Gordak985 2459 Napisano Mart 23, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, Krokodilo je napisao: Модрича Мототактол 10 - 40, 15 - 50 и 20 - 50, све полусинтетика. Sent from my SM-N960F using Tapatalk Na sajtu samo 15-50 piše da ima Mototaktol, propust na sajtu ili su prestali da ga prozvode? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Mart 24, 2023 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo set za jednu zamenu, sve izadje 4000din (plus postarina)... I onako prosipam za 1000km Motul 7100 sam vozio 1800km, shell skoro 2000, silkolene je evo u agregatu 800km... Da doguram do bar 2000 i sipam mannol, javicu utiske. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Mart 24, 2023 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo izgled ovog ester aditiva... Preporucio sam ga (negde u nazad), sipam pomenuti uz sve proizvodjace moto ulja, razmera/odnos pise na ambalazi. Na ovoj temperaturi, oko 20c, izgleda nesto viskoznije od 10w40, limenku sam muckao pa otud baloncici na povrsini. Blagog mirisa, skoro neutralnog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7163 Napisano Mart 24, 2023 Drug član, 2991 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, N.F.S. said: Evo set za jednu zamenu, sve izadje 4000din (plus postarina)... I onako prosipam za 1000km Motul 7100 sam vozio 1800km, shell skoro 2000, silkolene je evo u agregatu 800km... Da doguram do bar 2000 i sipam mannol, javicu utiske. A što menjaš tako često? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
John159 132 Napisano Mart 24, 2023 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Prnjavor, RS Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Здраво свима, Једно можда глупо питање али дајте ми информацију за GS500E, свуда гледам иде 10W40 али нигде нисам пронашао синтетика или полу-синтетика? Имам неке полу-синтетике, али не знам ни шта је претходни власник сипао па чисто да се информишем. Сигуран сам да има неко ко зна одговор =) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Mart 24, 2023 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: A što menjaš tako često? Ehh to pitanje, stalno ga cujem Isprobavam, poredim i zanimam se... Uz put nadjem zadovoljstvo u saznanju da je (verovatno) unutrasnjost agregata cistija Ne menjam samo ulje tako cesto, umem npr. da i kocione plocice zamenim, skinem ebc sinter koje kostaju 70e (vozio ih mesec dana) za prednji tocak i stavim sinter kyoto od 20 eura, primetim da nema razlike u potrebnoj jacini stiska poluge i zaustavnoj duzini... Onda gledam oglase pa narucim i radijalnu pumpu (a ova aksijalna mi super vrsi posao..).. I tako u krug! Non stop se dopunjujem, testiram iskljucivo na svom motociklu i za svoj novac, ono sto saznam, otkrijem, trudim se da uzivo a i zajednici nasoj sto objektivnije prenesem. I uvek sa napomenom da je to licno iskustvo, nikako pravilo!!! 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Mart 24, 2023 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan .... a svedok sam da covek na motoru vozi "brembo" plocice, koje su lose, kontaminirane uljem i ne koce ni 20% nego sto je zamisljeno. Nece na poklon plocice koje sam do Sokobanje i nazad probao, stipaju disk kao prababa za obraz Ipak on koristi Brembo jbt! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16358 Napisano Mart 24, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Poredjenje ulja na Kawi, Ipone Full Katana 10/50 vs Motul 7100 10/50 posle pređenih 500 km... Rad agregata 99% isti, onaj 1% kao da je malo bučniji na Ipone, menjač mnogo bolji sa Motulom, tiši i mekši, na Ipone malo lupi u prvu i kao da je malo tvrdnje saltanje, kvačilo ne koristim ni na jednom ulju, samo 1~2. brzina. Sl. put sipam Silkolene Pro 4. Promenio Mart 24, 2023 član BokyBoy 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Mart 24, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Здраво свима, Једно можда глупо питање али дајте ми информацију за GS500E, свуда гледам иде 10W40 али нигде нисам пронашао синтетика или полу-синтетика? Имам неке полу-синтетике, али не знам ни шта је претходни власник сипао па чисто да се информишем. Сигуран сам да има неко ко зна одговор =) Sipaj polu-sintetiku, nećeš imati problema. Lična preporuka Silkolene pro 4 10w40, meni se pokazalo odlično. Ja ću verovatno isto probati ovaj Mannol pa javljam iskustva.Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7163 Napisano Mart 24, 2023 Drug član, 2991 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, N.F.S. said: Ehh to pitanje, stalno ga cujem Isprobavam, poredim i zanimam se... Uz put nadjem zadovoljstvo u saznanju da je (verovatno) unutrasnjost agregata cistija Ne menjam samo ulje tako cesto, umem npr. da i kocione plocice zamenim, skinem ebc sinter koje kostaju 70e (vozio ih mesec dana) za prednji tocak i stavim sinter kyoto od 20 eura, primetim da nema razlike u potrebnoj jacini stiska poluge i zaustavnoj duzini... Onda gledam oglase pa narucim i radijalnu pumpu (a ova aksijalna mi super vrsi posao..).. I tako u krug! Non stop se dopunjujem, testiram iskljucivo na svom motociklu i za svoj novac, ono sto saznam, otkrijem, trudim se da uzivo a i zajednici nasoj sto objektivnije prenesem. I uvek sa napomenom da je to licno iskustvo, nikako pravilo!!! ....ima jedna rečenica koju volim da kažem: NIJE BOLEST SVE ŠTO BOLI. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Mart 24, 2023 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan A tako znaci! E sutra cu u inat da skinem gumu i ispoliram felnu... ...iznutra! 2 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14141 Napisano Mart 24, 2023 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, N.F.S. je napisao: Ehh to pitanje, stalno ga cujem Da li si imao ovakvih pitanja, imas li ti negde ta zapazanja/eksperimente na jednom mestu? Ako nemas da li si razmisljao na tu temu, ja recimo neka tvoja zapazanja skrinsutujem pa cuvam, bilo bi lepo to imati objedinjeno. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Mart 25, 2023 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm, nema slozeno i na gomili.. Nabacano je svuda, kucam obicno odmah po probi. Hvala na ideji dado. Drago mi je kada cujem da neko i cita uopste. Dosta stvari i preskocim, krenem da kucam pa se predomislim posto znam da se nece sa ustaljenim razmisljanjem sloziti, predupredim objasnjavanje koje me bas zamara. Ako bih bas morao da izdvojim bitno, to bi bilo uticaj ciklistike na kvalitet voznje! Da ne poverujes koliko sam motora probao sa pre/podupravljanjem! Voze tako, muce se i kude celu seriju a bez da se dosteluje raspored mase, oslanjanje, ugao viljuske polozajem stapova u trokutima... Motocikl mora da bude upravljivo neutralan, kada uhvatis ugao krivine da taj pravac prati bez daljih korekcija. Jaoooo, opet pisem u temi koja veze sa ovim nema! Sent from my EML-L09 using Tapatalk 6 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Mart 25, 2023 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan A koji prašak za pranje veša koristiš 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Mart 25, 2023 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na sajtu samo 15-50 piše da ima Mototaktol, propust na sajtu ili su prestali da ga prozvode?10 - 40 и 20 - 50 су нови програм. Код нас их има.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Mart 25, 2023 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ehh to pitanje, stalno ga cujem Isprobavam, poredim i zanimam se... Uz put nadjem zadovoljstvo u saznanju da je (verovatno) unutrasnjost agregata cistija Ne menjam samo ulje tako cesto, umem npr. da i kocione plocice zamenim, skinem ebc sinter koje kostaju 70e (vozio ih mesec dana) za prednji tocak i stavim sinter kyoto od 20 eura, primetim da nema razlike u potrebnoj jacini stiska poluge i zaustavnoj duzini... Onda gledam oglase pa narucim i radijalnu pumpu (a ova aksijalna mi super vrsi posao..).. I tako u krug! Non stop se dopunjujem, testiram iskljucivo na svom motociklu i za svoj novac, ono sto saznam, otkrijem, trudim se da uzivo a i zajednici nasoj sto objektivnije prenesem. I uvek sa napomenom da je to licno iskustvo, nikako pravilo!!!Мој човекSent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Mart 25, 2023 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poredjenje ulja na Kawi, Ipone Full Katana 10/50 vs Motul 7100 10/50 posle pređenih 500 km... Rad agregata 99% isti, onaj 1% kao da je malo bučniji na Ipone, menjač mnogo bolji sa Motulom, tiši i mekši, na Ipone malo lupi u prvu i kao da je malo tvrdnje saltanje, kvačilo ne koristim ni na jednom ulju, samo 1~2. brzina. Sl. put sipam Silkolene Pro 4.Веруј, има да прогледашSent from my SM-N960F using Tapatalk 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2519 Napisano Mart 25, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2621 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Silkolene Pro 4 Poslednje tri zamene, nemam zamerke prezadovoljan. Probao i Ipone katanu, posle sam nekoliko sezona vozio Motul 7100 i na kraju probao Silkolene Pro 4. Dosta jeftiniji od Motula a isto tako dobro ulje, pre neki dan litru platio oko 1,300 din. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Mart 25, 2023 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Sipao motorex top speed 10w40, videćemo kako će biti na duže mada se i na ovo kratko do sada pokazalo mnogo bolje od ipon rs4000. U planu je još da isprobam silkolene pro 4, bardahl xc60 i eneos iste gradacije. Sa motulom nemam dodirnih tačaka zbog bezobrazluka ali mi je ostalo nekih 7-8 dl motul 5000 i sipao u kosačicu, juče kosio dvorište i lepo fercera 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16358 Napisano Mart 25, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Hertzeg je napisao: motul 5000 i sipao u kosačicu, juče kosio dvorište i lepo fercera Brate, ja ne bih to s#anje ni u kosacicu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Mart 25, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan U kosačicu samo SAE30 molim lepo :-)A sad na stranu zezanje, koliko traže za 600ml Briggsovog ulja, Motul da im pozavidi.Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16542 Napisano Mart 25, 2023 Integrisan, 4951 postova Prijavi odgovor kao problematičan Motorenöl 4-Takt 10W-40 Okay 1 l kaufen - Motorenöle - LANDI WWW.LANDI.CH Moto 4-Takt SAE 10W/40 ist ein modernes teilsynthetisches Motorenöl für Motorräder. CHF 8.95 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Mart 25, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Gordak985 said: U kosačicu samo SAE30 molim lepo :-) A sad na stranu zezanje, koliko traže za 600ml Briggsovog ulja, Motul da im pozavidi. Sent from my 2107113SG using Tapatalk Ja isključivo 10w30, nabavio 5 boca na MOL pumpi. Lakše pali (na prvu) i odmah postiže obrtaje Promenio Mart 25, 2023 član Jozza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Mart 25, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sprdam se za sae30 zbog cene Briggsovog ulja. Bilo koja gradacija da iza w stoji 30 će raditi posao. U toj bulumenti, sae30 je nasprostije ulje, samim tim i "najlošije", 5w30 će svakako lepše raditi, pogotovo hladan i kako si primetio, lakše paliti. Jer je jelte multigradno, bla truć, koga zanima čini mi se da ima već sve baš u ovoj temi Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9579 Napisano Mart 25, 2023 Drug član, 1462 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Imam Ipone Katana 10W-50 skoro litar, ostalo od prethodnog motora, ne znam da li bi valjalo za kosilicu? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...