Jump to content

Moto Zajednica

Da li je dobar izbor ZZR-250 ?

Recommended Posts

• Ghost Rider, 65 postova
  • Motocikl: Kymco KR-Sport

Ovako, upisao sam polaganje za A2 kategoriju (do 35kw) , do sad sam vozio krosaricu 80ccm,imam iza sebe iskustvo od nekih 10.000km ukupno na motorima. a ono sto zelim treba da ispunjava sledece kriterijume:

Sportski motor lake konstrukcije ,recimo ne tezi od 170kg.

4T masina ,mali potrosac , kubikaza od 125 do 500ccm.

Cena do 1000e plafon.

Ono sto sam ja do sad gledao najbolji izbor mi je Kawasaki ZZR250 i on moze da se nadje 95 godiste-1000e ,2002 godiste-1500e itd....

Cuo sam da imaju neki problem sa plocom paljenja pa ako neko moze da mi kaze sta to znaci i da li to pogadja model iz ranih devedesetih koji ja planiram da kupim?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6516 postova
  • Motocikl: konzerviran

Pa znas kako...oduvek je vazilo pravilo da muzika svira onoliko koliko platis, a posto se tvoj muzicki dinar nalazi u jako uskom dijapazonu i repertoar muzike ce biti adekvatan.

...

Jako su retke sprave koje posle bez malo 20 godina (od '95 do danas vec 18)nemaju kakav problem, pa i da uzmes nesto jace ili pod navodnicima bolje, sumnjam da bi se vozio dugo bez kakvog problema. Manjeg ili veceg, nebitno.

Posedujes kriticnu masu love, koja je mozda dovoljna za kupovinu, ali s'obzirom na gore pomenuto vrlo verovatno nije dovoljna za kasniju eksploataciju i odrzavanje. Kvare se i noviji i veci i lepsi i japanski i nemacki...o kineskima ne bih.

Znam da sam ga iskoplikovao, ali sam celoj prici hteo da dam malo dramskog tona...jer je nazalost kupovina motora, njegovo posedovanje i voznja u ovoj cudnoj zemlji sve veca drama.

Srce 'oce, a dupe klokoce.

• Podržavam 4

• Zainteresovan, 500 postova
  • Motocikl: R 1250 GS ADV

Vozio sam taj motor jednu sezonu i uopste mi se nije svideo ne zbog kvarova, ako si vislji od 185 cm definitivno nije za tebe, to je mali motor ali sa velikom kilazom mislim da bese tezak oko 250 kg, slabo povlaci a zvuk kao kosacica, za duze ture ne dolazi u obzir, nekako nestabilan trazi samo extra dobar asfalt, preko krpljenog asfalta teko se vozi, a sve bio utegnut 2002 godina i 22000 km, mozda bolje da se raspitas za hondu varadero 12, meni pukla plastika zadnjeg svetla nova kostala samo plastika opreko 30 eura 1hmm.gif, srecom drugih kvarova nije bilo

• U prolazu, 94 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS

Vozio sam taj motor jednu sezonu i uopste mi se nije svideo ne zbog kvarova, ako si vislji od 185 cm definitivno nije za tebe, to je mali motor ali sa velikom kilazom mislim da bese tezak oko 250 kg, slabo povlaci a zvuk kao kosacica, za duze ture ne dolazi u obzir, nekako nestabilan trazi samo extra dobar asfalt, preko krpljenog asfalta teko se vozi, a sve bio utegnut 2002 godina i 22000 km, mozda bolje da se raspitas za hondu varadero 12, meni pukla plastika zadnjeg svetla nova kostala samo plastika opreko 30 eura 1hmm.gif, srecom drugih kvarova nije bilo

tezak je 160kg
  • Podržavam 2

Tezina je oko 150kg.

Bas me cudi toliko negativnih komentara a citao sam da je taj motor ekonomican,kvalitetan a i nije skup za odrzavanje.

Ova Honda Varadero 125 deluje pristojno samo nema ispod 1500e.

Sta mislite za ovo:

http://www.polovniautomobili.com/oglas2478599/aprilia_pegaso_125/

Mada trazim sportski izgled a tu je malo motora da su 4T...

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Ja bih kupio Varadera ako bi mogao naci mada su skuplje malo. Jeste malo sportaka da su 4t, imas neke street i sport varijante 4t, imas malo starije 2t ali i par novijih mada ja ne bih uzimao 2t zbog potrosnje i odrzavanja posto vidim da kuburis sa parama. Mozes naci er-5, gpz500s, gs500 da je u saobracajnoj manje snage pa ce ti odgovarati za A2, samo sto ni to nemas za 1000e :/ Ako hoces nekog japanca svakako ti treba vise od tih 1000e

Ma 2T me ne zanima. Mislio sam da je ona Pegaso 4T ali nije.

Kakva je marka Derbi?

http://www.polovniautomobili.com/oglas3073186/derbi_gpr125/

I moze li jos neko da mi kaze nesto o ZZR250?

Tacnije ovaj sto mogu ja da priustim je EX250 ,1994 godiste ali to je valjda sve isto.

• Ne silazi, 7320 postova
  • Motocikl: TDM 900

Batali to, strpi se jos par meseci skupi jos malo novca i nadji dobrog GPZ500S. Izuzetna sprava, bolje od toga nema.

Nemoj da te svrbe pare, nema nista gore ako kupis neku lomatinu. Nikada se neces navozati jos ce te finansijski zavezati da ces tesko skupiti jos novca da je zamenis.

4.jpg

Uz nesto malo osnovne opreme imaces masinu sa kojom ces moci do mora i na Alpe uz veoma skromne troskove eksploatacije. Osim ako nisi besan.

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Moja iskrena preporuka ti je "mali" Suzuki Intruder, Honda Rebel, Suzuki Marauder i sl., dakle neka 125-ica sa 10-12 KS, da se slatko i jeftino navozas, taman dok ne steknes punu kategoriju i ne prikupis jos novca. Za 1000e nemas dobar motor od 500 ccm, da se ne lazemo. Ili je nesto iz doba Jure, dakle vec izakano, ili lomljeno, krpljeno, ali da je dobro i jeftino - e, to nema. Dobar motor i dalje kosta... A ako ti je 125 slabo, onda pojuri neki kineski chopper od 250. Kad se malo prepravi ume izuzetno dobro da posluzi.

I ne slusaj "savete" ljubaznih prodavaca koji ce te ubedjivati da njihovi FZR, VF, FZ, ZXR, GPX, GSX-R uljara i sl. za koje traze 700-1000e "mogu da sa'rane sve ove nove plastikance". Tacno je da su to nekada bili vrhunski motori, u svoje vreme su donosili cak i revolucionarne konstruktorske ideje, obarali brzinske rekorde i sl., ali sve dodje i prodje. Nemoj da me razumes lose, nemam ja nista protiv tih motora, cak naprotiv. Ali dobar primerak od ovih gore navedenih modela ces izuzetno tesko naci, a i on u tom slucaju dosta kosta.

Ili ako smatras da ti je 125 malo, onda se strpi jos, prikupi novac i pazari eto neki GPZ, ZZR, SV 650 ili nesto slicno. Stim sto za njih treba duplo vise novca od ovog koji si ti planirao da izdvojis, ali tu bi vec mogao da nadjes noviji i bolji motor, koji vredi kupiti.

Pozdrav i srecno sa kupovinom.

• Podržavam 1

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Za bilo koji malo ozbiljniji motor(preko 125cc, a do 35kw), ce ti trebat 1500e samo za motor koji je nekih 10-15godina star i u nekom pristojnom stanju, i trebace ti jos 500 za opremu i neka pocetna ulaganja i sredjivanja koja skoro uvjek idu uz kupovinu polovnog vozila. Znaci kad skupis vise od 1500e pocni da trazis motor, nesto napravljeno poslje 2000te godine i u dobrom stanju, kilometraza nije nesto cime treba da se vodis jer su vecinom lazirane

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Vidi ovo, nije sportak ali je odlican 4t 250ccm (u donjem delu strane Hyosung Aquila 250, koreanac a ne kinez, 2005. godiste) za 950evra. Ako je u dobrom stanju nemas bolje kupovine.

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/85354-lukac-servis-i-prodaja-polovnih-motocikala/page__st__40

• Podržavam 1

Znam za tu marku,dosta je dobra. Gledao sam jedan naked GT250 Comet od iste marke,kvalitetno je odradjen.

Kakve sam grobove od ponuda dobio zadnjih par dana to je strasno. Ovo je najbolje do sad za te pare sto sam video.

Mada nisam fan copera uzecu ga u razmatranje zbog stanja. Bolje ocuvan coper nego krsina od sportaka.

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

za 1000e kupis jako dobru 125cu i vozis ko covek.ili krsinu 500ccm u koju gledas kako nece da pali.....

uopste nemora da znaci ako je 125ccm za 1000e da je dobra, ima krseva 125ccm i za vise para

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Dobro, decko je mislio da ces za soma eura pre naci dobru i noviju 125-icu nego neki motor od 500-750 ccm ;)

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

Dobro, decko je mislio da ces za soma eura pre naci dobru i noviju 125-icu nego neki motor od 500-750 ccm ;)

covek kupuje motor DO 500ccm :D

Da sam ja na njegovom mestu, uzeo bi Suzuki GS 500E, moze da se nadje solidan primerak za 1000eur

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

u pravu si, smetnuo sam sa uma da mora da bude 4t, nego nešto mislim da ima neka honda 125 4t, bila jedna parkirana ispred moje zgrade. znam da sam je zagledao., i da, čini mi se da je imala vodeno lađenje. :stabre:

edit: jes, bila je cbr 125, znači ima

Promenio član Lug

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja