на сат,ретко када смо на ауто путу онда је до 120 км на сат !!!

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: Ducati 748 S

Deo puta koji poznajem vozim brze ( brzo ) , deo puta koji ne poznajem , tad se ne zalecem . Mada i ovo prvo zavisi od raspolozenja i naravno uslova puta i saobracaja.

Mislim da se termin "brze od zivota" koristi kad neko jurca, na mora bukvalno, toliko da gubi kontrolu nad situacijom tj. u istoj toj situaciji bi mogao odreagovati da je isao sporije tj. da je zadrzao kontrolu. Ne znam da li ima u recniku1lol.gif

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Jel "van zone komfora" ono kad malo pređemo ograničenje pa se ne osjećamo komforno ili kad možda i ne pređemo ograničenje, al se vozi tako da se i sam usereš od straha pa ti bude nekomforno, kad siđeš s motora :D pošto te uobičajeno tek tada stigne ::)

Ovo prvo nonstop, sem po gužvi, vozim 70-80, moja zona komfora, al kažnjivo pa nije baš bezbrižno.

A nekad je prva, druga, pa točak uhvati malo klizavog asfalta, pa krene ples, a gas se ne pušta, pa kad točak uhvati onda treća, pa četvrta, pa krivina, dvije niže, ples, pa kontre i naginjanja u krivinu, pa počne prednji da popušta, pa ga iskoriguješ, eto izlaza iz krivine, gas, pa se zadnji opet nešto vrpolji, twin kliže na potpuno drugačiji način od redne četvorke, treća, četvrta, pa tako dokle sam krenuo ili dok me neko sa autom ne poplaši...

Ovo povremeno, da ne kažem rjetko pošto to ne bi baš bilo tačno ::)

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: Tražim

To je ono kad sidjes s motora pa ti prvih pet minuta ni cigara ne treba1moto3.gif

Ako je ovo definicija, onda nikad. Palim cigaru čim siđem s motora :moto3:

• Drug član, 2775 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

To je ono kad sidjes s motora, a treba ti cigara, a nema ko da ti je zapali! A ti ne mozes, jer se od adrenalina treses k'o da te strefio Parkins! :D :D :moto3:

• Podržavam 3

I onda ostavis motor u garazu pa kurcevitim hodom ides do zgrade da udjes u stan..prvi put u zivotu kada sam uhvatio malo jacu krivinu sa 100 na sat..nezaboravno1moto3.gif a noge onako blago posrcu pa zato je i hod takav kao oni pimpovi po filmovima1moto3.gif

• Ne silazi, 6551 postova
  • Motocikl: konzerviran

Bas sam nesto filozofski raspolozen...al' ne bih da vam strikam rolku (mozda samo malo).

Danas, samo u toku prepodneva sam u gradu video par vozaca dvotockasa (namerno necu da upotrebim bilo koji drugi termin), kako svojim potezima...kako brzinom tako i raznim drugim manevrima...brzaju u problem. Ne ide se samo brzinom motora, brze od zivota. Ide se tako kad smo brzi od pameti, od razuma, od strpljenja. Nekada je dovoljno i "samo" 50 na sat, da sebi napravis opasan problem. Na brzinu.

• Podržavam 9

• Drug član, 467 postova
  • Motocikl: V2- americki

Obicno 120-140 na otvorenom putu, na auto putu izmedju 140-160 a najbrze je bilo oko 280km/h i pritom me je tip obisao sa oko 320-330km. Prodao sam stari krs i sada vozim naked :nanana:

• Zainteresovan, 285 postova
  • Motocikl: U potrazi

Obicno 120-140 na otvorenom putu, na auto putu izmedju 140-160 a najbrze je bilo oko 280km/h i pritom me je tip obisao sa oko 320-330km. Prodao sam stari krs i sada vozim naked :nanana:

Jel ovo Marquez pravi neki touring po Srbiji?

• Podržavam 2

Vozao se na pauzi za rucak odem van grada i skrecem na sporedni put nisam pazio koliko brzo idem i shvatim da ne mogu da uhvatim krivinu u svojoj traci i da cu da predjem u levu na sporednom putu..u samoj krivini nema nikoga ipak sam uspeo nekako bar malo da prikocim ali sam usao u levu kad vidim kamion ispred sebe..brzo predjem u desnu i podignem ruku javim se coveku iz izvinjenja javi se i on meni i nastavim da vozim i pomislim koji sam kreten...cepanje krivina je jedno ali skretanje od 90 stepeni zahteva kocenje..mogao sam i sebi i coveku da napravim problem. Moram da spustim zonu komfora na nizi nivo jer ovako ce opet neko sranje da se desi.0stabre.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja