Jump to content

Moto Zajednica

New Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 419 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19

Afrika izgleda dobro i ako bude imala uspeha makar upola kao stari model bice pun pogodak.

Sad je pitanje kad izadje kako ce se 20+ godina stare afrike prodavati za 5k eura.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Jednocilindras od 20 god nema da valja bez 1500 eur, a cena Africa ce ostati ista. Nova Africa nema veze sa starom.

Ovo je trebalo da bude nova ST , a ne AT.

V motor je V motor.

• Podržavam 3

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Jednocilindras od 20 god nema da valja bez 1500 eur, a cena Africa ce ostati ista. Nova Africa nema veze sa starom.

Ovo je trebalo da bude nova ST , a ne AT.

V motor je V motor.

Ne brini, ići će taj paralel pod 270 i bolje od hodinog V motora.

Ok mozda je to i bolje, al nekako sam emotivno vezan za V zvuk, V motorno kocenje, i sto je naj bitnije to nam je bila jedna od bitnih razlika da nas ne bi stavljali u isti kos sa Stenerasima. :)

Jednostavno, Africa bez V agregata je isto kao i Partibrejkersi bez Cana.

Eto, to mi malo smeta i nije mi jedinstvena kao stara Africa bas iz tog razloga. Utapa se u more istih motora, tipa malog GS-a, malog Tigera, neke male Tenere uskoro, itd ....

Zato sam se i odlucio na KTM, podseca me na prvu ljubav.   ;)

• Sviđa mi se 1

Ok mozda je to i bolje, al nekako sam emotivno vezan za V zvuk, V motorno kocenje, i sto je naj bitnije to nam je bila jedna od bitnih razlika da nas ne bi stavljali u isti kos sa Stenerasima. :)

Eto, to mi malo smeta i nije mi jedinstvena kao stara Africa bas iz tog razloga. Utapa se u more istih motora, tipa malog GS-a, malog Tigera, neke male Tenere uskoro, itd ....

Zato sam se i odlucio na KTM, podseca me na prvu ljubav.   ;)

Ti si veliki emotivac.  :takoje:

• Sviđa mi se 1

Zato sam se i odlucio na KTM, podseca me na prvu ljubav. ;)

Ti si veliki emotivac. :takoje:
Ni ti nisi nista bolji, cim se vec dvadeset godina ne razdvajas od tvoje drage tenerice. :)

Zato sam se i odlucio na KTM, podseca me na prvu ljubav. ;)

Ti si veliki emotivac. :takoje:
Ni ti nisi nista bolji, cim se vec dvadeset godina ne razdvajas od tvoje drage tenerice. :)

17 da budemo precizniji !!

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Pa i treba da bude žgoljava. Ne može da ima 180 kg i da izgleda kao debela krmača. Elem, meni je jedan drugi deo zapao za oko: boja dekle - znači carevi su ovi u Hondi koliko su pažnje poklonili nekim sitnicama. Evo ga ispod originalni XRV agregat :)

KINHTHRASteliko.png

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Izgleda da su je uslikali u stvarnosti po prvi put.

http://www.motorrevu.hu/galeriak/honda_africa_twin_bernhard_m_hohne/148609

Meni ovde nesto ne stima, ili je ovaj neki nogonja ili je sjediste nisko ili???  :zbunjen:

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

... ili su fudasteri previse napred, sto nikako ne stima voznji u off-u. I kad bi taj turing vizir mogao da se spusti u masku.  :stabre:

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Mislim da je ovaj čova vrlo krupan (ako uporedimo sa prednjim točkom od 21" onda ovaj ima cca 190-195ccm). Takođe, na fotki ispod se lepo vidi da je prednji točak malo odignut od asfalta. Znači da su prednje vile ful napolju a zadnji kraj dobro sabijen (moguće da je i inače zbog testa maksimalno opterećen). Verovatno kad je video da ga fotkaju čovek je nabo po gasu da utekne paparacima a motor praktično krenuo na zadnjaka... Ceo segment fotki snimljen je u burstu u sekund i po do dva. Meni se sviđa što je motor stvarno "slim & fit" :)

Btw., ne vidim da je položaj sedenja posebno drugačiji od bilo kakve veće endurače:

Motorok-Honda-Africa-Twin-Bernhard-M-Hhn

11_ADVTouringShootout-3-3.jpg

• Podržavam 1

• U prolazu, 32 postova

Dobro je da su joj stavili paralelni twin....ipak je taj tip motora mnogo bolji od v modela.Ima bolje performanse ....garant ima manje da trosi i linearnije da razvija snagu....v agregar jos fura samo Harli zbog specificne tradicije.

• Podržavam 1

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Dobro je da su joj stavili paralelni twin....ipak je taj tip motora mnogo bolji od v modela.Ima bolje performanse ....garant ima manje da trosi i linearnije da razvija snagu....v agregar jos fura samo Harli zbog specificne tradicije.

Uh, ne mlati.

• Podržavam 2

• U prolazu, 32 postova

Ako pricamo za koncept maksi endura v motor je prevazidjen...Guzzi ima neki izokrenuti v tvin boxer ...jbl ga sta je ali je tesko njesra ...Suzukijev strom se realno nije proslavio sa 1000 -rkom ...nadam se da su kod novg ispravili sve decje bolesti....e sad Honda je fala bogu ukapirala sve to i izabrala paraleni tvin....tip motora sa kojim ima najvise sanse da izvuce najbolje performase  uz minimum rizika kvarova.

• Podržavam 2

Moguce je da ne kapiram.....zato i postoji forum da mi neko ko je pametnije objasnji o cemu je rec.

Nisi ništa pogriješio - novi paraleli koji imaju pomak faze cilindara 270 stepeni, ponašaju se kao "dva singla", imaju

odličan okretni momenat i puno su elastičniji od običnih rednih dvocilindraša stare koncepcije, na koju većina misli.

Ići će taj redni jako dobro.  :takoje:

• Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja