BokyBoy 16358 Napisano Januar 3 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam vise puta 300V u vise motora, uglavnom je to bilo 15/50 Factory Line i nikada nikakvih problema, ulje je uvek izguralo ceo interval zamene i ostalo je jos zivota/viskoznosti u njemu i tada, a prestao sam da ga koristim samo iz razloga sto mislim da nemam potrebe za istim jer nisam primetio apsolutno nikakvu razliku u radu agregata izmedju 300V i 7100 sem cene. Dobro, mozda je menjac bio maaaaalo bucniji sa 300V pred zamenu ali nista znacajno. Takodje sam batalio i 7100 zadnjih nekoliko zamena jer sam nabavio Ipone Full Power Katanu za skroz korektnu cifru i zadovoljan sam tim uljem, mozda se nekada vratim na 7100, inace odlicno ulje, videcemo. Svakako bih, bez problema opet sipao i 300V. Al sto lepo mirise mamu mu, na 'leb da ga metnes... Promenio Januar 3 član BokyBoy 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano Januar 4 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis @N.F.S. Pa da počnemo Beše pre nekoliko godina, tačnije pre 10, 2014. Vozio sam uveliko AA500, spremali smo se za CG @fanky , još jedan drugar i ja. Obzirom da se zamena ulja bližila, @Satelis nije bio u Bg koliko me pamćenje služi, ja sam jelte guglao koje je “najbolje” ulje i rešen da to sipam ja ga kupih. Prvo cena me je izula, al nema veze, to je NAJBOLJE ulje. I tako odem ja kod pokojnog Peđe (MotoLab), zameni on bez reči i pitanja. Nisam prešao više od 1000km, sreća te CG još nije došla na red, da proverim ulje.. merač suv. CG je za koji dan, zovi Darka, moli ga da mi uradi mali servis opet. Sažalio se na budalu, uradio servis opet.. i eto 10g kasnije i dalje me zeza. Ali nema veze, volim ga svejedno. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13574 Napisano Januar 4 Ne silazi, 6025 postova Prijavi odgovor kao problematičan Rekao bih da je odavde krenula urbana legenda https://www.instagram.com/reel/CzrM4nJLafQ/?igsh=NTFzMXY2bmxhd3d2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13574 Napisano Januar 4 Ne silazi, 6025 postova Prijavi odgovor kao problematičan A ovo recimo pise u tehnickoj specifikaciji proizvodjaca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Januar 4 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da može. Npr. imam R1 kog vozim samo vikendom i to "ozbiljno". Za motor koji se svakodnevno vozi, a to znači stani/kreni/hladan verglaj sto puta, pali ga par puta dnevno za par kilometara.... To nije ulje za to. Ima puno dobrih ulja koja su cenovno prihvatljiva za većinu, pa bolje i skratiti interval zamene. Ja na kolima menjam na 5000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Januar 4 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pa normalno, znamo u cemu se koristi, koji je preporuceni period zamene? Sipati u cbf1000 (moj prijatelj, trazio u radnji naj, naj ulje) koji se po gradu kao skuter koristi (stani/kreni mod) je suludo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Januar 4 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Opet u isto vreme odgovor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13574 Napisano Januar 4 Ne silazi, 6025 postova Prijavi odgovor kao problematičan Preporuceno vreme zamene pise u skladu sa licnom upotrebom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13574 Napisano Januar 4 Ne silazi, 6025 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13574 Napisano Januar 4 Ne silazi, 6025 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mrzelo me da sada trazim iste gradacije i ostale stvari, samo da ilustrujem da i za 7100 nije napisan interval zamene. Cinjenica je da je drugacije napisano ali koliko vidim pozvao si se u svom postu na ovog lika sa instagrama koji je od reci do reci rekao to sto si ti napisao. Meni ni iz dzepa ni u dzep ja koristim 300V i vozim motor samo na stazi. Menjam ga na manje od 1000 milja svakako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Januar 4 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To je samo pravno ograđivanje od strane Motula. Pisano je sto puta na temu ulja, šta, koje, kako... Ko razume razume, ko ne, ima da pročita. Ne krivim ni ljude doduše, kad su i proizvođači počeli da propisaju intervale zamene čak i na 30.000km. Zato što je proizvođaču u interesu da ne služi drugog vlasnika, već samo prvog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Januar 4 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ne pitam rasprave radi dvlns, tvoje misljenje znas da uvazavam. Video sam prvi put sada video, instagram nemam. Pratio sam to ulje posto sam ga hteo i u svom agregatu, kucnuo sam sazeto ono sto sam saznao (ne tako skoro). Ljudi se dovode u zabludu da je zbog svoje cene to ulje adekvatno za duzi put (produzeni period zamene) Specifikacija mu prevazilazi sve zahteve ulicnih motocikala i kao takvo nema sta da trazi u njima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13574 Napisano Januar 4 Ne silazi, 6025 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa isto tako se svi ogradjuju od svega od cega moze. Sustina je da ja ne verujem da se 300V razjebe ukoliko ga koristis u redovnoj upotrebi ali se slazem da nema ni poente da bacas pare ako to gledas kao trosak. Ima izbora koliko hoces pa udri. Meni je ulje minoran trosak u odnosu na sve ostale troskove u sezoni tako da se ne bavim mnogo time Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13574 Napisano Januar 4 Ne silazi, 6025 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, N.F.S. je napisao: Ne pitam rasprave radi dvlns, tvoje misljenje znas uvazavam. Video sam prvi put sada video, instagram nemam. Pratio sam to ulje posto sam ga hteo i u svom agregatu, kucnuo sam sazeto ono sto sam saznao (ne tako skoro). Ljudi se dovode u zabludu da je zbog svoje cene to ulje adekvatno za duzi put (produzeni period zamene) Specifikacija mu prevazilazi sve zahteve ulicnih motocikala i kao takvo nema sta da trazi u njima. Ma znas da se slazem sa tobom i zaista sam siguran da kao i kod guma za stazu jednostavno skuplje ne znaci bolje odnosno svoj pravi kvalitet dokazuje tamo negde u tim nekom uslovima ekstremnog koriscenja samo mislim da nece napraviti sranje ni ako se sipa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Januar 4 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Razvukli smo tu pricu pre sigurno 6-7 godina na "advrider" forumu, to oko 300V... Forum kao forum, misljenja svakakvih.... Kroz razna citanja i ja ga tada iz svoje cbr istocih, bas zato sto sam iz sveeega procitanog izvukao zakljucak da top svojstva naglo degradira (tako oko 2000-3000km predjenih). To je moje misljenje, ne pravilo, nigde nije receno kako/ na koji nacin degradira, mozda tek posle te degradacije sidje na nivo GP1 castrola. Sve jedno, istocio sam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13574 Napisano Januar 4 Ne silazi, 6025 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo moguce kao sto i guma za stazu degradira nakon par desetina kilometara. Iskreno malo manje verujem za ulje ali ne kazem da je nemoguce. Ali i ta guma degradira nakon upotrebe onako kako je i zamisljena. Svakako imam daleko manje znanja o uljima i mehanici od tebe ali kazem meni je najlakse da se opredelim za 300V koji kupujem iskljucivo preko i uzmem par kantica preko zime i imam za celu sezonu. Koristim iskljucivo 15-50 i ako je motor nov zato sto ga nikada ne vozim kada je manje od 20 stepeni napolju, uvek u boxu prvo dostigne radnu temperaturu pre polaska i motor se vozi u visokim obrtajima u odnosu na redovnu voznju (ne u crveno i te fore ali svakako u visokim obrtajima) Sad sam kupio 3 kantice u Luisu po ceni od 59 EUR za kanticu i miran sam do polovine 2025 jer sam svakako imao jos jednu u rezervi koju sam sipao u motor. Naravno nece ostati kod mene sve jer mi ne treba otici ce kod drugara kako kome zatreba pa kupujemo opet za sve Imam i 4 litre yamalube 10w40 full sint koje mi ne treba ni za sta ali neka stoji leba ne jede 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Januar 4 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kucali smo vec, nije dal" moze nego je li svrsishodno! Secas se ovoga? Kucali smo u tvojoj temi Na slik gumama a sneg po putu, vidi gde je sestica... Da ispravim, na odbacenom sliku sa staze, guma nije predvidjena za toliki put, pritisak kao putna, ni priblizno na temperaturi gde "radi". Moze, ali pametno nije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13574 Napisano Januar 4 (promenjeno) Ne silazi, 6025 postova Prijavi odgovor kao problematičan Secam se, znam da smo se slozili oko gomile stvari i mislim da se i oko ovog slazemo. Nema svrhe davati 25 EUR za litru Motula 300V kod nas i voziti motor u redovnoj upotrebi. Pogotovo ako je nekome to stavka. Milion posto se slazem sa tim. Meni dok sam vozio po ulici je sve bilo stavka (ne radi se o primanjima da bidem jasan) ali kada sam poceo sa ovim hobijem nekako se sve iskrivilo u glavi pa sad sve to gledam kao cenu zadovoljstva. Naravno da kao i svi vise volim da prodjem jeftinije ali kazem u celoj sezoni dve kantice ulja od 60 EUR realno ne osetim. Uvek kupim kada je na popustu par kantica https://www.louis.de/artikel/motorenoel-300v-4t-15w-50-4-liter-fl-road-racing-synthese-technologie/10037619?filter_article_number=10037619 Promenio Januar 4 član dvlns Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Januar 4 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ma razgovaramo i neslaganje je ok! (ali se generalno slazemo ) Svi imamo neku svoju logiku (i ja sve to postujem). Na ove oko mene i direktno uticem (e, u cbf 300V, logike bez! ). Zarad onih koji mozda citaju, da sazmem i iznesem moje misljenje i razmisljanje. Ne kao vid skrtarenja, motor je moja pasija decenijama, vec kao razumno postupanje. Za motor u svakodnevnoj upotrebi jedan Silkolene, sintetika od 1400din/L je vise nego dobro a razlika da se (u odnosu na 300v, 12200din 4/l) slije u rezervoar npr. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15798 Napisano Januar 4 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Alexa90 je napisao: @Satelis @N.F.S. Pa da počnemo Beše pre nekoliko godina, tačnije pre 10, 2014. Vozio sam uveliko AA500, spremali smo se za CG @fanky , još jedan drugar i ja. Obzirom da se zamena ulja bližila, @Satelis nije bio u Bg koliko me pamćenje služi, ja sam jelte guglao koje je “najbolje” ulje i rešen da to sipam ja ga kupih. Prvo cena me je izula, al nema veze, to je NAJBOLJE ulje. I tako odem ja kod pokojnog Peđe (MotoLab), zameni on bez reči i pitanja. Nisam prešao više od 1000km, sreća te CG još nije došla na red, da proverim ulje.. merač suv. CG je za koji dan, zovi Darka, moli ga da mi uradi mali servis opet. Sažalio se na budalu, uradio servis opet.. i eto 10g kasnije i dalje me zeza. Ali nema veze, volim ga svejedno. Mmmm za malo si ga ubo. Mislim da smo tad odradili servis, kupio si 300V na šta sam ti rekao da mi se ne svidja ta rabota, da ulje nije za taj agregat i da je bolje da ne sipamo. Poslušao si i momentalno si se skenjao ka izduvan balon, garant si mislio "vid neće da mi sipa najbolje ulje" Odradili smo kako inače biva, normalno ulje unutra i razlaz. Otišao sam sa familiju na letovanje a tebi crv nije dao mira te si odradio zamenu kod pokojnog (Bog da mu dušu prosti) Pedje i prećutao. Vratio sam se sa mora, prešao si 1.000km i bilo je samo da se čekne bajk pred put. Tad smo oboje videli da ulja na meraču ič nema. Ja sam se čudom čudio kako je to moguće dok si ti znao o čemu se radi Tad si rešio da kažeš šta si uradio. Tako da dragi moj krakonja.....triput smo servis radili u vrlo kratkom periodu 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano Januar 5 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Eeee bravo, jeste, kod njega sam sipao jer si me ti oduvao (siso ) Davno beše, al dobro, zezanja ne manjka u kojoj god varijanti sve dok ima 300v Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano Februar 7 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Danas menjao u autu , prosla dva puta sipao mannol extreme 5w40 , nije trosio ni kapi , radi ok. Aj' reko' da ne menjam kada je dobro. Kupio u istoj prodavnici, i na sipanju je u dve flase bilo kao malo " taloga" . Onako malo tamnije boje od ulja, kada se promucka sjedini se. Ali mi je bilo cudno , nisam imao pojma sta je? Jel se nekome desilo tako nesto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16912 Napisano Februar 7 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Skoro tačno na vreme (22km viška). Ovaj put sam motor počastio sa "Pro 4 XP fully sinthetic, 10w-50". Normalno, Fuchs Silkolene (kao i prethodnih devet godina), samo što sam do sada koristio polusintetiku Comp 4 15w-50. Videću ima li neke razlike. Usput proverio ventile, sinhronizaciju usisa i položaj TPS-a. Zamenio i filter ulja. Promenio Februar 7 član zika56 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Februar 7 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Danas menjao u autu , prosla dva puta sipao mannol extreme 5w40 , nije trosio ni kapi , radi ok. Aj' reko' da ne menjam kada je dobro. Kupio u istoj prodavnici, i na sipanju je u dve flase bilo kao malo " taloga" . Onako malo tamnije boje od ulja, kada se promucka sjedini se. Ali mi je bilo cudno , nisam imao pojma sta je? Jel se nekome desilo tako nesto? Nikada nisam video da se ulje "sleglo", ali po nekoj navici UVEK mućkam flašu/kanticu pre sipanjaПослато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djolee cbr 12 Napisano Februar 7 U prolazu, 36 postova Lokacija: Veliki Crljeni Motocikl: Bmw F800R Prijavi odgovor kao problematičan pre 39 minuta, Jozza je napisao: Nikada nisam video da se ulje "sleglo", ali po nekoj navici UVEK mućkam flašu/kanticu pre sipanja Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Vidjao sam taj talog i u auto uljima ponekad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...