Jump to content

Moto Zajednica

Napajanje za GPS i ostale uredjaja na 12v (izvlacenje napajanja)

Recommended Posts

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Ako neko hoće samo mogućnost da priključi mobilni, najjeftinije je kupiti kineski punjač za auto, iseći konektor za upaljač i prikačiti ga direktno na instalaciju (negde gde je zgodno).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Ako neko hoće samo mogućnost da priključi mobilni, najjeftinije je kupiti kineski punjač za auto, iseći konektor za upaljač i prikačiti ga direktno na instalaciju (negde gde je zgodno).

A da li se u tom konektoru možda nalazi ispravljač(transformator ili kako se već zove nisam stručan) što pretvara struju od 12V na onu koja odgovara telefonu. Mislim da bi ber toga telefon brzo crko

• Svakom po zasluzi, 12429 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

..i to čoperski...kada otvoriš takav auto-punjač, videćeš štampanu pločicu  i osigurač. Pločicu moraš da staviš u neko vodonepropusno kućište, a opet moraš da napraviš-nabaviš kućište za osigurač...ili da ostaviš to kućište a da zalemiš dve žice koje će da vire napolje i koje ćeš da spojiš na akumulator...

Najbolje je ipak ugraditi žensku utičnicu (kao za upaljač) u koju možeš da trpaš raznorazne punjače - mobilni, fotoaparat, kamera, mini kompresor za pumpanje guma, roštilj za 12V ;D , prenosna lampa....

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

..i to čoperski...kada otvoriš takav auto-punjač, videćeš štampanu pločicu  i osigurač. Pločicu moraš da staviš u neko vodonepropusno kućište, a opet moraš da napraviš-nabaviš kućište za osigurač...ili da ostaviš to kućište a da zalemiš dve žice koje će da vire napolje i koje ćeš da spojiš na akumulator...

Baš tako sam mislio :D Možda i ne mora osigurač ako se zakači iza nekog već postojećeg osigurača, jer ovo neće napajati uređaje sa visokom potrošnjom, već samo jedan jedini mobilni.

Najbolje je ipak ugraditi žensku utičnicu (kao za upaljač) u koju možeš da trpaš raznorazne punjače - mobilni, fotoaparat, kamera, mini kompresor za pumpanje guma, roštilj za 12V ;D , prenosna lampa....

U principu je prethodno rešenje jeftinije, jer ovako moraš da kupiš i punjač za mobilni za auto i žensku utičnicu za upaljač, ali se slažem da je ovo drugo bolje rešenje. Jedino ostaje problem sakrivanja te ženske utičnice kada se ne koristi, a mora da stoji negde na suvom. Možda negde ispod sedišta. Bananicu za mobilni je mnogo lakše sakriti.

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Cemu ovolika polemika. kao sto je vec neko i napisao ima u Louisu zenskih uticnica kao za kola, ali za motor :D, koja su u vodonepropusnom kucistu sa dobro izolovanim kablovima i osiguracem koje se kace na korman ili u neku plastiku recimo na instrument tebli. ima i drugih proizvodjaca ali ja za ove mogu da kazem da su dobre jer posedujem takvu. kostaju 15e.

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Sad jos necu da cackam al cim padne zima i zazelim se motora bice radni dani u garazi ;D

Mislim da je najbolje to staviti ispod sedista i onda se lako izvuce kabl kad zatreba,ja sam za prikljucak za upaljac jer pored mobilnog mozda kupim i GPS ili ugradim neki mali ventilator da me hladi dok vozim :D

A svidja mi se ovo da povezem direktno na akumulator jer se i lako posle skida pa kad budem kupovao drugi motor lako prebacim na njega.

• Zainteresovan, 904 postova
  • Motocikl: SUZUKI V- STROM

Na ovom su forumu "razradili" situaciju ;D Nista novo.Kacili su isto kao i pokretac ove teme.Svi direktno na akumumulator.Jedino sto su neki postavljali fasung ispod sedista kako bi punili mobilni bez straha da im neko nece zdipiti fontalo. Meni je stigao jedan 12v steker(fasung) iz Louisa i postavio sam ga na -do sada ne prikazani nacin na V-strom. ;D Mobilni punim dok je u dzepu i vozim :D

Inace,montazu je vrsio majstor Voja(stari Vuk),sto je za njega bila malka uvreda obzirom da sam otisao kod elektronicara a trebao sam kod elektricara. ;D.Posao je zavrsen za 10-ak minuta a ideja za postavku stekera je njegova.Hvala Vojo.

post-3824-12879006133968_thumb.jpg

post-3824-12879006135033_thumb.jpg

post-3824-12879006148012_thumb.jpg

post-3824-12879006148246_thumb.jpg

• Drug član, 2143 postova

Ja sam danas gledao kako je povezan ZUMO 550 na Mikka-in BMW R 1200 GS ADV, posto mene ceka ta "slatka muka" - i vezan je direktno na akumulator. Kazu u Radulovic BMW-u da tako vezuju BMW ZUMO, i to je po BMW-ovoj preporuci.

;)

• Zainteresovan, 904 postova
  • Motocikl: SUZUKI V- STROM

Tako sam i ja vezao.Inace,jedan tip je vezao GPS za stop svetlo.Tako da je ukljuceno napajanje samo kada putuje.

Ja sam ipak klasiku-ACCU.Ima osigurac uz njega u slucaju pregrevanja tj.nekog spoja i to je to.

• Svrati ponekad, 224 postova

U svakom slucaju hvala pokretacu ovog posta. Koju god verziju da odaberemo necemo se pokajati - puno. Znam da je poprilicno kasno sa komentarima na ovu temu, ali mozda ima jos ljudi koje ovo interesuje, a tema je bila poprilicno zabacena.

• Drug član, 1151 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

Ja sam danas gledao kako je povezan ZUMO 550 na Mikka-in BMW R 1200 GS ADV, posto mene ceka ta "slatka muka" - i vezan je direktno na akumulator. Kazu u Radulovic BMW-u da tako vezuju BMW ZUMO, i to je po BMW-ovoj preporuci.

;)

Mala dopua izmedju je uvek osigurac. A snaga osiguraca prema potrosacu!

• Ne silazi, 5560 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Ja sam upravo narucio uticnicu 12v i utikac koji cu da stavim na kraj kabla za napajanje. U pitanju je zumo 550. Videcu na sta cu da vezem, mozda na kontakt, kad je ukljucen radi i uticnica. Situacija da je kontakt ukljucen, a motor ne radi moze da bude par sekundi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja