Dzony93 368 Napisano Jul 31, 2013 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Kawa er6n. Od skoro je poceo da mi se javlja problem. U toku voznje mi se ugase cajgeri nema struje, tj nekad se jedva vide zmigavci i to je to. Cim usporim ako ne turiram motor se ugasi, i posle da bi ga upalio moram na gurku. Tada kada dam kontakt pre nego sto pocne guranje, cajgeri se opet upale i sve normalno, dok se opet ne ugase cajgeri u toku voznje i tako ispocetka. Pre toga normalno sam vozio motor, ugasio ga i kada sam hteo da ga upalim kao da je jedva zaverglao, kada sam stigo kuci nije hteo da zavergla samo cudan zvuk kao da nema snage. Akumulator sam napunio i vratio u motor i sve je ok, i tako odjednom u sred voznje se isprazni . Sada sa poslednjim punjenjem je izdrzao 4 dana ali zmigavce nisam ni koristio ( desilo mi se dok sam cekao na semaforu sa upaljenim zmigavcem da je poceo ga se gasi...) Bio sam do servisa gde prodaju akumulatore i rekli su mi da je akumulator pri kraju navodno , ali kada je merio voltazu dok je motor radio, snaga nije prelazila oko 12.20v, ni sa turiranjem nije iso dalje od toga ( blago je varirala i nista vise). Sada da li je regler ili akumulator vise ne znam ni sam, deluje kao da ga napuni malo ali se ponovo ugasi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
biza 829 Napisano Jul 31, 2013 Svrati ponekad, 344 postova Lokacija: zemun Prijavi odgovor kao problematičan malo je 12,2v treba oko14v da puni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanXRV 20 Napisano Jul 31, 2013 U prolazu, 83 postova Lokacija: BG Motocikl: nekada Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan proveri da nije zbog lose mase. Slican problem sam imao na autu - ne bas tako ozbiljno kao kod tebe ali slicno. Razlog su bila 2 zardjala srafa i napon na klemama nije prelazio 12.5v dok auto radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6103 Napisano Jul 31, 2013 Svakom po zasluzi, 12435 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Regler ili stator alternatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rex 432 Napisano Jul 31, 2013 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: beograd, Motocikl: pantelija Prijavi odgovor kao problematičan ja sam imao sličan problem na suzukiju,u sred vožnje mi izgubi svetla,obrtaljku i isprazni akumulator.pošto menjao regler morao da nađem šta ga zeza elem meni je problem u kutiji za osigurače,konstantno mi topio dva osigurača, problem što u Lapovu plastične osigurače mogu da kupim samo kod kineza a oni normalno klimataju u ležištu. proveri da i tebe ne zeza ista stvar pošto su svi simptomi isti. ako nije to onda je moguće da je regler ili slab akumulator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Jul 31, 2013 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Pre oko mesec i po dva sam ugradio integrisano stop svetlo sa led diodama tu ima i zmigavce, nisam neki strucnjak za elektroniku ali sam ga lepo spojio i zastitio izolir trakom. Videcu sutra sve kablove da propratim da nije neki okrznut negde, a i usput do majstora da odem da proverim sta moze da bude.... Videcu isto akumulator je na punjacu sad da ga ostavim dan dva ovako i da vidim da li se prazni van motora, a regler i ja mislim da je to ali o5 makar malo napuni akumulator ... A ovi osiguraci sto su fabricki ovakve nigde nisam video ovako tanke i kratke o.O Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducatista 223 Napisano Jul 31, 2013 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Ducati 748 S Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator moze da radi lepo i kada mu kapacitivnost opadne na 60% , a ne moze merenjem napona da se utvrdi da li je akumulator dobar , mora da se izmeri gustina elektrolita. Proveri srafove za masu , da li regler puni i ispitaj alternator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spanta 199 Napisano Avgust 1, 2013 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Tražim Prijavi odgovor kao problematičan Poslušaj ti lepo Arakisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Avgust 1, 2013 (promenjeno) Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Poslušaj ti lepo Arakisa. I ja sumnjam da je to, nikako da odem do majstora, cimanje mi mogu da odem do njega, pa tamo da dopunim akumulator, a sam nikako ne mogu da idem... Sto se tice ako je u pitanju alternator ili stator, da li tu ima popravke ili mora novi deo...? Promenio Avgust 1, 2013 član Dzony93 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Avgust 1, 2013 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Crko regler , proverio malopre kod majstora... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 602 Napisano Avgust 1, 2013 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Aj da pitam u ovoj temi, da ne otvaram novu. Fabricke sijalice na mom motoru su 35W, a ja sam stavio jace, od 55W. Merio sam kako motor puni dok su sijalice ugasene i pokazuje 14V pri oko 3000 obrtaja, a kad ukljucim sijalice pokazuje 12,2V. Da li je normalna ovolika razlika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6103 Napisano Avgust 1, 2013 Svakom po zasluzi, 12435 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nije Može da bude razlika do 0.2V. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 602 Napisano Avgust 1, 2013 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Au, pa sta da radim, jel mogu da zeznem alternator ovako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6103 Napisano Avgust 1, 2013 Svakom po zasluzi, 12435 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Naravno Trošiš više struje nego što tvoj stator može da "nadomiri" i onda trošiš struju iz akumulatora...dok se ne isprazni. Menjaj te sijalice originalnim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 602 Napisano Avgust 1, 2013 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Sad ne mogu da vratim originalne nikako, jer su mi originalne bile Ba20d, pa su farovi preradjeni da staju H4. Stavicu onda H4 35W, sa njima ce valjda raditi kako treba? Hvala EDIT: Meni su sijalice vezane za akumulator, tj. mogu da rade i kad je motor ugasen, ali pretpostavljam da moram da stavim 35W Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...