Jump to content

Moto Zajednica

SRBIJA-BUGARSKA-TURSKA-SIRIJA-JORDAN (PUTEVIMA LORENSA OD ARABIJE)

Recommended Posts

• Drug član, 1414 postova

Dukı, ako hoces da vıdıs ı slıke uloguj se na forum    scı       pasword (sıfru) znas.

Pozdrav za bandıtose ız suncanog Gazıantepa. Produzıo sam rutu kroz tursku malo ıstocnıje od planıranog :D. Sutra ıdem do Sırıje. Arabıjo, evo ı mene ;D :D;) Pojedose mı Turskı putevı zadnju gumu, moracu u Allepu da je menjam :-\ :). Ps: deca se ıgrala pa mı ıspraznıla akumulator. Sıpak cu sutra dalje ako ne nadjem punjac, a nedelja je ı nıko zıvı ne radı.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Hahahaha, poceh da vam kucam na engleskom,nije lako po inostranstvima, narocito ako ste u Damasku, Sirija. Ovde sam u Hostelu za 8 evra  dnevno, ostacu do sutra, ili prekosutra cak, pa palim direktno u pustinju, zbog toga sam i zapucao cak ovamo. Prrobblem mi prave neki papiri koje sam dobio za boravak u Siriji od samo 10 dana, pa sad ne znam sta da radim, ili cu u Jordan na brzinu, pa nazad, ili cu detaljdno da ispitam Sirijsku pustinju. Ovde mi svi turisti kazu da je prava divljina u Siriji i da je mnogo lepse nego u Jordanu koji se "evropeizirao" i cak i beduini su im za "izlozbu", a ne pravi. U Siriji je ono pravo arapsko, pa cu verovatno cepati kroz Sirijsku pustinju, nadam se da necu imati problema, jer su mi rekli da ne idem svuda, imacu prtoblema sa pogranicnom policijom prema Iraku, a mozda i sa al kaidom :-\ :'( :-X Jbg, probacu da se dogovorim sa njima za prolaz do jednog gradica blizu Iracke granice, kazu da je fenomenalan, ali je problem sto je skoro "zabranjen". Videcemo, u svakom slucaju imam samo 8 dana da izadjem iz Sirije.

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

Ti si prava lujka keve mi!!! Samo napred i izdrzi, uz tebe smo svi. Dobro razmisli da li mozes da stignes da sve to obidjes, nemoj da ti isteknu papiri, naj....si. A istini za volju dogurao si i van svih mojih ocekivanja, ajde islikaj tu Siriju i pali nazad.

Nemaju program za resize, pa moram da saljem samo po jednu sliku (ova je ispred hotela u Goreme (Kapadokija).

post-381-12878997228294_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 364 postova
  • Motocikl: CB125 K3

Bravo care,

Docepao si se Sirije!!! Nemoj bre da plasis posten svet sa tom potkapom. Koje su temperature preko dana? Nadam se da si se izvukao iz kishe.

Zar ne mozesh dobiti jos deset dana u Siriji pri drugom ulasku u zemlju tj. kada budes iz Jordana ulazio ponovo u Siriju?

Hajde, peglaj i cuvaj se. Uz tebe smo.

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Nemaju program za resize, pa moram da saljem samo po jednu sliku (ova je ispred hotela u Goreme (Kapadokija).

Ako koriste Windows, mozes odraditi resize i iz Paint-a. Image-Stretch/skew  i promenis vrednosti sa 100% na recimo 50% i to ti smanji sliku na jednu cetvrtinu a "tezinu" drasticno.

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Africa Twin

VLIKI pozdrav za desert rider-a . Nadam se da ti je do sad Sirijsko sunce isteralo Turski mraz iz kostiju . Evo izvukao sam ti danas neke informacije vezane za Siriju :

Produzetak vize ne bi trebao uopste da bude problem . Potrazis Immigration office ( U Allepo-u se nalazi tacno preko puta severne strane tvrdjave u Saharia al Qalaa ; u Hami  u Sharia Ziquar tacno naspram centralnih vodenica ) i ekstra 30 dana kosta 25  funti ( normalno Sirijskih ) . Necu sad da ti iznosim sta je vredno videti , jer tu vrstu informacija mozes da dobijes u svakom turist - birou . Pretpostavljam da te najvise interesuje povoljan smestaj . Interesantna stvar u vezi toga je da neki hoteli nude roof sleeping opciju . Dakle spavanje na krovu pod zvezdanim Sirijskim nebom za uglavnom simbolicnih 100 funti ( Po navedenom kursu 1EURO = 60 funti to mu dodje oko 1,7 evra ) Apsolutno romanticno - nema sta . Napomenucu ti kod kojih hotela postoji ta opcija . Dakle redom :

Aleppo : 1 Tourist Hotel  , Dala Sharia ul.( ovo ul. je ulica da ne bude zabune ) ; tel. 2216583 ; cena 700 funti ND ( nocenje dorucak)

2 Al Jawaher , al Faraj Sharia ul. ; tel.223 9554 ; cena 650 ND

Oba hotela su u neposrednoj blizini sahat kule - Tourist severozapadno , a Al Jawaher jugoistocno .

Hama :  U Sharia Shoukri al Quwatli ul. u neposrednoj blizini se nalaze dva hotela koja vaze za najpopularnije u Siriji medju backpacker-ima :

1. Riad Hotel  ; tel. 239 512 ; cena 400 funti ND

2. Cairo Hotel ; tel. 910 537 ; cena 450 funti ND .

Oba hotela nude roof sleeping ,al kad uzmes u obzir da za 7 - 8 evra dobijes sobu sa tusem , klimom , friziderom i TV-om - onda tu opciju mozda ne treba ni uzeti u razmatranje . Ako bas hoces da ustedis moja preporuka ti je da nadjes neku zapadnu ( u stvari mozda jos bolje (lepse ) Ruskinju - kazu da ih ima dosta tamo ) turistkinju i sa njom podelis sobu ( da ne kazem bas krevet) i troskove . Vec kad si tu mogao bi da skoknes i vidis  Krak des Chevaliers - najlepsi zamak na svetu prema recima Lorensa od Arabije

Palmira ( grad palmi ) . Pretpostavljam da si na njega mislio kada si spomenuo interesantan grad u blizini Iracke granice . Jest da ti je malo odstupanje od rute al je u svakom sluceaju vredno truda . Kazu da ljudi posetu Palmiri uglavnom dozivljavaju kao vrh celog putovanja kroz Siriju , pogotovu sto je to prakticno oaza u sred pustinje , a to je ono sto ti volis . Daklem hoteli :

1. Baal Shamin Hotel - ima opciju Roof sleeping za sica lovu

2. Citadel Hotel , cena 500 funti ND .  Oba ova hotela se nalaze odma do muzeja , a sa severoistocne strane zidina .

3.Umayyad Hotel ;  Saahat al Jamarek ul.( negde sesta paralelna ulica tacno  na istok od pomenuta 2 hotela ; tel 910 755 ; cena svega 300 funti

Damask :  Jedan pored drugog u Sharia Bahsa , severoistocno od citadele ( tvrdjave ) i tacno severno od Martyr trga nalaze se

1. Al Haramein Hotel  ; tel 231 9489 ;  cene   395 funti  ND , 175 funti dorm , 100 funti roof

2. Al Rabie ; tel. 2318374 ; cena 395 funti ND

U okolini Marty trga ima  jeftinih hotela , al posto  taj deo vazi za steciste lokalnih prostitutki i dilera mozda bi bilo bolje da se zaobidje . Ako bas imas zelju za avanturom i druzenje sa istima onda mogu da ti kazem da Beirut Hotel , juzno od trga za 300 funti deluje najcistije .

Ove informacije sam izvukao iz turistickog vodica u kome nazalost nema Jordana . Mozda ti nesto od ovoga bude od koristi , a za Jordan bi mogao neko od ekipe ko ima ADSL i vise slobodnog vremena da proba nesto da iscacka . U svakom slucaju najavi nam kojom trasom cepas dalje i da li ti treba neka dodatna informacija .

By the way - sto ne bi odradio jedno hodocasce do Jerusalima kad si vec dole ?

Taj vodic ti je malo stariji, jer su cene 20-30% vece od tamo navedenih. U Jerusalim ne mogu ni pod razno, jer bi mi zabranili povratak u Siriju. U palmiru idem verovatno sutra, a posle toga nema javljanja par dana, jer u pustinji jos nisu uveli net ;D. Imaju samo post ekspres via kamila fast ;D ;D :D;)

Damask je najstariji grad na svetu, ljudi su izuzetno prijatni i provodim se fenomenalno. Idem ovih dana do nekih manastira u pustinji iz perioda (2-3 vek) odmah posle Hrista, bice to fantasticno iskustvo za mene, gledano sa duhovnog aspekta. U Liban ne mogu, ljudi se ubijaju ko` besni po ulicama.

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: KLE 500

Oću i jaaa opet! Gledaj da nadješ neku  oazu kad budeš u palmiri, obavezno! Ima jako lepih... Uskočiš u bazen lepo, a oko tebe rajski vrt, i nemaš pojma  da si u pustinji! ma coooliranje...  8)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja