zdjelarm 164 Napisano Octobar 4 Zdjelarm, 146 postova Lokacija: Vračar Motocikl: Honda Africa Crf 1000 adv Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru u vezi sa dct ili pak dtc a kao iskisniji bajker razreši mi još jednu dilemu manuelni ili automatik menjačNajbolje je imati oba. Ali ako imas afriku onda neka bude dct. Mecka nije zuta a ferari zeleni Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Octobar 4 Zainteresovan, 792 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan To je vise stvar ukusa. Meni je automatski menjac na motoru ozbiljan smor. Jednostavno volim da saltam, daje neku posebnu draz, volim osecaj kvacila, vise i bolje komuniciram sa motorom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
honda pa sve onda 32 Napisano Octobar 4 U prolazu, 29 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pitam iz jednog praktičnog razloga manuel ili automatik pošto sam stariji čovek posle 250-300 km leva šaka mi se pomalo koči od silnog šaltanja po lepim vijugavim ptevima i kako se pokazao cvic šifter na manuelnim afrikama i da li ke skupa ugradnja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
honda pa sve onda 32 Napisano Octobar 4 U prolazu, 29 postova Prijavi odgovor kao problematičan Inače iman hondu cb 500 xa ali ozbiljno planiram afriku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Octobar 4 Zainteresovan, 792 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ti iz tog razloga vise legne DCT. Kvik sifter ima kolega @lestra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdjelarm 164 Napisano Octobar 4 Zdjelarm, 146 postova Lokacija: Vračar Motocikl: Honda Africa Crf 1000 adv Prijavi odgovor kao problematičan Zabavnije je menjati brzine samo sto cesto posle nekog vremena dosadi. Manuelni je brzi sa jedne strane, sa druge nema sanse da na manuelcu izmenjas nogom kao na dct rukom. Ako za po gradu nemas skuter dct je def bolji. Ako imas i skuter za grad onda razmisljaj i o manuelcu. Ako i dalje ne znas sta je bolje, uzmi sta je skuplje Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Octobar 4 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Dct je dobra stvar, lepo je imati, ali nije neophodno.Ja sam na to gledao kao dodatnu opremu, i za te pare sam uzeo neophodnije stvari(kofer, crash bar, centralni...)Sve zavisi od prioriteta, da daju džabe uzeo bih i dct Sent from my M2101K6G using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1235 Napisano Octobar 5 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Ko jednom kupi DCT, i nauči se kako se najbolje koristi, on vozi motor, a ne "kvačila". Fokus se prebaci sa njakanja kvačila i menjača na uživanje u vožnji. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
honda pa sve onda 32 Napisano Octobar 5 U prolazu, 29 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih probao dct ali me mnogi plaše Dok ukapiraš modove koji je za šta uvek u grupi kreneš zadnji kad se uključi nešto što nosi hteo.Ali vidim da ima dobrih kolega koji će me naučiti nije valjda sveto pismo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Octobar 5 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, honda pa sve onda je napisao: Ja bih probao dct ali me mnogi plaše Dok ukapiraš modove koji je za šta uvek u grupi kreneš zadnji kad se uključi nešto što nosi hteo.Ali vidim da ima dobrih kolega koji će me naučiti nije valjda sveto pismo DCT menjač je što se mene tiče najinventivnija stvar koja je inkorporirana u motocikl kao što je Afrika. Ne bih se dvoumio ni sekund da kupujem AT. Imao sam Integru 700 sa tim menjačem i zabavniju vožnju skuterom nisam imao. Nema tu preteranih modova i vrlo je intuitivno osmišljen sistem…samo napred ako je moguća kupovina! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1481 Napisano Octobar 5 Drug član, 571 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Za gužve i gutanje kilometara nema bolje od AT. Za guštanje je manuelac zakon. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1883 Napisano Octobar 5 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, maza1 said: Ko jednom kupi DCT, i nauči se kako se najbolje koristi, on vozi motor, a ne "kvačila". Fokus se prebaci sa njakanja kvačila i menjača na uživanje u vožnji. Na moto forumu si brt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7141 Napisano Octobar 5 Drug član, 2988 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, honda pa sve onda said: Ja bih probao dct ali me mnogi plaše Dok ukapiraš modove koji je za šta uvek u grupi kreneš zadnji kad se uključi nešto što nosi hteo.Ali vidim da ima dobrih kolega koji će me naučiti nije valjda sveto pismo Plaše te oni što ga nisu ni probali a kamoli imali, kladim se u pivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
honda pa sve onda 32 Napisano Octobar 5 U prolazu, 29 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma netreba da se kladiš da sednemo pa da stučemo i pet ako treba kad nevozimo i razmenimo iskustva sa motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Braja24 35 Napisano Octobar 5 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF1100 Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan 25 minutes ago, Andrej_Hotstepper said: Plaše te oni što ga nisu ni probali a kamoli imali, kladim se u pivo. Ja sam vozio puno NC700X sa DCT od drugara. Odusevio me je menjac i sam motor. Onda sam kupio 2023.godine novi NC750x sa DCT, vozio ga godinu dana i ove godine uzeo novu Afriku sa DCT. da li je kvacilo mama? Jeste. Daje taj osecaj u voznji da ti nesto radis i doziras, bolje je motorno kocenje. Volim kvacilo, volim menjanje brzina. DCT zahteva navikavanje u smislu vise kocenja kocnicom u serpentinama. sa druge strane DCT je bolji za grad, u serpentinama manuelna Afrika moze samo da mi gleda tablicu. DCT menjac u S2, S3 ili u M modu je neuporedivo brzi od manuelnog. O semaforima da ne pricamo - tesko je i R-ovima da te stignu. e sada. Posle prakticno 3 DCT motora i ja podsvesno zelim manuelac. Vozio sam par KTM-ova (790 Duke, 890 Adventure R) i nedavno Strom800DE od drugara. Uzivao u menjacu, quick shifteru, pucketanju na promenama brzina…sve je to lepota motora i zbog toga ih i vozimo. racio i dalje govori DCT, srce mozda manuelac. Ako govorimo o Africi onda sigurno DCT. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdjelarm 164 Napisano Octobar 5 Zdjelarm, 146 postova Lokacija: Vračar Motocikl: Honda Africa Crf 1000 adv Prijavi odgovor kao problematičan Jedini momenat kada meni fali kvacilo jeste onaj trenutak kada ides sporo i doziras kvacilom izmedju prve i druge, npr lakat krivine uzbrdo.Sve ostalo ne na strani dct. Da nije tako ne bi bmw kopirao hondu Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16527 Napisano Octobar 5 Integrisan, 4950 postova Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, zdjelarm said: Jedini momenat kada meni fali kvacilo jeste onaj trenutak kada ides sporo i doziras kvacilom izmedju prve i druge, npr lakat krivine uzbrdo. Sve ostalo ne na strani dct. Da nije tako ne bi bmw kopirao hondu Sent from my iPhone using Tapatalk E vidis ja sam se ovo uvek pitao - kako se voze te krivine i serpentine? Da li se salta u prvu pa polako gas, jer znam da je fazon NI SLUCAJNO u krivinu sa motorom pod kvacilom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Braja24 35 Napisano Octobar 5 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF1100 Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, zdjelarm said: Jedini momenat kada meni fali kvacilo jeste onaj trenutak kada ides sporo i doziras kvacilom izmedju prve i druge, npr lakat krivine uzbrdo. Sve ostalo ne na strani dct. Da nije tako ne bi bmw kopirao hondu Sent from my iPhone using Tapatalk Ne kopira BMW Hondu. Sve su to samo aktuatori na kvacilu i zupcanicima (ASA, yAMT…KTM-ov novi “automatik”). Jedino je DCT kompletan dual clutch menjac i to još uvek nema niko osim Honde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Octobar 5 Zainteresovan, 792 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Interesantan je i Hondin E-clutch. Mozes da kvacilas, a i ne moras... Japanci su uvek u trendu sa inovacijama, kinezi kopiraju iste... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdjelarm 164 Napisano Octobar 5 Zdjelarm, 146 postova Lokacija: Vračar Motocikl: Honda Africa Crf 1000 adv Prijavi odgovor kao problematičan I da mi objasniš detaljno ne bih shvatio Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11138 Napisano Octobar 5 Drug član, 1278 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan meni kao zakletom manuelcu kome je iskrsla dobra zamena za Afriku sa dct, jedino fali sto ne mogu da turiram deci kad mi masu pored puta,sve ostalo S3 i vozi Miško. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Octobar 5 Zainteresovan, 792 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan I zbog takvih kao ti, Afrikance ce da stavljaju u isti tabor sa nafuranim GSovcima...Čiko zašto ne tuvivaš... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2724 Napisano Octobar 5 Drug član, 1629 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ubaci u N Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11138 Napisano Octobar 6 Drug član, 1278 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, RankoBg87 je napisao: Ubaci u N probao brate neće , u N moze samo kad stanes 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2724 Napisano Octobar 6 Drug član, 1629 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Hm, znam kad sam bio u auto skoli, instruktor na integri, prolazimo tunel neki ja svoj turiram, kaze on cek ovaj da cujes, isturira i krenu opet, kontam da ga ubacio u N. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...