BRACO 3311 Napisano Jul 29, 2020 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Jeeeebote kao juče da je otvorena tema i nagađanja hoće li je biti i kolika ce biti a ono 7 godina prošlo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZERO CORD ADV 641 Napisano Jul 29, 2020 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Ježevica - Požega Motocikl: KTM 450 EXC-R, Honda Africa crf1000L Prijavi odgovor kao problematičan Valjda je kod nas ipak BMW GS preplavio tržište pa se kolege i dalje ne odlučuju često za novu Afriku. Još uvek ih malo ima. GS je sličan motor, pa se u neku ruku može nazvati konkurentom, pogotovo manji modeli 750 i 800. Ja nisam imao tu dilemu. Kao sto rekoh tražio sam adekvatnu zamenu za KTM i pa mi je GS nekako iskakao mnogo više od Afrike u poređenju. I mislim da nisam pogrešio. Verujem u ovaj motor, između ostalog za to sam se i odlučio za njega. Ipak, Honda će morati još puno krugova okrenuti točkove da bi je poredili sa KTM-om, koji je ušao u legendu i obeležio vreme u kategoriji za koju je osmišljen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jul 29, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Na off vožnji, motor je pravo olakšanje za vožnju i pravo uživanje. Trakciju sam podešavao na prvi stepen (nisam pronašao može li se eliminisati), isključim ABS zadnjeg točka i Interesuje me da li ti nedostaje kontrola kvačilom na offu? Pitam jer su to navodili kao nedostatak u stranim reviewima. Kod nas mislim da mali broj ljudi koristi motor u takvim uslovima kao ti, a na putu ne treba porediti DCT sa običnim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZERO CORD ADV 641 Napisano Jul 29, 2020 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Ježevica - Požega Motocikl: KTM 450 EXC-R, Honda Africa crf1000L Prijavi odgovor kao problematičan Na KTM-u sam često koristio kvačilo jer i u prvoj je znao da se ugasi bez dovoljno obrtaja pod opterećenjem. Ovde je raspored snage pri manjim obrtajima dosta povoljniji pa sigurno neće previše nedostajati kvačilo. Tek sam krenuo na off pa ću deliti utiske u budućim, zahtevnijim vožnjama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Jul 30, 2020 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, ZERO CORD ADV je napisao: Valjda je kod nas ipak BMW GS preplavio tržište pa se kolege i dalje ne odlučuju često za novu Afriku. Još uvek ih malo ima. GS je sličan motor, pa se u neku ruku može nazvati konkurentom, pogotovo manji modeli 750 i 800. Ja nisam imao tu dilemu. Kao sto rekoh tražio sam adekvatnu zamenu za KTM i pa mi je GS nekako iskakao mnogo više od Afrike u poređenju. I mislim da nisam pogrešio. Verujem u ovaj motor, između ostalog za to sam se i odlučio za njega. Ipak, Honda će morati još puno krugova okrenuti točkove da bi je poredili sa KTM-om, koji je ušao u legendu i obeležio vreme u kategoriji za koju je osmišljen. A 790 Adv Ti nije bio opcija pored Africa-e? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZERO CORD ADV 641 Napisano Jul 30, 2020 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Ježevica - Požega Motocikl: KTM 450 EXC-R, Honda Africa crf1000L Prijavi odgovor kao problematičan Bio je opcija ali ih još nema u ponudi polovnih. Za nov je trebalo značajno uvećati budzet a već je bio rastegnut maksimalno. Pre toga je bila opcija KTM 1050, 1090 ili 1190 ali na nagovor prijatelja koji ih je sve imao, odustao sam. Takođe, za 2013-2017 god. skuplji su od Afrike. Na kraju kompromisno rešenje je palo na Afriku. Solidni komentari korisnika, veliko ime, god. 2017, normalna kilometraža za dve godine korišćenja i solidna cena, što je godilo jer nema kofera i nosača koje planiram na zimu da pravim po ugledu na prethodne za KTM. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdjelarm 164 Napisano Avgust 5, 2020 Zdjelarm, 146 postova Lokacija: Vračar Motocikl: Honda Africa Crf 1000 adv Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosn 67 Napisano Novembar 28, 2020 U prolazu, 79 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda AfricaTwin CRF1000D2J, Yamaha XMAX 400 Prijavi odgovor kao problematičan Odličan video o dct-u na africi, vrlo korisni saveti.Sent from my SM-N975F using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Novembar 29, 2020 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan Oво доле је вожња!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8363 Napisano Decembar 3, 2020 Drug član, 1860 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Africa 1000, godiste 2016. , da li ima vise SPORT rezima na DCT-u (poput NC750) ili samo jedan SPORT i jedan DRIVE (poput NC700) ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZERO CORD ADV 641 Napisano Decembar 4, 2020 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Ježevica - Požega Motocikl: KTM 450 EXC-R, Honda Africa crf1000L Prijavi odgovor kao problematičan Moja ima jedan SPORT i jedan DRIVE. Pored toga ima mogućnost manuelnog menjanja brzina na tastere uz levu ručicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Decembar 6, 2020 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kod drugara na Africa Adventure DCT je imao sport 1,2,3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8363 Napisano Decembar 6, 2020 Drug član, 1860 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da je fora kao i kod Crosstourera, da 2017. ili 2018. + imaju tri moda za sport.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdjelarm 164 Napisano Decembar 8, 2020 Zdjelarm, 146 postova Lokacija: Vračar Motocikl: Honda Africa Crf 1000 adv Prijavi odgovor kao problematičan Kupis automatik sa svim opcijama sednes i krenes da podesavas trakcija 1-6, d, s1,s2,s3, pa engine break, pa mode pa ti ne odgovara, pa zaboravis kako se podesava, stanes pa opet u krug i onda postavis sebi pitanje ko je ovde lud... Vozi sta god da imas, kao da je bitno, ko će to sve istipkati Sent from my iPhone using Tapatalk 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZERO CORD ADV 641 Napisano Decembar 27, 2020 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Ježevica - Požega Motocikl: KTM 450 EXC-R, Honda Africa crf1000L Prijavi odgovor kao problematičan Potreban mi je koristan savet. Zna li neko da li na Africi ima još negde osigurača osim ispod sedišta? Pre dva meseca pokušam da doduvam gumu na mali kompresor priključen na 12V, na motoru. Posle desetak sekundi rada, kompresor stane. Prvo sam pomislio da je do kompresora ali kasnije vidim da mi na utičnici nema napona. Bio sam ubeđen da je neki osigurač izgoreo ali danas pregledam sve osigurače ispod sedišta i svi su ispravni. Ima li neko ideju gde da tražim kvar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosn 67 Napisano Decembar 27, 2020 U prolazu, 79 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda AfricaTwin CRF1000D2J, Yamaha XMAX 400 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš na desnoj strani, napred, ali evo uputstvo pa baci pogledaj. AFRICA TWIN_32MKS600_0.pdf - Google Drive DRIVE.GOOGLE.COM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1272 Napisano Decembar 28, 2020 Drug član, 1067 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan isti slučaj sam imao sa mojim Tracerom, pa pošto nisam hteo da stavim jači osigurač kako bi sačuvao navigaciju ili nešto slično, izveo sam posebnu liniju od aku do nove utičnice za upaljač (kompresor) i ugradio linijski osigurač odgovarajući za kompresor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZERO CORD ADV 641 Napisano Decembar 28, 2020 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Ježevica - Požega Motocikl: KTM 450 EXC-R, Honda Africa crf1000L Prijavi odgovor kao problematičan Našao sam i par osigurača sa desne strane iznad lamele ali nisu ni oni od punjača. Ne znam gde može da bude. Još mi je ostalo da rasklapam masku da vidim ima li nešto ispod utičnice od 12V. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdjelarm 164 Napisano Decembar 31, 2020 Zdjelarm, 146 postova Lokacija: Vračar Motocikl: Honda Africa Crf 1000 adv Prijavi odgovor kao problematičan Srećna Nova sa puno bezbednih kilometaraSent from my iPhone using Tapatalk 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosn 67 Napisano Februar 11, 2021 U prolazu, 79 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda AfricaTwin CRF1000D2J, Yamaha XMAX 400 Prijavi odgovor kao problematičan Info za sve vlasnike Adventure modela. Honda je raspisala recall za rezervoar. U pitanju je problem sa zapusavanjem filtera goriva u pumpi. Tokom procesa proizvodnje nesto su zajebali, pa ima nekih ostataka od unutrasnje zastite u rezervoaru i to se gomila i zapusi filter. Kao posledica hoce motor da stuca, i da gubi snagu itd.... Ovo vazi samo za Adv model, standardne Afrike nisu pogodjene ovim i ja nisam video ni jedan slucaj na netu. Inace o ovome ima na svim Afrika forumima, kao i na ADV forumu. Kod amera je ovo dosta izrazeno, mozda i zbog etanola koga imaju, oni prakticno i nemaju standardo gorivo. Opoziv ide po VINu. Nisu svi pogodjeni, trebalo bi da Vas zovu iz Delte (mene bas danas zvali da me obaveste da su delovi poruceni i da ce mi zakazati servis naknadno). Nikakvih problema nemam sa masinom, ali se opoziv svakako sprovodi, ako ste na spisku. Bas sam pre neki dan bio u Delti i pricao sa glavnim majstorom (ko ide u deltu na servis zna ko je covek) bas u vezi ovoga i rece da cekaju finalno od Honde spisak sta i kako se menja, inace je opoziv raspisan vec neko vreme, kad eto danas krenuli u proceduru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZERO CORD ADV 641 Napisano Mart 2, 2021 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Ježevica - Požega Motocikl: KTM 450 EXC-R, Honda Africa crf1000L Prijavi odgovor kao problematičan Mesto osigurača od priključnice 12V, nisam našao u servisnoj knjizi ali sam uspeo da ga pronađem ispod prednje leve maske koja se drži na par šafova i par žabica. Nije komplikovano skidanje. Osigurač je od 7,5A i pregoreo je od priključenog kompresora pri doduvavanju gume. Informacija će možda značiti ako se nekome desi ovakav kvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosn 67 Napisano April 26, 2021 U prolazu, 79 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda AfricaTwin CRF1000D2J, Yamaha XMAX 400 Prijavi odgovor kao problematičan Da napisem i razresenje oko opoziva za rezervoar. Sve zavrseno, zamenjeni filteri, ociscen rezervoar (ovo je po poceduri koju je Honda propisala). Mozda je motor malo mirniji na leru, a mozda se i tripujem, u svakom slucaju nisam ni imao nikakvih problema. Cela zezancija kosta nekih 100e, delovi i ruke. Naravno nije nista naplaceno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guster84 0 Napisano Maj 23, 2021 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko prodaje Africu rs04 ili rd07 ako ima nek pusti slike na viber 063434491,hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5407 Napisano Maj 23, 2021 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, Guster84 said: Da li neko prodaje Africu rs04 ili rd07 ako ima nek pusti slike na viber 063434491,hvala Rs niko, a promasio si temu, ovo je nova, ne stara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Maj 23, 2021 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekom treba Nissan x trail ,2002, Benzinac 2.0, uvoz iz CH,odlicno stanje i Kes, rado bih se menjao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...