Jozza 365 Napisano Mart 25, 2023 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Za 40+ stepeni je odlično, inače 50-ca je "gusta" za te male motore. Na stranu što u kosilicu ide auto ulje, sa aditivima za umanjenje trenja, a MA2 moto ulja imaju baš obrnuto, aditive za povećanje trenja zbog lamele. Kako god, u vrh leta može za kosačicu, za celodnevno akanje po visokoj temperaturi Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Mart 25, 2023 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Nova je kosačica i piše SAE 30, 10w30 i 10w40, setih se da imam taj motul 10w40 i ajde. Neće joj ništa faliti, radi kao doxa, a i neću sa njom u Trebinje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Mart 26, 2023 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Дајте људи, косачица тера Хондину машину која се ставља на комерцијални картинг. Све смо те машине терали на 10 - 40 полусинтетика за ауто, возали су се по цели дан и то ко стигне а плати. Немојте да падате на маркетиншке трикове. Код картинга је окречеш до краја а овде је лимитирана на одреџени обртај, само немојте чекати да преџе 10 000 километара, мењајте чешче за да трајеSent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6592 Napisano Mart 26, 2023 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Za kosačice preporučujem NIS SAE30 za dizel radne mašine....i kontrolu nivoa PRE SVAKE upotrebe. Za nuždu, biće dobro svako drugo ulje.....sem ozbiljnih promašaja tipa 75, 90 i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Mart 26, 2023 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan И чишчење филтра за ваздух ако не после сваког, после сваког другог кошења.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Mart 26, 2023 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Filter mora biti malko mastan, a ulje se menja na kraju sezone, što je kod mene nakon 50 radnih sati. A mašina je Loncin 123cc, limitiran na 2850rpm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Mart 26, 2023 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Filter mora biti malko mastan, a ulje se menja na kraju sezone, što je kod mene nakon 50 radnih sati. A mašina je Loncin 123cc, limitiran na 2850rpm:46:Кад би била Хонда оригинал, коса би била боље решењеSent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Mart 26, 2023 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan То је та машина мање више.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Mart 26, 2023 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Krokodilo said: Кад би била Хонда оригинал, коса би била боље решење Sent from my SM-N960F using Tapatalk Motor je dovoljno dobar da nadživi šasiju. Samohodna, malo troši, lako pali, ne guši se. Nakon 250 sati rada menjao sam samo ulje, jednom svećica (zamenjena reda radi) i filter (sunđer) koji se zasitio jer ga je tata naprskao silikon sprejom umesto da ga je nauljio. Ne vidim realnu potrebu za mnogostruko skupljom Hondom. Što neko reče "neću se voziti na njoj" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Mart 26, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Istocio sam Optimu,i sipao Silkolene Comp nesto 15-50. Koji preporod,sa Optimom nije bilo boga d audje u neutral i menjac je bio kao kamen. Jel moguce da je takva razlika,ja mislio pokvaren mi menjac? Sad udje u N laganica,kao trikom. S druge strane oblajzno mi navoj od srafa poklopca filtera,onaj sraf dole sto ulazi u deklo i ko zna gde,i sad mi curi to lepo novo ulje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Mart 26, 2023 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Motor je dovoljno dobar da nadživi šasiju. Samohodna, malo troši, lako pali, ne guši se. Nakon 250 sati rada menjao sam samo ulje, jednom svećica (zamenjena reda radi) i filter (sunđer) koji se zasitio jer ga je tata naprskao silikon sprejom umesto da ga je nauljio. Ne vidim realnu potrebu za mnogostruko skupljom Hondom. Što neko reče "neću se voziti na njoj"Нисам уопште имао намеру да кудим кинески агрегат. Ако је неко успео да открије квалитет/дати новац, то сам ја. Поштујем Кинезе и уверен сам да је будучност у њиховим рукама јер су једини који раде, сви остали само препродају њихове производе(ребриндиране). А квалитет добијеш онолико колико си потражио и нормално платиоSent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano Mart 27, 2023 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Šta znači ESTER na ulju ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2386 Napisano Mart 27, 2023 Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Dobra