Jump to content

Moto Zajednica

Koje ulje sipate u vas motor?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 848 postova
  • Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i

Za 40+ stepeni je odlično, inače 50-ca je "gusta" za te male motore. Na stranu što u kosilicu ide auto ulje, sa aditivima za umanjenje trenja, a MA2 moto ulja imaju baš obrnuto, aditive za povećanje trenja zbog lamele. Kako god, u vrh leta može za kosačicu, za celodnevno akanje po visokoj temperaturi

Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 159 postova
  • Motocikl: Kawasaki vulcan 1500

Nova je kosačica i piše SAE 30, 10w30 i 10w40, setih se da imam taj motul 10w40 i ajde. Neće joj ništa faliti, radi kao doxa, a i neću sa njom u Trebinje :oda2:

• Haha 1

• Drug član, 4757 postova

Дајте људи, косачица тера Хондину машину која се ставља на комерцијални картинг. Све смо те машине терали на 10 - 40 полусинтетика за ауто, возали су се по цели дан и то ко стигне а плати. Немојте да падате на маркетиншке трикове. Код картинга је окречеш до краја а овде је лимитирана на одреџени обртај, само немојте чекати да преџе 10 000 километара, мењајте чешче за да траје

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6518 postova
  • Motocikl: konzerviran

Za kosačice preporučujem NIS SAE30 za dizel radne mašine....i kontrolu nivoa PRE SVAKE upotrebe. Za nuždu, biće dobro svako drugo ulje.....sem ozbiljnih promašaja tipa 75, 90 i sl.

И чишчење филтра за ваздух ако не после сваког, после сваког другог кошења.

• Sviđa mi se 1

Filter mora biti malko mastan, a ulje se menja na kraju sezone, što je kod mene nakon 50 radnih sati. A mašina je Loncin 123cc, limitiran na 2850rpm:46:

Filter mora biti malko mastan, a ulje se menja na kraju sezone, što je kod mene nakon 50 radnih sati. A mašina je Loncin 123cc, limitiran na 2850rpm:46:
Кад би била Хонда оригинал, коса би била боље решење

4 hours ago, Krokodilo said:

Кад би била Хонда оригинал, коса би била боље решењеemoji41.png

Motor je dovoljno dobar da nadživi šasiju. Samohodna, malo troši, lako pali, ne guši se. Nakon 250 sati rada menjao sam samo ulje, jednom svećica (zamenjena reda radi) i filter (sunđer) koji se zasitio jer ga je tata naprskao silikon sprejom umesto da ga je nauljio. Ne vidim realnu potrebu za mnogostruko skupljom Hondom. Što neko reče "neću se voziti na njoj"

• Drug član, 2383 postova
  • Motocikl: Umočiću...

Istocio sam Optimu,i sipao Silkolene Comp nesto 15-50.

Koji preporod,sa Optimom nije bilo boga d audje u neutral i menjac je bio kao kamen.

Jel moguce da je takva razlika,ja mislio pokvaren mi menjac?

Sad udje u N laganica,kao trikom.

S druge strane oblajzno mi navoj od srafa poklopca filtera,onaj sraf dole sto ulazi u deklo i ko zna gde,i sad mi curi to lepo novo ulje>:(

• Sviđa mi se 1

Motor je dovoljno dobar da nadživi šasiju. Samohodna, malo troši, lako pali, ne guši se. Nakon 250 sati rada menjao sam samo ulje, jednom svećica (zamenjena reda radi) i filter (sunđer) koji se zasitio jer ga je tata naprskao silikon sprejom umesto da ga je nauljio. Ne vidim realnu potrebu za mnogostruko skupljom Hondom. Što neko reče "neću se voziti na njoj"
Нисам уопште имао намеру да кудим кинески агрегат. Ако је неко успео да открије квалитет/дати новац, то сам ја. Поштујем Кинезе и уверен сам да је будучност у њиховим рукама јер су једини који раде, сви остали само препродају њихове производе(ребриндиране). А квалитет добијеш онолико колико си потражио и нормално платио

• Sviđa mi se 1

22 minutes ago, plumber.ns said:

Šta znači ESTER na ulju ?

Uprošćeno, estri su molekuli koji se "lepe" za metalne površine i odlični su rastvarači. Tako da mašina bude čista iznutra i ima manje habanja pri hladnom startu. E sad, kakvo će ulje na kraju biti zavisi o od koliko tog estra ima, kakav je ostatak formulacije, itd

• Sviđa mi se 2

Естери помажу и свим гумицама/семеринге да остану у кондицији, задрже мекочу и више трају. Њихова лепљивост умањује проклизавање ламела у мокром квачилу и то. Естер је јефтинија лабораториска замена Кастора(такозвсни рицинус) који је природни естер и којег је Кастрол први почео да користи и тако добио име. У сваком случају по мени веома добра ствар за мото агрегат(мотор/мењач/мокро квачило).

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 2
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 164 postova

Gde kupiti motorex ulje? U moto lendu već dva meseca "samo što nije". Vidim neke oglase na KP ali ne bi da rizikujem falš ili šta već.

• Zainteresovan, 159 postova
  • Motocikl: Kawasaki vulcan 1500

Ja sam uzeo od @sasa ns 1 motorex i super mi se pokazalo. Nije kao kad sam vozio jawu 350 twin sport pa lupi u mali mozak pa se pitaš šta je? Ljudi vozite motore, nije to za reklamu, za reklamu su Stanija (u zimskom periodu), Karleuša, fudbaleri, itd..... 

Promenio član Hertzeg
  • Podržavam 1

• Drug član, 900 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR - 2016

S' obzirom da mi uskoro predstoji mali servis, a trenutno je 10W40 ulje u motoru, vidim da mnogi prelaze na 15W50. 

Ima li benefita, razlike ili je razlog samo dostupnost/cena ?

• Zainteresovan, 490 postova
Pre 1 sat, blackmore je napisao:

S' obzirom da mi uskoro predstoji mali servis, a trenutno je 10W40 ulje u motoru, vidim da mnogi prelaze na 15W50. 

Ima li benefita, razlike ili je razlog samo dostupnost/cena ?

Nije to neka posebna razlika, eventualno malo manja potrosnja ulja ukoliko je motor zgazio vise. Neki kazu i nijansu laksi menjac mada ja vecu razliku primetim kad promenim proizvodjaca nego gradaciju. Zbog hladnog starta se slazem sa kolegom shoyyka, 10w50 je mozda najbolji kompromis.

Ima li ko iskustva sa Mannol 20w50 
Јучер сам на Априлију СР ставио Маннол 2Т полусинтетик и скутер иде 5км више од предходног Ени који је димео као фабрички димњак. Маннол ом сам веома, веома задовољан у свим варијантама, и ауто уље и мото уље.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 561 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI
15 hours ago, sasamajstor said:

Ima li ko iskustva sa Mannol 20w50 

Imam ja sa ovim u tdm-u.
Super ulje za te pare.

Pre njega je bio elf, pre njega ipone.
Sad je silkolene. 
Ne vidim da se nesto bolje ponasa sa silkolene 
Verovatno jeste bolje, ali primetne razlike nema.
10228300001_b.jpg

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 379 postova
  • Motocikl: Adventure sports 750

A da pitam nešto što možda nije važno. Ulje ok za Harley , ali Harley ima posebno ulje za menjač. A TDM koliko znam tera isto ulje u mašini i manjaču. Jel tu može da smeta nešto ?I ja sam prešao na mannol, u autu ga vouim već par godina, i nema greške, sada sam uzeo i za drugi auto i za yamahu. Po preporuci kolege krokodilka .

Promenio član plumber.ns

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja