galante 0 Napisano Februar 17, 2013 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Postovani Motorasi,imam problem sa vazduhom u prednjoj kocnici. Motor sam vozio celu proslu sezonu i sve je bilo uredu da napomenem nista na kocnicama nije bilo dirano. Problem je poceo da se pojavljulje od kako je pocela zima i kako se motor ne vozi,dogadja se sledece da na motoru kocnica postane mekana da sa njom kad se stisne mogu da pipnem korman. Zatim sam luftirao kocnice i sipao novo ulje i problem se ponovo vraca cim motor odstoji par dana. Ako je neko imao ovakav problem bilo bi mi veoma drago da to podeli samnom ne bi li otklonio ovaj problem do lepog vremena. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limenko 132 Napisano Februar 17, 2013 Svrati ponekad, 310 postova Lokacija: Bar Motocikl: YAMAHA xj 650 Seca, BMWk100 Prijavi odgovor kao problematičan Pregledaj kočione gumice u klipovima za kočenje one hoće vremenom da oslabe i propuštaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CIPURA 215 Napisano Februar 17, 2013 Moto servis Lion-s, 126 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Suzuki dr 600,Kawasaki klr 600,Bmw r 1100 rt,Suzuki dr 750 big,Suzuki epikuro Prijavi odgovor kao problematičan Da li si sipao dot 4 ulje?Ostalo ti vazduha u sistemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aslservis 93 Napisano Februar 17, 2013 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: subotica Motocikl: Kawasaki zx6r 2007 Prijavi odgovor kao problematičan 1. nije gobro izluftiran 2. gumice 3. creva 4. ventil na gornjem cilindru Tim redom i kreni da ispitujes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Februar 17, 2013 Ne silazi, 6516 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Buduci da je kako kazes K6,K7 taj motor ima sada 6,7 godina. Po nekom pravilu, koga se mnogi i nepridrzavaju, na tom motoru bi trebalo promeniti creva. Isto tako, to isto znaci i da je do sada trebalo vec 2 puta menjati samo ulje...(pitanje je jel' iko to do sada radio). Plocice su nadam se dobre, a ne na apsolutnom minimumu! Narocito na sportskim motorima, kocnice se jako zagrevaju...samim tim i kociona tecnost. Kada se to tako duuugo greje i hladi, greje i hladi u tecnosti se vremenom sakuplja vlaga od te promene temperature i kondenzacije, pa je zbog efikasnosti kocenja potrebno menjati tecnost u sistemu. Ja bih ovde bez ikakvog rasturanja prvo probao da zamenim kocionu tecnost...uz odzracivanje sistema naravno. Ako to ne pomaze, morace da se rasturi sve i lepo ocisti. Redovno odrzavanje, je jedini nacin da se dugo i bez problema uziva u voznji. Od krparenja i stekanja samo muka i problemi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
galante 0 Napisano Februar 17, 2013 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam drugi vlasnik motora,i posedujem ga sad ce druga godina ja ne znam sta je predhodni vlasnik sve radio na motoru,znam samo da su plocice dobre i original suzuki menjane pre moje kupovine. Ulje sam sipao novo i 100% je dobro izluftiran. Znaci sledece je -Gumice i Creva . Kad to zamenim odmah cu vam javiti jel problem resen. Hvala svima na savetima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aslservis 93 Napisano Februar 17, 2013 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: subotica Motocikl: Kawasaki zx6r 2007 Prijavi odgovor kao problematičan sto se tice ulja ono moze da pravi hrpu problema ali ne i u ovom slucaju, njemu je problem vazduh u sistemu... e sad naci odakle je taj vazduh tamo, to je vec nezgodno. good luck Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grbava suzana 37 Napisano Februar 20, 2013 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li igde masti tj pusta ulje jer bi trebao tu gde uvlaci falš vazduh u sistem i da ispušta ulje napolje,i ako su gumice dotrajale ista stvar i da li si vazuh ispustio slobodnim padom ili si drukao,jer na druk moze da ostane vazdusni cep u sistemu i da pravi bas takva sranja.Ako si pušač,skini poklopac posude za ulje,na sisicu navuci crevo od brisaca i sprovedi ga u čistu posudu da ne bacaš ulje ako si ga već menjao.E kad sve to uradiš zapali cigaru i dolivaj ulje u posudu po potrebi i prati da li se pojavljuju mehurići.Jos je to mlad motor za zamenu creva a i ako su porozna to je lako uocljivo.Ako je lose održavan moguce je da su gumice odsvirale svoje...Kreni redom i sa srecom nek ti je,bar imaš vremena do toplijih dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Februar 22, 2013 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Smotaj korman u levo dok je motor na ćopavoj i izliftiraj kočioni cilindar (šraf gore). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkKnight 33 Napisano Mart 4, 2013 U prolazu, 47 postova Lokacija: CG-PG Motocikl: GSXR-1000 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam isti problem na K6. Otišle mi gumice u MC-u. Naruči reparacioni kit za MC. Oko 45e je iz USA sa poštarinom,a iz njemačke 90e (od toga 29e poštarina). Kod nas u CG je bio 120e. Ovo je broj dijela 59600-29810 Ako nije to i sve gore što je navedeno onda ti je glavni kočioni cilindar MC otišao što je malo skuplje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Mart 7, 2013 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam isti problem na K6. Otišle mi gumice u MC-u. Naruči reparacioni kit za MC. Oko 45e je iz USA sa poštarinom,a iz njemačke 90e (od toga 29e poštarina). Kod nas u CG je bio 120e. Ovo je broj dijela 59600-29810 Ako nije to i sve gore što je navedeno onda ti je glavni kočioni cilindar MC otišao što je malo skuplje. Ne vidim računicu. 50e je polovan cilindar, a za 150 može da nadje aftermarket 19x18 i dobije neuporedivo bolje kočnice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 7, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Drze galante odakle si? Ako si blizu mene svrati da ti resim to za 15 min.Trenutno bez delova ali ako te opet bude zezalo moraces da promenis neato. I mene je na novom stromu tako zezalo dok nisam uzeo stvar u svoje ruke i prepravio malo sistem.Plus sto neuporedivo bolje koci a s druge strane ima bolji odziv prilikom stiskanja rucice.Kao da si stavop teflonncreva. Toliko od mene ako si blizu svrati jer ovako ne mogu da ti pomognem jer ima dosta nas koji radimo motore i svako ih radi na avoj nacinn. Mene je iskusrvo od 25 godina naucilo mnogo toga da popravim i sredim a nista da ne menjam . Zato ce da krene prepucavanje po temi i ovde se iskljucujem i samo cu da pratim . Ako nesto treba ti javi. Pozdrav i srecno sa problemom . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkKnight 33 Napisano Mart 11, 2013 U prolazu, 47 postova Lokacija: CG-PG Motocikl: GSXR-1000 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam isti problem na K6. Otišle mi gumice u MC-u. Naruči reparacioni kit za MC. Oko 45e je iz USA sa poštarinom,a iz njemačke 90e (od toga 29e poštarina). Kod nas u CG je bio 120e. Ovo je broj dijela 59600-29810 Ako nije to i sve gore što je navedeno onda ti je glavni kočioni cilindar MC otišao što je malo skuplje. Ne vidim računicu. 50e je polovan cilindar, a za 150 može da nadje aftermarket 19x18 i dobije neuporedivo bolje kočnice. Ne vidim logiku ni ja ako moze da se nadje nov kvalitetan aftermarket za 150e. Mislim da je Nissin-ov novi oko 200e, a da su brendirani aftermarket tipa Brembo oko 300e i preko . Tako je bilo prije godinu kad sam ja to trazio za sebe iz USA. Ako je sad cijena tih MC-ova 150e onda glasam i ja za to . Polovni MC je uvjek sumnjiva trgovina - dok ga ne rastavis ne znas sta si kupio. Mada sve gore je manje bitno samo da covjek dijagnostifikuje kvar, a za nabavku sam siguran da ce se snaci. Bas me interesuje sta je problem jer mnogi majstori se kunu u svoj "specijalni" nacin zracenja kocnica koji ne rjesava problem kad su i ako su ove gumice u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1036 Napisano Mart 11, 2013 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Za citaoce koji nisu sa engleskog govornog podrucja samo jedna napomena da se pod MC misli na kocioni cilindar, dodatak MASTER ili ti ga glavni nije bitan.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Mart 15, 2013 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan http://www.ebay.it/itm/POMPA-FRENO-MOTO-RADIALE-ACCOSSATO-19X18-LEVA-FISSA-/320633226787?pt=Ricambi_e_Accessori_Moto&hash=item4aa73ac623 Ovo je sasvim dovoljno za duplo bolje kočione osobine od fabričkog cilindra. Ko želi da se preturi preko kormana može da odabere i 19x20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
galante 0 Napisano Mart 24, 2013 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Problem resen,zamenjen je cilindar gde ide rucka od kocnice. Cena od 70 do 90 polovan. Nov u Suzukiju 190e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Mart 26, 2013 Ne silazi, 6516 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Prvo, svaka ti cast i hvala sto si se javio sa rezultatom. Sve je cesca pojava da ljudi pitaju (sve i svasta, nekada i po 100 puta istu stvar) sta ih interesuje i nikada se ni ne zahvale za savet (makar i pogresan), niti objave epilog dogadjaja. Drugo, zao mi je sto je kvar ipak bio ozbiljniji. Sad budi fini (ocigledno umes da budes), pa svoga ljubimca za dve godine (ako bude kod tebe) pocasti opet sa novom tecnoscu. Pozdrav i srecno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...