lalajko 2021 Napisano Mart 17, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Možda ja Inu pamtim iz stare Jugoslavije ali u ono vreme uopšte nije bila za potcenjivanje, ulagala je u propagandu putem trka kao i Optima a tukli su i reklamama za neki model Delta TLX (nemenjeno autombilima, to je bio hit). Mali off, secam se jedne reklame, radili Indexovci Dragana Markovic i jos neko: -Zeno, sta ima da se jede? -Isprzila sam jaja... -Daj! (jede) -Zasto ova jaja imaju ovako cudan ukus? -Mozda je do ulja? -Pa na kakvom ulju si ih przila? -INA Delta TLX, kazu da je najbolje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Johnny 0 Napisano Mart 17, 2008 U prolazu, 2 postova Lokacija: Borovo Naselje (Vukovar) Prijavi odgovor kao problematičan 2 Johnny Zanima me kako skinuti brzinomer sa onog kućišta, jedan šaraf mi se odvrnuo pa se previše trese, pa to trebam popraviti Odvrneš priključke sa satova, satove izvučeš iz gume na gore a gumu proturiš kroz nosač nadole. neznam koji ti se šraf odvrnuo i šta trese, posoje i mali žičani osigurači koji ga drže i štite od okretanja od vibracija. Ko mene je na etz 251 kabal od brojača okretaja spojen na brzinomer a brojača okretaja uopšte nemam,tj imam samo taj krug i u njemu par lampica(uslikaću jednom prilikom). Uopšte nemoraš ništa da slikaš, nemože tako, svaka sajla treba da je ''ubodena'' tamo gde joj je mesto, pogledaj u manualu pa tako poveži. Bezveze očekivati da će da radi kako treba dok je loše spojeno. A zašto je loše spojeno nije ni važno, može da bude milion raloga ali ga ti poveži kako treba. Ako niko nema zanima me koliko košta novo? Cena novih satova je oko 50 evra po komadu, znači i brzinomer i obrtomer dok za polovno niko nezna, i mi se snalazimo kako možemo. savetujem da satove ne kupuješ jer retko crkavaju, proveri sve sajle i struju u njima, poveži kako treba pa ćemo videti šta dalje ako ovo ne donese rezultate. E hvala za ovo, sad ću ja videti da preko nedelje probam nešto napravit, u svakom slučaju javim se kasnije. Hteo sam nekog pitati ima li slučajno 3-4 žbice za prednji točak, fale mi dve pa to trebam dovrnut, a da kupujem novi točak ne pada mi napamet.Ako neko ima sa nekog starog točka, rado ću dogovorit neku razmenu poštom uz koji dinar za piće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Mart 17, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan U ovom mom pitanju ima puno AKO ali bih voleo da znam da li je opcija koja mi je u glavi izvodljiva ili ne. Pošto mi je zadnji točak 18 sa prednjim lančanikom od 22 zuba, dobio sam duži prenos a sa njim i veću max. brzinu. Nikako ne uspevam da napravim puž na zadnjem lančaniku pa mi brzinomer ne radi. Kada ga namestim radi kratko vreme a onda izgubi kontakt sa okruglim zupčanikom i sajla ne daje pogon satu. No nadam se da ću ovo rešiti beskrajnim rasturanjem... Pošto sam utvrdio da u 4. brzini na oko 5.000 obrtaja (koliko se sećam) imam negde oko 110 km/h, to bi trebalo da znači da sa Joskinim paljenjem koje omogućava dizanje broja obrtaja mogu da navrtim mašinu na više i time podignem potrebnu snagu za lep kontinualan pogon u 5. Po mojim procenama u 5. bi trebao da lako postiže brzinu od oko 150 što ovaj sat nemože da meri pa neznam da li bi sat od Jawe pasovao na kraj postojeće sajle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snake 5 Napisano Mart 18, 2008 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Bileca Motocikl: MZ chopper Prijavi odgovor kao problematičan Pasovao bi od kanunija mjeri do 160 km/h samo jos kada bi se negde mogao narucit ;D a obrtomjer pici do 10 000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Mart 18, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan vujo a sta mislis o ovome? http://www.louis.de/_409d65bda8907707937c9cddd00b1effe4/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=480&wgr=346&list_total=17&anzeige=0&page=1&artnr_gr=10034547 http://www.louis.de/_409d65bda8907707937c9cddd00b1effe4/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=480&wgr=346&list_total=17&anzeige=0&page=1&artnr_gr=10034560 mislim da ti je ovo najjednostavnije i najpouzdanije resenje...a ime i vise funkcija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Mart 18, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa da ponovim pitanje: Ima li neko iz HR ko bi nam mogao reci nesto o INA uljima? Nasao sam prodavnicu u Temerinu gde ima dosta njihovih ulja po pristupacnim cenama. Za menjac sam uzeo SAE 90. Kako sam otvorio i "uzeo medju prste" cini mi se da je dobar. Bio bih zahvalan ukoliko bi neko napisao nesto vise o njihovom "delimicno sintetickom dvotaktolu" (tako pise na pakovanju) od pola litre. Svestan sam toga da u pogledu cene, koja je nekih 200 dinara, ne lici na neki kvalitet, ali ko zna. Nije najskuplje ulje uvek najbolje. Ja sam koristio Modricin mineralni dvotaktol (onaj stari) i nisam imao problema sa podmazivanjem. Doduse stavljao sam 4%. ;D To ulje sam platio 180 dinara litru i vozao se bez problema. Ali... Nigde da nadjem ulje u tom starom pakovanju. Nagradno pitanje znaci: Kakva su vam iskustva sa INA uljima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Mart 18, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Pa da ponovim pitanje: Ima li neko iz HR ko bi nam mogao reci nesto o INA uljima? Mišljenja su redovito podjeljena, jedni tvrde da INA radi odlična ulja, a drugi da je INA malo teži šrot. Test ulja je gotovo nemoguće napraviti, pa se jedino možemo uzdati u neke odokativne metode tipa slinjenje ulja po auspuhu i slično. Ja ne znam šta da mislim, pa sam se odlučio za provjerenu kvalitetu u obliku Husqvarna polusintetičkog ulja koje me košta manje nego INA polusintetika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Mart 18, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan GPS je super stvar, to sada ima većina taksista i zaista je koristan. Samo prošle godine u Beogradu je zamenjen naziv na oko 600 ulica dok je od 2004. godine to sve stalo na spisak od 13 strana sa fontom veličine 6. I to su samo izmene, bez starih nepromenjenih naziva... Zaista je nemoguće popamtiti sve te izmene a uz njih grad je rastao na sve strane pa ima i novih ulica... Dok nisam taksirao nisam ni znao koliki je Beograd i šta sve ima u njemu, zaista su potrebne godine iskustva da bi se upoznao bar deo toga... GPS za auto je isti kao i za motor s tom razlikom što je za motor vodonepropusan pa mu kiša, sneg i drmusanja (manji padovi) ne smetaju. Ustvari, bar bi tako trebalo da bude. Ovaj za auto košta oko 200-250 evra i sledećeg meseca bih ga kupio. Ima softver za oko 50 zemalja što su mahom zemlje EU mada su nove verzije softvera pristupačne tržištu svake godine, rastu i ostali svetski gradovi pa to sve treba ažurirati. Uz to, kod nas je stalno prisutan neki politički skandal pa proizvođač nezna kako da reaguje na recimo ''rat'' koji je bio u ulici Bulevar AVNOJ-a gde je zamenjen naziv u Bulevar Zorana Đinđića pa su neki noću krali table naziva ulica i vraćali one koje se njima više dopadaju. To je trajalo sve dok policija nije počela da čuva table pa je poslednji naziv ostao. Tokom tog perioda nadmetanja u krađi i menjanju proizvođač je ostao zbunjen (kao i većina nas) pa se ova ulica i dalje vodi pod starim nazivom najverovatnije do sledeće godine kada će se ispraviti u novi. Na motoru je to opet stvar potrebe, za grad zaista nema neku funkciju dok na toliko duga putovanja (van stare SFRJ) ne idem. Mada su naši drugari sa BJB-a tokom puta za Azerbejdžan bili u velikoj meri zavisni od tog uređaja. Da budem iskren, neznam ni kako bi se to zaštitilo od krađe, to verovatno nije moguće staviti u funkciju ali naš je narod sklon ''suvenirima'' kao što su nekada sobe pojedinih bile pune saobraćajnih znakova ili je kao telefon u kući služila cela telefonska govornica. Ovo drugo je daleko realnija opcija, primenljivija je i verujem preciznija. U jednoj prodavnici delova za bicikle i Tomos našao sam takav merač već od 700 dinara mada kaže prodavac da ga ima i za 500 i da su isti, i po funkcijama i po kvalitetu. Opet, to mi se ne dopada samo iz estetskih razloga, morao bih da ga lepim na stari što je bezveze, mehanički mi je nekako baš pravljen za MZ mada je pitanje da li bi i po obimu mogao da uđe u nosač satova... Ukoliko ne uspem da sredim pogon sajle nema mi druge, moraću na kraju da stavim takav digitalni sat. A Snake me obradovao, kada obrtomer na Kanuniju ima numeraciju do 10.000 to nešto treba da znači, malo jača mešavina i terajjjj..... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snake 5 Napisano Mart 18, 2008 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Bileca Motocikl: MZ chopper Prijavi odgovor kao problematičan A Snake me obradovao, kada obrtomer na Kanuniju ima numeraciju do 10.000 to nešto treba da znači, malo jača mešavina i terajjjj..... ;D I ja sam bio prijatno iznenadjen kada sam video obrtomjer i brzinomjer ali fazon je sto se u kanuni 251 ,301 i 500 ugradjuju isti satovi,pa otud i numeracija a sto se tice performansi nema velike razlike izmedju etz-a i kanunija, maksimalna brzina koju postizem je 145km/h a obrtaji 8000 moze on da izvuce 9000 ali to je cisto unistavanje masine osjeti se po mucenickom zvuku koji ispusta i po tome sto mu treba dosta da napuni od 8000 do 9000,to sam uspio samo jednom da izvedem posto sam malo eksperimentisao sa stelovanjem paljenja. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Mart 18, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Ma stvarno sta ce na motoru GPS???? Godinama se ljudi vozili bez toga.... Che Gevara obisao Juznu Ameriku bre bez toga!!! :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Mart 18, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan drugari nisam ni pomenuo gps,nego klkom n aprvi link se otvara prva louis stranica kada se ona otvori tek onda klikom se otvaraju oba linka...i na jednom i na drugom je brzinomer...a nije veliki tako da mislim da bi lako mogao da se stavi izmedju 2 njegiva sata i siv je.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Mart 19, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ima rezona ali je Stari Vujadin baš bio zadovoljan... Opet, i dolazi leto pa do ovakvih neprijatnosti nemože da dođe. Neznam, da li verovati u Motul, ovo ulje je jedno od dva za dvotaktne motore, koštalo je oko 750 dinara dok je drugo jeftinije, mineralno i cena je negde oko 660 dinara. Nisam baš ni siguran za manual, nisam skoro gledao ali mislim da je tamo naveden SAE 30 uz mogućnost sipanja i motornog ulja sličnog viskoziteta. Ja nekako razmišljam da ako je ređe brže kruži sistemom pa se bolje hladi i lakše ostavlja nečistoće na šrafu. A nadam se da gustinom ne gubi mazivna svojstva... ??? Možda grešim, ispravi me ako nisam u pravu.... ali mislim da niko ne vozi po ekstremnoj hladnoci Mene je malo zezao menjac te nisam mogao uvek lako pronaci ler. Jesenas sam na tu temu sipao SAE30 motorno i to mi je znatno pomoglo. Doduse, evo nema mesec dana kako sam preuzeo motor od Tedija - on mi je sipao SAE90 i malo pritegao neki sraf u menjacu sto je bio olabavio i ta kombinacija je super! Mislim da necete pogresiti za bilo koju od ove dve varijante! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Mart 19, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2 svakak Hvala na odgovoru! Najverovatnije cu uzeti Husqvarnin dvotaktol. Reci mi, koju mesavinu koristis? Pozz... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Mart 19, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru! Najverovatnije cu uzeti Husqvarnin dvotaktol. Reci mi, koju mesavinu koristis? Pozz... Uvijek 2%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
barkocis 63 Napisano Mart 23, 2008 Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Yamaha XV535 Virago Prijavi odgovor kao problematičan zanima me kako se skida zubcanik obrtomera sa radilice na mz-u? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Mart 23, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa lako samo odvijes,skines onaj levi poklopcic sa 3 srafa i odvijes maticu,koja je ijedno i zupcanik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
barkocis 63 Napisano Mart 23, 2008 Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Yamaha XV535 Virago Prijavi odgovor kao problematičan tako sam probao,ali nece,zato sto je masina dole,neznam kako da mu udarim kontru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
barkocis 63 Napisano Mart 23, 2008 Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Yamaha XV535 Virago Prijavi odgovor kao problematičan bice skidanje cilindra,i klipa. stavim bolcnu u klipnjacu,i zabodem drva izmedju bolcne i blokova,i eto kontre! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Mart 23, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa opet lako,odvijes svecicu i zavijes blokadu,ako je nemas razbi elektrodu na jednoj svecici dugi navoj i ocisti onaj deo sa strane navoja,kada napravis cistu rupu onda nadji jedan sraf mislim m8 ili m10 duzine 6-7cm i ukucaj ga u svecicu,ali da stoji cvrsto,onda tu svecicu zavijes u glavu i eto ti blokade Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Mart 23, 2008 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da ti ne treba blokada. stavis kljuc na maticu i udaris par puta cekicem na drugi kraj kljuca onako na trzaj(neznam kako da objasnim drugacije), bar sam ja tako kod mene skidao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Mart 24, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ali opet ostaje problem kako da stegne posle,posto ta matica steze i korpu a ona se steze prilicno dobro,da nebi popistila na konusu i proklizala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Mart 24, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svojevremeno skidao izduvnu granu pa nebio neku drvenu drzalicu od sekirice i napravio kontru,ovo sam radio na putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Mart 24, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svojevremeno skidao izduvnu granu pa nebio neku drvenu drzalicu od sekirice i napravio kontru,ovo sam radio na putu. Bas tako, na izduvu stavis drsku od cekica (ali cistu bez opiljaka), lagano namotas da klip udari u drsku i odvijes.Ukoliko imas kompresorski odvijac na udar(na sec kako se kaze medju svilajnackim majstorima) to ti je najbezbolnije resenje-on ga i odvija i zavija najbolje!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Mart 24, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ma ja to kad radim stanem na kurblu napola i zasarafim bez problema il ubacim u peti i stisnem zadnju kocnicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Mart 24, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan ma ja to kad radim stanem na kurblu napola i zasarafim bez problema il ubacim u peti i stisnem zadnju kocnicu Loša metoda, jer pritom iznimno opretećuješ kompletan mjenjač i lanac. Tamo u temi sam bio postavio sliku alata koji sam dao napraviti za blokadu klipa, koji osim za to posluži i za podešavanje predpaljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...