zika56 16953 Napisano Decembar 4, 2018 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3635 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Krokodilo je napisao: Тешка глупост, континуитет је ВЕОМА важан. Моје мишљење је да је Силколин врх на овим просторима, бар у Македонии ја га не дам ни за један други бренд. DJ - MP https://www.youtube.com/watch?v=B1dlAgLCWaA Promenio Decembar 4, 2018 član zika56 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Decembar 4, 2018 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Modriču sam sipao u par motocikala-i to skroz lepo radi ! i jedno pitanje za [mention=17095]expendable[/mention]: Motul 7100 u gradaciji 10W50 u blago oštrijoj vožnji u V agregatu (Vstrom1000), bi trebalo da radi radnju kroz sva godisnja doba osim zime kako treba, i može li izdržati realno 10000km ???? ili Bardahl XTS na primer ? Sa Bardahlom lepše radi menjač, ali samo prvih 3000. Sa Motulom je to oko 7000 da ono baš baš lepo radiЧисто моје искуство је да V- Strom најбоље се понаша са Моторексом 15-50, коначан одговорDJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1813 Napisano Decembar 4, 2018 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Чисто моје искуство је да V- Strom најбоље се понаша са Моторексом 15-50, коначан одговорDJ - MPDok sam vozio 650starog, probao sam sva ulja ne bih li utvrdio koje najmanje trosi... iiiiiMotorex 15W50 nije trosio prvih 1500km-a onda srče kao i sva druga. Radi fenomenalno sa njim nema price. Ali-motul 7100 najduze ostane “svez”. Motul 7100 u otezanim uslovima (Mongolija) u Stromu 1000 (novi) radio je kao sat 8000, zatim 2000 gde se oseti da menjac teze ide...Muka je sto je u CG bezobrazluk od cene Motorexa.Inače ga volim nema šta :-)Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Decembar 4, 2018 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam vozio 650starog, probao sam sva ulja ne bih li utvrdio koje najmanje trosi... iiiiiMotorex 15W50 nije trosio prvih 1500km-a onda srče kao i sva druga. Radi fenomenalno sa njim nema price. Ali-motul 7100 najduze ostane “svez”. Motul 7100 u otezanim uslovima (Mongolija) u Stromu 1000 (novi) radio je kao sat 8000, zatim 2000 gde se oseti da menjac teze ide... Muka je sto je u CG bezobrazluk od cene Motorexa.Inače ga volim nema šta :-) Sent from my iPhone using TapatalkЈа сам тип који у ваздушњаку не вози уље више од 3000км а у воденом не више од 6000км. На ове интервале промене уља Моторекс 15-50 се понаша идеал у овом моторциклу. Иначе ја од свих брендова доступних на овим просторима понављам НА ПИЈЕДЕСТАЛУ без размишљања постављам Силколин DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1813 Napisano Decembar 4, 2018 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ја сам тип који у ваздушњаку не вози уље више од 3000км а у воденом не више од 6000км. На ове интервале промене уља Моторекс 15-50 се понаша идеал у овом моторциклу. Иначе ја од свих брендова доступних на овим просторима понављам НА ПИЈЕДЕСТАЛУ без размишљања постављам Силколин DJ - MP Na zalost nisam sipao Silkolene...Po onome sto sam sipao sebi i drugima u motor broj1= Amsoil2=Motorex3=Motul 4=BardahlU SCG nema Amsoil-a, koristio sam ga u Nemackoj,Motorex uvek top ulje, Bardahl dostupan, Motul samo i iskljucivo 7100.Ali bas cu kupiti Silkolene kad dodjem u Srb pa da vidimoSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Decembar 4, 2018 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na zalost nisam sipao Silkolene...Po onome sto sam sipao sebi i drugima u motor broj1= Amsoil2=Motorex3=Motul 4=BardahlU SCG nema Amsoil-a, koristio sam ga u Nemackoj,Motorex uvek top ulje, Bardahl dostupan, Motul samo i iskljucivo 7100.Ali bas cu kupiti Silkolene kad dodjem u Srb pa da vidimoSent from my iPhone using TapatalkАмсоил је одличан али код нас га нема као и Максиму и Редлајн који су врх света у мото причи. Зато сам нагласио ОД УЉА КОЈА СУ ДОСТУПНА на нашим просторима.DJ - MP 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Decembar 4, 2018 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Око Модричиног Мототактола, одличан је у сваком моторциклу кои је водено хлаџен. Ваздушњаци постају мало бучни и то не сви. Код мотора који имају одвојени мотор/мењач ја стављам аутомобилско уље.DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1813 Napisano Decembar 4, 2018 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Амсоил је одличан али код нас га нема као и Максиму и Редлајн који су врх света у мото причи. Зато сам нагласио ОД УЉА КОЈА СУ ДОСТУПНА на нашим просторима.DJ - MPE pa da nazdravimo ! Složismo se Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Decembar 4, 2018 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Не знам дали је неко пробао TEXACO MOTEX 4T, Pj - 1, Q8, ВELRAY и нека друга уља која шишају MOTULа из сваког угла. Ту морам да дам и високу част VАLVOLINEа од кога сам много задовољан и у односу цене и квалитета. Мени је преко главе од ЗЛАТНОГ Мотула који код нас у МК "ЗЛАТА КОШТА". На пр V300 = 20€ по L DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1813 Napisano Decembar 5, 2018 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, Krokodilo said: Не знам дали је неко пробао TEXACO MOTEX 4T, Pj - 1, Q8, ВELRAY и нека друга уља која шишају MOTULа из сваког угла. Ту морам да дам и високу част VАLVOLINEа од кога сам много задовољан и у односу цене и квалитета. Мени је преко главе од ЗЛАТНОГ Мотула који код нас у МК "ЗЛАТА КОШТА". На пр V300 = 20€ по L DJ - MP Belray sipao u Transalp 650 - upalio motor... to je tako zvečalo i klepetalo da sam ga momentalno istočio i prosuo, i vratio se na Bardahl XTC C60 10W40. Tad i nikad više belray. Motul u CG jeftin... 300V oko 11-13eur cena. 7100 od 8-11eur Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Decembar 5, 2018 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Motorex TopSpeed Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21723 Napisano Decembar 5, 2018 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan @bocca_bastard, elf mototech 10w50, vozih ga u cbf600 i cbr600, nisam stigao prikupiti kilometara kao sto rekoh negde iznad ali zvucno i na menjacu odlicno! Cenovno takodje (meni) privlacno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 5, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Podvlacim, Elf10w50 - mama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Decembar 5, 2018 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Belray sipao u Transalp 650 - upalio motor... to je tako zvečalo i klepetalo da sam ga momentalno istočio i prosuo, i vratio se na Bardahl XTC C60 10W40. Tad i nikad više belray. Motul u CG jeftin... 300V oko 11-13eur cena. 7100 od 8-11eur Око Белреја ко зна шта је било у паковању, ја га обично набављам из Грчке и одличан је углавном код супермотоа и кросарица. А изненаџује ме Хонда, она бре иде и на "мрсну воду".DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Decembar 5, 2018 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Сличан проблем је био код једног фејзера, убачен Моторекс 10-40 фул синтетик и радио као да лупаш по шерпу. Испустили Моторекс и убацили Модричу М.Т. 15-50 и ОНА СПАВАDJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21723 Napisano Decembar 5, 2018 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Hhhhh, prevideo si! 10w50 napisah, elf nema 15 viskoznost u proizvodnji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10181 Napisano Decembar 5, 2018 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Sipano u TDM Motul 7100 10w50...utisci...kad ogreje... PS-nervira me što nema prozorče! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21723 Napisano Decembar 5, 2018 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, leto nam ide i preko 45c, grad i spora voznja... Teze je "razbiti" 50 viskoznost... Taj je raspon taman za nase podrucje po mom misljenju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16953 Napisano Decembar 5, 2018 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3635 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, N.F.S. je napisao: Pa da, leto nam ide i preko 45c, grad i spora voznja... Teze je "razbiti" 50 viskoznost... Taj je raspon taman za nase podrucje po mom misljenju. Kolega, nisi li pogrešio u ovom komentaru? Viskozitet "50" upravo je pogodan za visoke temperature, a niža vrednost više odgovara nižim temperaturama. Tako je recimo za moj motor 10W-40 preporučeno ulje za Švesdko i za Švajcarsko podneblje, a 20W-50 za Južnu italiju, Grčku, ..) Ja koristim 15W-50 iz razloga što vozim i tokom zime pa bi mi u tom periodu dvadesetica bila previše gusta (posebno u prvim minutima nakon startovanja). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21723 Napisano Decembar 5, 2018 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan @zika56,Nisam pogresio, i donji 10 i gornji 50 odgovaraju nasem podneblju zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16953 Napisano Decembar 5, 2018 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3635 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, N.F.S. je napisao: @zika56,Nisam pogresio, i donji 10 i gornji 50 odgovaraju nasem podneblju zar ne? Da, odgovaraju, nego sam mislio na sledeći tvoj komentar: pre 6 minuta, zika56 je napisao: Pa da, leto nam ide i preko 45c, grad i spora voznja... Teze je "razbiti" 50 viskoznost... Izvini ako nisam dobro shvatio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21723 Napisano Decembar 5, 2018 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Teze ce temperatura i eksploatacija razbiti 50 nego w40 gradaciju, na to mislih G.Ziko... Zbog temperatura i preporucujem viskoznije ulje, bas mislim da jasno napisah.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16953 Napisano Decembar 5, 2018 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3635 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, N.F.S. je napisao: Teze ce temperatura i eksploatacija razbiti 50 nego w40 gradaciju, na to mislih G.Ziko... Zbog temperatura i preporucujem viskoznije ulje, bas mislim da jasno napisah.... Moje izvinjenje, tek sad sam ukapirao da sam pogrešno protumačio tvoj izraz "razbije". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Decembar 5, 2018 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, shoyyka je napisao: Sipano u TDM Motul 7100 10w50...utisci...kad ogreje... PS-nervira me što nema prozorče! Sipao dva puta ove godine u mog TDMa Motul 7100, 10w50, ja sam bio zadovoljan stvarno. A od prozorčeta se odvikni jer TDM ne troši ni gram ulja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10181 Napisano Decembar 5, 2018 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, nikvuksa je napisao: Sipao dva puta ove godine u mog TDMa Motul 7100, 10w50, ja sam bio zadovoljan stvarno. A od prozorčeta se odvikni jer TDM ne troši ni gram ulja. Ma znam da ne troši nego pali,gasi,gledaj...komplikacija...ali dobro...će se naviknem...i još nešto-nigde bre gvoždjušine,go aluminijum,pazi kako zavijaš,kako odvijaš...ali zato "teži" motor po kubikaži nisam lakše vozio......ili ima lakši? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...