fora za prodaju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Mart 27, 2023 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, plumber.ns said: Šta znači ESTER na ulju ? Uprošćeno, estri su molekuli koji se "lepe" za metalne površine i odlični su rastvarači. Tako da mašina bude čista iznutra i ima manje habanja pri hladnom startu. E sad, kakvo će ulje na kraju biti zavisi o od koliko tog estra ima, kakav je ostatak formulacije, itd 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Mart 27, 2023 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Естери помажу и свим гумицама/семеринге да остану у кондицији, задрже мекочу и више трају. Њихова лепљивост умањује проклизавање ламела у мокром квачилу и то. Естер је јефтинија лабораториска замена Кастора(такозвсни рицинус) који је природни естер и којег је Кастрол први почео да користи и тако добио име. У сваком случају по мени веома добра ствар за мото агрегат(мотор/мењач/мокро квачило).Sent from my SM-N960F using Tapatalk 3 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrgud 151 Napisano Mart 31, 2023 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Gde kupiti motorex ulje? U moto lendu već dva meseca "samo što nije". Vidim neke oglase na KP ali ne bi da rizikujem falš ili šta već. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8007 Napisano Mart 31, 2023 Drug član, 2110 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @mrgudimaš kod kolege sa foruma @sasa ns 1.Provereno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Mart 31, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo od @sasa ns 1 motorex i super mi se pokazalo. Nije kao kad sam vozio jawu 350 twin sport pa lupi u mali mozak pa se pitaš šta je? Ljudi vozite motore, nije to za reklamu, za reklamu su Stanija (u zimskom periodu), Karleuša, fudbaleri, itd..... Promenio Mart 31, 2023 član Hertzeg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano April 6, 2023 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan S' obzirom da mi uskoro predstoji mali servis, a trenutno je 10W40 ulje u motoru, vidim da mnogi prelaze na 15W50. Ima li benefita, razlike ili je razlog samo dostupnost/cena ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10150 Napisano April 6, 2023 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Nikako ta gradacija...10w50 ok. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasamajstor 54 Napisano April 6, 2023 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1200ST Prijavi odgovor kao problematičan Ima li ko iskustva sa Mannol 20w50 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 794 Napisano April 6, 2023 Zainteresovan, 490 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, blackmore je napisao: S' obzirom da mi uskoro predstoji mali servis, a trenutno je 10W40 ulje u motoru, vidim da mnogi prelaze na 15W50. Ima li benefita, razlike ili je razlog samo dostupnost/cena ? Nije to neka posebna razlika, eventualno malo manja potrosnja ulja ukoliko je motor zgazio vise. Neki kazu i nijansu laksi menjac mada ja vecu razliku primetim kad promenim proizvodjaca nego gradaciju. Zbog hladnog starta se slazem sa kolegom shoyyka, 10w50 je mozda najbolji kompromis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano April 7, 2023 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima li ko iskustva sa Mannol 20w50 Јучер сам на Априлију СР ставио Маннол 2Т полусинтетик и скутер иде 5км више од предходног Ени који је димео као фабрички димњак. Маннол ом сам веома, веома задовољан у свим варијантама, и ауто уље и мото уље. Sent from my SM-N960F using Tapatalk 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 591 Napisano April 7, 2023 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, sasamajstor said: Ima li ko iskustva sa Mannol 20w50 Imam ja sa ovim u tdm-u. Super ulje za te pare. Pre njega je bio elf, pre njega ipone. Sad je silkolene. Ne vidim da se nesto bolje ponasa sa silkolene Verovatno jeste bolje, ali primetne razlike nema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano April 7, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan A da pitam nešto što možda nije važno. Ulje ok za Harley , ali Harley ima posebno ulje za menjač. A TDM koliko znam tera isto ulje u mašini i manjaču. Jel tu može da smeta nešto ?I ja sam prešao na mannol, u autu ga vouim već par godina, i nema greške, sada sam uzeo i za drugi auto i za yamahu. Po preporuci kolege krokodilka . Promenio April 7, 2023 član plumber.ns Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...