DraganNS 8215 Napisano Septembar 21, 2020 Drug član, 1725 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Da malo podignem ovu temu iz mrtvila jer me lično tangira... Gledam neke ponude motora na PA, kod nekih piše da je plaćena carina i odrađen AMSS, prodaje se "na ime kupca" kao što kaže naslov ove teme. S' obzirom da je prošlo dosta vremena od otvaranja teme zanima me sledeće, ukoliko bih bio kupac: - šta su moje obaveze, samo rega ili i porez na prenos? - koju dokumentaciju treba da tražim/dobijem od prodavca da bih mogao da registrujem motor na sebe? S' tim u vezi, da li ima razlike ukoliko je prodavac "firma" u odnosu na situaciju kada je prodavac fizičko lice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luckygsxr 729 Napisano Septembar 21, 2020 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: N46 06.030 E19 45.398 Motocikl: Sveta Krava Prijavi odgovor kao problematičan Tebi ostaje samo registracija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagiii 40 Napisano Septembar 21, 2020 U prolazu, 61 postova Lokacija: Beograd, Zemun Motocikl: intruder Prijavi odgovor kao problematičan Registracija , samo dobro provjeriti sve papire jer mozda nije sve placeno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8215 Napisano Septembar 21, 2020 Drug član, 1725 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Šta sve treba da dobijem od prodavca od dokumentacije, ako može malo detaljnije, ko se razume? Nemam više emotikona, hvala svima koji se uključuju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Septembar 21, 2020 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan -Fakturu za navedeno vozilo sa "nekim" iznosom koja je blanko i upisuje se ime kupca. -Carinsku deklaraciju, nekoliko papira sa pečatima i ostalim podacima o vozilu -Papir da je uradjen pregled AMSS i naravno na papiru da pise da je prosao pregled i obavezno da je broj motora(masine) očitan. Jer ima slucajeva da prodje AMSS i dobije uverenje, ali na njemu pise br.motora nečitljiv(veliki problem u najavi). Izvod iz APR-a, tj. rešenje i PIB firme koja je uvezla vozilo. To je ista ona koja ti izdaje fakturu blanko, na kojoj se upisuje ime onoga na kome zelis da bude registrovano vozilo. Nadam se da nisam nesto zaboravio. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 578 Napisano Jun 14, 2021 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan On 25/06/2013 at 18:57, Shaft021 je napisao: Ovo pitanje sam postavio sa krajnje dobrom namerom...mozda nekome ovo zvuci i previse logicno,a evo ja sam postavio glupo pitanje,jer mi nije logicno.A logicno u ophodjenju sa ljudima moze da bude i ne logicno,sto sam iskusio vise puta,i to ne samo u vezi motora.A to,ukucaj u googleu,nas sve vise i vise dehumanizuje... Ukucao na google i opet dospeo ovde posle 8 godina od otvaranja teme. Zakljucak : ipak je korisnija tema nego ostalo sto sam cackao po netu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirkic 267 Napisano Septembar 22, 2022 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: VN1500A 88 Clasic,mastam o CB1000.... Prijavi odgovor kao problematičan Ovih dana treba da pazarim moped koji ide "na ime kupca" pa eto..malo edukacije Znaci tema valja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dosa 23 Napisano Maj 1, 2023 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo, Da li neko zna,koju i kakvu firmu treba da otvoris da bi uvozio motocikle "na ime kupca"? Da li taj uvoznik,posle na neki svoj profit placa porez ili je to pausalno? Posto je neko pomenuo....da li je usvojeno to da se i na ovaj nacin opete placa 2.5% za prenos? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4323 Napisano Maj 1, 2023 motoras, 2488 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Dok se vozilo ne registruje prvi put ne plaća se porez na prenos apsolutnih prava. Moze da promeni vlasnika bezbroj, samo kod notara na overu ugovora. Kada se vozilo uveze placa se porez na dodatu vrednost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5056 Napisano Maj 1, 2023 Drug član, 1894 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan To na ime kupca je kombinacija koji rade ljudi koji uvoze aute a država im toleriše. U svakom slučaju štedi se na porezu. Inače na svaki prenos mora da se plati porez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6291 Napisano Maj 1, 2023 Drug član, 1405 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Od dokumenata za taj proces potrebno je imati i papir gde pise kako je vozilo uslo u Srbiju. Na prikolici reg oznaka xxxx ili kamionu tom i tom potpis vozaca.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...